Wekelijkse update 3 – 9 februari

Wekelijks TA overzicht – Bullish 📈

Totale Market Cap: ~ $281 miljard (~7,2%)
BTC Prijs: 
~ $9.827 (~5%)
BTC-dominantie: 
~64%
Opmerkelijke movers: 
Ethereum (~ 22%), Tezos (~ 31%), Chainlink (~ 22%), ICON (~ 64%)

Voordat we starten even dit – Ben je nog niet ingeschreven voor onze 2de editie van Cain’s Crypto Cave, schrijf je dan hier in! Het event zal doorgaan op 22 februari te Antwerpen. Meer info vind je via de link.

De cryptocurrency markt heeft weer een prachtige week achter de rug. Bitcoin heeft 5% gewonnen op weekbasis, en dit is niet eens het beste resultaat, mede omdat veel top-altcoins dubbelcijferige winst wisten te boeken. Zo is Tezos (XTZ) inmiddels 33% duurder dan zeven dagen geleden, Ethereum (ETH) steeg met 22%, en Binance Coin (BNB) ging met 20% de lucht in. Zoals te verwachten, is de bitcoin-dominantie gedaald tot een meermaandelijks dieptepunt van 64,1%. De parameter bereikte op 3 januari met 72% zijn recente hoogtepunt en is sindsdien blijven dalen. Deze dynamiek zorgde voor verhitte discussies betreffende het komende altseason. De verdere daling richting de 60% is een bevestiging van deze theorie.

Wat gebeurt er in de industrie?

Regelgevers en overheden van over de hele wereld gaan zich steeds meer verdiepen in de filosofie van de blockchain tecnologieën en digitaal geld. Zo heeft het Federal Reserve System (FED) onderzoek gedaan naar het concept van een centrale, door banken uitgegeven digitale munt en de ontwikkeling van een digitale dollar overwogen. Volgens bestuurslid Lael Brainard moet de toezichthouder klaar zijn voor een nieuw soort geld om de efficiëntie en de conformiteit van bestaande betalingsnetwerken te kunnen waarborgen.

Sentiment

TRENDS:

 • Daily SMA20 – 9732.80
 • Daily SMA50 – 9480.27
 • Daily SMA100 – 9144.08
 • Daily SMA200 – 8773.62

NIVEAUS:

 • Vorige Weekly high – 9564
 • Vorige Weekly low – 8568.93
 • Vorige Monthly high – 9557.46
 • Vorige Monthly low – 6848.02

Opvallend is dat ook andere centrale banken hun belangstelling voor het concept bevestigden, hoewel geen van hen – met uitzondering van de Chinese People’s Bank – ver verwijderd zijn van het onderzoeksstadium.

In een afzonderlijke ontwikkeling stelde de commissionair van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Hester Pierce, vaak “Crypto Mom” genoemd vanwege haar loyale houding ten opzichte van de cryptocurrency-industrie, voor om de vereisten voor de tokenverkoop, die door blockchain- en de cryptocurrency-start-ups wordt gelanceerd, te versoepelen. Ze gelooft dat tijdelijke vrijwaringen zullen helpen om het enthousiasme te vergroten en hun projecten naar een nieuw niveau te tillen. De kansen op goedkeuring zijn klein omdat het hoofd van de SEC, Jay Clayton een tegengestelde visie heeft over deze kwestie. Hoe dan ook, de markt interpreteerde het nieuws als een positief signaal waardoor de BTC-prijs naar een hoger niveau werd getild.

BTC/USD op dit moment

Bitcoin heeft de tweede bullish candle op een wekelijkse grafiek gezet en heeft zich boven een aantal belangrijke technische niveaus gevestigd. Op het moment van schrijven wordt BTC/USD verhandeld tegen een prijs van $9.750, en veel experts geloven dat psychologische $10.000 in de komende dagen getest zal worden.

Intussen suggereert de RSI op zowel de dag- als weekgrafieken dat BTC enige tijd kan doorbrengen in de huidige range, voordat de bullish trend wordt verdergezet. Zo blijft de ‘RSI daily’ dicht bij een overbought gebied, terwijl de ‘RSI weekly’ signalen van een ommekeer vertoont. In ieder geval, een korte-termijn correctie naar $9,300 kan leiden tot een nieuwe bullish wave.

Dit gebied fungeerde vorige week als een sterke resistance met als gevolg dat verschillende herstelpogingen werden afgebroken, wat inhoudt dat het de bears wellicht verzwakt zullen zijn en er een nieuwe bullish wave zal ontstaan, die BTC uiteindelijk naar de langverwachte $10.000 zal brengen. Als de $9.300 toch wordt doorbroken, dan kan de sell-off zich uitbreiden naar de $9.000 en de $8.850 die door de SMA200 weekly worden geconsolideerd.

Aan de andere kant zal een duurzame beweging boven de $10.000 een sterk stijgend potentieel vrijmaken en tal van algo-bots laten exploderen. Als gevolg daarvan kan BTC/USD $10.500, inclusief het vorige herstelniveau en het hoogste niveau sinds oktober 2019, in een handomdraai verpletteren. Hierna kan het in een oogwenk naar de $11.000 springen. FOMO (Fear fo Missing out) en hype in de social en crypto media zullen de rest wel doen.

Het volume neemt toe in combinatie met de prijs

Veel traders geloven ook over het algemeen dat de prestaties van de huidige rally gedreven worden door de  altcoin-markt en dat dit de Bitcoin-prijs omhoog trekt, en niet andersom. Ethereum, dat één van de best presterende altcoins is geweest, heeft consistent een toename in volume gezien terwijl de prijs ervan gelijktijdig leek te stijgen, wat een zeer goed teken is.

Naarmate het volume toeneemt en de prijs volgt, zou het de basis van de bestaande rally op korte tot middellange termijn kunnen versterken.

Tegen de huidige prijs zit meer dan 83% van alle Bitcoin-adressen in het geld, wat het hoogste niveau is sinds augustus 2019. Het betekent dat de meerderheid van de Bitcoin-houders in dit stadium geld verdienen, wat een ondersteunend gegeven is dat optimisme aanwakkert en vooral nieuwe spelers aantrekt.

Brexit en coronavius gooien meer olie op het vuur…

Geopolitieke onzekerheden en de angst voor economische vertraging bleken de digitale assets te ondersteunen. De correlatie tussen Bitcoin en goud werd versterkt doordat de munt steeds meer wordt gebruikt als een safe-haven tegen wereldwijde risico’s. Waarschijnlijk zullen deze kwesties de komende weken het marktsentiment blijven domineren en de Bitcoin rally steeds meer gaan ondersteunen.

Schaaf je tradingskills bij met een tradingcursus van Fairtrader, onze Trade.be huisanalyst!

Een no-nonsense cursus van 4 weken waarin je charts analyseert, coins evalueert op hun potentieel en écht leert traden!

Onze 6 belangrijkste artikels

Australië gaat all-in op blockchain

Het Australische ministerie van Industrie heeft vandaag een 52 pagina’s tellend overzicht uitgebracht waarin wordt beschreven hoe de industrie het gebruik van blockchain-technologie kan stimuleren om op die manier het concurrentievermogen in de toekomst te vergroten. Australië sluit zich aan bij een toenemende lijst van overheden die de technologie omarmen om processen te stroomlijnen, kosten te besparen, wrijving in de handel en transacties te verminderen, en de binnenlandse economie te stimuleren.

De roadmap schetst 12 hoofdzaken die beginnen met de oprichting van de National Blockchain Roadmap Steering Committee en werkgroepen die blockchain-gebruiksgevallen in kaart zullen brengen.

Aldus het rapport,

“Blockchain wordt vaak beschouwd als een technologie voor financiële dienstverlening, vanwege de associatie met cryptocurrency’s zoals Bitcoin evenals de grote belangstelling die de fintech-sector uitstraalt. Nochtans, kan de toepassing ervan met het oog op het traceren en registreren van data waarde toevoegen aan vele andere sectoren – zoals landbouw, gezondheidszorg, vastgoed en retail, om er maar een paar te noemen”.

“Blockchain technologie zal naar verwachting een jaarlijkse bedrijfswaarde genereren van meer dan 175 miljard dollar in 2025 en meer dan 3 biljoen dollar in 2030…De investeringen van de regering zijn gericht op het verbeteren van blockchain technologie, het ontwikkelen van internationale normen voor blockchain en het helpen van bedrijven om blockchain producten op de markt te brengen”.

Veel van deze investeringen worden beschreven in de casestudies van deze roadmap.

Australië’s vermogen om te profiteren van onze huidige status en om het potentieel van de blockchain te realiseren – zowel in eigen land als internationaal – is afhankelijk van het feit of de belangrijkste basisprincipes aanwezig zijn:

 • Effectieve, efficiënte en passende regelgeving en normen
 • De vaardigheden en capaciteiten die innovatie kunnen stimuleren
 • Sterke internationale investeringen en samenwerking.

Vorig jaar kondigde de Chinese president Xi Jinping aan dat China van plan is een wereldleider te worden in de adoptie van blockchain-toepassingen.

De waarde die in de DeFi-protocollen is vastgelegd, heeft inmiddels de mijlpaal van 1 miljard dollar overschreden.

De DeFi industrie is dit jaar al met bijna 100% gestegen, mits het vastgelegde bedrag op 31 december 2019 zo’n 670,77 miljoen dollar was. De huidige vastgelegde waarde staat momenteel op ongeveer 1,01 miljard dollar.

Maker, het op Ethereum gebaseerde leenprotocol, blijft de leider in deze sector met bijna 60% dominantie. De waarde van de fondsen die zijn opgesloten in Maker is inmiddels meer dan 597 miljoen dollar waard.

DeFi-projecten Synthetix en Compound staan op de tweede en derde plaats, met een bedrag van meer dan 156 miljoen dollar en meer dan 125 miljoen dollar. Andere projecten zijn onder meer gedecentraliseerde exchanges zoals Uniswap, Bancor en Kyber, die allemaal dit jaar een enorme groei hebben doorgemaakt.

Sommige marktspelers merken op dat de stijging van de DeFi-waarde vooral te wijten is aan de prijs van ether (ETH) die de laatste tijd sterk is gestegen. De ETH-prijs is volgens CoinGecko de afgelopen 30 dagen met meer dan 52% gestegen.

IOTA’s aankomende upgrades!!

Op 3 februari onthulde het IOTA-project een reeks upgrades van het protocol “Chrysalis”, een tussenfase tussen nu en de verwijdering van de “Coördinator”.

Chrysalis, ook bekend als IOTA 1.5, introduceert een aantal belangrijke kenmerken met enkele veranderende, al lang bestaande IOTA-principes. Dit zijn veranderingen die al geruime tijd gevraagd worden aan de community en corporate partners van IOTA.

Chrysalis is specifiek ontworpen als tussenstap voor het “ontketenen van het volledige potentieel van IOTA door middel van Coordicide”, een lange termijn initiatief om de Coördinator uit het IOTA netwerk te verwijderen. Het richt zich vooral op het verbeteren van de transactionele prestaties op het mainnet, met als doel IOTA “bedrijfsklaar” te maken. Het zou aan het eind van Q3 klaar moeten zijn.

Net als Ethereum’s Serenity is Coordicide een initiatief voor de lange termijn dat veel academische steun nodig heeft om te kunnen slagen.

Ripple heeft een nieuw partnerschap gesloten om de grensoverschrijdende betalingen tussen de Verenigde Staten en Mexico te ondersteunen.

Het bedrijf waarmee Ripple een partnerschap is aangegaan, heeft samengewerkt met International Money Express, een bedrijf dat zich richt op de Latijnse en Caribische corridor. De nieuwe financiële partner van Ripple, ook bekend als Intermex, staat genoteerd op de beurs van Nasdaq met de beursnotering IMXI.

Het nieuwe partnerschap zou Intermex in staat kunnen stellen om het On-Demand Liquidity (ODL)-product van Ripple te implementeren via RippleNet, het wereldwijde betalingsnetwerk van het bedrijf dat financiële instellingen met elkaar verbindt. RippleNet’s ODL vertrouwt op de digitale asset XRP als een real-time brug tussen het verzenden en ontvangen van valuta’s om snellere en goedkopere grensoverschrijdende transacties mogelijk te maken.

Zo wil Intermex, dat naar verluidt meer dan 30 miljoen betalingstransacties per jaar verwerkt, zijn klanten snellere, goedkopere en transparante grensoverschrijdende betalingen tussen de VS en Mexico aanbieden. Volgens gegevens van de Wereldbank is Mexico, na India en China, één van de grootste ontvangers van overmakingen, die in 2019 een bedrag van 36 miljoen dollar heeft uitbetaald.

Lightning Labs heeft $10 miljoen opgehaald in een financiering van Serie A terwijl het zich klaarmaakt om zijn eerste betaalde dienst te lanceren voor handelaars die Bitcoin-betalingen willen accepteren.

Craft Ventures leidde de ronde, waarbij Managing Director Brian Murray toetrad tot de raad van bestuur van Lightning Labs. Andere investeerders zijn onder andere Slow Ventures, voormalig Goldman Sachs co-haed of effects David Heller, Avichal Garg van Electric Capital en Ribbit Capital.

De financieringsronde suggereert dat sommige investeerders de in San Francisco gevestigde start-up zien als één van de weinige protocol-georiënteerde bedrijven met een toekomstig bedrijfsmodel.

Als de bitcoin zijn potentieel als een levensvatbare wereldwijde munt gaat bereiken, dan moet hij verder schalen dan alleen de basislaag,” zei Murray. “Net zoals Visa de banken ontlast van al het fictieve valutaverkeer, ontlast Lightning de onderliggende Bitcoin-chain om alle transacties af te handelen, waardoor het op die manier meer snelheid en kostenefficiëntie in het netwerk brengt.

Door een stap terug te doen, heeft Lightning Labs in 2018 een bètaversie van de schaaloplossing LND uitgebracht en daarvoor 2,5 miljoen dollar opgehaald in een seed round van investeerders, waaronder Twitter CEO Jack Dorsey, Square executive Jacqueline Reses, litecoin schepper Charlie Lee en voormalig PayPal COO David Sacks. Lightning Labs lanceerde ook een mobiele wallet-app in juni 2019, en vanaf vandaag biedt het bedrijf een betaalde service aan, genaamd Lightning Loop.

Loop heeft als doel om handelaren te helpen hun betalingskanalen effectiever te beheren. Lightning betaalkanalen moeten beschikken over Bitcoin om open te blijven, wat een probleem vormt voor diegenen die deze kanalen daadwerkelijk gebruiken zonder een perfect uitgebalanceerde in- en uitstroom.

“Loop ‘in’ helpt mensen om geld in hun bestaande kanaal te stoppen… als een soort prepaid betaalkaart voor een Lightning account,” zei Lightning Labs CEO Elizabeth Stark. “Loop out” is momenteel het meest populaire product, omdat het mensen in staat stelt om geld te blijven ontvangen op lightning.”

Deze dienst, die een klein percentage van elke volledige ‘loop’ in rekening brengt, helpt de handelaars en de beurzen om de liquiditeit in de kanalen te behouden.

Met bijna een twaalftal lightning startups die in de afgelopen twee jaar zijn ontstaan, zei Stark dat haar startup zich zal onderscheiden door een “infrastructuur provider” te worden voor de andere startups.

Microbt en een paar Chinese ASIC-fabrikanten vertragen de verzending van mining producten door de uitbraak van het Coronavirus.

De leveringen van de Bitcoin-mining apparaturen uit China zijn vertraagd door het coronavirus, aldus enkele Chinese fabrikanten. Microbt en Ebang stuurden berichten naar klanten via de Wechat-kanalen van het bedrijf. Bronnen zeggen dat Bitmain en Innosilicon ook vertraging hebben op de verzending van hun mining apparatuur.

De afgelopen weken heeft de hele wereld de uitbraak van het coronavirus in Wuhan-China nauw opgevolgd. Het coronavirus komt vaak voor bij enkele dieren zoals bepaalde vogels, maar wanneer het virus de mens treft kan het ernstige luchtweginfecties en griepachtige verschijnselen veroorzaken. Op 29 januari kondigde de Chinese mining producent Microbt, de makers van de Whatsminer-serie, aan dat ze de verscheping internationaal uitstellen vanwege het virus. Het bedrijf haalde richtlijnen aan die door de provincie Guangdong zijn uitgevaardigd en verklaarde dat de vertraging zal duren tot 9 februari. Een ruwe vertaling van het bericht van Microbt stelt:

“De productie, levering, after-sales service, de verzending en ontvangst van documenten en andere regelingen zullen hierdoor worden vertraagd.”

Op dit moment zijn er geen antivirale middelen of vaccins die het coronavirus kunnen bestrijden. Bovendien is de hele Chinese stad Wuhan (11 miljoen inwoners) in quarantaine geplaatst en zijn er ook

andere kleinere regio’s in China die in quarantaine zijn geplaatst. Een aantal crypto marktwaarnemers geloven dat cryptocurrencies en safe-haven assets zoals goud zullen profiteren van de afschrikking van het coronavirus. Het goud is sinds de uitbraak in Wuhan aanzienlijk gestegen en de waardering van de cryptocurrency markt is tot op heden met meer dan 30% gestegen. De vertragingen in de verscheping van mining installaties kunnen echter wel de totale SHA256 hashrate (BTC, BCH, BSV) aantasten en mogelijk de volgende maand nog verder vertragen. Op het moment van publicatie heeft BTC, een hashrate van 112 exahash per seconde (EH/s).

Microbt, Bitmain, Ebang en Innosilicon hebben allemaal de volgende generatie miners aangekondigd, maar de meeste van de leveringen waren gepland voor midden februari. De huidige vertraging kan de markt niet negatief beïnvloeden, maar het is heel goed mogelijk dat het provinciaal comité van Guangdong en andere Chinese overheidsinstanties zullen besluiten om de vertraging te verlengen het coronavirus zich blijft verspreiden.

Save the best for last

Wat zal Bitcoin de komende 7 dagen doen?

Volgens een recente opmerking van Three Arrows Capital’s Su Zhu, die Deribit-opties gegevens aanhaalde, zijn traders agressief bezig met het aflopen van het contract op 14 februari, wat suggereert dat de “optiemarkt de komende 7 dagen grote bewegingen verwacht”.

Analisten en beleggers zijn het grotendeels eens met dit positieve sentiment, waarbij ze verwijzen naar een reeks positieve trends die zich de afgelopen dagen hebben voorgedaan, ter onderbouwing van hun verwachting dat BTC spoedig nog hoger zal stijgen dan dat het nu al is.

Rob Sluymer – een analist van het in New York gevestigde marktonderzoeksbureau Fundstrat Global Advisors – zei in een onderzoeksnota dat Bitcoin wellicht snel zal handelen in een range van $10.000 tot $11.000, wat 2% tot 12,2% hoger is dan de huidige prijs van $9.800.

Wat BTC zal pushen naar deze bovengenoemde prijzen? Slyumer haalde het feit aan dat Bitcoin vaak 50% tot 62% van de grote bewegingen herhaalt, waarbij het verwijst naar het 50% tot 62% retracementgebied van de bear-trend waardoor Bitcoin van $14.000 naar $6.400 ging. Hij voegde eraan toe:

“Bitcoin lijkt in een handboek te staan aangaande de re-acceleratie. De terugtrekking van $11.000 zal waarschijnlijk oppervlakkig zijn, gevolgd door het hervatten van de opwaartse trend op langere termijn tot het einde van dit jaar”.

Er is ook Mike Novogratz van Galaxy Digital die op Twitter schreef: “Crypto is bid. Period.” Bid, betekent in deze context dat er veel kopers zijn in de cryptocurrency markt.

Crypto-term van de week:

Block explorer – Een online tool om alle transacties te bekijken die hebben plaatsgevonden op de blockchain, de hash rate van het netwerk en de transactiegroei, naast andere nuttige informatie.


Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel): 

Koop meer dan 85 verschillende cryptomunten bij Coinmerce!

Makkelijk, veilig & betrouwbaar!

What's your reaction?

Leave a comment