Wekelijkse update 30 september – 6 oktober

Het weekend begon in de cryptomarkt met een enigszins bearish touch, aangezien BTC’s zwakte nog steeds een schaduw over de markt werpt. De meest waardevolle munt is op zondag gestaag gedaald en hoewel de volatiliteit op de markt nog steeds beperkt is, lijkt de munt klaar om de dieptepunten van vorige week opnieuw te testen. De belangrijkste altcoins zijn relatief stabiel, maar hoewel ETH, XRP en LTC de recente dieptepunten ruimschoots overstijgen, zijn ze er nog steeds niet in geslaagd om betekenisvolle technische vooruitgang te boeken.

De onderliggende trend blijft negatief binnen het marktsegment en hoewel de huidige consolidatiefase nog steeds aanhoudt, verwachten we de komende weken opnieuw een mogelijk hevige neerwaartse trend. Het trendmodel van BTC geeft nog steeds verkoopsignalen over beide tijdframes en als er geen sprake is van een grote opleving in de altcoins, dan zal BTC’s zwakte de markt waarschijnlijk binnen afzienbare tijd naar beneden gaan trekken.

BTC wordt nog steeds bedreigd met een beweging onder het $8.000 niveau, ondanks de tamelijk stabiele situatie van de andere belangrijke spelers zou de munt weldra de dieptepunten van vorige week kunnen gaan testen. BTC wordt verhandeld in een bearish consolidatiepatroon dat zich na de recente crash heeft ontwikkeld en omdat het instortingsniveau ruim boven de huidige prijsmarge ligt, blijven de dalingsrisico’s hoog.

De munt zit nog steeds in een duidelijk verkoopsignaal op beide tijdframes van ons trendmodel, met support zones in de buurt van $7.900 en met resistance zones die nu in de buurt liggen van $8.200, $8.400, $9.200 en $10.000.

ETH/USD

De Ethereum prijs beweegt zich binnen de consolidatiefase, na de sterke berenaanval tussen 20-24 september. ETH/USD is gedwongen om een flinke 30% te dalen gedurende deze periode, nadat hij in een zware supply zone terecht was gekomen; 215-235 dollar. De koers leek zich te herstellen, omdat het herstel een veelbelovend verloop leek te vertonen, vanwege de hogere run van drie opeenvolgende weken. Het was de meest stabiele wekelijkse run die sinds mei van dit jaar is waargenomen.

Verkopers blijven de controle houden over Ethereum, vermits de zogenaamde ‘bears’ een grote candle creëerden. De kortstondige drie wekelijkse winsten die gelijk stonden aan ongeveer 37%, werden tijdens de laatste daling volledig weggevaagd en ongedaan gemaakt. Sinds juni heeft ETH zo’n 55% verloren. De manier waarop de prijsactie zich ontwikkelt, wijst erop dat het herstel van 2019 volledig verloren zal gaan.

Ethereum was vanaf het begin van 2019 aan een sterke bull-run bezig, nadat het eind 2018 zijn dieptepunt had bereikt. De prijs begon (paarse cirkels) bij het psychologische gebied van $100, om vervolgens een rally te beginnen tot een niveau van $360. Dit was de periode waar de hoogste prijs werd bereikt sinds augustus 2018. De huidige consolidatie die wordt waargenomen, bevindt zich binnen een kritiek gebied van vraag, dit is de laatste support zone voordat er een terugval naar 100 dollar mogelijk is.

Trend Line breach

Als onderdeel van het herstel in 2019, werd de ETH/USD ondersteund door een langdurige stijgende trendlijn. Deze was in het spel sinds december 2018 en bood de nodige comfort bij de beweging naar boven. De bears hebben vorige week een doorbraak naar de negatieve kant veroorzaakt, wat resulteerde in een wekelijkse stopzetting naar beneden. Tot nu toe is er een nieuwe poging gedaan om de laatste weekly candle opnieuw te testen, wat tot nu toe heeft geleid tot negatieve resultaten.

Ons trendmodel geeft nog steeds een verkoopsignaal op beide tijdframes, met supportzones die nog steeds in de buurt van $160 en $145 liggen, en met resistance zones die tussen de $180 en $185 en in de buurt komen van de $200 en $230.

Cardano heeft succesvol het Shelley testnet gelanceerd.

Cardano (ADA), het 12e grootste distributed ledger technology (DLT)-project ter wereld, heeft opnieuw een belangrijke mijlpaal bereikt in zijn reis naar volledige decentralisatie. Het team van Cardano heeft met succes het Shelley testnet in een netwerk gelanceerd, waarvan het zegt dat het de eerste gedecentraliseerde implementatie is van het Ouroboros Genesis consensusalgoritme, volgens een blogpost op 26 september 2019.

Cardano is een stap dichter gekomen bij volledige decentralisatie, omdat het de eerste gedecentraliseerde implementatie van het veelbesproken Ouroboros Genesis consensusalgoritme in de netwerkfase van het Shelley testnet heeft uitgevoerd.

Voor de niet-ingewijden, Ouroboros Genesis is een proof-of-sake (PoS) protocol dat het mogelijk maakt voor entiteiten om veilig de protocoluitvoering te betreden of zich opnieuw bij de protocoluitvoering aan te sluiten met behulp van enkel maar de genenis block-informatie van de Distributed Ledger.

Het team heeft er specifiek op gewezen dat de genetwerkte testnetfase van Shelley het IOHK en de Cardano-gemeenschap in staat zal stellen om het gedrag van het Ouroboros-protocol te testen voordat het in het mainnet wordt geïntegreerd.

Volgens het Cardano-team is Shelley ontworpen om volledige decentralisatie naar Cardano te brengen, waardoor het netwerk 50-100 keer meer gedecentraliseerd is dan andere blockchain netwerken.

“Op dit moment werkt het mainnet van Cardano op een gefederaliseerd model, met alle nodes in het netwerk die worden bestuurd door ofwel de Cardano Foundation, IOHK, of EMURGO. Als project is het hoofddoel volledige decentralisatie, waarbij de meeste nodes door de community worden gerund,”.

De president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, zegt dat crypto-assets nog geen "geschikte vervangers van geld" zijn, maar wel potentieel hebben.

In een brief aan Eva Kaili, een lid van het Europees Parlement en een bekende voorstander van cryptografie, geeft de huidige president van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, zijn visie op de Cryptocurrencies en hun toekomst in de banksector.

Volgens de brief volgt het Europees Stelsel van Centrale Banken (ESCB) de ontwikkelingen in de financiële sector op de voet en heeft het blijkbaar een open houding ten opzichte van nieuwe technologieën die aansluiten bij de doelstellingen van de bank.

De brief sluit af met het benadrukken van de standpunten van de banken binnen het Europees Stelsel van Centrale Banken (ESCB), waarbij zij opmerken dat zij ontvankelijk zijn voor de beleidskwesties die de laatste tijd door stablecoins naar voren zijn gebracht.

Digitale Euro?

Het ESCB is actief bezig met het onderzoeken over de mogelijkheid om een digitale versie van de euro vrij te geven aan het grote publiek. Het is niet een technologisch probleem dat de invoering van de euro belemmert, maar veeleer het nut ervan in termen van kosten en voordelen voor het publiek. Daarnaast voegt hij eraan toe dat het ESCB reeds nieuwe technologieën toepast om te helpen bij een snellere afwikkeling van grensoverschrijdende betalingen, zoals de TARGET Instant Payment Settlement Service (TIPS).

Draghi zal op 1 november 2019 worden vervangen door Christine Lagarde als president van de Europese Centrale Bank. Het valt nog te bezien hoe deze verandering van invloed zal zijn op de wijze waarop de Europese Centrale Bank in de toekomst met haar onderzoek zal verdergaan. Op basis van de recente opmerkingen van Lagarde is zij zich echter volledig bewust van de mogelijkheid om de bestaande financiële systemen door elkaar te schudden.

IOTA zal een volledig gedecentraliseerd netwerk worden!

IOTA Foundation heeft succesvol samengewerkt met de LINUX Foundation. Deze samenwerking kan leiden tot een verdere massa adoptie, met name in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Net als Cardano heeft IOTA hard gewerkt aan het opbouwen van een technologisch verantwoord netwerk dat in de praktijk toepasbaar zal zijn.

Denk er ook aan dat de Linux Foundation de ruggengraat is van Hyperledger. De belangrijkste aandachtspunten voor IOTA zijn de ontwikkeling van Smart Cities, verbeterd vervoer met het gebruik van zelfbewuste apparaten die worden aangedreven door IOTA’s tangle, een betere gezondheidszorg, enzovoort.

Als een project dat draait op Distributed Ledger Tech, verschilt IOTA sterk van Bitcoin, Ethereum, XRP, enz. De schaalbaarheid is ongelooflijk hoog en er zijn geen transactiekosten verbonden aan overdrachten, behalve wanneer het gecentraliseerde uitwisselingen betreft. Tegen de tijd dat Coordicide wordt geïmplementeerd, zal IOTA een volledig gedecentraliseerd netwerk worden.

De FPC [Fast Probabilistic Consensus] Simulator is toegankelijk voor iedereen en kan dan ook door iedereen bekeken en getest worden, het is gebouwd met behulp van de Go taal. U kunt een kijkje nemen op de gedetailleerde blog-post die een paar dagen geleden gepubliceerd werd. Deze simulator zal helpen bij het onderzoeken van de nadelen die verbonden kunnen zijn bij specifieke nodes door gebrek aan volledige kennis van het gehele netwerk.

Revolut gaat de samenwerking aan met Visa om uit te breiden naar Noord-, Zuid-Amerika en Azië.

Revolut, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, kondigde een belangrijke samenwerking met Visa aan om haar diensten wereldwijd uit te breiden naar 24 nieuwe markten, waaronder Noord-Amerika.

Volgens een persbericht van 30 september zal Revolut in totaal 56 markten wereldwijd binnen haar bereik brengen.

Visa zal er voor zorgen dat de app in eerste instantie diensten kan lanceren in Australië, Brazilië, Canada, Japan, Nieuw-Zeeland, Rusland, Singapore en de Verenigde Staten.

Deze eerste groep rechtsgebieden zullen zijn: Argentinië, Chili, Colombia, Hongkong, India, Indonesië, Korea, Maleisië, Maleisië, Mexico, de Filippijnen, Saoedi-Arabië, Zuid-Afrika, Taiwan, Thailand, Oekraïne en Vietnam.

Het versterkte partnerschap tussen de twee bedrijven bouwt voort op hun bestaande samenwerking, die in juli 2017 leidde tot de eerste uitgifte van Visa-kaarten aan de gebruikers in heel Europa.

PayPal stapt officieel uit het Libra-project van Facebook.

PayPal verlaat het Libra stablecoin project van Facebook. De wereldwijde betalingsgigant wordt het eerste oprichtende lid van Libra dat het project officieel verlaat.

Volgens een verklaring die een PayPal-woordvoerder naar The Block stuurde, zei het bedrijf dat het “het besluit heeft genomen om af te zien van verdere deelname” en voegde eraan toe dat het de missie van Libra nog steeds steunt en zal blijven onderzoeken hoe de twee bedrijven in de toekomst kunnen werken.

“Wij blijven Libra’ s aspiraties steunen en verheugen ons op een voortdurende dialoog over manieren tot samenwerking in de toekomst”, aldus de gelezen verklaring van PayPal. “Facebook is een langdurige en gewaardeerde strategische partner voor PayPal, en we zullen blijven samenwerken met Facebook in verschillende opzichten.’

Op donderdag, meldde The Financial Times dat PayPal de enige firma was onder de 28 initiatiefnemers die het Libra-project niet heeft bijgewoond op een belangrijke vergadering in Washington waarin werd besproken hoe Libra zich zou richten op de toenemende oppositie van de wereldwijde regelgevers.

Naast PayPal zouden ook andere betalingsreuzen – Visa, Mastercard en Stripe – aarzelen om zich officieel te verbinden aan het Libra-project.

Volgens Dante Disparte, Head of Policy and Communications van de Libra Association, hebben 1.500 entiteiten “blijk gegeven van een enthousiaste belangstelling om deel te nemen”.

Andreessen Horowitz lanceert een crypto start-up school.

De venture capital firma Andreessen Horowitz heeft de lancering aangekondigd van een start-up school voor ondernemers die op zoek zijn naar de ontwikkeling van cryptocurrency projecten.

Op de TechCrunch Disrupt Technology Conference in San Francisco zei Chris Dixon, een algemene partner bij de firma, dat Andreessen Horowitz niet op zoek is naar de gelijkheid van participanten. In plaats daarvan, wil de firma ondernemers helpen om de beste bedrijfspraktijken toe te passen.

“We gaan een start-up school runnen voor crypto-specifieke start-ups en wat we de afgelopen zeven jaar hebben geleerd als de beste werkmethoden in deze categorie,” zei Dixon op de conferentie.

Dixon merkt echter wel op dat hij hoopt dat start-ups die zich bij het project aansluiten, uiteindelijk gesprekken kunnen hebben over mogelijke investeringen van Andreessen Horowitz, maar dat is geen vereiste.

In juni 2018 lanceerde Andreessen Horowitz een durfkapitaalfonds van 300 miljoen dollar voor investeringen in “cryptobedrijven en protocollen“. Sindsdien heeft de crypto-afdeling geïnvesteerd in projecten zoals MakerDAO, Anchorage en Ripple.

En tot slot

Je kan het ook van een andere kant bekijken:

Crypto-analist Nicholas Merten zegt namelijk dat hij meer tekenen ziet van een komende rally in de altcoin markt.

Merten, die het populaire en het prominente YouTube-kanaal DataDash beheert, zegt dat de dominantie van Bitcoin op de totale cryptomarkt lijkt af te nemen.

Hij is van mening dat het waarschijnlijk zal blijven dalen in de nabije toekomst, waardoor Ethereum, XRP en Litecoin een kans krijgen om een rally te ensceneren tegen de cryptokoning.

“We begonnen hier de laatste weken een grote verandering te zien en dat is de Bitcoin dominantie die begint af te nemen. In september begon dit echt te spelen. Sindsdien is men zich zorgen gaan maken over het idee dat er een trendverschuiving zou kunnen optreden. Hoewel we hier voor Bitcoin bijvoorbeeld zowel “higher lows” als “higher highs” hebben gecreëerd, zien we nu het tegenovergestelde. “Lower highs” en “Lower lows”.

Dat is een teken van een “reversal trend”. Vooral wanneer je meerdere “lower lows” en “lower highs” hebt vastgesteld. Dat is waar we naar op zoek zijn. Waar we echt naar op zoek zijn, is een belangrijke doorbraak onder 67,5% niveau.

Crypto-term van de week:

Software fork – Een software fork, ook wel bekend als een project fork, is wanneer ontwikkelaars de technologie (broncode) uit een bestaand software-project overnemen en aanpassen om een nieuw project te creëren. Een voorbeeld is Litecoin, een software fork van Bitcoin.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Honeyminer aangekocht door Blockchain Firm Core Scientific –  Vandaag heeft Stax Digital, de producent van het populaire cryptocurrency miningproduct Honeyminer, de overname door Core Scientific, een AI- en blockchainbedrijf aangekondigd. Dankzij de overeenkomst brengt Core Scientific de belangrijkste bedrijfsmiddelen van Stax Digital op de markt, waaronder al het personeel en het intellectuele eigendom van Honeyminer.

Core Scientific is momenteel beschikbaar op zo’n 1400 verschillende GPU-modellen en is van plan om de IP en blockchain expertise van Stax Digital te gebruiken voor de beheer- en opvolgingsoplossingen van Minder en het besturingssysteem MinderOS.

Zes grote Japanse makelaarskantoren hebben de Security Token Offering (STO) Association opgericht – De zes belangrijkste Japanse beursvennootschappen – Nomura Securities, Rakuten Securities, SBI Securities, Monex, Daiwa Securities en Kabu.com Securities – hebben de Security Token Offering (STO) Association in Tokio opgericht om STO’s als fondsenwervingsmodel in het land te stimuleren.

Binance blokkeert de trading voor Tron’s BitTorrent token (BTT) met Bitcoin – Het lijkt erop dat Tron’s BitTorrent token (BTT) de hype niet heeft kunnen waarmaken. Slechts een paar maanden na de lancering en na een record-bepalende IEO in januari, heeft Binance de optie om BitTorrent tokens te ruilen tegen Bitcoin van de lijst geschrapt.

Op 30 september kondigde ’s werelds grootste cryptocurrency exchange op basis van volume aan dat het het BTT-handelspaar, samen met 29 anderen, van zijn platform zal verwijderen als een manier om “de liquiditeit en gebruikerservaring te verbeteren”.

De Venezolanen zullen binnenkort in staat zijn om crypto betalingen te doen –  De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft gezegd dat de Venezolaanse regering “zeer binnenkort” cryptocurrency betalingsmogelijkheid voor burgers zal activeren.

De methode zal nieuwe instrumenten voor “gratis nationale en internationale betalingen” mogelijk maken waardoor iedereen banktransacties kan uitvoeren’, aldus Maduro tijdens een televisiepersconferentie, waarover Bloomberg dinsdag verslag uitbracht.

Crypto-industrie biedt nu wél rente op jouw spaargeld – Op 4 oktober kondigde Bitcoin Meester aan dat ze rente op stable coins gaan aanbieden. Bitcoinmeester biedt 3 % rente op jaarbasis zolang je de stable coins die Bitcoin Meester aanbiedt in hun wallet houdt. Dit geldt zelfs voor stable coins die je elders koopt en naar de wallet van Bitcoin Meester transfereert.

EOS maker Block.One regelt overeenkomst met de SEC over de verkoop van niet-geregistreerde securities – EOS maker Block.One moet $24 miljoen dollar aan boetes betalen voor het uitvoeren van een niet-geregistreerde security verkoop, de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) kondigde dit maandagavond aan. De SEC zei in een persmededeling dat Block.One “het equivalent van meerdere miljarden dollars” over een periode van een jaar in een niet-geregistreerde coin heeft aangeboden (ICO). Er werd een totaal van 4,1 miljard dollar werd opgehaald.

Events deze week:

Nothing special to report

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment