Wekelijkse update 3 -9 augustus

Wekelijks TA overzicht –

Totale Market Cap: ~ $346 miljard (~1%)
BTC Prijs: ~ $11.800 (~2.04%)
BTC-dominantie: 60.9%
Opmerkelijke movers: Band Protocol (241%), Ren (29%), Bancor (36%), Hedge trade (30.6%), Chainlink (54%)

Bitcoin heeft het afgelopen weekend een wilde achtbaanbeweging gemaakt. De coin raakte een nieuwe ‘2020 high’ boven de $12.000 en stortte vervolgens in tot $10.500. Bitcoin slaagde er echter wel in om binnen de dominante bullish trend te blijven en de opwaartse beweging te hervatten (na een korte periode van range-bound trading in het begin van de week). Op moment van schrijven wordt BTC/USD verhandeld tegen $11.800 met $12.000 in het verschiet. Als het huidige momentum zich blijft voortzetten, dan kan de coin opnieuw zijn recent hoogtepunt gaan testen voordat het maandag is.

Bitcoin’s on-chain stats bleven ook verbeteren naarmate de prijs steeg. Meer dan 93% is in het geld (wat neerkomt op winst), oftewel 29 miljoen Bitcoin-adressen, tegen de huidige prijs, en slechts 4% van de gebruikers kochten hun coins tegen een hogere prijs. Er wordt sterke ‘resistance’ gecreëerd rond $11.750-$12.000, omdat daar een cluster van 560.000 BTC-adressen hun break-evenpunt hebben. Als deze eenmaal is uit de weg is, dan zal de 12.500 dollar in het middelpunt van de belangstelling komen te staan.

Vooral het aantal grote transacties steeg met bijna 50% van 10.000 op 2 augustus tot meer dan 14.000 op het moment van schrijven. Ook de marktvolatiliteit neemt toe. Op dit moment staat de 30 day volatility geregistreerd op 34.5% ten opzichte van 31% eerder deze week. De combinatie van deze factoren geeft aan dat de tradingactiviteiten aan kracht winnen.

Markt dominantie

  • 1. Bitcoin - 60.9%
  • 2. Ethereum - 12.4%
  • 3. Ripple - 2.7%
  • 4. Tether - 2.8%

BTC - Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Op de daily chart komt BTC/USD dicht in de buurt van de bovenzijde van zijn recent consolidatiekanaal. Bitcoin heeft afgelopen week de 12.000 dollar aangetikt en kan nog verder gaan, als deze barrière eenmaal uit de weg is. Terwijl BTC/USD nog steeds ver onder zijn recordhoogte ligt, zal een duurzame beweging boven dit gebied ons naar een onbekend terrein brengen. Het opwaartse momentum kan zorgen voor een sneeuwbaleffect waardoor de 13.000 dollar in beeld kan komen voordat het einde van volgende week in zicht is.

Aan de andere kant wordt de lokale support gecreëerd door de psychologische $11.000; op de lange termijn is de trend echter bullish zolang de prijs boven de $10.500 blijft. Deze barrière diende gedurende het vorige consolidatiepatroon als een sterke ‘resistance’ en stopte de sell-off tijdens de val toen Bitcoin even boven de $12.000 uitkwam (op 2 augustus). Een beweging onder deze lijn zal het technische plaatje verzwakken en misschien nieuwe ‘bears’ naar de markt lokken. In dit geval kan de sell-off worden uitgebreid naar de $10.000 en $9.800, die versterkt worden door de SMA50 en de SMA100 daily.

De dagelijkse RSI blijft in de buurt van het overboughtgebied, wat betekent dat BTC enige tijd op deze niveaus kan blijven voordat de groei wordt hervat.

Op de weekly chart heeft Bitcoin (BTC) de doji kaars gedrukt als opvolger van de grootste ‘green candle’ sinds eind mei, wat op de lange termijn een positief signaal is. De prijs brak los van de lange termijn range die beperkt was tot $10.000, en die nu dient als een technische support. Als deze uit de weg is, kan de sell-off waarschijnlijk aan kracht winnen met de volgende focus op de ondergrens van de bovenvermelde gebroken range van $8.750, versterkt door de neerwaarts wekelijkse SMA50 van $8.660. Dit technische niveau beperkt de daling van Bitcoin sinds begin mei en nu is het de backstop die de neerwaartse correctie loskoppelt van de bearish trend.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Met behulp van de In/Out of the Money Around Price (IOMAP) kunnen we vaststellen dat als de verkooporders zich blijven opstapelen, de $11.600 een sterke support zal zijn dankzij de 788.000 adressen die eerder een totaal van 645.000 BTC hebben gekocht. Het grootste support niveau  ligt tussen de 11.100 en 11.450 dollar, waar er ongeveer zo’n 1,27 miljoen adressen eerder 660 duizend BTC kochten tegen een gemiddelde prijs van 11.304 dollar.

Als we kijken naar het resistance niveau, dan is er geen enkele belangrijke barrière die BTC zou kunnen belemmeren om te stijgen tot $13.590, dit is enkel van toepassing als de vraag blijft toenemen.

Onze 6 belangrijkste artikels

Ethereum 2.0 testnet Medalla is live met meer dan 20.000 validators

In een post op de Ethereum blog kondigde kernontwikkelaar en Ethereum 2.0 coördinator Danny Ryan de lancering van het testnet “Medalla” aan. In theorie zou het testnetwerk het laatste moeten zijn voor de release van Ethereum 2.0’s mainnet. Dit zal echter afhangen van de voortgang van het testnetwerk. ETH 2.0 is de komende upgrade van Ethereum, die het netwerk zal verschuiven van het huidige proof-of-work model, naar een proof-of-stake consensus ontwerp. De overstap zal leiden tot snellere transacties en schaalbaarheid. Zodra sharding is uitgerold, zal Ethereum in staat zijn om duizenden transacties per seconde te verwerken.

Medalla werd op 4 augustus van dit jaar om 13.00 uur (UTC) gelanceerd. Uit gegevens van beaconcha.in blijkt dat Medalla op het moment van publicatie, 20753 validatoren en 664096 ETH-afgevaardigden (staked) heeft. De gemiddelde balans in het testnetwerk is 32,40 ETH.

De meeste validatoren zijn lid van de community, omdat het Medalla testnet een openbaar testnet is.  Het testnet moet je zien als een “generale repetitie” voor de lancering van het mainnet. Ryan vertelde de validatoren dat ze op zoek moeten gaan naar kritische updates en dat ze moeten denken dat ze echte ETH waarborgen.

Medalla testnet validators zullen 5 verschillende klanten gebruiken: Teku van Consensys, Prysm van Prysmatic Labs, Nimbus van Status, Lodestar van ChainSafe Systems en Lighthouse van Sigma Prime. Ryan heeft ook de release van een multi-client attacknet, mc-attack-0, aangekondigd. Dit attacknet is gecategoriseerd als beta-1 en biedt beloningen tot $15.000 voor het ontdekken van “kritieke fouten”. Sinds de lancering van de attacknets zijn er 4 leden van de community beloond, waarvan 3 met een financiële vergoeding. In totaal is er $11.000 toegekend voor de attacknets.

Coca-Cola omarmt DLT en Ethereum voor Supply Chain efficiëntie!

Volgens een rapport op maandag (3 augustus 2020) heeft CONA een project opgezet met de naam “Coca-Cola Bottling Harbor”, dat gebruik zal maken van het Baseline Protocol. Het gebruik van het protocol zal ervoor zorgen dat de transacties privé zijn en worden opgeslagen op de Ethereum-blockchain.

Het project is een uitbreiding van het eerdere Hyperledger-gebaseerde platform dat wordt gebruikt voor het beheer van de interorganisatorische supply chain van verpakkingsbedrijven. In deze nieuwe versie van het systeem wil de drankengigant gebruik maken van blockchain-technologie voor een breder scala aan belangrijke marktpartijen in de supply chain van grondstoffen en de productdistributie.

CONA zegt dat het primaire doel van dit initiatief het creëren van een “Coca Cola Bottling Harbor” is –  ze werken aan een gedecentraliseerde architectuur die de toegangsbarrière voor de leveranciers van de bottelarij zal verlagen. Dit project is het meest recente voorbeeld van het toenemende gebruik van de blockchain in de supply chain management (SCM) arena.

Het project, dat een gezamenlijke inspanning is van CONA, Unibright en Provide, zal in het laatste kwartaal van 2020 de eerste resultaten laten zien. Ook zou het, door de invoering van het Baseline Protocol, het barrière-invoerproces voor de leveranciers van Coca-Cola-flessen, die ook de leveranciers van grondstoffen omvatten, moeten verminderen.

Goldman Sachs wil zijn eigen cryptocurrency stablecoin lanceren

Goldman Sachs kan volgens Matthew McDermott, het wereldwijde hoofd van het bedrijf op het gebied van digitale assets, binnenkort zijn eigen stablecoin introduceren.

McDermott legde in een interview met CNBC uit dat het bedrijf “de commerciële haalbaarheid onderzoekt voor het creëren van een fiat digital token“. Met andere woorden, Goldman Sachs overweegt een stablecoin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar of een vergelijkbare nationale valuta.

De context suggereert dat de token zal worden gebouwd op een blockchain of een distributed ledger, zoals Ethereum’s Quorum. McDermott pleit voor een “financieel systeem waarin alle assets en passiva ingeburgerd zijn in een blockchain.” Bovendien zit Oli Harris, een JP Morgan werknemer die vroeger aan de Quorum blockchain werkte, in het projectteam.

Andere grote financiële instellingen hebben al hun eigen stablecoins geïntroduceerd. JP Morgan introduceerde JPM Coin in juni 2019, terwijl Signature Bank Signet het in 2018 introduceerde. Wells Fargo is in september 2019 ook begonnen met het testen van zijn eigen stablecoin.

Ondertussen zijn algemene crypto-investeerders vaak sceptisch over bankaire stablecoins, omdat ze hierdoor de banken de macht geven om transacties te controleren – een probleem dat Bitcoin juist wilt voorkomen.

Santiment onthult top DeFi-platforms per ontwikkelingsactiviteit!

Santiment research heeft aangetoond dat de belangrijkste DeFi-platforms op het gebied van ontwikkeling in juli onder meer Maker, Synthetix, Band Protocol en Augur zijn.

Uit het onderzoek bleek ook dat sommige van de platforms die de grootste winst in prijs of vergrendeld onderpand zagen, de laatste tijd niet veel ontwikkelaarsactiviteiten hebben, waaronder Compound, Aave, Balancer, en Yearn Finance.

In het rapport wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste ERC-20 projecten (niet uitsluitend DeFi-projecten) met de hoogst genoteerde ontwikkelaarsactie op basis van een eigen rangordesysteem, Sanbase genaamd. Het definieert de ontwikkelingsactiviteit als een demonstratie van “maand-op-maand commitment in het creëren van een werkend product, het continu polijsten en upgraden van functies, en het trouw blijven aan de lange termijn roadmap”. De top drie ERC-20 projecten waren Gnosis, Status en Aragon.

Maker staat aan de top van de DeFi-projecten

Maker was het beste DeFi-platform van de maand, met verschillende governance-voorstellen die werden aangenomen toen het stemportaal werd geüpgraded, alsook nieuwe tokens en Oracle-feeds die aan boord werden gebracht.

Wil je de analysis van de bovenstaande projecten ook doornemen?  Lees dan hier het rapport verder!

Bitfinex biedt een beloning aan van $400 miljoen!

Cryptocurrency exchange Bitfinex heeft bekend gemaakt dat ze bereid zijn om een beloning aan te bieden tot $400 miljoen. Het gaat over de hack van 2016, toen er zo’n 120.000 Bitcoins gestolen werden van het platform.

Bitfinex kondigde dit dinsdag aan. Het gekke aan het verhaal is dat Bitfinex het als volgt aanpakt: De exchange geeft een beloning aan alle personen die hen in contact brengt met de hackers (die verantwoordelijk zijn voor die ongeoorloofde overdracht), maar ze geven ook een beloning aan de hackers zelf voor de teruggave van de gestolen coins.

Het luidt al volgt – “De aankondiging van een beloning vandaag is onze laatste poging om deze gestolen fondsen terug te krijgen”.

Degenen die Bitfinex in contact brengt met de hacker(s) ontvangt 5% van het totale teruggevorderde eigendom (of gelijkwaardige fondsen of assets tegen de huidige marktwaarde), en de hackers zelf ontvangen 25% van het totale teruggevorderde eigendom (of gelijkwaardige fondsen of assets tegen de huidige marktwaarde).

De exchange voegde eraan toe: “Alle betalingen die gedaan worden aan degenen die Bitfinex in contact brengt met de hackers en de hackers zelf zullen worden geclassificeerd als kosten voor het terugkrijgen van het gestolen eigendom”.

De $400 miljoen beloning is gebaseerd op de huidige prijs van Bitcoin indien alle gestolen coins volledig worden teruggevorderd. “De gestolen Bitcoins minus de terugvorderingen van 2019 zijn vandaag de dag 1,344 miljard dollar waard, waarvan 30 procent gelijk is aan 403.288.427 dollar”, aldus Bitfinex.

China wil zijn CBDC gebruiken om te concurreren met Alibaba en Tencent

De People’s Bank of China (PBoC) lijkt van plan te zijn om zijn digitale elektronische valutasysteem (DCEP) te gebruiken om te concurreren met technologiereuzen als Alibaba en Tencent, zoals blijkt uit een rapport van de Financial Times.

Een paar dagen geleden heeft de centrale bank naar verluidt een antitrustbureau ertoe aangezet om een onderzoek in te stellen tegen Alipay en WeChat Pay voor het uitoefenen van hun machtspositie teneinde de concurrentie te verstikken. Volgens FT, waren zelfs de stafmedewerkers van Alibaba’s financiële groep Ant het ermee eens dat de Chinese centrale bank de marktoverheersing van Alipay en WeChat pay zou aanpakken.

Op dit moment, overheersen Alibaba’s financiële dochtermaatschappij Alipay en Tencent’s WeChat Pay, het grootste deel van de digitale betalingssector in China. In het eerste kwartaal van 2020 verwerkte Alipay bijna 56% van alle mobiele betalingen in China. Volgens Financial Times is PBoC van plan om de DCEP te gebruiken om banken gelijke kansen te bieden in de digitale betaalsector, net als de technologische reuzen.

Terug in maart, hadden verschillende rapporten gesuggereerd dat Alibaba en Tencent een actief onderdeel van het digitale yuan project waren. Desalniettemin werd in een rapport van de South China Morning Post van vorige maand opgemerkt dat China zijn digitale valuta lanceerde als een alternatieve betalingsoptie voor Alipay en WeChat Pay. Cointelegraph verklaarde ook dat China deze twee tech giganten niet vermeld als deelnemers aan het digitale valutaproject.

Save the best for last

Bitcoin’s fundamentele factoren

De eerste digitale valuta is grotendeels geïsoleerd van de wereldwijde marktontwikkelingen. De torenhoge goudprijzen en het voortdurende geklater tussen China en de VS dienen echter als ondersteunende factor voor de bullish trend in de cryptocurrency markt. Bitcoin, vaak aangeduid als digitaal goud, trekt de aandacht van investeerders vanwege de anti-inflatoire eigenschappen en het gedecentraliseerde karakter, waardoor het immuun is voor de interventies van de wereldwijde monetaire autoriteiten. In principe kunnen traditionele spelers overwegen om BTC toe te voegen aan hun beleggingsportefeuilles om de inflatierisico’s af te dekken.

De wereldwijde centrale banken, waaronder de FED, beloven de rente zo laag mogelijk te houden en stellen nieuwe fiscale stimulansen voor om de noodlijdende economie te ondersteunen. De gevolgen van een onorthodoxe monetaire politiek en onstuitbare gelddruk zijn grotendeels onbekend, en digital assets kunnen uiteindelijk dienen als een backstop die het financiële systeem van de ondergang zal behoeden. Veel deskundigen merken op dat een onbeperkte liquiditeitsinstroom de zombiebedrijven overeind houdt en het ongegronde optimisme op de aandelenmarkten voedt. Als het feestje eenmaal voorbij is, kan de kater wel eens heel erg hard aankomen.

Crypto-term van de week:

Long/long positie – Going long, ook wel bekend als het innemen van een long positie- is bijvoorbeeld de aankoop van een cryptocurrency, aandeel, grondstof met de verwachting dat deze in waarde zal stijgen. Het houden van een long positie is een bullish opvatting.

Terwijl het simpelweg kopen van digitale valuta een voorbeeld is van het nemen van een long positie, zijn er andere methoden beschikbaar. Long posities worden vaak gebruikt in het kader van het kopen van opties en of futures contracten.

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

1.De recente Chainlink (LINK) rally heeft geleid tot enkele onconventionele resultaten, 100% van het aanbod is “in the money” of winstgevend – Deze metriek vertegenwoordigt simpelweg een vergelijking tussen de huidige prijs, en de prijs waarvoor het is aangeschaft. Als de huidige prijs hoger is, dan is het “in the money”, als het lager is, dan is het “out of the money”, en als het hetzelfde is, dan is het “at the money”.

2.Ethereum volume bereikt een ‘All-Time High’ wanneer de DeFi Market Cap in de buurt van de $9 miljard komt – Het transactievolume voor Ethereum toepassingen overtrof in juli de $12 miljard, volgens een rapport dat gisteren door DappRadar werd gepubliceerd. “2020 blijft gewijd aan het ecosysteem van Ethereum DeFi“, luidt hun rapport. DappRadar ontdekte dat de transactievolumes van Ethereum in juli een hoogtepunt bereikte. DeFi-dapps vertegenwoordigden 92% van alle transacties.

3.Vier van China’s grote staatsbanken voeren interne tests uit op digitale Renminbi wallets –  Vier grote Chinese staatsbanken zijn begonnen met het testen van een app voor het gebruik met de nieuwe digitale valuta van de centrale bank van het land (CBDC). De banken die aan de tests deelnemen omvatten Agricultural Bank of China (ABC), ICBC, Bank of China (BOC) en China Construction Bank (CCB).

4.De US dollar is nu een ‘Funny Money’-onderschrijving van Bitcoin – Tekortkomingen in de stimulerende werking van het Coronavirus laten zien hoe irrelevant het dollaraanbod is geworden en dit is “een wakeup call” voor degenen die niet naar Bitcoin kijken, stelt Cameron Winklevoss.

Het feit dat de Verenigde Staten het niet eens zijn over de Coronavirusstimulans toont aan dat de dollar ” funny money ” is en onderschrijft Bitcoin (BTC), aldus Cameron Winklevoss.

5.Ethereum heeft Bitcoin onttroond als de topcryptocurrency, volgens Weiss Ratings – Het ratingbureau heeft zijn algemene crypto-ranglijst bijgewerkt, waarin rekening wordt gehouden met de adoptie, de technologie, het marktmomentum en het investeringsrisico. Weiss plaatst nu Ethereum (ETH) op de eerste plaats, gevolgd door Bitcoin (BTC), Cardano (ADA), Litecoin (LTC) en Stellar (XLM).

6.Ethereum Classic heeft donderdagmorgend een tweede 51%-attack ondergaan nadat er meer dan 4.000 blocks werden gereorganiseerd – Mining pool Ethermine de moedermaatschappij van Bitfly en crypto exchange Binance rapporteerde de reorganisatie, en kondigde aan dat alle Ethereum Classic uitbetalingen, opnames en stortingen werden opgeschort als gevolg van de aanval.

Aankomende events –

10 augustus –

  • EOS, Ethereum, Tezos, NEO, IRISNet, Nervos Network – BSN public chain 🔥
  • Swipe – SwipeFi whitepaper 🔥

11 augustus –

  • Ardor – Ardor 2.3.2 release
  • Band Protocol – Coinbase Pro listing 🔥
What's your reaction?

Leave a comment