Wekelijkse update 30 december – 5 januari

Wekelijks TA overzicht – Bullish 📈

Totale Market Cap: ~198 miljard dollar (~2,3%)
BTC Prijs: ~$7.340 (~0,7%)
BTC-Dominantie: ~68.4% (~0.3%)
Opmerkelijke movers: /

 

Bitcoin in uw portfolio voor 2020?

Bitcoin was één van de best presterende assets in 2019 en genoot in de eerste helft van het jaar van een ongelooflijke rally, waarbij het een enorme ravage aantrof in assets zoals aandelen, traditionele valuta’s en grondstoffen. Bitcoin heeft in 2019, met een rendement van 90%, opnieuw laten zien tot wat het in staat is – een gave die door sommigen wordt bekritiseerd – vanwege zijn wilde prijsschommelingen. Als gevolg daarvan verdient Bitcoin misschien een plaats in uw beleggingsportefeuille voor 2020, wat kan dienen als een soort “x-factor” investering, tenminste als het past binnen uw risicotolerantie en algemene strategie.

BTC/USD- sleutel niveaus

TRENDS:

 • Daily SMA20 – 7192.62
 • Daily SMA50 – 7368.94
 • Daily SMA100 – 7940.91
 • Daily SMA200 – 9247.91

NIVEAUS:

 • Vorige Daily high – 7394.15
 • Vorige Daily low – 7260.72
 • Vorige Weekly high – 7525.13
 • Vorige Weekly low – 6856,63
 • Vorige Monthly high – 7770,78
 • Vorige Monthly low – 6432.05

Top 3 coins - prijsoverzicht

Bitcoin (BTC/USD): De bekendste cryptocurrency doorbrak in het weekend zijn geleidelijke neerwaartse trend. Hierdoor behoudt BTC zijn recente herstelfase vanaf het 7.300-niveau, weliswaar met een nog steeds zwakke stijging van de “channel formation” op de 1hour chart. Op de daily chart blijft BTC onder zijn “100-day EMA-line”, en de RSI staat momenteel op ~44 (wat al 2 weken zo is). Op de weekly chart test BTC zijn “100-EMA line,” een niveau waar het al sinds begin april 2019 boven staat.

De opwaartse pogingen worden nog steeds geconfronteerd met een afwijzing in de buurt van 7.4k regio, terwijl de bears het 7.323-niveau in stand houden, mede doordat de coin de solide comeback van vrijdag consolideert. Op weekbasis is er weinig veranderd ten opzichte van de week ervoor, aangezien de marktkapitalisatie dicht bij de $134 miljard ligt.

BTC wordt nog steeds verhandeld binnen zijn lower highs en lower lows trading pattern/channel/zone sinds eind juni van dit jaar. Het test momenteel zijn ondergrens.

Ethereum (ETH/USD): de tweede grootste cryptocurrency, met een huidige marktkapitalisatie van $14,63 miljard, maakt op dit moment (zaterdag 4 januari) in de buurt van $134 steeds kleine verliezen. Het herstel van zijn wekelijkse dieptepunt van $125,81, is van de ene op de andere dag gestegen naar het 135-niveau. Sindsdien beweegt de prijs zich in een smalle range van $1.5, waardoor hij de afgelopen 24 uur nog toch nog een 1.20% wint en op schema blijft om een wekelijkse winst van 5% te boeken.

Ripple (XRP/USD): wordt verhandeld zonder enige vorm van interesse, mede door de rustige trading sfeer op de crypto markt. De No.3 coin blijft hangen rond de 0.1950 supply zone, omdat hij ‘gevangen’ zit in een symmetric triangle formation op de 1hour chart. Zoals hier uiteengezet, lijkt de weg van minste weerstand naar boven te zijn, vooral omdat de kopers een cluster van support aanhouden die eventuele neerwaartse bewegingen kunnen verhinderen.

Kan BTC voordeel halen uit Fiat Valuta-oorlogen?

De handelsoorlog tussen de VS en China heeft de invloed van de Chinese yuan op de groeimarkten – met name in de Aziatisch-Pacifische regio (APAC) – vergroot.

De correlatie tussen de yuan en de regionale beurzen en valuta’s heeft in 2019 een ongekend niveau bereikt en de trend zal zich blijven doorzetten, aangezien China ernaar streeft om de invloed van zijn economie op de wereldhandel te vergroten teneinde de negatieve effecten van het handelsconflict met de VS tegen te gaan.

Volgens de recente statistieken van de Bank for International Settlements is het aandeel van de valuta’s uit de groeimarkten in de dagelijkse wereldwijde transacties tussen 2016 en 2019 met 3,5% gestegen, waarbij de yuan het grootste aandeel heeft.

De situatie is een gevolg van een onvermijdelijke valutaoorlog tussen de Chinese Yuan en de Amerikaanse dollar, die de wereldwijde de-dollarisering zal versnellen en een grotere divergentie in de wereld zal veroorzaken. Volgens Dovey Wan, de stichtende partner van Primitive Ventures en een bekende figuur in de crypto Twitter sfeer, zal deze situatie helpen om de Bitcoin adoptie te stimuleren.

De mega valutaoorlog tussen Yuan en Dollar zal onvermijdelijk zijn, en “hoe groter de divergentie van de wereld is, hoe sterker de Bitcoin zal floreren”.

Ze voegde er ook aan toe dat “de segregatie van fiat op de lange termijn zou leiden tot een belangrijke rol van meta-soeverein geld”.

Schaaf je tradingskills bij met een tradingcursus van Fairtrader, onze Trade.be huisanalyst!

Een no-nonsense cursus van 4 weken waarin je charts analyseert, coins evalueert op hun potentieel en écht leert traden!

Onze 5 belangrijkste artikels

Vitalik ontmoet Poetin, is er een blockchain deal in het verschiet?

Sergey Gorkov, hoofd en voorzitter van de VNESHECONOM-bank, leidt momenteel de grootste staatsinvesteringsbank van Rusland. De bank werd in 2014 door de regering Obama getroffen met harde sancties. Desondanks heeft Sergey wellicht een oplossing gevonden voor deze sancties. Blockchain lijkt het antwoord te zijn.

Door de nieuwe drang naar een gedecentraliseerde munt die de dollar zou kunnen verdringen, tekende Sergey een deal met Vitalik ter ondersteuning van een nieuw blockchain-onderzoeksinstituut.

Een ander doel van de deal is om de commerciële banken te laten inzien dat de traditionele bankactiviteiten niet eeuwig kunnen blijven bestaan. Zoals hij het stelt, is blockchain aan een opmars bezig. Waar de banken in de huidige vorm ophouden te bestaan, ontstaat een nieuwe manier van bankieren.

“Degenen die vandaag de dag niet met Blockchain te maken hebben, zullen over 20-30 jaar in het Stenen Tijdperk terechtkomen.” – Sergey Gorkov

Vitalik in Rusland

Voordat dit alles kon worden bereikt, moest Sergey eerst een ontmoeting plannen met de held van de IT, Vitalik.

Eind 2019 reed Vitalik Buterin dan ook rond in Rusland, waar hij als een koning werd behandeld. Ze trokken alle registers open; van privé-auto’s tot rode tapijten. Rusland realiseerde zich dat de potentiële game-changer zich voor hen afspeelde.

De meeste mensen zouden het er op dit punt mee eens zijn dat Rusland wil dat de blockchain en cryptocurrency een succes wordt. Daar zijn een paar goede redenen voor:

Voornamelijk, het aanbieden van een cryptocurrency zou dienen om hun economie te ondersteunen door middel van progressieve handel, maar het zou ook dienen om de macht van de dollar te ondermijnen door zich te onttrekken aan inmenging van de internationale handel. Dit zou ook leiden tot een reductie 

van de sancties die de Verenigde Staten zouden kunnen opleggen en de sancties die nu al tegen Rusland van toepassing zijn.

China's eerste blockchain ETF ligt om de hoek!

China’s financiële waakhond, de China Securities Regulatory Commission (CSRC), heeft een aanvraag ontvangen voor de notering van een exchange traded fund (ETF), de zogenaamde Penghua Shenzhen Stocks Blockchain ETF.

De ETF zal de prestaties van de Shenzhen-genoteerde blockchain-gerelateerde aandelen volgen en verwerken. De aanvraag werd ingediend door het in Shenzhen gevestigde vermogensbeheerbedrijf Penghua Fund alvorens op 24 december door de CSRC te worden goedgekeurd.

Als de aanvraag definitief wordt goedgekeurd door de CSRC, wordt het China’s eerste ETF met een volledig blockchain-thema dat beschikbaar is voor publieke investeerders.

Binance.US sluit zich aan bij het Powerhouse Crypto Comité

De voormalige voorzitter van de U.S. Commodity Futures Trading Commission, J. Christopher Giancarlo, zet een nieuwe aankondiging van Binance.US in de schijnwerpers.

De cryptocurrency exchange sluit zich aan bij het uitvoerend comité van de Kamer voor digitale handel, een toonaangevende belangengroep die blockchain innovatie en onderwijs bevordert, alsook de promotie van Bitcoin en digitale valuta.

De aankondiging van Binance.US: “Binance.US zorgt ervoor dat Amerikaanse burgers veilig 25+ digitale activa kunnen kopen en verkopen dankzij de wereldwijd toonaangevende trading technologieën. Gebouwd voor zowel de crypto nieuwsgierige als de geavanceerde traders, is Binance.US Amerika’s portaal gericht op de toekomst van wereldwijde markten en digitaal vermogensbeheer”.

“We blijven bouwen aan de acceptatie, de toegang en het gebruik van digitale assets door Amerika en bieden gebruikers een gemakkelijke en veilige manier om hun USD te gebruiken voor het kopen en verkopen van een gevarieerde selectie van digitale assets.

Door toe te treden tot de 40 leden van het Executive Committee is Binance.US toegewijd aan het bedienen van alledaagse Amerikanen en het verbeteren van innovatie, toegang tot investeringen en de ontwikkeling van de regelgeving met betrekking tot de huidige en toekomstige digitale industrie”.

Binance bevestigt dat het een euro trading-pair gaat aanbieden

Cryptocurrency Exchange Binance heeft bevestigd dat het de euro (EUR) tegen zes verschillende cryptocurrencies zal aanbieden in de laatste fiat-uitbreiding van het platform.

Gebruikers zullen in staat zijn om EUR te verhandelen tegen Bitcoin (BTC), Ether (ETH), XRP en Binance Coin (BNB). Binance zal ook trading ondersteunen tegen twee stablecoins, namelijk Tether (USDT) en zijn eigen Amerikaanse dollar-backed token, Binance USD (BUSD).

De maatregel volgt op de toevoeging van stortingen en opnames in euro’s in november, die samen werden vermeld met identieke services voor de Russische roebel, de Oekraïense hryvnia en de Kazachstaanse tenge. De beurs biedt in feite al EUR-handelsparen aan op haar toegewijde dochtermaatschappij, Binance Jersey, die afgelopen januari van start ging.

Met de laatste release zal de fiat valuta nu ook beschikbaar komen voor traders op Binance’s belangrijkste platform, waardoor alleen haar Amerikaanse partner, Binance US, nog overblijft.

“Een van onze belangrijkste doelstellingen voor 2020 is om crypto naar de massa te brengen. Hiervoor willen

we fiat-naar-crypto trading mogelijk maken voor meer dan 180 fiatvaluta’s“, aldus Changpeng Zhao over de fiatplannen van het bedrijf voor de komende twaalf maanden.

CZ voegde eraan toe dat Binance ten minste twee acquisitieplannen zou hebben die een “significante impact” op de industrie kunnen hebben.

IMF dringt er bij de Filippijnse centrale bank op aan om 'crypto exchange data' te verzamelen

Uit een door het Internationaal Monetair Fonds gepubliceerd technisch bijstandsrapport blijkt dat het IMF bij de Bangko Sentral ng Pilipinas (BSP), de centrale bank van de Filippijnen, erop heeft aangedrongen om gegevens te verzamelen en te bestuderen die afkomstig zijn van cryptocurrency-uitwisselingen. Het rapport identificeert het land, met een bevolking van 105 miljoen mensen, als een potentieel belangrijke crypto-markt en stelt voor dat het BSP zich zou moeten concentreren op grensoverschrijdende geldstromen waarbij gebruik wordt gemaakt van cryptocurrency.

Volgens het rapport,

“Op verzoek van BSP heeft de delegatie ook een lezing gegeven over de behandeling van crypto-assets in de macro-economische statistiek, op basis van de meest recente methodologie die door STA is vrijgegeven. De Filippijnen kunnen een belangrijke markt voor crypto-assets worden, aangezien de BSP onlangs toestemming heeft gegeven voor drie andere virtual currency exchanges (VCE), waardoor het totale aantal goedgekeurde VCE’s op tien komt.

Terwijl het IMF de Filippijnen heeft geïdentificeerd als een opkomende markt in de crypto-ruimte, staat de Filippijnse peso momenteel op de 58e plaats qua volume als de meest verhandelde nationale valuta, aldus de gegevens van CoinHills.com.

Het IMF-rapport werd in december gepubliceerd naar aanleiding van aanbevelingen die in juli 2019 werden gedaan door een IMF-personeelsteam dat technische bijstand verleent aan de BSP.

Bekijk het volledige rapport hier.

Save the best for last

Veroorzaakt dit de recente stijging van Bitcoin?

Gisteravond kwam er het nieuws dat het Amerikaanse leger een nachtelijke luchtaanval op de luchthaven van Bagdad heeft uitgevoerd, waarbij één van de topfunctionarissen van Iran werd gedood. Vlak hierna zette Bitcoin een piek van 5% neer.

Generaal Suleimani was de leider van de Quds Force van de Islamitische Revolutionaire Garde en behoorde tot de hoogste militaire en politieke functionarissen van het land, met als gevolg dat de hoogste leider van het land, Ayatollah Ali Khamenei, oproept tot “een krachtige wraakactie” en vergelding tegen de Verenigde Staten.

De vrees dat de vergelding voor de moord een oorlog tussen Iran en de VS zou kunnen aanwakkeren, heeft de prijzen van bepaalde assets doen stijgen, waaronder olie en crypto, wat suggereert dat investeerders zich misschien wel voorbereiden op het ergste.

Terwijl bepaalde crypto-investeerders misschien de activaklasse opkopen uit angst voor een dreigende oorlog of voortdurende vete tussen de twee landen, zijn de inwoners van Iran misschien bereid om een flinke prijs te betalen voor Bitcoin, aldus de geruchten die in de cryptosfeer de ronde doen.

De Iraanse nationale munt is de afgelopen 40 jaar alleen maar geteisterd door oorlog, kwam hierdoor in een “doodsspiraal” terecht, waarbij de inflatie de laatste jaren aanzienlijk is gedevalueerd. Het feit dat Iraanse burgers vrezen dat er een oorlog of conflict tussen Iran en de VS zal ontstaan waardoor de nationale munt nog verder zal devalueren – kan verklaren waarom Bitcoin zo plots is gestegen.

“Crypto”-term van de week:

Soeverein geld: “Het komt neer op een ‘publiek geldstelsel’ waarbij alleen de centrale bank nog geld mag scheppen. De rol van commerciële banken wordt zo radicaal verkleind: zij mogen alleen nog geld uitlenen dat zij al in bezit hebben. Nu is jouw spaargeld op de bank nog in bruikleen en wordt het gebruikt voor beleggen en het verstrekken van leningen en is slechts voor een beperkt deel in kas bij de bank: ‘fractioneel bankieren’.”

“Maar als slechts één monetaire autoriteit het geld voor burgers schept en beheert, is dat veiliger en kunnen bijvoorbeeld bankruns, waarbij een bank failliet dreigt te gaan omdat veel consumenten en bedrijven tegelijkertijd geld opnemen, niet langer voorkomen worden.”

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):
 1. MetaMask onthulde dat Google The MetaMask mobile app terug heeft toegelaten op de Google Play (Android) store
 2. Turkije’s Istanbul Clearing, Settlement and Custody Bank, Takasbank, kondigde aan dat haar op blockchain gebaseerde, fysieke goudgesteunde transfersysteem BiGA Digital Gold, live is. Het is van plan om een infrastructuur te creëren die het mogelijk maakt om gedematerialiseerd goud over te dragen, waarbij de fysieke equivalenten veilig worden bewaard met behulp van blockchain-technologie.
 3. Een paar analisten beweren dat het Ethereum-netwerk het doelwit was van een gecoördineerde aanval na meldingen van een aantal Parity Ethereum nodes die de synchronisatie met het netwerk hadden verloren. Softwareontwikkelaar Liam Aharon analyseerde de aanval en concludeerde dat deze bijna het hele netwerk uitschakelde.
 4. Als onderdeel van hun wereldwijde expansiestrategie lanceert Huobi een fiat gateway in Indonesië voor fiat-to-crypto trading tussen de Indonesische Rupiah (IDR) en Tether (USDT), waardoor het voor investeerders mogelijk wordt om de IDR te gebruiken om meer dan 250 cryptocurrencies op Huobi Indonesia te verhandelen.
 5. Bitcoin (BTC) is naar Burger King in Venezuela gekomen als een nieuw samenwerkingsverband dat cryptocurrency betalingen in de fast-foodketen mogelijk maakt. In een tweet op 30 december werd bevestigd dat slechts één Burger King filiaal in het Sambil-gebied van Caracas nu Bitcoin accepteert, samen met altcoins Ether (ETH), Litecoin (LTC), Binance Coin (BNB) en Dash (DASH), en stablecoin Tether (USDT).
 6. Antoni Trenchev, mede-oprichter van Nexo, bespreekt de 9.000.000% stijging van Bitcoin over de afgelopen 10 jaar en de vooruitzichten voor de cryptocurrency in 2020. “Het is een ongelooflijke aanwinst geweest die geen verband houdt met de totale markt,” vertelde hij.

Events deze week –

5 januari –

 • Aeternity – Startfleet App deadline

7 januari –

 • ICON – Netwerk voorstel
 • Dash – Explorer update

8 januari –

 • SelfKey – Identiteit wallet update
 • Nebulas – PoD Consensus mechanisme

 

Koop meer dan 85 verschillende cryptomunten bij Coinmerce!

Makkelijk, veilig & betrouwbaar!

What's your reaction?

Leave a comment