Wekelijkse update 29 juli – 4 augustus

De langdurige afwikkelingsfase van Bitcoin heeft vorige week de uitputting van de verkopers overtroffen. Bitcoin kwam terug boven de 10.000 dollar uit, ondanks het controversieel nieuws over crypto belastingen en overheids-inperkingen op digitale assets. Op vrijdag steeg de Bitcoin-prijs tot $10.600, om op korte termijn dichter bij $11.000 te komen.

Nu “fase 1 van de bullmarkt” voltooid is, zou Bitcoin de veelbesproken consolidatiefase ingaan die sinds februari aan de markt ontsnapt is. Als Bitcoin erin slaagt om terug boven de 11.000 dollar te komen, dan zal dit zeker aanleiding geven tot de speculatie dat de hoogtepunten veel eerder in het verschiet liggen dan verwacht.

10.000 dollar Bitcoin

De marktkapitalisatie van Bitcoin lag op vrijdag dicht bij de 190 miljard dollar, na vier opeenvolgende dagelijkse ontwikkelingen. Op Bitstamp piekte de prijs op vrijdag rond 10.583,88 dollar, na een piek van 1,2% te hebben bereikt en meer dan 7% gedurende de week.

Op moment van schrijven werd de BTC/USD-wisselkoers gewaardeerd op 10.530 dollar. De prijs is terug boven het 30-day exponentiaal moving average (EMA), dat voorheen diende als een sterke support op korte termijn.

Bitcoin’s herstel heeft woensdag het tempo opgedreven nadat de Federal Reserve haar eerste renteverlaging sinds 2008 had doorgevoerd. Deze beslissing heeft de aandelenmarkten op een keerpunt gezet, omdat beleggers het tempo, de waarschijnlijkheid en de timing van toekomstige tariefaanpassingen hebben ontleed. Aangezien men dit zou verwachten, heeft het besluit geen directe invloed gehad op Bitcoin, hoewel sommige hodlers het misschien gebruikt hebben als een opportuniteit om hun positie te verbeteren.

Nogmaals, Bitcoin heeft beter gepresteerd dan zijn collega’s in de Altcoin wereld. De Bitcoin dominantie staat weer rond 66%, met als gevolg dat de altcoins en tokens overblijven met de resterende 34% van de cryptomarktcap.

Desondanks heeft de Bitcoin-rally ertoe bijgedragen dat de cryptocurrency market cap 30 miljard dollar van zijn wekelijkse laagtepunt heeft gerecupereerd. De markt is nu $285.2 miljard waard, volgens CoinMarketCap.

De aanhoudende prijsstijging ging niet gepaard met een merkbare stijging van de handelsvolumes. Sterker nog, de dagelijkse omzet op de geverifieerde exchanges heeft volgens de cijfers van Bitwise nauwelijks de 1 miljard dollar overschreden.

Tezos Breakout

Percentage-gewijs gezien was de cryptocurrency Tezos (XTZ) deze week de beste performer op de markt. Het native token van het securitisatieplatform behaalde maar liefst 44% winst tussen vrijdag nadat Coinbase Pro bevestigde dat XTZ trading binnenkort zal worden ingeschakeld. In een officiële blogpost, kondigde Coinbase Pro dinsdag aan dat XTZ transfers zullen beginnen op 5 augustus.

Coinbase heeft een zeer positieve kijk op Tezos ontwikkeld. Het is slechts een paar maanden geleden dat de exchange aankondigde dat het institutionele traders zal toestaan om deel te nemen aan de staking methode van de cryptovaluta – een proces genaamd “baking” dat gebruikers in staat stelt om rente te verdienen op hun holdings.

Tezos’ market cap komt al snel in de buurt van de $1 miljard, waardoor het op de 15e plaats terecht komt. De laatste keer werd Tezos op een koers $1,46 verhandeld, het hoogste in meer dan twee maanden.

IRS verstuurt brieven naar 10.000 Crypto Traders

De belastingdienst van Washington is naar verluidt begonnen met het uitsturen van brieven naar meer dan 10.000 cryptocurrency traders inzake de belastingsheffing, waarvan zij verdacht worden dat ze de federale belastingwetten overtreed hebben. Zoals The Wall Street Journal rapporteerde, specificeerde de IRS niet de aard van de mogelijke schendingen, maar het verzuimen om vermogenswinsten te betalen staat waarschijnlijk hoog op de lijst.

“Belastingbetalers zouden deze brieven zeer serieus moeten nemen. IRS breidt zijn inspanningen uit op het gebied van virtuele valuta”, zei IRS Commissaris Chuck Rettig, zoals geciteerd door WSJ.

Het is niet volledig duidelijk hoe het agentschap op mogelijke belastingontduikers werd getipt, maar een federaal gerechtelijk bevel gericht op Coinbase-gebruikers speelde waarschijnlijk een belangrijke rol. In Maart 2018, moest de in San Francisco gevestigde exchange informatie over ongeveer 13.000 gebruikers die cryptocurrencies ter waarde van $20.000 of meer kochten, verkochten of ontvingen, overhandigen.

Facebook geeft toe dat Libra misschien nooit gelanceerd wordt.

In het driemaandelijkse rapport aan de Securities and Exchange Commission (SEC) van de V.S., erkende Facebook dat zijn Libra-project “ons zal onderwerpen aan een belangrijk reglementair onderzoek en andere risico’s die een negatieve invloed kunnen hebben op onze activiteiten, reputatie of financiële resultaten”.

Er werd verder gegaan:

“Libra is gebaseerd op relatief nieuwe en onbewezen technologie en de wet- en regelgeving rond digitaal geld is onzeker en is in ontwikkeling. Libra heeft veel aandacht gekregen van overheden en toezichthouders in meerdere jurisdicties en we verwachten dat dit onderzoek zal worden voortgezet. Als de primaire initiatiefnemer van het project, zijn wij verantwoordelijk voor de antwoorden op vragen van overheden en regelgevers, en alsook de ongunstige maatregelen van de overheid of de regelgevende instanties. De negatieve publiciteit die het gevolg is van een dergelijke deelname kan een negatieve invloed hebben op onze reputatie en schade toebrengen aan ons bedrijf”.

 

Social-mediabedrijven hebben sinds de bekendmaking van Libra meer dan een maand geleden te maken gehad met aanzienlijke tegenwerking. Meerdere jurisdicties hebben moeite met de implicaties van een

wereldwijde cryptocurrency die wordt beheerd door ’s werelds grootste social media netwerk. Er lijkt een algemene consensus te bestaan dat Facebook alle ontwikkelingen rond Libra moet stopzetten totdat er een oplossing wordt gevonden voor de reguliere problemen.

Om deze redenen geeft Facebook toe “dat er geen garantie is dat Libra of onze gerelateerde producten en services tijdig of zelfs helemaal niet beschikbaar zullen worden gesteld”.

Libra is een omstreden onderwerp binnen de blockchain community. Crypto puristen geloven dat het in tegenspraak is met de basis van gedecentraliseerde, peer-to-peer betaalsystemen. Anderen zijn van mening dat het geen bedreiging vormt voor Bitcoin en een positief effect kan hebben op de adoptie. Hoe dan ook, Libra zal waarschijnlijk niet snel het licht zien.

In Iran is mining vanaf nu een legale erkende activiteit

De Iraanse overheid heeft toestemming gegeven voor het minen van cryptocvaluta’s als industriële activiteit.

Uit een rapport van het IIDO-persbureau Mehr op 29 juli bleek dat het besluit dit weekend werd genomen, tijdens een kabinetszitting op zondag onder voorzitterschap van Iran’ president Hassan Rouhani.

Eerste stap naar het legaliseren van crypto?

Nu mining officieel is geautoriseerd, zullen entiteiten die betrokken zijn bij de activiteit een vergunning moeten aanvragen bij het Iraanse Ministerie van Industrie, Mijnbouw en Handel, zoals blijkt uit de rapportnotities.

Mehr News beweert dat veel deskundigen de stap interpreteren als de eerste stap naar de legalisatie van Cryptocurrencies in Iran, waarbij ze wijzen op het mogelijke gebruik van de asset class om het verlammende effect van de Amerikaanse sancties tegen het land te compenseren.

Het regeringsbesluit onderstreepte echter dat het gebruik van Cryptocurrencies voor binnenlandse transacties nog steeds verboden is en dat degenen die actief zijn in de sector verantwoordelijk zijn voor de risico’s en dat de risico’s niet door de overheid of de lokale banksector gegarandeerd worden.

De gesubsidieerde elektriciteitstarieven – momenteel een halve cent per kilowatt – in Iran lijken miners uit vb. China er zelfs toe te hebben aangezet om hun activiteiten naar het land te verplaatsen, zo meldt Mehr News Agency.

De Commissie, zegt Hemmati’s verklaring, is dat “de cryptografische industrie moet worden erkend als een officiële industrie in Iran om het land te laten profiteren van zijn belasting- en douane-inkomsten”.

De autoriteiten hadden eerder deze zomer de ongeoorloofde mining bespioneerd, waarbij ze ruwweg 1.000 eenheden mining-machines van twee inmiddels gesloten fabrieken in beslag namen en de stroom van de mining toestellen afsneed met het oog op de geplande stijging van de energieprijzen.

LegerX is officieel de eerste provider die fysieke Bitcoin-futures aanbiedt!

Elke inwoner van de VS met een door de overheid uitgegeven I.D. kan vanaf nu futures contracten traden voor echte Bitcoin.

LedgerX heeft officieel de allereerste fysiek verrekenbare Bitcoin futures in de V.S. gelanceerd, en verslaat daardoor de Bakkt en het TD Ameritrade gesteunde ErisX.

Misschien nog belangrijker is dat LedgerX zijn nieuwste product aanbiedt aan zowel institutionele als particuliere beleggers, zodat iedereen die de KYC-processen doorstaat, de contracten kan verhandelen, en niet enkel de institutionele klanten met miljoenen aan vermogen.

Hoewel LedgerX niet de eerste provider is van Bitcoin Futures in de V.S., is het wel de eerste provider met fysieke futures, wat betekent dat klanten bij het aflopen van de contracten de daadwerkelijke Bitcoin krijgen waar ze op wedden, in plaats van het equivalente bedrag van het geld.

Het is de eerste keer dat een gereguleerd bedrijf in staat is om klanten toe te staan dat Bitcoin als onderpand voor een contract wordt gebruikt.

“Omwille van dit, hoeven klanten niet te wachten op bankoverschrijvingen of op andere beperkingen van het Amerikaanse banksysteem om deel te nemen.”

“Als u zich iemand zou voorstellen die Bitcoin stort, dan hoeft hij of zij helemaal geen gebruik te maken van het Amerikaanse banksysteem. En daarom is het zeer belangrijk dat er een fysieke afrekening plaatsvindt.”

SEC is van plan om Bitcoin en Ethereum nodes te draaien

De Securities and Exchanges Commission (SEC) in de Verenigde Staten is van plan om een Bitcoin en een Ethereum node te laten draaien door contracters, naast “zo veel mogelijk van de volgende blockchains “Bitcoin Cash, Stellar, Zcash, EOS, NEO en XRP Ledger.”

Wat is de motivatie achter deze ontwikkeling?

In de toekomst zullen de aannemers nieuwe blockchains moeten opbouwen, zoals de SEC dat eist. De SEC heeft nochtans geen gegronde reden gegeven waarom zij haar eigen nodes wil beheren. De enige uitleg die het agentschap heeft gegeven is dat het objectief is om het toezicht op het risico, de verbetering van de naleving en het informeren van het SEC-beleid over digitale assets te ondersteunen.

De SEC zal haar analyses opvoeren om haar klachtenonderzoek en -controle in de hele keten te ondersteunen. In essentie, hebben zij gezegd dat de registratie van de blockchain informatie van de verschillende gehoste nodes zal verzamelen, in plaats van de data aan te bieden via blockchain explorers.

Het implementeren van on-chain toezichtsystemen.

De providers moeten ook in staat zijn om 3 maanden na de start van hun activiteiten nieuwe blockchains toe te voegen. Dit houdt in dat de SEC streeft naar het toepassen van on-chain toezichtsystemen om te controleren wat er gaande is, maar het is nog niet duidelijk waarom Bitcoin in de mix zit. Iedereen kan een Bitcoin-node beheren en toegang krijgen tot alle data omdat het een gedecentraliseerd en open netwerk is, maar de SEC heeft geen autoriteit over Bitcoin.

Gemengde reacties

Na deze ontwikkeling waren er gemengde gevoelens van diverse partijen, waarbij de meningen van de gebruikers verdeeld waren tussen degenen die dit zien als een bullish signaal in de richting van acceptatie door de SEC over crypto en degenen die geloven dat de regering zal proberen cryptocurrencies te verbieden. De meeste gebruikers denken dat dit een manier is om transacties te volgen, terwijl anderen erop wijzen dat alle data over publieke blockchains gemakkelijk toegankelijk is via blockchain explorers.

U.K. Finance Authority levert crypto-richtlijnen

De Britse Financial Conduct Authority (FCA) heeft eindelijk zijn advies over cryptocurrencies uitgebracht, ongeveer zeven maanden na de uitgave van een begeleidingsdocument over deze kwestie. De richtlijnen, welke op woensdag 31 juli werden gepubliceerd, wijken niet veel af van het originele document en richten zich vooral op bepaalde soorten digitale assets.

De FCA-ambtenaren zeiden dat zij in totaal 92 reacties op het oorspronkelijke document hebben ontvangen.

Crypto-assets zoals Bitcoin en Ethereum blijven geclassificeerd als “exchange tokens”, wat betekent dat ze niet gereguleerd zijn.

De regelgever maakte een belangrijk onderscheid tussen e-money, utility tokens en security tokens. De FCA definieert security tokens als:

“De tokens die gelijkaardige rechten en verplichtingen bieden als specifieke beleggingen zoals beschreven in de RAO (Regulated Activities Order), inclusief de tokens die financiële instrumenten zijn binnen het kader van MiFID II. Deze tokens hebben bijvoorbeeld eigenschappen die inhouden dat ze identiek zijn aan of verwant zijn aan traditionele instrumenten zoals aandelen, obligaties of deelbewijzen van een instelling voor collectieve beleggingen”.

Het zegt dat elk token dat niet voldoet aan de definitie van een security token of EEN e-money token niet gereguleerd zal worden, en nog steeds onderworpen zal blijven aan de anti-witwaswetgeving.

Het begeleidend document biedt de FCA voldoende speelruimte om individuele crypto valuta’s van geval tot geval te beoordelen. Daarom moeten de aanbevelingen worden gezien als een overkoepelend kader waarin de regelgevers de digitale assets classificeren.

Know Your Customer blockchain consortium gepland in Dubai

Volgens het Emirates News Agency heeft het Dubai International Financial Centre (DIFC) een partnerschap gesloten met de Mashreq Bank en het fintechbedrijf Norbloc om in het eerste kwartaal van 2020 een consortium te lanceren voor data-sharing op basis van een op een blockchain gebaseerde “Know Your Customer”, ter ondersteuning van bedrijven in Dubai.

De partijen zullen een consortiumovereenkomst sluiten om de KYC-inspanningen van de toekomstige deelnemende financiële instellingen en overheidsinstanties te bundelen en te stroomlijnen. Het programma streeft ernaar één digitaal KYC-record te creëren, dat kan worden geauthenticeerd met een elektronische ID, zodat gebruikers data kunnen delen met andere financiële instellingen.

Volgens de CEO van de DIFC-autoriteit, Arif Amiri, maakt dit initiatief het mogelijk om innovatieve technologie in te zetten “om een probleemloze oplossing te bieden voor zowel de nieuwe als bestaande bedrijven”.

De Mashreq Bank is betrokken bij verschillende blockchain initiatieven in de regio. Zij neemt deel aan een nieuw platform voor de handelsfinanciering van de VAE en lanceerde een blockchain-oplossing voor de registratie van hypotheken.

En tot slot

De langdurige veronderstelling dat Bitcoin een superieure hedge is tegen de inflatie van de centrale bank zal in de komende maanden eindelijk op de proef worden gesteld. De Federal Reserve zou naar verluidt in september al naar een nieuwe renteverlaging gaan neigen, een maatregel die andere centrale banken waarschijnlijk zal dwingen om het voorbeeld van de Federal Reserve te volgen. De Europese Centrale Bank is akkoord met verdere versoepeling van de maatregelen; de Bank of Canada en de Bank of Australia zouden de volgende dominostenen kunnen zijn die zullen vallen.

Bitcoin is duidelijk het sterkst presterende asset van de afgelopen tien jaar. Als Bitcoin-puristen het bij het rechte eind hebben, dan zal een nieuwe golf van kwantitatieve versoepeling (van de wereldregeringen) ervoor zorgen dat de aantrekkelijkheid van Bitcoin als een store of value versterkt wordt.

Crypto-term van de week:

Bear trap – Een techniek die door een groep handelaren wordt toegepast, gericht op het manipuleren van de prijs van een cryptocurrency. De bear trap wordt opgezet door een groot deel van dezelfde cryptocurrency tegelijkertijd te verkopen, waardoor de markt denkt dat er een prijsdaling op komst is. In reactie daarop verkopen andere traders hun assets, waardoor de prijs nog verder daalt. Degenen die de valstrik opzetten, laten deze dan los en kopen hun assets terug tegen een lagere prijs. De prijs herstelt zich dan, waardoor ze winst kunnen maken.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Bitfinex en NYAG’s jurisdictionele strijd gaat door wanneer de rechter een andere datum vastlegt – De procureur-generaal van New York (NYAG) en het advies van iFinex zetten hun rechtzaak voort, met de moedermaatschappij Bitfinex die blijft beweren dat de NYAG niet bevoegd is in de zaak. Terwijl de voorzittende rechter, Eer. Joel M. Cohen, aanvankelijk zei dat hij hoopte om het geval op te lossen, besliste het hof uiteindelijk om de kwestie te vervolgen, in die zin dat er een nieuwe datum zal worden bepaald aangezien het hof zijn onderzoek nog eens 90 dagen lang voortzet.

4 Koreaanse crypto-exchanges worden geconfronteerd met strengere FATF-richtlijnen – Vier crypto exchanges in Zuid-Korea – Bithumb, Upbit, Upbit, Coinone en Korbit – worden naar verluidt geconfronteerd met strengere voorwaarden inzake hun rekeningen bij banken van het land.

Kraken wil wereldwijde fiat-financiering opties mogelijk maken – De gereguleerde spot en futures crypto exchange Kraken kondigde een service aan via Etana Custody waarmee gebruikers overal ter wereld transacties kunnen verrichten in Amerikaanse dollars, euro’s, Canadese dollars, Britse ponden en Japanse yen. Hoewel de nieuwe functie onmiddellijk beschikbaar is voor Kraken’s Intermediate en Pro klanten, verspreid over bijna 180 landen, is het nodig dat gebruikers een Etana Custody Wallet aanmaken. Bovendien zullen de bankrekeningen van de gebruikers aan deze wallet gekoppeld worden.

Blockchain lanceert de ‘snelste’ crypto exchange ter wereld – Blockchain, één van ’s werelds grootste platformen voor cryptocurrency wallets, zegt dat het een digitale valutawissel heeft gelanceerd die tot doel heeft ” razendsnelle” trades te realiseren.

De exchange van het bedrijf, The PIT genaamd, is het resultaat van een inspanning achter de schermen onder leiding van een team van voormalige managers van de New York Stock Exchange, TD Ameritrade, Google en Goldman Sachs.

Zwitserse Crypto Finance-applicatie krijgt een nationaal erkende AML-licentie

Aximetria, de app voor persoonlijke financiële zaken die gericht is op crypto, heeft door de Zwitserse toezichthouders een erkende licentie voor financiële normen verkregen. De VQF vergunning werd goedgekeurd door de overkoepelende de financiële regelgever van Zwitserland (FINMA). Een erkenning betekent dat de vergunninghouder activiteiten uitvoert die conform zijn met de anti-witwasregels van de organisatie (AML) evenals de KYC-regels (Know-your-Customer).

IOTA zal officieel gestandaardiseerd worden – De voorzitter en CEO van de Object Managament Group (OMG), Richard Soley, verklaarde op 31 juli dat er tegen het einde van volgend jaar een officiële vrije standaard voor IOTA  zal zijn.

Events deze week:

5 augustus – 

  • 0x – ZEIPs implementatie
  • Tezos – Coinbase Pro notering
  • Enjin Coin – ERC-1155 ondersteuning op 0x
  • ETH – Sidechain lancering
  • NEO – Sidechain lancering

6 augustus – 

  • Litecoin – Block Halving reward

10 augustus –

  • Tron – Nun netwerk mainnet
  • NEM – RFI Submission deadline

Belangrijke bijkomende data – 

16 mei – Besluit van de Amerikaanse SEC over de NYSE Arca en de ETF-toepassing van Bitwise Asset Management

19 aug – U.S. SEC’s initiële beslissing over de VanEck, SolidX en de Cboe BZX Exchange Bitcoin ETF toepassing.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment