Wekelijkse update 3-11 mei

De markt heeft de laatste dagen last van een dalende trend door de Korea FUD. De dip die te wijten is aan de FUD is aan het herstellen waardoor wij nog steeds iets verwachten in de vorm van een bullish trend op lange termijn.

Robinhood in een stroomversnelling voor het uitbouwen van 'Grootste Crypto Platform'.

Op 10 mei heeft de fintech startup Robinhood aangekondigd dat het 363 miljoen dollar heeft ingezameld bij de series D-financieringsronde onder leiding van DST Global.
De cryptocurrency-vriendelijke aandelenhandel app Robinhood wordt nu geschat op $5,6 miljard na deze financieringsronde.

Hierdoor worden de ondernemingsmiddelen verschaft om zich te focussen op Coinbase, de dominante onderneming op de Amerikaanse markt voor cryptocurrencyhandel. Op dit ogenblik is de Robinhood crypto beschikbaar in 10 staten. Aangezien het bedrijf vergunningen moet bezitten als geldsomzettingsdienst (die onlangs vernieuwd is qua gezagsbeleid) gaan ze werken volgens “state-by-state base” omdat vergunningen afhankelijk van de betrokken staat.

Dit is groot nieuws voor crypto omdat Robinhood de meerwaarde heeft om een groter aantal investeerders aan te trekken.

Reddit plant reïntegratie van cryptocurrency betalingen

Chief Technology Officer (CTO) Chris Slowe van Reddit meldde op 3 mei in een interview met Cheddar dat het opnieuw BTC en meer cryptocurrencies zal toevoegen aan het platform.

Het bedrijf heeft in maart de betaaloptie voor BTC afgeschaft met als reden een “wijziging in de muntbasis” waardoor enkel nog Paypal wordt aanvaard. Hij zei ook dat deze beslissing te wijten was aan de hoge transactiekosten.

Met de wijziging kunnen gebruikers nu betalen voor een Reddit Gold premium lidmaatschap en dit met BTC, LTC en ETH. Het is niet veel, maar wel een goed teken van adoptie.

Marktonderzoek 2018 voor blockchain-toepassingen door PwC en VeChain

Op 9 mei hebben PwC (PricewaterhouseCoopers) en VeChain gezamenlijk het Marktonderzoeksrapport 2018 voor (niet-financiële) markttoepassingen in China onthuld.

Uit onderzoek blijkt dat de logistieke sector, de overheid en de medische sector het meest gebaat gaan zijn door een aanpassing van de blockchaintechnologie.

Eerder deze maand kocht PwC een aandeel van VeChain met de plannen voor een platformintegratie voor tal van potentiële use cases.

PwC is het 5e grootste privébedrijf in de Verenigde Staten. Hun hechte partnerschap met Vechain is niet alleen goed voor het project zelf, maar is ook zeer stimulerend voor de globale crypto gemeenschap.

MakerDAO sluit partnerschap met Request Network

Op 4 mei kondigden de MakerDAO en het Request Network een strategisch partnerschap aan dat stablecoin Dai, zal integreren in de financiële dApps die bovenop het Request Network zullen worden gebouwd.

Dai is een gedecentraliseerde stablecoin terwijl Request het in de toekomst mogelijk zal maken om betalingen op de blockchain veilig en eenvoudig uit te voeren.

Prijsstabiliteit op de blockchain is één van de meest uitdagende obstakels voor de grootschalige invoering van cryptocurrencies. Dai probeert dit op te lossen door middel van een volledig gedecentraliseerde stablecoin die sinds de lancering succesvol is.

QUOINE lanceert ICO platform

Op 6 mei introduceerde QUOINE zijn Initial Coin Offering (ICO) platform, een alles-in-één ICO-uitvoeringsservice die een veilige haven biedt voor zowel tokendeelnemers als tokenuitgevers.

Het zal in eerste instantie gelist worden op de exchange van QRYPTOS, daarna zal het deel uitmaken van het LIQUID-platform.

ICO Mission Control is een end-to-end oplossing die ontworpen is om projectteams te helpen met het uitvoeren van hun ICO die gebaseerd is op de blockchain. Een oplossing die flexibel, veilig, transparant en een schaalbare manier aanbiedt. Bovendien voldoet het aan de beste toepassing voor KYC en AML.

Hoewel het nog steeds onduidelijk is hoe hun crypto QASH erbij betrokken zal worden, lijkt het wel een bullish sign.

UPbit Verdacht van fraude

Op 11 mei werd bekend gemaakt dat Koreaanse aanklagers huiszoekingen en inbeslagnemingen hebben verricht tegen de grootste crypto-exchange van het land. UPbit wordt verdacht van fraude.

De openbare aanklagers beweren dat het bedrijf geld van klantenrekeningen naar een afzonderlijke rekening heeft overgeschreven. Het vermoeden is dat de aparte rekening eigendom is van een leidinggevende van UPbit.

De openbare aanklagers doen sinds maart onderzoek naar de nationale uitwisselingen. Het eerste doelwit van het onderzoek was CoinNest. Vorige maand werd de voorzitter van CoinNest aangehouden op beschuldigingen van verduistering en fraude.

Zoals verwacht reageerde de markt hierop slecht.

What's your reaction?

Leave a comment