Wekelijkse update 30 juli – 5 augustus

De crypto-markt is vorige week sterk gedaald, aangezien Bitcoin na een reeks technische break-downs in een negatieve short-term cyclus terechtkwam. Vrijdag viel de toonaangevende coin onder het **”100-day moving average”, wat het vooruitzicht op een naderend herstel wegnam.

De liquiditeitsproblemen van Bitcoin werden ook zichtbaar op vrijdag nadat OKEx, gevestigd in Hongkong, voor $18 miljoen aan BTC in een verzekeringsfonds inbracht om zo de verliezen van de futuresmarkt te dekken. De handelsvolumes zijn de afgelopen twee weken gestaag afgenomen, waardoor op short-term meer volatiele bewegingen te verwachten zijn.

**100- day moving average is een populaire technische indicator die beleggers gebruiken om prijstrends te analyseren. Het is de gemiddelde koers van een coin (in dit geval) gedurende de afgelopen 100 dagen.

Intercontinentale exchange creëert Bakkt

Intercontinental Exchange (ICE) heeft op 3 augustus aangekondigd dat het een nieuwe onderneming wil oprichten, Bakkt. ICE is een Amerikaanse onderneming die beurzen voor financiële en grondstoffen markten bezit, en momenteel 23 gereguleerde beurzen en markten beheert. Dit omvat zowel ICE- futures markten als de New York Stock Exchange.

Zij zullen met Microsoft, Starbucks, BCG (The Boston Consulting Group) samenwerken.

Dit is eigenlijk enorm nieuws voor de crypto-markt, maar verrassend genoeg had dit niet veel invloed op de prijs.

Northern Trust Corporation betreedt crypto

Het 129-jaar oude bedrijf Northern Trust Corporation, is van plan om in de crypto business te stappen.  Northern Trust Corporation is een financiële dienstverlener gevestigd in Delaware en Chicago, Illinois. Ze richten zich op bedrijven, institutionele beleggers en welgestelde individuen. Het bedrijf heeft 85 kantoren in 18 Amerikaanse deelstaten en 20 landen. Het staat op de lijst van grootste banken in de Verenigde Staten en op de lijst van oudste banken in ononderbroken exploitatie. Het staat op de 486e plaats van het Fortune 1000.

Pete Cherecwich, hoofd van de zakelijke en institutionele activiteiten van het bedrijf, vertelde dat het bedrijf is begonnen met het ontwikkelen van een strategie voor het beveiligen van digitale activa zoals cryptocurrencies. Hij zei dat het bedrijf ernaar streeft een product te bieden dat vergelijkbaar is met bestaande custodial services (de custodian is een financiële partij die de effecten bewaart), terwijl lagere kosten in rekening worden gebracht.

Naast het toevoegen van een aantal nieuwe blockchain functies voor het beheer van de private equity-workflow, heeft het bedrijf bijna $10,7 biljoen aan assets.

Bedrijven zoals Coinbase Inc., BitGo en anderen zijn begonnen met het aanbieden van custody services aan institutionele beleggers of zijn op het punt dat te doen. Zij zijn van plan om te concurreren door lagere prijzen op te leggen dan bestaande crypto custodians.

Een ander bullish signaal dat de crypto markt onveranderd liet.

Groot nieuws voor VeChain

Op 3 augustus heeft VeChain aangekondigd dat ze gaan samenwerken met DNV GL, dit zal gebeuren over de openbare blockchain technologie om de traceerbaarheid, monitoring, veiligheid en auditing van geneesmiddelen te verbeteren.

China wordt momenteel geconfronteerd met een tragisch vaccinatieschandaal, waar onlangs werd ontdekt dat Chinese vaccinproducenten honderdduizenden foutieve en vervalste vaccins aan Chinese schoolkinderen hebben gegeven.

Bij VeChains oplossing voor de traceerbaarheid van geneesmiddelen en vaccins zullen zeer gevoelige IoT-systemen alle gegevens die betrokken zijn bij de productie en het vervoer van vaccins, registreren en vastleggen op de VeChainThor-blockchain. Ook het verkrijgen van vaccins bij fabrikanten, opslagfaciliteiten, cold chain distributie, ziekenhuizen, en zelfs het gebruik ervan zal getraceerd & gecontroleerd kunnen worden.

Er zijn sommige onofficiële verwantschappen met de overheid; dit klinkt als enorm nieuws voor Vechain.
Vechain staat momenteel op de 21e plaats in termen van marktkapitalisatie.

Commonwealth Bank van Australië test Blockchain!

Op 30 juli kondigde de Commonwealth Bank of Australia (CBA) de realisatie aan van een grensoverschrijdende verzending, waarbij de producten in de distributieketen via een blockchain werden opgevolgd.
CBA is de grootste bank in Australië en behoort tot de top 10 van de wereld met een marktkapitalisatie van ongeveer 112B USD.

16.782 kg amandelen werd vanuit Australië naar Duitsland vervoerd en gevolgd via een eigen blockchain platform, hetwelk door de bank is ontwikkeld bovenop het Ethereum-netwerk.

De CBA meldde dat het blockchain gebaseerde systeem de data van containers, documenten en financiële transacties opslaat op een gedistribueerd netwerk. Zo kunnen verschillende partners informatie over een zending in real-time bekijken en volgen, bijvoorbeeld de status van de zending of de temperatuur en vochtigheid van de containers.

Het lijkt een bullish signaal als het gaat om blockchain, ETH en vooral logistieke projecten.

Coinbase custody voegt tokens toe

Op 3 augustus heeft Coinbase Custody bekend gemaakt dat zij een aantal nieuwe assets aan het onderzoeken zijn.

In eerste instantie is dit alleen voor opslag, en zal eraan gewerkt worden om ze zo snel en veilig mogelijk toe te voegen. Op dit moment worden deze assets nog niet voor trading aangeboden. Coinbase Custody is een custodial service voor institutionele beleggers die speciaal ontwikkeld is om grote hoeveelheden cryptocurrency op een zeer veilige manier op te slaan.

De custodian is een financiële partij die de effecten bewaart. Waar vroeger aandelen die verkocht werden werkelijk van hand tot hand gingen, is dat tegenwoordig niet meer het geval.

Coinbase wees erop dat het toevoegen van assets aan Coinbase Custody geen invloed heeft op de andere Coinbase producten, maar persoonlijk denken wij dat dit soort toevoegingen toch zeer positief zijn.

Sommige van de cryptocurrencies zijn: Ripple, EOS, Monero, Cardano, Stellar Lumens, NEO, Vechain, Dash, NEM, ICON en Steem. Kijk voor de volledige lijst op de blog post.

Factom update

Op 2 augustus heeft Factom een nieuw patent aangevraagd bij het Amerikaanse Patent & Trademark Office dat de verificatie van documenten op een blockchain met meerdere digitale handtekeningen mogelijk maakt.

Het Factom-project onderzoekt gegevensintegriteit en compliance en is bezig met het bouwen aan het platformaanbod van deze systemen, dit voor overheden, bedrijven en non-profitorganisaties.

Het patent beschrijft een proces voor sectorgenoten om digitale documenten met verschillende soorten digitale handtekeningen te verifiëren. Bovendien kunnen meerdere handtekeningen van verschillende typen (bijv. metadata of instructies) op één document worden gebruikt.

Hoewel het invullen van patenten een controversieel onderwerp is, is het normaal dat ze voordeel proberen te halen ten opzichte van de concurrentie. We zijn nu in de ‘racefase’ waarin het project  zoveel mogelijk patenten zal proberen te bemachtigen, in de opmars naar adoptie. Factom staat op de 115e plaats in termen van marktkapitalisatie.

Onze afsluiter van deze update

Het debat over de regulering van de cryptocurrency zal volgende week worden geprikkeld, wanneer investeerders misschien een besluit van de SEC over de meest recente bitcoin ETF-aanvraag van VanEck en SolidX onder ogen zullen krijgen. Gebaseerd op de huidige gebeurtenissen, zou het agentschap ten vroegste een uitspraak kunnen uitbrengen op 16 Augustus. Velen denken echter dat de kwestie nog vele maanden zal aanslepen.

 

What's your reaction?

Leave a comment