Wekelijkse update 28 oktober – 3 november

Fundamenteel is het een zeer belangrijke week geweest voor zowel Bitcoin als andere cryptocurrencies. Donderdag werd aangekondigd dat de Canadese vermogensbeheerder 3iQ toestemming heeft gekregen om “The Bitcoin Fund” de komende weken op de Toronto Stock Exchange of de TSX Venture Exchange te plaatsen.

Het fonds is een ‘closed end fund’ en zal beleggers (zowel particuliere als institutionele) de eerste publieke ‘market exposure’ geven aan een Bitcoin ETP in Noord-Amerika. Gemini levert de custody oplossing en VanEck werkte samen met 3iQ aan de ontwikkeling van een Bitcoin benchmark vanuit hun MV Index Solutions divisie.

Deze situatie is ongelooflijk bullish voor Bitcoin en de beleggers op die beurzen, maar het benadrukt ook de ongelukkige situatie in de Verenigde Staten. Er zijn tal van bedrijven, waaronder Gemini, VanEck en Bitwise, die eerder een aanvraag hebben ingediend voor Bitcoin ETF’s in de VS. Alle drie zijn ze afgewezen. In plaats van dat de Verenigde Staten het voortouw zou nemen,  is Canada er als eerste in geslaagd om er te komen.

BTC/USD

Het crypto markt had een zware weekend sessie, want ook al heeft de Fed haar belofte om voor de derde keer op rij de basisrente te verlagen waargemaakt, toch zijn alle grote munten gedaald, dit ondanks de herstelpoging van 30 oktober. De toppers gingen op vrijdag verder naar beneden, waarbij ETH en XRP verliezen hebben geleden, maar BTC is ook gedaald tot onder het belangrijkste niveau van $9.200 en eventjes zelfs onder het $9000 niveau.

Ondanks de verliezen van vrijdag, werden de grote spelers nog steeds verhandeld binnen hun consolidatie patronen, waarin BTC een groot deel van zijn winst behield. Dit gezegd zijnde, hebben de meeste altcoins geen kracht getoond en gezien de algemene zwakte sinds de eerste piek, blijven de bearish set-ups op de lange termijn nog steeds intact. Hoewel de ‘counter-trend rally’ nog steeds kan aanhouden, zijn de neerwaartse risico’s nog steeds hoog en zouden traders defensief moeten blijven.

Terwijl BTC daalde tot onder het support-niveau van $9.200, slaagde het er toch in om zijn initiële pullback van zaterdag te beperken, met het behoud van zijn korte termijn buy-signaal. De munt houdt duidelijk stand boven zijn eerdere consolidatie marge, maar vanwege de algemene zwakte in het markt kan de munt nog steeds de neerwaartse trend van voor de opleving hervatten, dus traders moeten strikte risicomanagement regels toepassen.

De munt bevindt zich nog steeds op een long-term sell signaal in het trendmodel, met verdere supportzones in de buurt van $8.650, $8.400 en $8.200 en met meer resistance in de buurt van $10.000.

ETH/USD

ETH toonde donderdag de eerste indicaties van relatieve sterkte, maar is er niet in geslaagd om de doorbraak boven zijn weekend hoogtepunt te houden en viel terug naar de belangrijkste $180-$185 support/resistance zone.

De munt kon op korte termijn geen koopsignaal uitlokken, ondanks de vooruitgang van donderdag.

Het trendmodel geeft nog steeds verkoopsignalen op beide time-frames, met support zones die nu gevonden worden in de buurt van $160, $145, en $130, en met de resistance zones in de buurt van $200 en $230.

tZERO en Tezos Foundation zijn een partnerschap aangegaan om 643 miljoen USD te tokenizen in een geplande vastgoedontwikkeling.

Overstock’s security token platform tZERO en de Tezos Foundation zijn een partnerschap aangegaan voor een project dat £500 miljoen ($643 miljoen) zal opleveren op het gebied van vastgoed ontwikkeling.

Aangekondigd op woensdag, de blockchain start-ups zullen een deel van de eigendommen die gefinancierd worden door het Britse Alliance Investments tokeniseren, die vervolgens zullen worden opengesteld voor investeerders.

Rani Zahr, CIO of Alliance Investments, zei in een verklaring:

“Fondsenwerving via een STO is efficiënter, kosten effectiever, autonomer en democratischer dan traditionele financiering. Wij geloven dat we voorop lopen in een technologische verandering die het huidige financieringsparadigma kan verstoren”.

Het Tezos-protocol zal dienen als basisinfrastructuur om “de digitale assets en smart contracts in te zetten, over te dragen en op te slaan”, die dan zal worden aangeboden voor secundaire handel

op het PRO Securities alternative trading system, een SEC-geregistreerde dochteronderneming van tZERO.

Andere vastgoedontwikkelingen zullen in de loop der jaren worden getokenized, met de bedrijven die zeggen dat het onder andere gaat om woon- en studentenhuisvesting, maar ook om commerciële en horecapanden.

Korea's presidentiële comité dringt aan op een wettelijke status voor cryptocurrencies.

De Koreaanse presidentiële commissie voor de 4de Industriële Revolutie heeft de Koreaanse regering aanbevolen om een wettelijke status te geven aan cryptocurrencies, om zo het voortouw te blijven nemen bij de innovatie binnen de sector.

Volgens lokale rapporten benadrukte de commissie het belang van blockchain technologie in de komende 4e industriële revolutie en merkte zij op dat de Koreaanse regering de regelgevingsprocedures zou moeten verbeteren om start-ups die innovatie bevorderen, waaronder bedrijven die cryptocrurrencies ontwikkelen, beter te kunnen ondersteunen.

“De regering moet zo snel mogelijk de juridische status van de crypto-activa veiligstellen en fiscale en boekhoudkundige maatregelen voor hen zoeken”, aldus de commissie.

De verklaring werd gedaan op de 4e Industriële Revolutie Global Policy Conference, die afgelopen vrijdag in de Koreaanse hoofdstad Seoul werd gehouden. Tijdens de conferentie benadrukte de commissie ook het belang van een harmonisering van de sociale en industriële innovatie, aangezien dit van cruciaal belang is voor de groei.

Hoewel er geen officiële reactie op het plan is geweest, was de heer Lee, Gong-joo, adviseur van de president voor wetenschap en technologie, ook aanwezig op de conferentie, waar hij geciteerd werd met de woorden: “Hartelijk dank voor uw inspanningen. We zullen actief zoeken naar manieren om dit mogelijk te maken.”.

Dit gebeurt slechts enkele dagen nadat de Chinese president Xi Jinping een toespraak heeft gehouden over de voordelen van blockchain technologie, waarbij hij betoogde dat degenen die de technologie toepassen, de curve voor zullen blijven. De lokale overheden in China springen nu al op de blockchain trein. Zal Korea dat ook doen?

De Chinese overheid wil jaarlijks 1,4 miljoen dollar investeren in publieke blockchain-projecten 'zonder token'.

Een lokale overheidsinstelling in de Chinese stad Guangzhou is van plan om subsidies te verlenen aan twee blockchain projecten per jaar – een publiek blockchain project dat niet over een token beschikt, ontvangt een maximale subsidie van 10 miljoen yuan (~1,4 miljoen dollar) en een consortium blockchain project zal een maximale subsidie van 3 miljoen yuan (~425.000 dollar) krijgen.

Volgens een officieel document van 28 oktober is een publieke blockchain een betrouwbaar netwerk dat geen enkel gecentraliseerde node heeft, waarbij elk node het netwerk vrij binnenkomt en verlaat. Het document maakt echter niet duidelijk wat een publieke blockchain “zonder token” betekent. Idealiter is een publieke blockchain toegankelijk voor iedereen, wat betekent dat mensen in staat zijn om eigen tokens te bezitten.

Gekwalificeerde aanvragers van de subsidies zouden ofwel een publieke blockchain moeten runnen met meer dan 100 nodes en meer dan 10.000 transacties, ofwel een consortium blockchain moeten runnen met meer dan 30 nodes met 3.000 transacties.

De regering van Guangzhou is ook van plan om een fonds van 1 miljard yuan (~142 miljoen dollar) op te richten om te investeren in bedrijven die met de blockchain te maken hebben, hoewel de details van het fonds nog moeten worden vastgesteld.

Dit is niet de eerste keer dat een Chinese stadsbestuur een blockchain fonds steunt. Vorig jaar lanceerden de overheden van Nanjing, Hangzhou en Shenzhen, een blockchain fonds van respectievelijk 1 miljard dollar, 1,6 miljard dollar en 80 miljoen dollar.

De in Zwitserland gevestigde cryptocurrency bank heeft een bankvergunning gekregen in Singapore.

Volgens een blogbericht dat op 31 oktober gepubliceerd werd, kan het bedrijf Sygnum, dat in augustus van dit jaar een Zwitserse bankvergunning kreeg, nu verder gaan met zijn eerste product voor de Singaporese markt.

Sygnum was het eerste Zwitserse bedrijf dat de functie van cryptocurrency bank won en zal zich richten op geaccrediteerde beleggers en instellingen met een multi-manager fonds, dat ook zijn debuut zal maken in zijn eigen jurisdictie.

De Singapore-documentatie, die al lang op tafel ligt, wordt geleverd in de vorm van een licentie voor de capital market services (CMS) van de Monetaire Autoriteit van Singapore (MAS), die de facto centrale bank van de Aziatische stadstaat is.

Sygnum’s head of asset management, Stefan Mueller, gaf commentaar in een persbericht:

“De CMS-licentie is een belangrijke mijlpaal in de oprichting van ons asset managementwapen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de levendige financiële omgeving in Singapore. Dit is een aanvulling op onze bankdiensten in Zwitserland en zal ook ten goede komen aan onze Zwitserse institutionele en particuliere gekwalificeerde beleggerscliënten”.

Sygnum is ondertussen ook bezig om uit te breiden naar markten zoals Hongkong, maar ook in Europa. In september onderstreepte Peter Wuffli, de voormalige directeur van de UBS, die nu CEO van het bedrijf is, dat hij het volledige potentieel van de crypto-markt wil benutten.

Het eerste Bitcoin fonds is goedgekeurd in Cananda.

In februari besliste de Canadese marktregulator nog negatief beslist over het gereguleerde Bitcoin-fonds voorstel van 3iQ. Het in Toronto gevestigde 3iQ ging echter in beroep tegen de beslissing en kreeg uiteindelijk toch de goedkeuring van het OCS om zijn BTC-fonds te lanceren.

Dus vanaf nu zullen particuliere beleggers in Canada binnenkort in staat zijn om via een volledig gereguleerd, closed-end fonds exposure te krijgen naar Bitcoin. De wereldprimeur, zoals deze wordt omschreven, is het resultaat van een strijd tussen fondsbeheerder 3iQ en de Ontario Securities Commission.

Pye, die eerder als senior VP bij Fidelity Investments Canada werkte, vertelde de Financial Post dat retailinvesteerders in staat zullen zijn om het Bitcoin-fonds te kopen en te verkopen via traditionele en discountmakelaars. De investeringen zullen ook in aanmerking komen voor Canadese geregistreerde pensioenspaarplannen en belastingvrije spaarrekeningen.

De fantasierijke titel “The Bitcoin Fund” zou later dit jaar beschikbaar moeten zijn voor Canadese particuliere beleggers. Het zal naar verwachting genoteerd staan op een grote Canadese beurs.

De volgende stap voor 3iQ is het syndiceren van het aanbod. De notering en verhandeling op de beurs zal naar verwachting later in het lopende kwartaal aanvangen.

Canada verkent “digitaal geld”.

De Bank of Canada onderzoekt naar verluidt de mogelijkheden en kansen die de lancering van haar eigen digitale munt met zich zou meebrengen. De centrale bank zou van mening zijn dat een publieke digitale valuta van de centrale bank het antwoord zou kunnen zijn op de directe dreiging die crypto valuta’s lijken te vormen.

China gaat zeer binnenkort de digitale munt "DCEP" lanceren.

Het lijkt erop dat de Chinese regering voluit gaat met haar roadmap om een yuan-gependelde digitale munt uit te rollen. Er is nog geen officieel bericht over een lanceerdatum, maar gezien de recente reeks ontwikkelingen is het zeer waarschijnlijk dat het Chinese digitale valuta- of elektronisch betalingssysteem (DCEP), eerder op de markt zal worden gebracht dan later.

Huang Qifan, vicevoorzitter van het China International Economic Exchange Center (CCIEE), herhaalde eerder vandaag dat de People’s Bank of China (PBoC) zich blijft inzetten om als eerste ter wereld een nationale digitale munt uit te rollen.

Zijn verklaring op de Bund Financial Summit 2019 in Shanghai was slechts de laatste in een reeks van soortgelijke verklaringen van de hoogste politieke leiders, overheidsfunctionarissen en denktanks met nauwe banden van de regerende CCP.

People’s Bank of China.

China’s DCEP: een tweeledig systeem met twee niveaus
Zoals BeInCrypto eerder meldde, zal DCEP waarschijnlijk in een tweeledig systeem worden geïmplementeerd. De ene zal de Chinese centrale bank verbinden met alle commerciële banken die bij haar zijn aangesloten, terwijl de tweede een brug zal vormen tussen commerciële banken en particuliere klanten en instellingen.

Huang zei dat de PBoC zich nu al vijf tot zes jaar bezighoudt met DCEP en dat hij er alle vertrouwen in heeft dat het zo dicht bij de introductie in het financiële systeem van het land staat.

Hoewel de regering nog geen technische specificaties heeft onthuld, is het vrijwel zeker dat DPEC geen gedecentraliseerde, op blockchain gebaseerde munt zal zijn, in tegenstelling tot Bitcoin of Ethereum. De digitale wallet die nodig is om DPEC op te slaan, zal bovendien door niemand minder dan de PBoC zelf worden uitgegeven.

Dit betekent dat DPEC volledig onder de invloed van de overheid zal staan en zelfs gebruikt kan worden om de burgerrechten van de burgers nog meer te verstrengen.

En tot slot

Gelukkige verjaardag, Bitcoin!

Halloween 2019 markeert de elfde verjaardag van de release van de white paper voor het eerste volledig gedecentraliseerde, peer-to-peer elektronische geld van de anonieme maker(s) Satoshi Nakomoto. In de nasleep van de grote recessie van 2007-2009 bleek één enkele e-mail voor een klein collectief van cypherpunks de katalysator te zijn voor een monetaire revolutie.

“Ik heb gewerkt aan een nieuw elektronisch geldsysteem dat volledig peer-to-peer is, zonder betrouwbare derde partij”, schreef Satoshi om zijn e-mail te openen, waarbij hij de Bitcoin white paper bijvoegde.

Toen hij in januari de code van Bitcoin uitrolde, waarbij de ontginning van het genesisblok plaatsvond, was Bitcoin’s eerste jaar in het beste geval onheilspellend. Elf jaar later, daarentegen, wijzen de cijfers in de meeste gevallen op een mooie toekomst. De verjaardagsmaand van de whitepaper bleek één van de belangrijkste tot nu toe te zijn.

Crypto-term van de week:

Bull Trap – Een vals marktsignaal waardoor de dalende trend van een asset lijkt op een opleving, maar zich niet daadwerkelijk manifesteert, waardoor bulls geld verliezen na een lange periode.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

CME Group heeft op woensdag de specificaties gepubliceerd voor haar komende Bitcoin options contracten – De beurs van Chicago onthulde woensdag dat elk contract gebaseerd zal zijn op één van CME’s Bitcoin futures contracten (die op zijn beurt bestaat uit vijf Bitcoin); de contracten zullen worden geciteerd in Amerikaanse dollars per Bitcoin met een tick grootte van $25 (of $5 voor gereduceerde tikgroottes), en ze zullen verhandeld worden van zondag 5:00 uur centrale tijd tot vrijdag 4:00 uur centrale tijd.

Tech Giant Samsung ondersteunt nu Tron (TRX) op de Blockchain Keystore App – In de aanloop naar een toekomstige presentatie op de Samsung Developer Conference in San Diego heeft Tron oprichter Justin Sun de integratie van TRX op Samsung’s Blockchain Keystore app aangekondigd.

De op Ethereum-gebaseerde gedecentraliseerde exchange 0x is van plan om een stemming te doen over de volgende protocol-upgrade – Na het afronden van de plannen voor de V3 upgrade, zullen de ZRX houders begin november stemmen voordat de wijzigingen live gaan op het Ethereum mainnet.

eToro lanceert zijn CopyTrading-functie voor Amerikaanse gebruikers – eToro, het wereldwijde platform voor sociaal beleggen, heeft net zijn innovatieve “CopyTrading”-functie voor Amerikaanse gebruikers gelanceerd. Hierdoor kunnen de 11 miljoen accounts van de app automatisch de bewegingen van de beste securities traders kopiëren. Het is als het volgen van iemand op sociale media, maar dan met geld.

Binance lanceerde zijn eerste fiat-to-crypto trading pair met de Russische roebel (RUB) – Hiermee kunnen Binance-gebruikers roebels storten en opnemen, evenals Bitcoin (BTC), ether (ETH) en XRP-cryptocurrencies kopen met de fiatvaluta, volgens een aankondiging op woensdag.

Bitcoin exchange BitMEX heeft per ongeluk duizenden e-mails van gebruikers gelekt – Bitcoin futures exchange BitMEX, bekend voor het aanbieden van 100x leverage trading, heeft op 1 november per ongeluk duizenden e-mails van gebruikers blootgelegd door per ongeluk het verkeerde e-mailprogramma te gebruiken. In plaats van een blinde kopie te gebruiken, gebruikte het bedrijf een kopie, voor meerdere e-mails die naar een groot deel van zijn gebruikersbestand werden verzonden, en die volgens de rapporten duizenden e-mails van de gebruikers bevat.

Events deze week:

7 november –

  • XRP – Swell 2019
  • Nexus – Tritium official release

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment