Wekelijkse update 27 februari – 3 mei

Totale Market Cap: ~ $251 miljard (~15%)
BTC Prijs: ~ $8,981 (~18.63%)
BTC-dominantie: 65.5%
Opmerkelijke movers: Theta (~28%), Kyber Network (~25.50%), Digibyte (~27%), Ethereum Classic (24%), Stellar (~19%)

Bitcoin staat op het punt om één van zijn beste weken af te ronden, wat geleden is sinds eind oktober 2019 (geschreven op zaterdag 2 mei 2020). Het zal hierdoor één van zijn langste periodes van wekelijkse winst afronden die sinds de rally van 2017 niet meer is gezien. Dit aspect zorgde uiteraard voor opwinding en een gevoel van ‘bullish madness’ op de cryptomarkt. Bitcoin verbrijzelde verschillende resistance-niveaus en bereikte het niveau van 9.476 dollar, een niveau dat al sinds eind februari niet meer werd waargenomen. Ook Altcoins wonnen aanzienlijk terrein. Bovendien waren het op een gegeven moment de altcoins, zoals XRP en ETH, die de markt hoger hebben geduwd. Terwijl alle coins zich terugtrokken van hun recente hoogtepunten, wordt Bitcoin nog steeds 18% hoger verhandeld ten opzichte van het begin van de week. ETH en XRP stegen respectievelijk met 13% en 12%.

Bitcoin bereikte op 13 maart een dieptepunt van $3.886 en gaat sindsdien steeds meer in een stijgende lijn. De Bitcoin prijs is in zeven weken tijd meer dan verdubbeld, en traders verwachten dat het nog verder zal doorstijgen.

We zullen echter een duurzame beweging boven de $9.000 moeten zien om de opwaartse beweging weer aan te wakkeren. Hoe langer BTC onder deze barrière zweeft, hoe groter de risico’s op sideline trading met een neerwaartse spiraal. Hierdoor kan er een hertest ontstaan die richting de $6.000 gaat.

Markt dominantie

  • 1. Bitcoin - 65.5%
  • 2. Ethereum - 9.5%
  • 3. Ripple - 3.9%
  • 4. Tether USDT - 2.6%

BTC - Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

De support wordt gecreëerd door de SMA50 weekly ($8.700). Als deze eenmaal naar beneden doorbroken wordt, dan kan de sell-off waarschijnlijk meer tractie krijgen met de volgende focus op het $8.300- $8.200 gebied. Dit support gebied wordt op de voet gevolgd door de psychologische $8.000 die de bears zou kunnen afremmen. Als deze alsnog gebroken wordt, dan ligt het dieptepunt van $7.490 in het vizier.

Aan de andere kant, zodra de prijs boven de $9.000 komt, kan het herstel worden uitgebreid naar $9.500. Een duurzame beweging boven dit gebied zal de weg openen naar de $10.000 en naar het hoogste niveau van mei 2020 op $10.511.

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Op het moment van schrijven is de Bitcoin prijs $8.981, en is de laatste 7 dagen met 18% gestegen. Met behulp van de In/Out of the Money Around Current Price indicator (IOMAP), zien we dat het grootste niveau van weerstand tussen de $8.825 en $9.076 ligt, waar bijna 800 duizend adressen ongeveer 650 duizend Bitcoins vasthouden. Als Bitcoin deze passeert, zou hij hoger kunnen gaan richting de $9.300, waar het volgende grote ‘resistance-niveau’ ligt. Wanneer we kijken naar het support niveau, zien we dat 8.200 dollar sterk genoeg lijkt, aangezien er zo’n  850.000 adressen met bijna 750.000 BTC zijn, die BTC vasthouden.

Meer ‘helicopter money’, alsjeblieft!

De ongekende QE-programma’s die wereldwijd door centrale banken zijn gelanceerd, zijn een andere krachtige drijfveer achter de groei van Bitcoin. De Amerikaanse FED beloofde “alles te doen wat nodig is” om het financiële systeem en de economie die geïnfecteerd is door het virus te ondersteunen, wat niet alleen dodelijk is gebleken voor de mensen, maar ook voor de economieën.

Het valt nog te bezien of massale liquiditeitsinjecties en het drukken van geld het gewenste effect kunnen hebben en of de grootschalige recessie kan worden voorkomen. De inflatoire gevolgen van het Fed-beleid worden echter al lange tijd door cryptocurrency supporters gebruikt als een belangrijk selling point voor Bitcoin, dat van nature deflatoir is.

Zo lanceerde de Amerikaanse centrale bank sinds 11 maart een QE ter waarde van $2 biljoen, en dat is nog niet de limiet. De VS-burgers hebben hun stimuleringscheques al ontvangen, en nieuwe financiële hulp is wellicht onderweg. Sommigen van hen hebben ervoor gekozen om hun “helicopter money” uit te geven: aan Bitcoins en andere digitale activa.

De in de VS gevestigde cryptocurrency exchange (Coinbase) registreerde daarom een toename van nieuwe deposito’s in het bedrag dat samenvalt met de omvang van de overheidssteun ($1.200).

Onze 6 belangrijkste artikels

BTC ligt op schema om met de Stock-To-Flow prognose te matchen 

De Bitcoin’s Stock to Flow (S2F) Ratio is weer gestegen naar de verwachte niveaus, nadat deze trend tijdens de crash van maart was afgeweken.

Stock to Flow is een populair waarderingsmodel dat gebaseerd is op de aanname dat schaarste de waarde bepaalt. Het is gedefinieerd als de ratio tussen de actuele voorraad van een grondstof (in dit geval, de circulerende Bitcoin-voorraad) en de flow van nieuwe productie (d.w.z. nieuw ge-minede bitcoins).

De Bitcoin prijs heeft historisch gezien de S2F-verhouding gevolgd, en de recente stijging boven de $9000 zorgt ervoor dat het weer op schema ligt om deze voorspellingen te verwezenlijken. Nu de volgende halving van 12,5 naar 6,25 BTC per block gaat, voorspelt de S2F een snellere prijsstijging, waardoor de prijs het komende jaar ongeveer evenveel zal stijgen.

Hoewel het model voorspelt dat BTC tegen midden 2021 meer dan $95.000 zal bedragen, lijkt deze historische nauwkeurigheid van dit voorspelde Bitcoin prijs model, een verleidelijk verhaal voor investeerders.

Gaat Alibaba blockchain-technologie naar de muziekindustrie brengen?

De Chinese e-commerce-gigant Alibaba heeft een Amerikaans patent verkregen om een blockchain-oplossing te vinden die één van de belangrijkste problemen in de muziekindustrie moet oplossen: muziekplagiaat.

Het patent voor “originaliteitanalyse” gebaseerd op blockchain-muziek, dat op 21 april werd toegekend door het US Patent and Trademark Office, maakt gebruik van de Decentralized Ledger Technology van Bitcoin om systematisch liedjes door te lichten.

Volgens de patentaanvraag zou een validatie-node de tekst, het tempo en de melodie van een liedje analyseren en vervolgens de resultaten vergelijken met een muziekcatalogus om te bepalen of het origineel is.

De data wordt dan toegevoegd aan de blockchain. Door het proces te herhalen met andere nodes, die verschillende muzikale factoren analyseren, kan uiteindelijk de originaliteit van het nummer worden geverifieerd.

Het bedrijf hoopt dat deze oplossing het stelen van auteursrechtelijk beschermde muziek door copycats kan blootleggen en voorkomen.

Alibaba is slechts één van meerdere multinationale ondernemingen die blockchain onderzoeken met een breed scala aan use-cases in verschillende industrieën, van entertainment tot financiële diensten.

De in Tokio gevestigde Sony Corporation lanceerde onlangs zijn nieuwe enterprise blockchain-oplossing voor de transportsector. Daarnaast heeft big four-boekhoudkantoor EY een nieuwe op Ethereum gebaseerde blockchain gelanceerd met medewerkers van Microsoft en ConsenSys om particuliere, veilige en regelgevende transacties voor bedrijven aan te sturen.

ICE heeft bijna $300 miljoen besteedt om Bakkt te helpen bij het verwerven van Bridge2

De bekendmaking kwam tijdens een discussie over de financiële kracht van ICE, het moederbedrijf, op verschillende belangrijke handelsplatformen, waaronder de New York Stock Exchange.

Sprecher zei tijdens ICE’s Q1 inkomsten gesprek  –

“We hebben bijna 300 miljoen dollar uitgegeven om Bakkt te helpen bij de aanschaf van Bridge2-oplossingen,”. “Toch was onze leverage nog steeds 2,3 keer zo groot, wat een duidelijk bewijs is van de sterke cashflow van dit bedrijf.”

Bakkt kondigde aan dat het Bridge2 in februari zou overnemen, terwijl het tegelijkertijd een $300 miljoen Serie B financieringsronde zou ophalen. De ronde werd vorige maand afgesloten, net als de overname. De voorwaarden van de overeenkomst werden uiteengezet in ICE’s driemaandelijkse dossier met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, die ook donderdag werd vrijgegeven.

Het is nog niet duidelijk of de 300 miljoen dollar de totale som van de overname vertegenwoordigt en hoeveel er van Bakkt’s Serie B financiers afkomstig is, waaronder Microsoft’s M12, PayU, Boston Consulting Group, Goldfinch Partners, CMT Digital en Pantera Capital. Het bedrijf heeft tijdens het persbericht van februari wel gezegd dat een deel van de fondsen die afkomstig zijn uit de financieringsronde, naar de overname zouden gaan.

Samsung Pay ondersteunt vanaf nu Swipe’s Cryptocurrency Visa kaarten!

Cryptocurrency Visa card platform Swipe kondigde op 1 mei een samenwerking aan met Samsung Pay.

De integratie stelt Samsung Pay-gebruikers in staat om betalingen te doen vanaf hun Swipe Visa kaartsaldo’s met behulp van Samsung Pay-compatibele toestellen.

Het bedrijf beweert het eerste digitale wallet platform te zijn dat multi-nationale ondersteuning biedt voor zowel Google Pay als Samsung Pay.

Dankzij de integratie kunnen Swipe-kaarthouders in het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie betalingen verrichten vanaf hun crypto-saldi op meer dan 50 miljoen locaties wereldwijd.

Swipe COO John Khenneth zei dat de relatie van het bedrijf met Samsung tot stand is gekomen via de wederzijdse bank Contis Financial.

“We werden een paar maanden geleden door Visa goedgekeurd voor een digitaal kaartprogramma, naast ons fysieke kaartprogramma, en zijn sindsdien geïntegreerd met de bank en Samsung Pay,” 

YouTube komt met een nieuwe functie waardoor het nog meer controle zal verkrijgen over video content, ze kaderen het alvast mooi in!

s’ Werelds grootste videoplatform introduceert een nieuw systeem om kijkers in de VS te helpen bepalen of bepaalde video’s misleidende informatie bevatten.

In een blogpost die dinsdag werd gepubliceerd, heeft YouTube gezegd dat het zijn fact-checking information panels in de VS zal lanceren na een uitrol in Brazilië en India. Terwijl de fact-checking functie vooral een reactie is op Covid-19 misinformatie en een aantal samenzweringstheorieën die viraal zijn gegaan, is YouTube ook beschuldigd bij het negeren van Bitcoin, Ethereum en XRP oplichting op het platform, die investeerders hebben ontmaskerd en bezorgdheid blijft wekken bij regelgevers, beleidsmakers en insiders uit de industrie die proberen de consumenten te beschermen en de sector uit te breiden.

YouTube’s nieuwe fact-checking functie zal “information panels” gebruiken om nieuwsartikelen in een snelle cyclus te verifiëren door mensen te verbinden met meer dan een twaalftal gezaghebbende bronnen. De functie zal meer dan een twaalftal Amerikaanse uitgevers met inbegrip van FactCheck.org, PolitiFact, The Dispatch en The Washington Post Fact Checker aanspreken.

“We gebruiken deze panels nu om een extra uitdaging aan te gaan: Misinformatie die snel opduikt als onderdeel van een snelle nieuwscyclus, waarbij ongegronde beweringen en onzekerheid over de feiten vaak voorkomen. (Bijvoorbeeld, een vals rapport dat COVID-19 een biowapen is.) Onze fact check

information panels bieden een nieuwe dimensie in deze situaties door relevante, derde partij feit-gecontroleerde artikelen boven de zoekresultaten te plaatsen voor relevante vragen, zodat onze kijkers hun eigen geïnformeerde beslissing kunnen nemen over de claims die in het nieuws worden gemaakt.

Het wereldwijde betalingsbedrijf Ripple en CEO Brad Garlinghouse hebben onlangs een rechtszaak tegen YouTube aangespannen met als argument dat “het opzettelijk stilzitten” het voor fraudeurs gemakkelijk maakt om cryptocurrency te stelen.

Nasdaq gebruikt vanaf nu Corda R3 voor het beheer van Digital Assets

Beursexploitant en markt technologieleverancier Nasdaq werkt samen met de onderneming blockchain firm R3 om een service te lanceren die ontworpen is om het voor financiële instellingen gemakkelijk te maken een eigen marktplaats voor digitale-assets te creëren.

Het platform zal gebruik maken van de Corda-blockchain van R3 om bedrijven in staat te stellen hun eigen tokens te lanceren en te beheren. Daarnaast zal het platform zich bezighouden met custody, trading en settlement.

Johan Toll, hoofd van digital assets en markt technologie bij Nasdaq, zegt dat dit initiatief een grote stap voorwaarts is in zijn streven om een centrale speler te worden in de snel groeiende digital-asset-industrie.

Deze samenwerking tussen Nasdaq en R3 is een andere belangrijke mijlpaal in Nasdaq’s voortdurende ontwikkeling van technologieën die de creatie en groei van dynamische, vertrouwde digital asset-markten ondersteunen. Het Corda-platform van R3 zal goed passen in het technologie-ecosysteem en de partnerschap-strategie van Nasdaq en ons in staat stellen de kracht van een schaalbaar ontwerp en een nieuw niveau van interoperabiliteit te realiseren“.

Toll zegt dat Nasdaq verwacht dat blockchain en digital assets in de nabije toekomst een kernonderdeel zullen worden van veel gevestigde marktplaatsen.

Het nieuwe partnerschap is niet-exclusief, en beide bedrijven zullen blijven samenwerken met andere blockchain providers in de ruimte.

Save the best for last

Het gaat allemaal om de halving…

De markt is geagiteerd vanwege Bitcoin’s halving, dit omdat veel industrie-experts wedden op een sterke rally na de block reward reduction. De halving vindt elke 210.000 blocks plaats en het duurt meestal jaren om ze te minen. Deze keer wordt de halving verwacht op 12 mei, wat betekent dat we nog minder dan twee weken hebben. In principe is 99% van de blocks voor de halving al gedolven, zo blijkt uit de gegevens, die Bitcoin Block Bot op Twitter publiceerde.

Blok 628.350 is het eerste block dat op vrijdag 1 mei 2020 werd ge-mined. De huidige prijs is $8.682 en de kans om boven de $9.000 te sluiten is 13,19%.

Het feit dat het evenement dichterbij komt, vergroot de onzekerheid, gemengd met een gevoel van urgentie en FOMO (Fear of Missing Out). De mensen zijn bang dat ze niet in staat zullen zijn om deel te nemen aan de vermoedelijk aankomende sterke rally op het meest gunstige niveau.

Ook zijn de ‘search volumes’ voor de “Bitcoin halving” sterk aan het stijgen. Uit de gegevens van Google Trends blijkt dat het aantal zoekopdrachten voor deze term in de loop van april sterk is toegenomen, bovendien is deze zoekopdracht nog populairder dan Bitcoin zelf. Deze statistieken weerspiegelen het marktsentiment waardoor de Bitcoin prijs de hele week hoger lag.

Crypto-term van de week:

Atomic Swap – Een manier om mensen direct het ene type cryptocurrency te laten inruilen voor een ander type op een andere blockchain of off-chain zonder een gecentraliseerde tussenpersoon zoals bijvoorbeeld een exchange.

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

1.EY Exec zegt dat meer dan 130 Crypto-cliënten het grootste deel van de Blockchain business vertegenwoordigen. Big Four-boekhoudkantoor EY groeit snel met zijn services voor crypto-cliënten. Tijdens de online EY Global Blockchain Summit 2020 zei Paul Brody, de blockchain leider van de firma, dat cryptocurrencies het grootste deel van hun blockchain-activiteiten aansturen.

2.Het populaire berichtenplatform Telegram biedt terugbetalingen aan voor beleggers die in 2018 deelnamen aan de ICO van $1,7 miljard. De ICO beloofde de investeerders in eerste instantie zijn Gram-token en een lanceringsdatum voor het gedecentraliseerd netwerk dat het digital asset ondersteunt. Maar het platform, het Telegram Open Network (TON), liep herhaaldelijk vertraging op. De laatste lanceringsdatum is nu verschoven naar april volgend jaar.

3. Global fast food chain KFC is naar verluidt een blockchain-platform aan het testen dat ontworpen is om de transparantie in de wereld van de reclame te verbeteren. KFC Middle East zal een blockchain-gebaseerde oplossing gebruiken om reclamecampagnes te volgen en de verspreiding van advertenties te controleren om de zichtbaarheid van het bedrijf te verhogen en fraude te elimineren.

4.De grootste cryptocurrency-vriendelijke browser ter wereld, Brave, heeft een tradingwidget geïntegreerd. De meest opmerkelijke cryptocurrency exchange, Binance, werd geïntegreerd. De widget is de “eerste exchange-browser integratie in zijn soort”, aldus Brave in een blogpost. Het laat Brave gebruikers cryptocurrency kopen, converteren en storten via Binance, en laat tevens zien hoeveel cryptocurrency ze hebben gestort op Binance.

5.Chinese tech gigant Tencent heeft een ‘blockchain accelerator programma’ gelanceerd, en het is van plan om 30 bedrijven te begeleiden bij het ontwikkelen van op blockchain gebaseerde technologieën en diensten. De zogenaamde ‘Industrial Accelerator’ van Tencent, is nu begonnen met het opnemen van toepassingen, aldus de website van het bedrijf. Geïnteresseerde projecten hebben tot 6 juni de tijd om zich aan te melden.

6.World Economic Forum zoekt naar een blockchain om de wereldeconomie weer op gang te brengen – Het World Economic Forum is van mening dat DLT supply chain-oplossingen kunnen helpen bij het herstarten van de wereldwijde economie, door het lanceren van een blockchain deployment kit. Het World Economic Forum heeft een rapport gepubliceerd waarin wordt bekeken hoe de inzet van op blockchain gebaseerde oplossingen een oplossing kan bieden voor de inefficiëntie en het falen van de supply chain die door de COVID-19-pandemie aan het licht zijn gekomen.

 

Aankomende events –

Nothing special to report

What's your reaction?

Leave a comment