Wekelijkse update 3 – 9 september

De cryptocurrency markt daalde woensdag zeer onverwacht en sterk, met Ethereum en de ERC-20 contingentie die de daling leidde.  Intussen daalde ook bitcoin met maar liefst 14% van zijn recente hoogtepunt, nadat Business Insider meldde dat Goldman Sachs zijn plannen om een cryptocurrency trading desk te openen, opgeeft. Dit is vals nieuws, volgens een topbestuurder van Goldman.

Bitcoin

Na het bereiken van het hoogste niveau in een maand, leed bitcoin aan een nieuwe selloff in de tweede helft van de week omdat negatieve krantenkoppen en winstnemingen een massale leegloop van de cryptocurrency markt stimuleerden. De bitcoinprijs bereikte op donderdag een dieptepunt van bijna $6.300 nadat hij eerder in de week een hoogtepunt van meer dan $7.400 had bereikt.

De selloff veegde zo’n $16 miljard van de marktkapitalisatie van Bitcoin uit, waardoor de totale waarde op ongeveer $111 miljard uitkwam. BTC is op dit moment verantwoordelijk voor 54,7% van de totale waarde van de cryptocurrency markt. Het overheersingspercentage van Bitcoin bereikte op woensdag een hoogtepunt van 55.3%, volgens CoinMarketCap.

Ethereum

Ethereum was de grootste verliezer van de week, want de prijzen daalden met 20% naar een nieuw jaarlijks dieptepunt. De instorting van Ether ging gepaard met een snelle selloff van ERC-20 tokens, wat de cash-out van vorige maand weerspiegelde.

Ethereum is het middelpunt van een groeiend debat over economische abstractie, een term die door enkele mensen uit de gemeenschap wordt gebruikt om gasbetalingen in een niet-ETH asset te beschrijven. Simpel gezegd, economische abstractie is in principe het betalen van smart contracts fees via een ERC-token in plaats van Ethereum. Volgens cryptocurrency ondernemer Jeremy Rubin zal abstractie uiteindelijk Ethereum overbodig maken en de prijs ervan tot nul terugbrengen.

Volgens Vitalik Buterin is de bewering van Rubin gedeeltelijk juist als men ervan uitgaat dat er economische abstractie zal plaatsvinden. Op dit moment schrijven de ontwikkelaars twee voorstellen uit – gewijzigde tarieven voor de markt en kosten voor het onderhoud van de opslag – die op ether gebaseerde gasprijzen verplicht zouden maken. Dit betekent dat block proposers ETH zullen moeten “hoesten”, ongeacht wat er gebeurt.

BYD en Vechain introduceren de Carbon Credit App

BYD (de grootste fabrikant van elektrische voertuigen ter wereld) heeft in samenwerking met Vechain en DNV GL op 5 september haar Carbon Credit App geïntroduceerd.

BYD kondigt aan dat ze een carbon banking oplossing voor de automodellen hebben ontwikkeld. Deze oplossing maakt gebruik van VeChain’s oplossing voor het beheer van de levenscyclus van auto’s die bijna alle takken van de auto-industrie omvat. Dit zal de eerste enterprise applicatie zijn die de gegevens van miljoenen auto’s, bussen, treinen en andere voertuigen naar een openbaar blockchainplatform verplaatst.

De kosten van het minen zullen ervoor zorgen dat Bitcoin niet onder de $6000 daalt.

Met de aanhoudende neerwaartse trend van bitcoin prijs gedurende de laatste dagen, geloven twee prominente traders Brian Stutland en Jim Luorio dat de prijs van de activa “bottom out” zal zijn op $6.000 als gevolg van de miningkosten.

De twee handelaren denken dat de daling zal stoppen bij $6.000 omdat de mining van BTC alleen nog winstgevend kan zijn tot op dat punt en dat elke verdere daling miners zal ontmoedigen om verder BTC te minen. Geen enkele nieuwe kandidaat miner kan het zich dan nog veroorloven om zich in de industrie van crypto te wagen.

Bugatti, Rolls Royce, & Bentley Retailers beginnen met het accepteren van Bitcoin en Bitcoin Cash

Gebruikers van Bitcoin en Bitcoin Cash kunnen nu hun digitale rijkdom uitgeven aan luxe voertuigen. Een handelaar uit Houston is naar verluidt de eerste high-end dealer van de natie geworden die de cryptovaluta’s accepteert.

Post Oak Motor Cars is de eerste Rolls-Royce, Bugatti en Bentley dealer van de natie geworden om Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH) te accepteren.

In een officieel persbericht van 5 september kondigde het bedrijf aan dat het zal samenwerken met BitPay om kopers van luxe auto’s in staat te stellen rijtuigen uit alle delen van de wereld te kopen met behulp van de geselecteerde cryptovaluta’s.

Charles Hoskinson (founder cardano) spreekt met de community over Icarus en Yoroi.

Op 7 september heeft de medeoprichter van het blockchain wetenschaps- en ingenieursbureau Input Output [IOHK], Charles Hoskinson, nog een video update uitgebracht op Twitter. Hier gaf Hoskinson alle details over de updates van de deelprojecten onder Cardano, zoals Icarus en Yoroi.

In de video noemde Hoskinson Icarus, waarin staat dat het project op de goede weg is met een goede voortgang. Verder zal de nieuw aangekondigde Yoroi portemonnee met de 1.3.1 versie van Cardano in de Testnet-modus gaan. Yoroi is een product van Cardano’s onderneming Emurgo en is ontworpen door IOHK.

Ethereum 2.0 roadmap openbaar gemaakt door @VitalikButerin in Taiwan.

De senior blockchainontwikkelaar bij Rocket Pool heeft een uitgebreide kijk op de roadmap van Ethereum vrijgegeven. Het rapport beschrijft de specifieke kenmerken van wat er gaat komen en belicht het samenwerkende karakter van het project.

Volgens de aankondiging werken alle ontwikkelingsteams aan de ontwikkeling van een beacon chain client. Dit staat centraal in de Ethereum 2.0 visie. Een beacon chain is een sidechain met links naar de mainchain en de implementatie ervan is cruciaal voor Ethereum’s schaalbaarheid.

Rocket Pool is een volgende generatie Proof of Stake Pool. Het is ontworpen om compatibel te zijn met Casper, het nieuwe consensusprotocol van Ethereum. Het zal regelmatige gebruikers en bedrijven van derden in staat stellen om interest te verdienen op een deposito van ether over een bepaalde termijn.

U kunt het volledige rapport hier bekijken.

Ethereum 2.0 combineert deze sleutelprojecten: Beacon Chain: een side proof of stake chain die de basis vormt van het sharding systeem en gericht is op het verbeteren van de schaalbaarheid van Ethereum.
Sharding: het netwerk wordt opgesplitst in vele kleine partities die scherven worden genoemd, en elke scherf bevat onafhankelijke stukjes transactiegegevens.
Casper: gedeeltelijk consensusmechanisme met een combinatie van proof of stake algoritme onderzoek en Byzantijnse fouttolerante consensustheorie.
eWASM: eWASM wordt ontwikkeld ter vervanging van de EVM (Ethereum Virtual Machine) en zal een significant verschil maken voor het aantal transacties dat kan worden verwerkt en vervolgens aan een blok kan worden toegevoegd, lijkt er ondanks de prijzenslag een mooie toekomst voor Ethereum.

Waltonchain updates

Waltonchain heeft deze week een aantal updates uitgebracht. Op 3 september had Walton Blockchain Institute samen met de Korean Standards Association de eerste lezing van de zes maanden durende cursus in Walton Blockchain Insitute na een toegangsceremonie.
Op 4 september heeft Waltonchain de officiële release van Waltonchain White Paper 2.0 aangekondigd, een periodiek verslag van de technologieën en toepassingen met betrekking tot het innovatieve Value Internet of Things (VIoT) concept voorgesteld door Waltonchain.
Last but not least op 5 september kondigde Waltonchain een partnerschap aan met Dongdaemun Fashion Town om de eerste implementatie van blockchain + RFID oplossing in Zuid-Korea te starten. Dongdaemun Fashion Town is het grootste modedistrict in Zuid-Korea. Er zijn meer dan 35.000 winkels in de modestad en ze zullen kijken naar het gebruik van Waltonchain, dat is zeer bullish voor het project.

Funfair updates

Op 5 september heeft Funfair een update uitgebracht over het verloop van het project.
Live beta is doorgegaan op Mainnet en het team gaat door met het beoordelen van nieuwe features en implementaties op het platform. Dankzij de Curaçaose licentie zal de dochteronderneming FunFair later deze maand haar live casino kunnen lanceren.
Het team is ook druk bezig met werving en uitbreiding van het team, dus over het geheel genomen lijkt Funfair het goed te doen en voorop te lopen op het gebied van blockchain kansspelplatforms.

Monaco Updates

Op 6 en 7 september heeft Crypto.com een aantal updates van hun Monaco project gepubliceerd. De kaarten zijn zeer dicht bij de release in Singapore met meer details die nog moeten volgen.
Ze hebben ook de maandelijkse aankooplimieten verwijderd en de wekelijkse limieten verhoogd (ze variëren van $1.5k tot $10k, afhankelijk van de kaart). De app is ook bijgewerkt en bevat een systeemstatuspagina en meer coin updates.
Tot de updates van deze maand behoren onder andere: het toevoegen van Litecoin aan de wallet ( naast BTC, ETH, BNB en MCO), de introductie van iets dat Crypto Invest heet en waarmee gebruikers gemakkelijk crypto kunnen kopen met een superlage eerste bijdrage, verlaging van de kosten om ervoor te zorgen dat Monaco concurrerend blijft, teamuitbreiding en community Q&A. Het lijkt erop dat het goed gaat met het project en is een van de beste crypto kaarten projecten die er zijn.

En tot slot

Zoals de gebeurtenissen van de afgelopen week aantoonden, kunnen crypto prijzen stijgen en dalen als gevolg van een speculatieve periode. De meest recente selloff heeft belangrijke assets in een oversold gebied geduwd, waardoor een herstel op short-term waarschijnlijk is. Nu de long-term markt echter verdwenen is, zullen cryptocurrencies moeite hebben om weer voet aan de grond te krijgen naarmate het debat over regulering en ETF’s doorgaat.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Trump’s nieuwe aangesteld lid bij de SEC verhoogt de mogelijkheid van Bitcoin ETF – Elad Roisman (het onlangs benoemde lid van SEC) zou wel eens de doorslag kunnen geven tot een bitcoin ETF goedkeuring. De nieuwe commissaris wordt de derde persoon die door Trump is aangesteld bij de SEC. Hij volgt Michael Piwowar op, die in Juli aftrad. Roisman zei in een verklaring dat SEC zijn regels rond blockchain en aanvankelijke ICO’s opnieuw moet onderzoeken.

Circle werft Former Homeland Security Official aan – Circle heeft een nieuwe chief legal officer (Gus Coldebella) in dienst genomen in het senior leadership team van het bedrijf na een vier jaar durende periode bij het Department of Homeland Security (DHS), waar hij de general counsel van de organisatie werd.

Coinbase Pro kondigt Trading Pairs met Britse Ponden aan – Coinbase heeft de lancering van nieuwe GBP trading pairs aangekondigd. De aankondiging volgt op het nieuws dat eerder deze maand bekend werd gemaakt dat Coinbase GBP-ondersteuning zou toevoegen, iets wat werd besproken door Coinbase UK CEO Zeeshan Feroz in een recent CCN-interview.

Filecoin bereidt zich voor op de lancering – Filecoin is een open source, openbaar, cryptocurrency en digitaal betalingssysteem dat bedoeld is als een op blockchain gebaseerde coöperatieve digitale opslag- en gegevensophaalmethode, heeft aangekondigd dat het de komende maanden publiek zal gaan. Filecoin haalde een opmerkelijke $257 miljoen dollar op en is sindsdien betrokken bij de ontwikkeling van het project waarvan de markt op een blockchain zal draaien.

Oezbekistan verleent licenties aan Crypto-bedrijven – De Koreaanse Blockchain Business Association (KOBEA) en de regering van Oezbekistan hebben een memorandum van overeenstemming (MoU) ondertekend om de eerste crypto-uitwisseling met overheidsvergunning van het land op te zetten. De stap maakt deel uit van een initiatief om te concurreren met Malta, de Busan van Zuid-Korea, Jeju Island, Zwitserland en andere belangrijke cryptomarkten.

Kraken ontkent veiligheidsinbreuk en kantoorsluiting – Kraken exchange is gedwongen om commentaar te leveren en ontkende een hardnekkig gerucht dat een Halifax (CA-kantoor van de crypto-exchange) werd gesloten na een veiligheidsinbreuk met als gevolg het verlies van honderden banen.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en proberen we iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment