Wekelijkse update 28 mei – 3 juni

De markt heeft deze week redelijke winsten geboekt.

Er zijn sommige bullish meningen die in het begin van juni kunnen verdergaan maar met wat slecht nieuws kan de markt snel omslaan!

De cryptocurrencies doen het in de eerste week van juni zeer positief, aangezien Bitcoin en de belangrijkste altcoins eindelijk wat stijgen na een lange maand die in een dalende trend zat. De verkopers geven langzaam de controle over de markt op, wat in de komende weken kan wijzen op een terugkeer naar een mooie groei.

 

Zullen de cryptocurrencies herstel tonen in juni?

De cryptocurrencies zijn in de afgelopen twee maanden om beurt continu gedaald en gestegen, waarbij de heropleving van april bijna werd tenietgedaan door een sombere maand mei. De afgelopen twee dagen zijn echter een indicatie van herstel, de markt lijkt klaar te zijn voor een breakout in de eerste week van juni.

De digitale activawaarden groeiden meer dan $22 miljard tijdens het weekend, met een piek dichtbij de $356 miljard. De cryptocurrencies hebben nu ongeveer $50 miljard van het swing low van vorige dinsdag teruggewonnen.

De prijzen van Bitcoin kwamen boven $7.750 op zondag die de vrees voor een grotere correctie terug tot $7.000 teniet deed.

Altcoins onder leiding van EOS hebben sinds vrijdag $15 miljard terug gewonnen. EOS sprong meer dan 22% na de succesvolle lancering van het mainnet.

Bitcoin cash steeg meer dan 13% op zondag en bereikte $1.170 per coin.

Volgens John McAfee, zal juni een cruciale maand voor cryptocurrencies zijn. De technoloog verwacht dat de prijs van Bitcoin deze maand bijna zal verdubbelen en $15.000 zal overschrijden, alvorens terug te dalen in juli.

Chinese president en blockchain-technologie

Op 28 mei zei de Chinese president Xi Jinping in een toespraak dat de blockchain ” revolutionaire ” toepassingen heeft. De blockchain is een technologie die aan de basis ligt aan de meeste cryptocurrencies.

“Een nieuwe generatie technologie die door artificial intelligence, quantuminformatie, mobiele communicatie, Internet of things en blockchain met zich meebrengt versnelt doorbraaktoepassingen,” zei hij. Xi benadrukte ook de noodzaak voor China om zich te concentreren op technologische vooruitgang en om het wereldwijde centrum van wetenschap en innovatie te worden.

Terwijl de handel van Bitcoin en initiële coin offering op dit ogenblik worden verboden is het nieuws dat China blockchain, innovatie en wetenschap waardeert  een bullish teken voor de cryptocurrency markt.

DNB ASA en IOTA partnerschap

Op 31 mei ondertekenden DNB ASA en stichting IOTA een samenwerkingsovereenkomst om open innovatie en co-creatie te stimuleren in de ruimte van burgergerichte innovatie, machine-economie en decentrale datamarkten.

DNB ASA is de grootste financiële dienstverleningsgroep van Noorwegen en qua marktkapitalisatie één van de grootste in de Scandinavische regio. De bankfilialen van DNB in Noorwegen omvatten onder meer in-store post- en bankkantoren, postloketten, internetbankieren en mobiele diensten.

De Groep biedt een volledig pakket financiële diensten aan, waaronder leningen, sparen, adviesdiensten, verzekerings- en pensioenproducten voor particulieren en bedrijven.

De Bank en IOTA zullen proactief met hun respectieve ecosystemen van belanghebbenden samenwerken om nieuwe bedrijfsmodellen in verschillende bedrijfstakken te creëren en te verkennen. Dit zou kunnen resulteren in enkele echte toepassingen van de Tangle.

Vechain Annoucements

VeChainThor Platform onderging een reeks van derde partij blockchain beveiligingstesten, alpha-testen, code audits, code testen en mobiele wallet security testen. Zij kondigden vennootschappen met veelvoudige veiligheidsfirma’s aan, dit om het mainnet te testen door Secureware, Hosho, SlowMist en HackenProof.

MustangChain zal gebruik maken van de VeChainThor Blockchain. Het zal een goed gereguleerde wereldwijde standaard zijn voor het valideren, authenticeren en beheren van transacties in paardenidentiteit, historische gegevens en waardering/gegevens via het MustangChain Platform en het gebruik van het fraudebestendige verzegelde verificatiesysteem (SVS).

Partnerschap met Decent.bet (DBET) is een transparant, smart contract based sportweddenschapplatform en online casino. Vandaag werd aangekondigd dat DBET zal overschakelen van Ethereum naar de VeChainThor Blockchain.

Request Network Shopify Plugin

Op 1 juni verscheen de Shopify plugin Reqify. Reqify is een eenvoudige manier om betalingen in cryptocurrency te accepteren in Shopify winkels zonder setup kosten, geen maandelijkse kosten en geen verborgen kosten.

Shopify is een e-commerce platform voor online winkels en detailhandel point-of-sale-systemen met meer dan 600k handelaars die gebruik maken van een platform met een totaal brutohandelsvolume van meer dan $55 miljard.

Request kan naadloos geïntegreerd worden in Shopify met een eenvoudig niet-technisch installatieproces wat betekent dat winkels cryptocurrencies in enkele seconden kunnen accepteren.

Dit is een geweldig pluspunt voor wijde adoptie en hopelijk kunnen we binnenkort ‘Pay with Request’ in online winkels zien.

Visa-problemen

Op 1 juni heeft Visa een hardwarestoring waardoor veel Europese klanten niet meer konden betalen.

Hij zei:

“Ons doel is ervoor te zorgen dat alle Visa-betalingen 24 uur per dag, 365 dagen per jaar betrouwbaar werken. We hebben dit doel na vandaag nog niet bereikt en wij verontschuldigen ons tegenover al onze partners en Visa-rekeninghouders voor het ongemak dat dit zou kunnen hebben veroorzaakt.

Bittrex en Binance nieuws

Op 31 mei heeft Bittrex een bankcontract afgesloten dat de gebruikers toelaat om directe crypto-USD paren aan te maken. Het akkoord zal zakelijke klanten in sommige staten toestaan crypto te kopen en te verkopen met dollars, een beweging die het handelsplatform zou kunnen helpen meer gebruikers binnen te halen. Bittrex werkt samen met de in New York gevestigde Signature Bank die de in dollars uitgedrukte fondsen zal beheren en andere financiële ondernemingen.

Ook kondigde Binance Labs op 31 mei aan dat het een $1 miljard Binance Ecosystem Fund zal lanceren. Alle beleggingen van dit fonds zullen worden verstrekt in de vorm van BNB, een door Binance uitgegeven coin. De aanvragers zullen onder andere bewijzen van hun kwalificaties, fondsgrootte, teamleden, investeringsgevallen moeten voorleggen.

De komende week

Juni is op verschillende gebieden een cruciale maand: President Trump zal de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un ontmoeten, de Federal Reserve zal naar alle waarschijnlijkheid de rente verhogen en de onderhandelingen over vrijhandel zullen worden voortgezet. Volgens o.a. John McAfee zal de cryptocurrency markt in de komende weken de rally cap opnieuw opvoeren.

De bulls van crypto hebben hun bullish vooruitzichten in het licht van de recente dalende trend gehandhaafd. Fundstrat’s Robert Sluymer gelooft dat Bitcoin zijn dieptepunt heeft bereikt met de recente correctie en dat de prijzen op het punt staan hoger te worden op korte termijn.

Dit standpunt is ook naar voren gebracht door Dan Morehead, oprichter van Pantera Capital Management. In een recent interview met CNBC, zei Morehead de investeerders in Bitcoin zouden moeten kopen terwijl het nog goedkoop is.

 

What's your reaction?

Leave a comment