Wekelijkse update 29 oktober – 4 november

Na een merkbare tegenslag op maandag, stabiliseerden de cryptocurrency markten zich later in de week aangezien Bitcoin aan zijn voorspelbare handelsbereik terugkeerde en de belangrijke altcoins verliezen veroorzaakten. De institutionele spil naar crypto was misschien wel de grootste nieuwsmaker van deze week. Niet alleen zijn er tekenen dat Goldman Sachs eindelijk een Bitcoin trading activiteit kan lanceren, collega Wall Street bank Morgan Stanley kondigde cryptocurrency aan als een “nieuwe institutionele asset class”.

Instellingen die zich vastklampen aan Crypto?

Zoals we eerder deze week al meldden, zou Goldman Sachs de lancering van een nieuw Bitcoin trading product kunnen naderen, met de eerste rapporten die wijzen op een beperkte roll-out van het nieuwe aanbod. Volgens The Block heeft Goldman al nieuwe klanten ingeschreven voor een niet-leverbaar product dat in cash vereffende exposure naar Bitcoin biedt.

Terwijl Goldman nog steeds toekijkt vanaf de zijlijn, deed Morgan Stanley eerder deze week een gedurfde uitspraak, waarin crypto wordt uitgeroepen tot de nieuwe asset class voor institutionele beleggers. In een rapport met de titel “Bitcoin Decrypted: A Brief Tech-In en Implications,” de bank zegt dat de blockchain technologie de laatste jaren verrassende ontwikkelingen heeft teweeggebracht, die de weg vrijmaken voor nieuwe crypto-fondsen die het voor beleggers nog gemakkelijker maken om de markt te betreden.

Hoewel de bear markt weinig tekenen van loslaten vertoont, beginnen instellingen het nut van digitale assets te herkennen en zullen ze waarschijnlijk hun betrokkenheid bij de sector verbreden.

Tron is de best presterende crypto deze week

De TRX token van Tron slaagde erin om zelfs tijdens de maand oktober winsten te boeken en trotseerde een brede neerwaartse trend in de markt, die toekeek hoe Ethereum, XRP en Bitcoin Cash dubbelcijferige verliezen opliepen. De hype machine van Tron blijkt gunstige resultaten op te leveren na de aankondiging van verschillende belangrijke samenwerkingsverbanden en overnames.

Dat gezegd zijnde, was Justin Sun onlangs nog eens het middelpunt van de controverse nadat de oprichter van Tron een andere partner met een hoge inzet geïntimideerd had. Die “partner” bleek Baidu te zijn, één van China’s grootste cloud computing bedrijven. Nochtans, zoals CCN rapporteerde, is Tron enkel een cliënt van Baidu en geen partner in de gebruikelijke betekenis van de term.

Terwijl het verdraaien van de waarheid de norm lijkt te zijn voor Sun, wint zijn project aan kracht. Één van Tron’s grootste gedecentraliseerde toepassingen, TRONbet, kondigde de eerste week uitbetalingen van meer dan 300 miljoen TRX aan. Volgens Tron’s officiële website, heeft het platform tientallen gedecentraliseerde toepassingen ingebouwd sinds de lancering van Tron Virtual Machine.

TRX verzekerde zich onlangs van een notering op CoinSuper, een in Hongkong gevestigde digitale valutawissel, waardoor de volatiliteit van het token heviger was dan gewoonlijk. De plotselinge en scherpe rally van TRX, die gevolgd werd door een even grote daling, heeft alle kenmerken van een pump-and-dump.

Oekraïne en Oeganda adopteren crypto

Op 31 oktober heeft het ministerie van Economische Ontwikkeling en Handel in Oekraïne een nieuw staatsbeleid uitgevaardigd, waarbij crypto in de regio legaal worden.

Na de lancering van de eerste officiële fiat-to-crypto Afrikaanse exchange in Oeganda werd bekendgemaakt dat meer dan 40.000 cryptocurrency traders zich in de eerste week na de opening van de beurs hebben ingeschreven.

Bovendien heeft de Oegandese regering de laatste tijd belangstelling getoond voor het gebruik van cryptocurrency en blockchain technologie, wat een goed teken is. Oeganda heeft bijna 43 miljoen inwoners.

Coinbase list BAT

Op 2 november is Basic Attention Token (BAT) naar Coinbase Pro. De BAT-stortingen zijn voor de handel mogelijk gemaakt om te kunnen volgen. Zodra er voldoende liquiditeit is vastgesteld, zal de handel op de BAT/USDC orderportefeuille van start gaan.

BAT is nog niet beschikbaar op Coinbase.com of in de iOS- en Android-apps, maar het is bijna zeker dat de noteringen op deze apps zullen volgen. De vermelding is een vervolg op de notering van ZRX, de eerste altcoin die op Coinbase stond na een lange periode zonder nieuwe tokens.

Basic Attention Token is een open-source, gedecentraliseerd advertentie-uitwisselingsplatform gebaseerd op Ethereum. Het platform is geïntegreerd met de Brave webbrowser.

Dit nieuws is niet zo verwonderlijk als je bedenkt hoe goed BAT het heeft gedaan. Coinbase lijkt zich te richten op cryptocurrencies met werkende producten en BAT is één van de weinige producten die veel gebruikt worden.

Is het Oyster Protocol (PRL) een exit scam?

Op 31 oktober heeft Oyster een aantal zeer negatieve ontwikkelingen meegemaakt. Bruno Block, de oorspronkelijke oprichter en hoofdarchitect van het project, gebruikte een kwetsbaarheid in het Oyster smart contract om nieuwe PRL tokens te verzamelen, die hij later op de Kucoin exchange verkocht.

De CEO van Oyster,  William Cordes legde in de blog uit dat het smart contract werd geschreven door Bruno en dat hij in het contract een valluik-mechanisme creëerde dat uiteindelijk werd geëxploiteerd. Bruno stal ongeveer 300.000 dollar aan fondsen.

Hij legde ook uit dat het project zal worden voortgezet en dat de mogelijkheden nog steeds worden geëvalueerd, maar waarschijnlijk zal er een contract swap op het block worden uitgevoerd net voor dit alles gebeurt.

Zoals verwacht viel de prijs van het token aanzienlijk naar beneden en sindsdien is PRL op de meeste exchanges verwijderd.

VeChain (VET) partnerschap

Op 2 november heeft VeChain een samenwerking aangekondigd met Shanghai Gas en ENN om een blockchain-enabled oplossing voor vloeibaar aardgas te testen.

In de geïntroduceerde oplossing is ENN Energy Holdings Limited verantwoordelijk voor het ontwerp en de systeembouw van LNG-gerelateerde bedrijfsscenario’s. VeChain is verantwoordelijk voor het leveren van de blockchain core technologie en de benodigde software diensten. Shanghai Gas is de overkoepelende partij die ervoor zorgt dat de oplossing zich uitbreidt over de nationale LNG-markt en heeft al een groot aantal vergelijkbare bedrijven aangesloten op de uitbreiding van deze oplossing.

De oplossing zorgt voor de kwaliteitsborging, inclusief de classificatiestandaarden, weegprocessen en het transportproces voor de verschillende soorten aardgas. Alle informatie wordt gecertificeerd door een derde partij en geüpload naar de VeChainThor Blockchain, wat neerkomt op een echte use case voor de blockchain.

Ethereum (ETH) schaalbaarheids-oplossingen

Tijdens Devcon4 dat plaatsvond in Praag van 30 oktober – 02 november van dit jaar zei Vitalik Buterin (medeoprichter Ethereum) dat Serenity, de geplande Ethereum upgrade die voorheen bekend stond als Ethereum 2.0, zal leiden tot 1000x meer schaalbaarheid.

De implementatie zal worden verdeeld in 4 delen:

 • Eerste versie met proof-of-stake beacon chain.
 • Vereenvoudigde versie van Serenity met beperkte mogelijkheden.
 • Versterkte versie van Serenity met cross-shard communicatie.
 • Definitieve versie met diverse aanpassingen en geoptimaliseerde functies.

Het is belangrijk op te merken dat Serenity het Ethereum-netwerk eindelijk zal laten draaien op een consensusmodel dat ether-houders in staat stelt hun eigen coins te “rangschikken” om het netwerk in stand te houden en vervolgens incentives te verdienen voor de aangeboden service. Ondanks de prijsconflicten blijft de toekomst van Ethereum veelbelovend.

Icon (ICX) Metropolitan Government: Demonstratie

Deze week tijdens Blockchain International Digital Festival gehouden door de Seoul Metropolitan Government demonstreerde ICON de drie belangrijkste componenten van het ecosysteem van de blockchain voor de bewoners van Seoul.

De projecten omvatten 3 op blockchain gebaseerde mobiele toepassingen:

 • ICON Blockchain Identificatiekaart die in principe een ID systeem is dat op de blockchain is opgeslagen.
 • ICON Blockchain Voting System dat bedoeld is om een volgende generatie verkiezingssysteem op basis van informatietechnologie te zijn.
 • ICON Blockchain S-Coin Payments is een applicatie van ICON die gebruikers in staat stelt om snel en zonder contant geld te betalen.ICON heeft partnerschappen met Korea National Information Society Agency, Korea National Election Commission en de Seoul Metropolitan Government en de toekomst ziet er veelbelovend uit.

En tot slot

Vanuit het perspectief van het handelsvolume en de volatiliteit blijven de cryptomarkten op de ijsbaan. Het is onwaarschijnlijk dat de gezamenlijke futloosheid van beleggers op korte termijn zal afnemen als het debat over beveiliging en regulering blijft aanslepen. Een gebrek aan nieuwe kopers in de markt zal de prijzen in bedwang houden totdat nieuwe fundamentele ontwikkelingen kapitaalstromen in de crypto-ruimte weer op gang brengen. Op dit moment is er geen enkel teken van die opkomst.

Dat gezegd zijnde, zijn de long-term houders van Bitcoin gewend geraakt aan langere marktschommelingen. De laatste bear markt heeft immers enkele jaren geduurd. Het grote verschil deze keer is dat er meer mensen kijken en meer gebruikers investeren.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Nasdaq beweer dat het de manipulatie van de cryptocurrency markt kan stoppen – Nasdaq zegt dat het de strijd kan leiden tegen marktmanipulatie en fraude die de cryptocurrency markt teistert. In feite zijn er al enkele exchange platforms die de markttoezichttechnologie van de exchange operator overnemen.

Japanse financiële reus SBI wil Ripple (XRP) uitgebreid gaan gebruiken – Tijdens de SBI Financial Results Briefing kondigde de CEO van de SBI Group, Yoshitaka Kitao, aan dat het bedrijf al begonnen is met de besprekingen om een project voor R3 te creëren dat uitgebreider gebruik maakt van Ripple (XRP).

De Minister van Financiën van Korea geeft de banken toestemming om te werken met crypto-exchanges – Choi Jong-Ku, de commissaris van de Financial Services Commission (FSC) van Zuid-Korea, heeft opnieuw bevestigd dat er geen problemen zijn met betrekking tot de naleving en veiligheid van de regels voor het verstrekken van virtuele bankrekeningen aan lokale cryptocurrency exchanges.

Microsoft Excel-plugin zal Bitcoin betalingen op Lightning Network mogelijk maken – Pierre Rochard beweerde onlangs dat hij een plugin voor Microsoft Excel heeft ontwikkeld die gebruikers kan helpen om Bitcoin-betalingen direct uit te voeren. De plugin van het spreadsheet programma zal gebruik maken van het Lightning Network (LN) om snelle betalingen te doen in de belangrijkste cryptocurrency.

China stelt zich open voor crypto – Een lokale rechtbank heeft nu toegestaan dat handelaren Bitcoin accepteren als betaalmethode en heeft daarmee de cryptocurrency erkend als een eigenschap waardoor individuen de mogelijkheid hebben om er eigenaar van te zijn en er transacties mee te verrichten.

De Waardebepaling van Coinbase raakt $8 Miljard na de $300 Miljoen Investering – Coinbase, de grootste crypto-exchange met de hoofdzetel in de Verenigde Staten, heeft nu een waardering van meer dan 8 miljard dollar na een investering van 300 miljoen dollar tijdens de Series E aandelenronde. Dit is een stijging van 433% ten opzichte van de zomer van 2017 (toen was dit $1,5 miljard). Deze investeringsronde werd geleid door Tiger Global Management en omvatte investeringen van Andreessen Horowitz, Y Combinator Continuity, Wellington Management en Polychain.

Crypto events deze week:

5 november – 

 • Quarckchain – Quarckchain meetup in Berlin
 • Match Pool – Ethereum Wallet
 • Appcoins – ASF launch event

6 november – 

 • WAX – IVentures 2018

8 november – 

 • HOLO – São Paulo Meetup
 • Event – Blockchain Budapest

9 november – 

 • HOLO – Denver Hackaton
 • Event – EXT BLOCK conference

10 november – 

 • Neo – Super Fork

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment