Wekelijkse update 27 juli – 2 augustus

Wekelijks TA overzicht –  Bullish 🚀

Totale Market Cap: ~ $344.5 miljard (~16.7%)
BTC Prijs: ~ $11.625 (~23%)
BTC-dominantie: 62.3%
Opmerkelijke movers: Elrond (30%),  Bitcoin SV (29%), XRP (+29%), Litecoin (25%), Ethereum (24%),

Bitcoin heeft zijn beste week gehad sinds midden 2019. BTC steeg met meer dan 23% in één week en bereikte zo een nieuw recordniveau voor 2020. Op moment van schrijven wisselt BTC/USD van eigenaar rond de $11.652 en het opwaartse momentum wint aan kracht nu de Bitcoin-bulls druk uitoefenen aan de bovenzijde van de wekelijkse Bollinger Band.

Bitcoin’s on-chain statistieken verbeterden beduidend toen de prijs het herstel hervatte als gevolg van een korte consolidatie op het scharnierpunt van 11.000 dollar. Het grote gevoel van onzekerheid maakte plaats voor een voorzichtig optimisme met bijna 94% van de Bitcoin-adressen die in een groene zone zaten, vorige week was dit nog 82%. Het aantal grote transacties bleef hangen op 15.000, terwijl het gemiddelde volume op 28 juli daalde van 1,1 miljoen BTC naar 896k BTC. De 30 dagen volatiliteit bleef stabiel rond de 31,8%.

Markt dominantie

  • 1. Bitcoin - 62.3%
  • 2. Ethereum - 11.5%
  • 3. Ripple - 2.9%
  • 4. Tether - 3%

BTC - Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Op de weekly chart heeft Bitcoin (BTC) de grootste ‘green candle’ sinds medio 2019 gedrukt, wat een positief signaal is op lange termijn. Bovendien doet de koers pogingen om zich boven de bovengrens van de wekelijkse Bollinger Band te vestigen. Zodra dit gebeurt, zal het opwaartse momentum beginnen te escaleren naar het recente hoogtepunt van $11.414 en richting de psychologische $12.000.

De lokale support ligt op $11.000 omdat de prijs zich het grootste deel van de week rond dit gebied heeft geconsolideerd. Het kan de correctie vertragen, maar als dit eenmaal gebroken is, zal de 10.000 dollar in zicht komen. Dit gebied wordt beschouwd als een nieuwe basis die door BTC-kopers zal worden verdedigd. Mocht deze wegvallen, dan zal de sell-off druk toenemen. De volgende belangrijke barrière wordt gecreëerd door de wekelijkse SMA50 die momenteel $8.600 bedraagt en samenvalt met de middenlijn van de wekelijkse Bollinger Band.

Gezien de opwaarts gerichte RSI op de lange termijn grafieken, ziet het bullish scenario er in dit stadium veelbelovend uit.

De daily chart bevestigt het positieve marktsentiment; de koers bewoog zich echter buiten de daily Bollinger Band, waardoor deze kwetsbaar kan zijn voor een kortetermijncorrectie. Het initiële correctiedoel komt op $11.000, wat versterkt wordt door de intraday low. De volgende lokale support wordt gecreëerd rond $10.800 en $10.500. Beide niveaus beperkten het BTC-herstel in de voorgaande week.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – De In/Out of the Money Around Price (IOMAP) geeft aan dat het grootste resistance niveau zich bevindt tussen 11.161 en 11.489 dollar, waar ongeveer 457.000 adressen eerder zo’n 168.000 BTC kochten tegen een gemiddelde prijs van 11.329 dollar. Als Bitcoin dit niveau overstijgt, dan is er geen grote aanbodbarrière die BTC zou kunnen verhinderen om te stijgen tot 12.494 dollar, indien de vraag zou aanhouden.

Als we kijken naar het supportniveau, hebben 875.000 adressen eerder een totaal van 473.000 BTC gekocht rond de 11.012 dollar.

Onze 6 belangrijkste artikels

109 leden van Bitcoin’s grootste Ponzi-regeling gearresteerd in China

De Chinese autoriteiten hebben verdachten gearresteerd die betrokken waren bij de PlusToken-cryptocurrency scam, die naar verluidt in 2018 begon en investeerders beroofde van bijna 6 miljard dollar.

Beleggers kochten PLUS-token met behulp van Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH). PlusToken beloofde gebruikers dat als ze hun geld op het platform zouden opslaan, ze beloond zouden worden met 6% tot 18% aan maandelijkse winst. Na meer dan 2,4 miljoen beleggers te hebben opgelicht, hebben de PlusToken oplichters $2,9 miljard aan cryptocurrency opgenomen en het bericht “sorry dat we zijn gaan lopen” achtergelaten. Onder verwijzing naar informatie van Cailian News Agency, ChainNews meldt dat de politie alle 27 hoofdverdachten heeft gearresteerd die naar het buitenland zijn gevlucht toen de Ponzi-regeling werd vastgesteld. Daarnaast hebben ze ook 82 hoofdverdachten gearresteerd nadat het ministerie van Openbare Veiligheid een onderzoek heeft geopend.

Voordat ze werden gepakt, hebben leden van de PlusToken-scam en hun medeplichtigen bijna 1 miljard dollar van het gestolen geld witgewassen. Volgens het rapport van de autoriteiten hadden de daders ongeveer $6 miljard aan gestolen geld. Dit bedrag verschilt aanzienlijk van eerdere schattingen, waarbij de daders erin slaagden om ongeveer 180.000 BTC, 6,4 miljoen ETH, 26 miljoen EOS en 485 miljoen XRP te stelen.

De arrestaties betekenen een positieve ontwikkeling in de Bitcoin-gemeenschap. Volgens CipherTrace Labs steeg de totale cryptocriminaliteit in 2019 met 160% ten opzichte van 2018.

Ethereum Foundation kondigt het staking launchpad aan!

Ethereum 2.0 blijft grote stappen maken op weg naar de lancering. Nadat onlangs bekend werd gemaakt dat het laatste multi-client testnet voor de lancering van Ethereum 2.0 zal beginnen, heeft de Ethereum Foundation nu ook het Eth2 Validator Launchpad aangekondigd.

Het primaire doel van het launchpad is om validators te ondersteunen in alle aspecten van het staking-proces, teneinde het zo eenvoudig mogelijk te maken om een ETH 2.0-validator te worden.

Via Twitter gaf Ethereum mede-oprichter en ConsenSys oprichter Joseph Lubin de volgende commentaar:

Eth2.0 testnet komt eraan. Dit is de volgende grote stap naar de lancering van Fase 0, dus maak uw testnet ETH klaar. De #Eth2Launchpad, een samenwerking tussen Codefi en Ethereum, is ontworpen om gemakkelijker aan boord te komen, om op die manier een validator te worden en een beacon chain op te zetten. Wanneer Ethereum 2.0 wordt vrijgegeven, zijn er minstens 32 ETH nodig om deel te nemen aan de staking. De grootste crypto-exchanges worden geacht dit voor hun gebruikers te doen, waardoor de 32 ETH-barrière wordt opgeheven, maar dit heeft een aantal nadelen. Zo bieden Binance en Coinbase een staking service voor tal van ‘proof of stake’ coins, zoals Tezos of Cosmos. Hiervoor moeten echter wel de private keys worden ingeleverd of zijn er kosten verbonden aan andere services. Het Launchpad lost beide problemen op door een gratis en eenvoudige dienst aan te bieden waarmee ETH-eigenaren hun private key voor zichzelf kunnen houden.

Desalniettemin heeft de Ethereum Foundation verklaard dat deze verantwoordelijkheid een onontkoombare wisselwerking met zich mee brengt, tussen gebruiksgemak, veiligheid en onderwijs.

Daarom wijst de Ethereum Foundation expliciet op de risico’s via de nieuwe website. Potentiële validators moeten 10 stappen doorlopen om aan te tonen dat zij weten wat het betekent om validator te zijn in het ETH2.0 netwerk en wat het betekent om hun eigen keys te beheren, en dat de ontoegankelijke ETH gedurende enige tijd vast zullen zitten.

Paxful exchange constateert een stijging van 350% bij de Russische gebruikers

Peer-to-peer Bitcoin exchange, Paxful, heeft onlangs gemeld dat het gebruik van zijn platform in Rusland met 350% is toegenomen. Sinds de eerste uitbraak van COVID-19 in maart heeft Paxful maandelijks het hoogste aantal nieuwe gebruikersregistraties op zijn exchange geregistreerd.

De recente juridische verduidelijking rond digitale assets heeft ook de weg vrijgemaakt voor een verhoogde interesse in de cryptocurrency ruimte. Na vele maanden van discussie heeft de Russische Doema eindelijk de nieuwe “Wet op de financiële assets” slechts een paar dagen geleden aangenomen. De wet heeft cryptocurrency’s gelegaliseerd, maar heeft het gebruik ervan als betalingsoplossing verboden.

Anton Kozlov, Paxful’s Manager van de Russische markt, zei:

Naast de crisis heeft Rusland altijd een monolithisch banksysteem gehad dat gedomineerd wordt door een paar spelers, en het sentiment dat we krijgen is dat de Russen steeds vaker op zoek gaan naar alternatieve manieren om hun inkomsten te laten groeien en deel te nemen aan de financiële markten.

Over Rusland gesproken: Vladimir Poetin heeft een wet op de regulering van cryptocurrency’s ondertekend. Vanaf 2021 kunnen digitale assets worden gebruikt als onderpand, en kan het ene type digitale asset geruild worden tegen het andere.

Nieuwe IOTA Pollen V0.2.2 upgrade registreert meer dan 10.000 transacties per seconde.

Volgens een recente tweet van IOTA bevat de nieuwe Pollen minor versie 0.2.2 een aantal verbeteringen. Na een synchronisatieproces-test, bleek dat de nieuwe Pollen versie meer dan 10.000 transacties per seconde (TPS) haalde.

Volgens de release notes zijn er naast verbeteringen in de bericht- en transactievalidatie ook verbeteringen aangebracht voor de API, het analyse-server dashboard en het lokale Grafana-dashboard. Daarnaast is er een community-based wallet voor Pollen uitgebracht. ElectricShimmer biedt een grafische gebruikersinterface (GUI) en kan worden gedownload via GitHub.

Naast Pollen heeft IOTA’s Chrysalis ook een piekprestatie gezien in TPS. Volgens Dominik Schiener, mede-oprichter van IOTA, heeft Chrysalis de 1.000 TPS-mijlpaal gehaald. Schiener merkte ook op dat transacties binnen het netwerk 10 seconden nodig hadden om geverifieerd te worden.

Terwijl het goede nieuws over het nieuwe TPS record zich gisteren verspreidde, deden vorige week geruchten de ronde dat de Chrysalis fase 1 op het mainnet mogelijk vertraging zou oplopen, aangezien de update voor IOTA 1.5 als eerste op het Comnet testnet zal worden uitgebracht. Volgens de ontwikkelaar van de IOTA Foundation, Hans Moog, zou de update met “een paar dagen/weken” kunnen worden vertraagd omdat er nog meer getest en gecontroleerd moet worden.

Blockchain analyse bedrijf Chainalysis lanceert gratis website voor het volgen van de crypto markten

De blockchain analytics-firma Chainalysis lanceert Market Intel, een nieuwe website die de gezondheid en de groei van de crypto-ruimte volgt.

De hoofdeconoom van Chainalysis, Philip Gradwell, zegt dat het platform tot doel heeft om on-chain data om te zetten in gemakkelijk te begrijpen inzichten teneinde traditionele asset managers aan te trekken, terwijl het de regelgevers een effectief kanaal biedt om een oogje in het zeil te houden op de crypto-markt.

“Met Market Intel maken we gebruik van onze unieke dataset om een nauwkeurige en volledige beschrijving te geven van het werkelijke gebruik van cryptocurrencies, in plaats van gedeeltelijke, lastige data te leveren of ons te concentreren op technische blockchain-metrics.”

Volgens een persbericht biedt Market Intel dagelijks metrieken over trading, vraag, aanbod en cryptocurrency gerelateerde risico’s. De website biedt ook inzicht in digitale assets die van en naar de exchanges stromen, het verkeer van cryptocurrencies en het percentage van cryptotransacties in verband met illegale activiteiten.

De website volgt momenteel de vijf grootste cryptocurrency’s op basis van de marktkapitalisatie: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Tether (USDT), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC) met behulp van de eigen data van Chainalysis, die het bedrijf sinds 2014 verzamelt.

Cardano heeft succesvol Shelley gelanceerd!

IOHK, de firma die toezicht houdt op de ontwikkeling van Cardano, heeft eindelijk Shelley gelanceerd.

IOHK CEO, Charles Hoskinson heeft bekend gemaakt dat de langverwachte upgrade van de blockchain succesvol is verlopen en dat er een aantal cruciale veranderingen in de code van het platform zijn doorgevoerd.

De upgrade introduceert staking, een proces waarbij geselecteerde validators nieuwe blocks kunnen creëren en transacties kunnen verwerken om het netwerk draaiende te houden.

Houders van de blockchain’s native cryptocurrency, ADA, worden nu beloond voor het uitvoeren van stake pools of het uitbesteden van hun stakes. Deze verandering is de eerste van een aantal maatregelen die Cardano zal nemen om de decentralisatie te optimaliseren.

Zodra de deelnemers van het Cardano netwerk een meerderheid van de nodes in het netwerk beheren, zal het systeem meer gedecentraliseerd worden.

Hoskinson verwacht dat de upgrade meer ontwikkelaars zal aanzetten om het platform te betreden en hoopt dat Shelley de weg zal vrijmaken voor een nieuw tijdperk in de crypto-ruimte.

Tot slot

Bitcoin’s fundamentele factoren

Bitcoin beweegt zich synchroon met goud als een safe-haven asset, temidden van een verhoogde angst voor de tweede golf van COVID-19 en slechte economische omstandigheden.

Beleggers zijn op zoek naar een anti-inflatoir alternatief om hun bezittingen te beschermen. Investeerders stromen zowel naar fysiek als digitaal goud. Aangezien het economisch herstel in gevaar is, staan veel centrale banken wereldwijd klaar om nieuwe monetaire en fiscale stimulansen te bieden om de economie en het bestaande financiële systeem overeind te houden. Deze maatregelen maken assets zoals goud, vastgoed, verzamelobjecten, etc. aantrekkelijker. Bitcoin is één van deze assets, volgens Nick Cowan, CEO van de Global Stock Exchange (GSX) Group.

“De Covid-19 pandemie heeft wereldwijd geleid tot overheidsinterventie. Op middellange termijn zal dit ongetwijfeld leiden tot belastingverhogingen en mogelijke assets die in rekening worden gebracht. Daarom is er belangstelling voor bezittingen die overdraagbaar zijn zonder dat ze worden belast, d.w.z. kunst, auto’s, goud, wijn, en BTC worden allemaal interessant – een trend waarvan ik verwacht dat die zich zal doorzetten. Ik zie BTC op dezelfde manier als ik goud zie. Het is een alternatief, maar je kunt het niet gebruiken in winkels. Digitaal fiat is de toekomst, aldus Nick Cowan”.

Crypto-term van de week:

Alle ogen zijn deze week op de RSI gericht. Als je niet bekend bent met de term, hier is een snelle blik op wat het is…

Relative Strength Index – Een vorm van technische analyse, ontwikkeld door J. Welles Wilder. De index dient als een momentum oscillator, die de snelheid en verandering van prijsbewegingen meet. Hij schommelt tussen 0 en 100, waarbij een cryptocurrency als overbought wordt beschouwd wanneer de indicator boven de 70 staat, en oversold wanneer hij onder de 30 is.

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

1.Van 29 tot 31 juli vond de IOTE 2020 plaats in Shenzhen, China, waar de meest geavanceerde zakelijke oplossingen gepresenteerd werden op het gebied van blockchain en Internet of Things – De conferentie is één van de grootste ter wereld in deze sector en trekt jaarlijks meer dan 800 professionals en 130.000 vakbezoekers aan. VeChain presenteerde hier, in samenwerking met Avery Dennison Intelligent Labels, de nieuwste blockchain en IoT oplossingen in een breed scala van industrieën zoals food, retail, automotive, farmacie en logistiek.

2.Binance is begonnen met het verschepen van een “beperkt aantal” crypto-betaalkaarten naar Europa – Het nieuws komt weken nadat de CEO van de exchange, Changpeng Zhao, onthulde dat het product in beta werd getest. Op dat moment schreef hij: “Ik denk dat ik eindelijk van 99% naar 100% crypto kan gaan.” De kaart zal binnenkort beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk.

3.De Chinese wet- en regelgeving “verbiedt” het privébezit en het legale verkeer van Bitcoin niet, volgens de Arbitragecommissie van Peking – Hoewel de non-profitorganisatie zegt dat China BTC niet erkent als een virtuele valuta, accepteert het wel dat het een virtuele grondstof (zoals goud, olie) is. Het land is één van de strengste jurisdicties op het gebied van cryptocurrency trading – het neemt eerder een “blockchain, niet Bitcoin” standpunt aan.

4.Ethereum is de best presterende asset-class van 2020 – Volgens de cijfers die door de marktgegevens-aggregator Messari zijn gepubliceerd, is de jaarlijkse gemiddelde prestatie van de op Ethereum (ETH) gebaseerde assets bijna 130% (YTD) gestegen in 2020. De cijfers geven een overzicht van de 178 assets die momenteel bestaan op Ethereum, met een totale marktkapitalisatie van $63.7 miljard – slechts 20% van de gehele crypto.

5.DeFi Lending Protocol Aave detailleert zijn ‘Decentralisatie Bid’, en schetst het ruilproces voor een nieuw Token – Het team achter het DeFi-kredietprotocol Aave, dat eerder dit jaar van start ging, maakt de weg vrij voor een grotere decentralisatie met de geplande lancering van een governance-token. De details achter het token, het uitrolproces en de manier waarop de bestaande Aave-gekoppelde ‘lending token’ zal worden geruild, werden in detail beschreven in een publicatie die woensdag werd uitgebracht.

6.De database van de hardware-wallet fabrikant Ledger, werd vorige maand gehackt – De Bitcoin hardware fabrikant Ledger onthulde dat zijn e-commerce database vorige maand werd gehackt, waardoor er 1 miljoen e-mails en enkele persoonlijke documenten lekten. De inbreuk had geen invloed op de fondsen van de gebruikers.

 

Aankomende events

– Nothing special to report –

What's your reaction?

Leave a comment