Wekelijkse update 29 juni – 5 juli

Wekelijks TA overzicht – Bullish 📈

Totale Market Cap: ~ $258 miljard (~%)
BTC Prijs: ~ $9.021 (~1%)
BTC-dominantie: 64.2%
Opmerkelijke movers:  Vechain (62%), Kyber Network  (45%), Synthetix Network (43%), Bancor (37%), Loopring (32%)

Het was een zware week voor de cryptocurrency markt, aangezien er in zeer krappe ranges werd verhandeld. Bitcoin heeft de afgelopen zeven dagen 1% van zijn waarde verloren, waarbij de trading range beperkt was tot $9.298 aan de bovenkant en $8.933 aan de onderkant. BTC wordt zwaar ingekocht op de dips onder de $9.000, wat een positief technisch signaal is. Het gebrek aan opwaartse dynamiek zorgt er echter wel voor dat traders op hun hoede zijn, omdat het betekent dat de bulls niet zelfverzekerd genoeg zijn om de prijs hoger te pushen.

De marktkapitalisatie van Bitcoin bereikte $167 miljard, terwijl het gemiddelde verhandeld volume per dag meer dan $15 miljard is. Meer dan 70% van de Bitcoin-houders verdient geld tegen de huidige prijs, en slechts 23,8% van hen staat in het rood. Een cluster van bijna 2 miljoen adressen met meer dan 1,3 miljoen BTC-houders heeft een break-even punt tussen de $9.214 en $9.577. Geen wonder dat de BTC bulls het moeilijk hebben om de prijs boven dit gebied te pushen.

Markt dominantie

  • 1. Bitcoin - 64.2%
  • 2. Ethereum - 9.8%
  • 3. Ripple - 3.7%
  • 4. Tether - 3.5%

BTC - Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

De “weekly chart” BTC/USD – Op de weekly chart heeft Bitcoin (BTC) eindelijk de kans om zijn eerste ‘green candle’ in meer dan een maand te droppen, hierdoor kan het een periode van vier weken opeenvolgende verliezen beëindigen. Terwijl de markt nog steeds futloos is, is dit wel een langverwacht positief signaal dat de markt zich mogelijk in de richting van een bullish doorbraak aan het bewegen is.

De kritische support wordt nog steeds gecreëerd door de ‘SMA50 weekly’ die momenteel 8.650 dollar bedraagt. Dit technische niveau fungeert als sinds begin mei als een backstop voor de Bitcoin bears. De MA wijst naar beneden, wat betekent dat de markt lager kan gaan dalen; zolang de prijs boven dit niveau blijft, is de kans wel groot dat BTC vanuit zijn huidige range naar bovenuit kan doorbreken.

Als de bovenvermelde kritische support wegvalt, kan de sell-off uitgebreid worden naar de $8.300 (de middenlijn van de wekelijkse Bollinger Band en naar de psychologische $8.000). Een nog sterkere support wordt gecreëerd door de ‘SMA100 weekly’ in de buurt van $7.300. Een duurzame stap onder dit gebied zal het lange termijn bullish potentieel teniet doen.

De RSI op de weekly chart is meestal neutraal, met een lichte bearish bias. Als bijgevolg kan BTC/USD buitenspel blijven staan, tenzij er iets onverwachts gebeurt.

De “daily chart” BTC/USD – De daily chart bevestigt het range gebonden karakter van de Bitcoin bewegingen. Het kortetermijnherstel wordt door de SMA50 Daily beperkt tot $9.400 met de middelste lijn van de ‘Bollinger Band daily’ in de buurt. BTC/USD handelt nu al bijna drie weken onder deze MA. De lokale support wordt gecreëerd door de onderste lijn van de dagelijkse Bollinger Band ($8.950), met de volgende focus op de psychologische $9.000, gevolgd door de bovengenoemde SMA50 weekly op 8.650 dollar.

Anderzijds kan een duurzame beweging boven de recente ‘channel-resistance’ van $9.400 helpen om de neerwaartse druk te verlichten en het technische beeld op korte termijn te verbeteren. Zodra dit gebeurt, kan het herstel worden uitgebreid naar de bovenste lijn van de Bollinger Band (9.700) en de psychologische $10.000.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Volgens on-chain data hebben 47 adressen meer dan 1% van het gekochte volume aangekocht binnen 24 uur en zijn er 46 adressen geregistreerd als grote verkopers. Dit betekent dat het marktsentiment naar de optimistische kant is gekanteld; dit is echter nog niet terug te vinden in de prijsdynamiek.

Als we kijken naar het supportniveau, dan hebben meer dan 1 miljoen adressen eerder een totaal van 705k BTC gekocht tussen $8.805 en $9.076. Verwacht wordt dat dit als steun zal dienen aangezien de houders in dit bereik zullen proberen om winstgevend te blijven op hun posities en de prijzen boven dit niveau kunnen pushen.

Door deze niveaus te vergelijken met die welke door technische analyse worden verstrekt, kunnen wij controleren dat de kopers naar verwachting support in de buurt van de $8.900 range zullen creëren, terwijl de verkopers weerstand zullen bieden tegen de $9.200. De kracht van deze prijsklassen, zoals aangetoond door de omvang in volume van deze clusters, wijst op de mogelijkheid dat de Bitcoin-handelsrange gebonden is en potentieel sterk in beide richtingen gaat bewegen wanneer de prijzen uitbreken.

Bijkomend – De gemiddelde Bitcoin-wallet balanceert fractioneel boven de $5.000 en dit bedrag veranderde nauwelijks sinds begin mei. De volatiliteit steeg tot $136,96 op 10 april en is sindsdien gedaald. Op het moment van schrijven daalde de 30-dagen volatiliteit naar 26.38%, wat een historisch dieptepunt is.

De dalende volatiliteit kan deprimerend zijn voor speculatieve traders; de experts zien het echter als een teken van marktvolwassenheid. De Bloomberg-analist Mike McGlone gelooft dat Bitcoin in de overgang-fase zit van een speculatief asset naar een store-of-value. De volatiliteit zou moeten blijven afnemen naarmate Bitcoin de overgang maakt naar het crypto-equivalent van goud, maar we verwachten dat de recente compressie zal worden opgelost door middel van hogere prijzen.

Onze 6 belangrijkste artikels

Boomer en Gen-X interesse is op het gebied van crypto gestegen!

De oudere generaties hebben sinds het begin van de pandemie en de lockdowns hun maandelijkse Bitcoin-investeringen met een factor negen verhoogd op de Britse crypto-trading app Mode.

Mode Banking meldde dat Baby Boomers (geboren in 1946-1964) en Generation-X (geboren in 1965-1980) beleggers aanzienlijk grotere delen van hun vermogen in Bitcoin investeren sinds het begin van de COVID-19 pandemie. Met februari als de beginbasis laten de bevindingen zien dat de investeringen van deze generaties in maart met 2,24x , in april 4,49x en in mei met 8,88x zijn toegenomen.

In het rapport worden echter geen dollarwaarden genoemd over de totale geïnvesteerde bedragen, dus het is moeilijk om te bepalen hoe belangrijk de gegevens zijn.

Mode Chief Product Officer Janis Legler verklaarde – “Wij geloven dat dit zeer interessante bevindingen zijn, en hoewel de redenen hiervoor veelvoudig kunnen zijn, kunnen ze mogelijk een ongekende verandering in de manier waarop beleggers vandaag de dag denken, als gevolg van de wereldwijde pandemie, aan het licht brengen.”

Morgan Creek Digitale mede-oprichter Jason Williams weerspiegelde dit sentiment en zei op Twitter dat de oudere generatie binnenkort meer digitale assets zullen bezitten dan millennials “Boomers en

Gen X’rs zullen zich verplaatsen naar het bezit van enorme hoeveelheden #Bitcoin en zullen exponentieel meer van de assets bezitten dan millennials, terwijl het andersom zou moeten zijn.”

De investeringskloof tussen de generaties wordt steeds kleiner…

Ethereum 2.0 zal de toekomst van crypto drastisch veranderen!

Vitalik Buterin zegt dat Ethereum zich opmaakt om zijn verwerkingscapaciteit te superchargeren terwijl de developers blijven werken aan de langverwachte ETH 2.0-update.

Ethereum 2.0 is ontworpen om de schaalbaarheid en de prestaties van de blockchain te verbeteren terwijl het verschuift van een proof-of-work (PoW) naar een proof-of-stake (PoS) consensus mechanisme.

In een nieuwe tweet zegt de medeoprichter van Ethereum dat de overstap naar ETH 2.0 niet van de ene op de andere dag zal plaatsvinden, maar dat het uiteindelijk zal leiden tot een schaalvergroting van het netwerk met de mogelijkheid om 100.000 transacties per seconde (TPS) te verwerken. Buterin zegt ook dat Ethereum waarschijnlijk zal vertrouwen op rollups in het kader van de netwerkovergangen naar ETH 2.0, wat betekent dat second-layer-oplossingen de snelheid van het netwerk zullen opvoeren voordat upgrades direct in de blockchain worden uitgevoerd.

De lanceringsdatum van ETH 2.0 blijft onduidelijk te midden van vertragingen in de geplande uitrol. De eerste uitrol zou in januari beginnen, maar de onderzoekers hebben het teruggeschroefd. ETH 2.0 zal in fasen worden uitgerold. In mei zei ETH 2.0-testnetcoördinator Afri Schoedon dat op basis van de huidige voortgang van het ‘project fase 0’ waarschijnlijk eind dit jaar of begin volgend jaar zal plaatsvinden. In de eerste fase zal de beacon chain worden gelanceerd die de proof of stake zal implementeren.

Blockchair onthult nieuwe tool om mensen meer privacygerichte transacties te laten doen!

Blockchair, opgericht in 2016, is een populaire service die data inzichten biedt aan meer dan 15 verschillende blockchains. Sommige ondersteunde coins die Blockchair’s service volgen zijn onder andere ether (ETH), Bitcoin cash (BCH), Bitcoin (BTC), cardano (ADA), en andere. De explorer laat mensen hashes, adressen, blocks en embedded tekst data controleren. Er zijn ook nog andere soorten unieke blockchain data en “halving aftellers”.

Blockchair twittert dat het een zogenaamde “Privacy-o-meter” zal lanceren, een volledig nieuwe service:

Dit zal u “waarschuwen als u dingen doet zoals het hergebruiken van adressen of het sturen van ronde bedragen die kunnen leiden tot een verslechtering van uw privacy“.
De gebruiker zoekt simpelweg naar een transactie-hash en zal in staat zijn om de privacy score te visualiseren. Op dit moment biedt het block explorer bedrijf de Privacy-o-meter service aan voor Bitcoin (BTC). Andere cryptos worden binnenkort aangeboden.

Het team heeft ook uitgelegd dat er in de toekomst nog  andere functies zullen komen, zoals adresclustering en andere inzichten die bedrijven als Chainaylsis biedt.

VeChain zal op de World Artificial Intelligence Conference 2020 een keynote houden!

Dit is één van de grootste conferenties in zijn soort. Er zullen ook mensen van Amazon, Alibaba en Microsoft aanwezig zijn. Interessant is dat VeChain geschiedenis zal schrijven door de eerste blockchain technologie zitting te openen op de conferentie getiteld “Blockchainize the Future, Power the Economy”. De conferentie is gepland voor 9 juli 2020 tot 11 juli 2020 en zal online worden gehouden vanwege het sociale distantiebeleid en de sluiting van de grenzen in verband met de COVID-19-pandemie.

In de presentatie van VeChain wordt er gekeken naar hun ervaring in de blockchain-implementatie, het gebruik van de verschillende bedrijfsscenario’s, alsook verdere integratieplannen. VeChain heeft als primaire missie om de blockchain technologie te verbinden met de hele wereld, en dit doen ze door het leveren van IoT integratie, een robuust economisch model, en een uitgebreide governance structuur. VeChain is van mening dat hun presentatie optimaal zal worden gehoord en mogelijk bewonderd zal worden door de aanwezigen op de conferentie – als ze hun Blockchain infrastructuur en technologie aan de hele wereld laten zien.

VeChain heeft een aantal partnerschapsovereenkomsten gesloten met gerenommeerde bedrijven, waaronder Walmart, wat een goed voordeel heeft opgeleverd voor hun bedrijf. De CEO van VeChain heeft er onlangs op gewezen dat ze elk jaar vooruitgang boeken, en de drijvende kracht achter hun adoptie ligt in hoe snel en bevredigend het is voor de gebruikers in combinatie met de kosteneffectieve verdiensten. De VeChainThor (VET) heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt, omdat gebruikers het moeten gebruiken

om toegang te krijgen tot het smart contract van het bedrijf. Hoewel adoptie hun grote uitdaging is, gelooft Lu dat de massa adoptie en de technologie achter VeChain zeker de waarde van het asset zal aantonen.

Bank of International Settlements is pro CBDC’s!

De Bank for International Settlements (BIS) zegt dat de digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC’s), die nieuwe vormen van digitaal fiat zijn die door de overheid worden veiliggesteld, de toekomst van het geld zouden kunnen zijn. In een nieuw economisch jaarverslag laat de BIS zien dat centrale banken goed gepositioneerd staan om innovatieve veranderingen in de huidige betalingsinfrastructuur op gang te brengen.

“Technologie – met name op het gebied van digitale valuta – biedt mogelijkheden voor betalingssystemen. CBDC’s combineren deze innovatieve technologie met de beproefde basis van centrale banken. Het is de keuze van de centrale banken om deze krachten in te zetten voor het algemeen belang. Zij kunnen hun rol als katalysator, toezichthouder en exploitant combineren en een geheel nieuwe reeks betalingsovereenkomsten ontwikkelen die op digitale valuta’s draaien”.

CBDC’s kunnen gebaseerd zijn op blockchain technologie, die cryptocurrencies aandrijft, om digitale versies van traditioneel fiat geld te creëren. Ze zijn vergeleken met stablecoins en zijn ontworpen om snelle en eenvoudige binnenlandse en grensoverschrijdende transacties 24 uur per dag mogelijk te maken.

In het verslag worden ook de voor- en nadelen van de invoering van CBDC’s belicht – Lees ze hier.

De basiselementen zijn vertrouwen in de uitgevende instelling, status van wettig betaalmiddel, gegarandeerde real-time finaliteit en brede beschikbaarheid. Daarnaast wijst de BIS erop dat CBDC’s gebruiksvriendelijk moeten zijn, veerkrachtig tegen cyberaanvallen en bestand tegen vervalsing.

Binance is de weg aan het vrijmaken om een eigen debetkaart te lanceren!

Binance is naar verluidt een deal aan het afronden om een meerderheidsbelang in het digitale valutabetalingsplatform Swipe.io te kopen. Deze stap maakt de weg vrij voor Binance om een eigen debetkaart op de markt te brengen.

Binance kondigde in april al aan dat het werkt aan een Binance Card waarmee gebruikers producten en diensten kunnen betalen via hun Bitcoin (BTC) of Binance Coin (BNB) saldo van hun Binance-account. Binance zegt ook dat de kaart geaccepteerd zal worden door meer dan 46 miljoen online en offline handelaren in 200 gebieden.

Op het moment van de aankondiging zei het bedrijf dat de Binance Card alleen beschikbaar is als virtuele kaart in een bètaversie en dat het bedrijf de fysieke kaart nog moet vrijgeven. Volgens bronnen zal Swipe de fysieke kaart uitgeven als een white-label product.

Wat is Swipe – Swipe biedt crypto gefinancierde Visa-betaalkaarten aan naast de multi-valuta crypto wallet-diensten. Swipe-kaarten worden uitgegeven door Contis Financial Services Ltd, één van de belangrijkste Visa-leden die door de U.K. Financial Conduct Authority zijn geautoriseerd.

Save the best for last

Bitcoin en de inflatiespiraal

Tuur Demeester haalde overlaatst een thema aan dat in Bitcoin-communities steeds relevanter is geworden sinds de komst van Covid-19.

Zoals deze week werd opgemerkt, heeft het economische beleid van de centrale banken wereldwijd geleid tot renteverlagingen en veel goedkoper geld. Tegelijkertijd hebben de centrale banken, met name in het geval van de Verenigde Staten, de macromarkten opgeëist. Het resultaat is een merkwaardig sterke prestatie tegen een achtergrond van een enorme piek in de werkloosheid en meer mondiale schulden dan ooit tevoren.

Als onomkoopbaar hard money is Bitcoin een steeds aantrekkelijker alternatief, zo stellen velen.

Deze week gaf RT-host Max Keiser misschien wel de meest vocale waarschuwing over de gevolgen van de stijgende inflatie.

Hij vertelde in zijn Keiser Report show:

“De waarheid is dat als je individuele soevereiniteit wilt, als je gerechtigheid wilt, als je ongecensureerde, niet-fiscale, onverwoestbare rijkdom wilt, dan is er maar één manier om dat te bereiken – en dat is Bitcoin.”

Crypto-term van de week:

Sats – De kleinste fractie van een Bitcoin wordt een “satoshi” of “sat” genoemd. Het vertegenwoordigt honderd miljoenste van een bitcoin en is vernoemd naar Satoshi Nakamoto.

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

1.Iota gaat de eerste fase in om tegen 2021 ‘Fully Decentralized Network’ te worden – Iota, een belangrijk blockchain project ontworpen voor het Internet of Things, of IOT, is de eerste fase van haar roadmap ingegaan voor het upgraden van het netwerk naar IOTA 2.0. Volgens een blogpost van 30 juni kunnen gebruikers nu de nieuwe versie van Pollen downloaden in het eerste volledig gedecentraliseerde IOTA-testnetwerk. De release is de eerste fase in Iota’s IOTA 2.0 transition roadmap, uitgebracht op 29 juni.

2.Cardano geeft code vrij voor zijn langverwachte Shelley Upgrade – De Cardano blockchain gaat de komende weken een transformatief nieuw tijdperk in. De overgang van “Byron”, een statische, federatieve blockchain, naar “Shelley”, de dynamische, gedecentraliseerde versie, is op 1 juli van start gegaan, met de release van de Shelley code.

3.Israëlisch bedrijf ontwikkelt technologie die crypto-gebruikers in staat stelt om fondsen op te halen die foutief verzonden zijn – Blockchain startup Kirobo zegt dat het een technologie heeft ontwikkelt dat kan voorkomen dat mensen hun cryptocurrencies verlierzen bij een transactie (dat meestel gebeurd door een menselijke fout). Normaal gesproken is een transactie onomkeerbaar in de blockchain. De ‘Retrievable Transfer-functie’ van het bedrijf werkt door een nieuwe laag te bouwen op de bestaande protocollen van de blockchain. Gebruikers hebben dan de mogelijkheid om een transactie te “annuleren” die bv naar een onjuist adres werd verstuurd.

4.In het Verenigd Koninkrijk bezit momenteel 3,86% van de bevolking cryptocurrencies – De financiële toezichthouder van het Verenigd Koninkrijk, de Financial Conduct Authority (FCA), heeft onlangs zijn onderzoek naar de groei van digitale valuta in het land gepubliceerd. Volgens de resultaten bezit ongeveer 3,86% van de algemene volwassen bevolking van het Verenigd Koninkrijk – ongeveer 1,9 miljoen mensen – momenteel cryptocurrencies. De FCA merkte op dat bijna 3/4 van de mensen die cryptocurrencies bezitten, minder dan 1.229 dollar aan digitale assets bezitten. Het onderzoek toonde ook aan dat 6 miljoen mensen op een bepaald moment cryptocurrencies in hun bezit hebben of hebben gehad. 27% van de ondervraagden zei nog nooit van cryptocurrencies gehoord te hebben. Dit is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de 58% in 2019.

5.Duizenden mensen hebben hun persoonlijke data gelekt door een crypto gebaseerde phishing scam – Frauduleuze websites hebben met succes de persoonlijke gegevens van mensen uit het Verenigd Koninkrijk, Australië, Zuid-Afrika, de VS, Singapore, Maleisië, Spanje en meer gestolen. De aanval werd uitgevoerd als een gerichte multi-stage Bitcoin (BTC) scam die door een aantal frauduleuze websites werd verspreid. Volgens het Singapore-gebaseerde inlichtingenbedrijf, Group-IB, legde de aanval persoonlijke gegevens van duizenden mensen bloot.

6.De Qtum blockchain voltooit zijn hard fork van het testnet voor de lancering van de hard fork van het mainnet –  Proof-of-Stake blockchain Qtum heeft een hard-fork van zijn testnet voltooid ter voorbereiding op de lancering van zijn mainnet hard fork. Volgens een rapport van Cointelegraph ging de upgrade live op het testnet bij blok 625.000 en introduceerde het officieel het offline staken in Qtum. Het testnet-evenement – dat op 6 juli van start gaat – is de laatste fase voordat Qtum de hard fork van het mainnet lanceert, die naar verwachting in augustus of op blokhoogte 680.000 zal plaatsvinden. Het bedrijf beweert dat meer dan 300 netwerkdeelnemers bijna 1.000 QTUM hebben verdiend door te staken.

Aankomende events –

7 juli – 

  • Kyber Network – Katalyst Kyber DEO lancering
  • Ontology – Gas prijs verandering + Node stimulering voorschriften + NEP-5 mainnet Swap sluit
  • DeFi lancering – VEX REX

9 juli – 

  • Event – World AI conferentie

12 juli – 

  • Nuls – halving
What's your reaction?

Leave a comment