Wekelijkse update 29 april – 5 mei

De “Bitcoin bulls” waren op vrijdag weer paraat, Dit mede omdat investeerders hoorde over het nieuws dat Facebook** een aantal samenwerkingsverbanden aan het opzetten is om een nieuw cryptocurrency ecosysteem te lanceren. Uit een evaluatie van technische ontwikkelingen van Bitcoin is ook een belangrijke positieve indicator naar voren gekomen, die het resultaat is van de meerjaarlijkse run die in november van 2015 op gang is gekomen.

**Facebook – Facebook is naar verluidt op zoek naar 1 miljard dollar voor zijn nieuw initiatief en daarom heeft Facebook al contact opgenomen met creditcardbedrijven zoals Visa en MasterCard voor een mogelijke samenwerking. De geldinjectie zou ervoor zorgen dat de ‘FB-coin’ goed gekapitaliseerd en stabiel is, in tegenstelling tot de meeste van de grote cryptocvaluta’s van vandaag.

De plotselinge stijging van de Bitcoinprijs leidde tot een grote rally in de gehele cryptomarkt, met altcoins en tokens die grote winsten wisten te boek. De totale marktkapitalisatie overschaduwt het hoogste niveau van vorige maand, wat nog maar eens bevestigt dat de ‘crypto-winter’ voorbij is.

De 100 miljard dollar grens is overschreden!!

Na een groot deel van de week te hebben gestagneerd, brak op vrijdag de Bitcoinprijs uit. Door deze run werden er uiteraard nieuwe hoogtepunten bereikt. De rally, die in Azië begon, heeft BTC tot een mooie 5.800 dollar gedreven. Bitcoin werd op Bitfinex zelfs gewaardeerd rond de 6.100 dollar.

De combinatie van positief nieuws, technisch traden en een verbeterd beleggerssentiment heeft ervoor gezorgd dat Bitcoin tegen het einde van de week op een hoger niveau kwam te staan. Volgens de data van CoinMarketCap, wordt BTC momenteel gewaardeerd op $5.807 met een winst van 6,3%.

Momenteel heeft Bitcoin een totale marktkapitalisatie van ongeveer 102,7 miljard dollar, het hoogste niveau sinds november.

Bitcoin is momenteel bezig om drie maanden op rij positieve cijfers neer te zetten en de recente performance suggereert dat er waarschijnlijk een nieuwe test van de niveaus zal plaatsvindt. De bulls zullen waarschijnlijk te maken krijgen met een sterke weerstand in de buurt van de 6.000 dollar, waar we in onze recente analyse over hebben gehad.

De “Trigger-indicator”

Door de technische aspecten van de laatste rally op nul te zetten, heeft Bitcoin een belangrijke mijlpaal bereikt. Deze mijlpaal zou er wel eens voor kunnen zorgen dat er op korte termijn een zeer explosieve rally kan ontstaan. Zoals CCN rapporteert, gebruikte cryptohandelaar Peter Brandt een zogenaamde factor-benchmarkanalyse om het de “weekly moving average” van de Bitcoinprijs te evalueren. Op basis van deze analyse komt het huidige wekelijkse MA-profiel overeen met dat van november 2015, toen Bitcoin nog maar $340 waard was.

Momenteel schommelt Bitcoin rond de 5.800 dollar. Als het erin slaagt om zijn opwaartse dynamiek te behouden om nog hoger te duwen, dan is de kans groot dat Bitcoin de steun boven de 18 MA zal behouden en zich aan een parabolische bullrun zal wagen.

Op basis van Brandt’s analyse is het mogelijk dat Bitcoin in de komende jaren op een bepaald moment op zijn recordhoogte zal komen te staan. Dit weerspiegelt onze vorige analyse van Bitcoin’s vierjarige cyclus, die hier te vinden is.

Als recapitulatie: Bitcoin heeft in december zijn laatste cyclus van vier jaar afgerond, toen de prijzen het dieptepunt van de $3.100 hadden bereikt.

Wat vindt u van de analyse van Peter Brandt? Zal Bitcoin een correctie zien voordat hij parabolisch wordt? Of zal het gewoon blijven stijgen? Laat ons weten wat u denkt in de commentaarsectie hieronder.

De altcoin stijging

De altcoins voegden van de ene op de andere dag zo’n 4 miljard dollar toe aan hun marktkapitalisatie, maar hun marktaandeel daalde wel voor het eerst sinds december onder de 45%. De totale marktkapitalisatie, inclusief Bitcoin, bereikte op vrijdag een bedrag van $187,7 miljard.

Door de sterke rally op vrijdag werden de top 20 van de cryptocurrencies deze week allemaal hoger verhandeld. Bitcoin cash (BCH) was de best presterende large-cap, met een winst van 7% op vrijdag en 11,5% gedurende de week. De laatste keer werd hij net onder de $295 verhandeld.

Litecoin (LTC) overtrof de algemene markt, met een stijging van 8,6% op vrijdag en 10,4% gedurende de week om zo opnieuw boven de $80 te klimmen.

Een minder bekende ‘proof-of-stake’ cryptocurrency met de naam Cosmos (ATOM) steeg vrijdag op met 13,4% en wist over de week een winst te nemen van 42%.

London Stock Exchange op zoek naar 'Interessante blockchain use-cases'

De meer dan 300 jaar oude Londense beurs is een van de oudsten ter wereld. De beurs gaat razendsnel vooruit naar het digitale tijdperk en denkt na over hoe het nieuwe technologieën zoals de blockchain kan inzetten.

Nikhil Rathi, CEO van de London Stock Exchange, liet uitschijnen dat de blockchain, die gegevens vastlegt via een gedistribueerd computernetwerk in plaats van via een gecentraliseerde server, een nut zou kunnen hebben op de Britse aandelenmarkt.

Zo vertelde hij deze week in een interview aan CNBC:

“U kunt zeker zien dat gedistribueerde grootboektechnologie een toepassing heeft in het uitgifteproces. Ik kan zien dat de technologie ook bij de afrekening wordt gebruikt.”

Rathi zei ook dat de beurs een “interessante reeks van verschillende ideeën” van rivaliserende platformen heeft opgemerkt, met de toevoeging: “We zullen zien welke van deze platformen markttractie krijgen”.

Zo wil de Zwitserse SIX-beurs een blockchaingebaseerd platform lanceren om het tradingproces te versnellen, terwijl de Gibraltaretarese beurs digitale versies van effecten zoals bedrijfsobligaties heeft gelanceerd.

Fidelity zegt dat Institutionele beleggers crypto overwegen

Fidelity Investments, de gigantische financiële instelling met meer dan 27 miljoen klanten en meer dan 7,2 biljoen dollar aan beheerd vermogen, vroeg 441 institutionele beleggers of zij digital assets waardig vinden om in portfolio’s te hebben. Meer dan de helft van hen zei ja.

Fidelity heeft van november tot februari een onderzoek laten uitvoeren. Hieruit is gebleken: dat van de 441 ondervraagde institutionele beleggers 72% de voorkeur geeft aan digital assets om als beleggingsproduct te kopen, terwijl 57% de voorkeur geeft aan directe aankoop van digital assets.

Bovendien bleek uit het onderzoek ook dat 47% van de institutionele beleggers zei dat digitale assets de moeite waard zijn om in te beleggen.

Bovendien is Fidelity Investments van mening dat zij de cryptocurrency ruimte kunnen helpen door het aanbieden van zeer gerenommeerde services waarin institutionele klanten kunnen vertrouwen.

Zoals gesteld door Fidelity Chief Executive Officer Abigail Johnson:

“Mensen vertrouwen op de instellingen waarmee ze al lange tijd zaken doen om hun doelstellingen en behoeften te vervullen. Ik probeer niemand anders in de schaduw te zetten, maar het is aan de klanten om te beslissen”.

De Azure Blockchain Services worden aangedreven door Ethereum

Microsoft, ’s werelds grootste softwaregigant met een marktwaarde van 1 biljoen dollar, versterkt zijn blockchainspelletje met de lancering van Azure Blockchain Services, dat gebruikmaakt van het Ethereum blockchainprotocol.

Zoals gemeld door de technische nieuwswebsite SiliconANGLE, is de eerste ondersteunde ledger van Microsoft de JPMorgan Chase & Co.’s Quorum blockchain, wat een bedrijfsgerichte versie is van Ethereum.

Maar, in tegenstelling tot Ethereum, is Quorum een goedgekeurde en private blockchain, die ontworpen is om gevoelige applicaties te beschermen die privacy en een hoge doorvoersnelheid van transacties vereisen.

Mark Russinovich, Azure Chief Technology Officer Mark Russinovich, verklaarde in een verklaring waarom Microsoft Azure voor Quorum koos:

“Aangezien het is gebouwd op het populaire Ethereum-protocol, dat ’s werelds grootste blockchain developer community heeft, is Quorum een vanzelfsprekende keuze. Het is geïntegreerd met een rijke set van open-source tools en ondersteunt tegelijkertijd vertrouwelijke transacties, iets wat onze zakelijke klanten nodig hebben”.

Microsoft ondersteunt in eerste instantie alleen de Quorum blockchain in plaats van de publieke Ethereum blockchain. Microsoft Azure zal in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid de openbare Ethereum blockchain aanbieden aan hun klanten.

De blockchaintechnologie van Ethereum is duidelijk de koploper, want zowel Amazon als Microsoft maken op de een of andere manier gebruik van de technologie van Ethereum.

Amazon Web Services opent een Blockchain Building Service voor een groter publiek

Amazon Web Services (AWS), de cloud computing-arm van de e-commerce gigant, heeft zijn Managed Blockchain service gelanceerd voor een uitgebreider gebruik onder zakelijke klanten.

AT&T, Nestlé, Accenture en anderen gebruiken reeds de dienst, kondigde AWS dinsdag aan.

Oorspronkelijk openbaar gemaakt afgelopen november, zou Amazon Managed Blockchain klanten in staat stellen om gemakkelijker en economischer blockchainnetwerken te creëren en te beheren met behulp van open-source kaders zoals Hyperledger Fabric. Tot nu toe was de service alleen beschikbaar in “preview”, wat betekent dat geïnteresseerde bedrijven zich enkel konden aanmelden voor de gebruiksgoedkeuring van de service.

Na dit stadium is de dienst nu beschikbaar voor algemeen productiegebruik, aldus Jeff Barr, de belangrijkste evangelist van AWS, in een aparte blogpost, die er nog dit aan toevoegt:

“U kunt uw (blockchain) netwerk in enkele minuten creëren. U kunt certificaten beheren, nieuwe leden uitnodigen en de capaciteit van de nodes uitbreiden om transacties sneller te kunnen verwerken”.

 

De ondersteuning voor het Ethereum netwerk is nog steeds in de maak en zou later dit jaar beschikbaar zijn, aldus AWS.

IOTA heeft een nieuwe samenwerking met de autofabrikant Jaguar

Volgens het onlangs gepubliceerd Reuters rapport zal Jaguar gebruik maken van IOTA om de uitstoot van auto’s en de verkeersdrukte aan te pakken. De nieuwe functie zal ook helpen om het aantal auto-ongelukken te verminderen.

Om dat te bereiken, worden er smart cryptocurrency wallets geïntegreerd in een nieuwe generatie Jaguar auto’s, waaronder de Jaguar F-PACE. Bestuurders zullen IOTA kunnen verdienen voor het delen van belangrijke data terwijl ze onderweg zijn.

Vanaf nu zijn de smart wallets in de testfase en het is niet duidelijk wanneer de technologie beschikbaar zal zijn voor commercieel gebruik. Maar IOTA verbergt haar ambitieuze plannen niet.

“De smart wallet technology …. kan eenvoudig worden aangepast aan alle nieuwe voertuigen. IOTA wil interoperabiliteit mogelijk maken met al deze verschillende spelers. Er is dus geen Jaguar-coin, geen BMW-coin, maar één universeel token voor deze machine-economie”, aldus Dominik Schiener, mede-oprichter van IOTA, Reuters.

Cardano oprichter werkt samen met de Ethiopische regering om cryptocurrency te creëren voor de bevolking

Charles Hoskinson, oprichter van Cardano (ADA) en CEO van IOHK, kondigde de lancering aan van Atala, een blockchain framework voor ondernemingen dat erop gericht is om financiële diensten te verlenen aan miljarden mensen die in Afrikaanse landen wonen, volgens een rapport van Forbes van 30 april.

Hoskinson staat bekend om zijn reizen over de hele wereld, en we beginnen eindelijk het doel van deze reizen in te zien met de aankondiging van Atala, die voor het eerst gebruikt zal worden in samenwerking met de Ethiopische regering om een nieuwe cryptografie te ontwikkelen voor het land.

Volgens Hoskinson is Atala een baanbrekend blockchain framework dat van de grond af aan is opgebouwd om te dienen voor praktijkvoorbeelden zoals eigendomsregistratie, beheer van de supply chain, stembeleid, en de adoptie van cryptocriminaliteit.

Volgens het Forbes-rapport:

“Atala is een bedrijfsstructuur die vergelijkbaar is met Hyperledger Fabric. Het punt is echter om een leverancier van oplossingen te zijn voor overheden die een lokale munt of een supply chain management systeem nodig hebben.”.

 

De eerste toepassing van het “Atala-framework” zal gebruikt worden om een cryptocurrency te ontwikkelen voor de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba, om zo een veilig en betrouwbaar betaalmiddel te kunnen bieden.

En tot slot

Toen Bitcoin eerst het plateau van de $5.000 overwon, bleven investeerders achter met de vraag of de rally zou blijven duren tot de volgende grote psychologische mijlpaal – $6.000 – of dat het gebied van $4.000 terug zou komen. De dominante trend van Bitcoin wijst erop dat de weg van de minste weerstand nog steeds hoger ligt en dat dit nog zeker twee maanden zo zal blijven. Dit komt omdat de vierjarige cyclus van Bitcoin wordt geleid door dominante uptrends of downtrends die doorgaans vijf tot zes maanden duren. Beleggers zouden dit in gedachten moeten houden bij het evalueren van koersbewegingen, inclusief de grote pullbacks zoals we die de afgelopen weken hebben gezien.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Zullen goud-investeerders Bitcoin kopen? – Is het beter om goud of Bitcoin te sparen? Het cryptocurrencybedrijf Grayscale maakt het pleidooi voor Bitcoin met een ongekende multi-miljoen dollar marketingcampagne die een jaar van nationale tv-commercials omvat.

Nasdaq voegt index toe voor Ripple – De beursexploitant Nasdaq voegt nog een cryptocurrency Index toe, dit keer voor ’s werelds op twee na grootste cryptocurrency namelijk XRP. In het bijzonder zal de XRP Liquid Index (XRPLX) een referentietarief bieden voor de prijs van XRP, gequoteerd in Amerikaanse dollars en gebaseerd op de meeste liquiditeitskoersen op hun markten.

JPMorgan Exec treedt toe tot het Blockchain Gold-Trading bedrijf Tradewind als CEO – Tradewind, een marktplaats voor edele metalen op basis van een blockchain, heeft een senior executive van JPMorgan ingehuurd om de allereerste CEO van de start-up te worden. Michael Albanese, heeft meer dan 20 jaar ervaring bij belangrijke financiële instellingen en zal de startup helpen om zijn productaanbod en klantenbestand uit te breiden, aldus Tradewind.

VeChain voegt nog een parel toe aan de kroon met de lancering van VeKey – VeChain zal veilige private key management services toevoegen ter verbetering van de veiligheid in de blockchaintechnologie, VeChain kondigde de lancering van de VeKey Based Threshold Signature Turn-key Solution aan tijdens de VeChain Summit in San Francisco. VeChain’s VeKey is de belangrijkste oplossing voor het SPOF-probleem van private keys. Een recent voorbeeld van een SPOF-incident van private keys is het geval waarbij de CEO van Quadrigacx stierf en de enige Key die toegang gaf tot137 miljoen dollar mee zijn graf in nam. Als de private keys van een groot bedrijf aan een individu worden overgelaten, kan het verlies verwoestend zijn.

Maleisië lanceert ’s werelds eerste Crypto-aangedreven stad – Het doel van het project is om de stad Malakka te bouwen tot een stad die zich in een blockchain bevindt, Melaka Straits City genaamd. Het project, gesteund door de Chinese regering, wordt gelanceerd door het bouw- en ingenieursbureau China Wuyi en het investeringsnetwerk SWT International Sdn Bhd.

Dochteronderneming van Euronet gaat samenwerken met Ripple – Ripple’s wereldwijde betaalnetwerk heeft net enorme vooruitgang geboekt in de adoptie van Ria Money Transfer, een dochteronderneming van Euronet Worldwide, die zich bij RippleNet heeft aangesloten om onmiddellijke blockchain-aangedreven betalingen mogelijk te maken.

Events deze week:

6 mei – 

  • IoteX – Mainnet update
  • Nebulas – upgrade

7 mei – 

  • Aeternity – Token-migratiefase eindigt + on-chain voting gaat van start

9 mei – 

  • Event – Fluidity Summit NYC

10 mei – 

  • Event – Seoul meetup

11 mei – 

  • Event – NY Block Plus Summit
  • PundiX – NPXS en NPXSXEM burn

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment