Wekelijkse update 31 augustus – 6 september

Wekelijks TA overzicht – Bearish 📉

Totale Market Cap: ~ $328 miljard (~7%)
BTC Prijs: ~ $10.258 (~11.7%)
BTC-dominantie: 57.6%
Opmerkelijke movers: Tron (17%), Flexacoin (17%), Kusama (7.5%), Zelwin (7%),

Bitcoin (BTC) wordt op moment van schrijven verhandeld tegen $10.258, na een korte dip onder de $10.000 op vrijdag 4 september. De eerste digitale valuta heeft de afgelopen 24 uur bijna 2% van zijn waarde teruggewonnen en is sinds het begin van vrijdag quasi onveranderd gebleven. Het marktaandeel van Bitcoin is op zaterdag licht toegenomen tot 57,6% in vergelijking met 56,3% op vrijdag.

Paniek!!

De fear and greed index weerspiegelt de groeiende angst onder traders. De index die het huidige sentiment van de markt analyseert, is in een paar dagen tijd overgegaan van extreme hebzucht naar angst, omdat de prijs van Bitcoin instortte van $12.000 op dinsdag 1 september naar slechts $9.900 op vrijdag 4 september.

De cryptocurrency markt is het beste voorbeeld van kuddegedrag omdat mensen meestal hebzuchtig worden en de neiging hebben om meer te kopen wanneer de prijzen stijgen. Ze worden bang als de markt rood knippert. Extreme hebzucht geeft aan dat de markt klaar is voor een neerwaartse correctie, terwijl de extreme angst vaak wordt geïnterpreteerd als een koopkans.

Op het moment van schrijven staat de Fear and Greed Index op 41, wat betekent dat traders nerveus worden, hoewel er nog lang geen sprake is van paniek, wat betekent dat de prijs nog ruimte heeft voor verdere correcties.

Markt dominantie

  • 1. Bitcoin - 57.6%
  • 2. Ethereum - 12.6%
  • 3. Ripple - 3%
  • 4. Tether - 4.4%

Geen paniek en zoom uit!!

Terwijl de kortetermijn traders zich misschien radeloos voelen, zien de langetermijnbeleggers de sell-off als een hindernis en een uitstekende gelegenheid om meer coins aan hun portfolio toe te voegen, voordat de prijs weer begint te stijgen.

Laten we dieper ingaan op het idee van ‘HODLing’ om te begrijpen hoe deze magie werkt en waarom Bitcoin-beleggers op de lange termijn er toch baat bij hebben, wat er ook gebeurt.

Bitcoin’s bull trends worden gekenmerkt door enorme winsten op de lange termijn, gepaard met scherpe correcties op korte termijn.

Laten we als voorbeeld een fictief persoon “Bart” nemen, en zeggen dat Bart zijn Bitcoin kocht in november 2011. Uiteraard heeft hij sinds die tijd meer dan eens een beroerte doorstaan, want Bitcoin heeft al heel wat ups en downs gekend. Maar omdat hij geduldig was en de Bitcoins tot nu heeft vastgehouden, heeft hij meer dan 300.000% verdiend in negen jaar tijd. Bijna geen enkele ander asset kan vergelijkbare resultaten voorleggen.

De grafiek hieronder toont aan dat sterke rally’s vaak gevolgd worden door scherpe en heftige downside correcties die kunnen leiden tot paniek en die investeerders ertoe kunnen dwingen hun assets te verkopen tegen een minder gunstige prijs. Zo is BTC in april 2013 gecrasht van $260 naar $45. De coin verloor 75% van zijn waarde in slechts enkele dagen. Een andere heftige sell-off vond plaats in december van datzelfde jaar. Op dat moment had de munt zijn opwaartse trend hervat en bereikte hij een waarde van $1167 voordat hij terug instortte tot $370.

Waar zitten we nu?

Laten we eerlijk zijn; BTC/USD kan nog veel lager zakken voordat het opwaartse momentum wordt hervat. Op lange termijn kan de prijs de wekelijkse SMA50 opnieuw testen op $8.750 en zelfs dalen tot $7.800 (de gebroken neerwaartse trendlijn van juni 2019), voordat het opwaartse momentum wordt hervat. David Gokhshtain, een lid en bijdragende schrijver van Forbes, deelt deze mening. In zijn recente tweet noemde hij $8.100 als een potentieel bearish target.

De prijs blijft bullish bias zolang het boven de genoemde supportniveaus blijft. We zullen echter een duurzame beweging moeten zien en een wekelijkse sluiting boven de $12.000 voordat de bull’s rally terug aan kracht kan winnen. De volgende resistance wordt gecreëerd op 13.800 dollar, wat het hoogste niveau is sinds juni 2019.

Wie met vuur speelt……

Volgens data is meer dan 65% van de Bitcoin-eigenaren (20 miljoen adressen) een “hodler”. Per definitie heeft een hodler zijn coins al meer dan een jaar niet meer verplaatst; de statistieken laten echter zien dat het gemiddelde van hun gewogen tijd 4,6 jaar is. Ze weten dat ze geduld – een maag moeten hebben die sterk genoeg is om al die ups en downs te verteren en op de lange termijn te winnen.

De rest van de bitcoin-eigenaars bevindt zich in een minder bevoorrechte positie omdat ze de neiging hebben om Bitcoin te behandelen als een speculatieve aanwinst of als een middel om snel geld te verdienen. Traders die zich richten op de korte-termijn prijsbewegingen zijn kwetsbaarder voor verliezen vanwege de prijsvolatiliteit van Bitcoin.

Bovendien lopen traders met een leverage trading het risico om al hun investeringen te verliezen omdat ze de neiging hebben om hun posities te liquideren zodra de markt agressief wordt. Leverage trading, ook wel margin trading genoemd, stelt traders in staat om de waarde van hun transacties te vergroten. Dit betekent dat hun posities veel groter zijn dan het geïnvesteerde kapitaal. Dit kan de winst van de traders vergroten, maar het vergroot ook de risico’s. Zelfs een kleine koersbeweging tegen uw positie kan u uit de markt schoppen en de inleg volledig teniet doen. Daarom vereisen leveraged investments veel concentratie en ervaring.

Op de gereglementeerde markten zijn trading service providers gedwongen om de leverage die zij hun klanten aanbieden te beperken; de cryptocurrency markt is echter nog steeds niet gereguleerd in de meeste jurisdicties. Dit betekent dat de bedrijven hun klanten toelaten om met een enorme leverage te traden en alle risico’s die daarmee gepaard gaan, te dragen.

Onze 6 belangrijkste artikels

500 miljoen dollar waard aan ‘BTC-tokenizing’ in DeFi!

Digital asset analytics bedrijf Messari heeft berekend dat er ter waarde van 500 miljoen dollar aan Bitcoin is gemunt op Ethereum voor Decentralized Finance (DeFi) protocollen. De recente rapporten van het bedrijf tonen aan dat dit cijfer slechts 0,3% is van Bitcoins marktkapitalisatie (“market cap”) van $216 miljard.

Uit de gegevens van DeFi Pulse blijkt dat WrappedBTC (WBTC) en RenVM (twee populaire Bitcoin-tokenisatieprotocollen) de negende en tiende grootste DeFi-projecten zijn met respectievelijk 453 miljoen en 232,4 miljoen dollar aan opgesloten fondsen. Ren is getuige geweest van een aanzienlijke stijging door het gebruik van het protocol, waardoor de waarde van de fondsen die erin zijn ondergebracht vanaf begin augustus met bijna 470% is gestegen. WBTC heeft in augustus ook $274 miljoen aan kapitaal geabsorbeerd, waardoor de waarde van de vergrendelde fondsen met 157% is gestegen.

Messari heeft zijn bevindingen op Twitter gedeeld en heeft Keep Network (tBTC) en Ren (renBTC) gelabeld als grote projecten die BTC naar Ethereum brengen.

Monero onder vuur nadat Ciphertrace aankondigt een traceringstool te hebben ontwikkeld!

In een persbericht heeft CipherTrace aangekondigd dat het met succes “tools voor het bijhouden van” Monero (XMR) transacties heeft ontwikkeld. De tool is ontwikkeld als onderdeel van een contract met het Amerikaanse Department of Homeland Security (DHS), via de DHS-wetenschaps- en technologieafdeling.

De traceerbaarheidstools voor Monero zijn gecreëerd om te gebruiken als een forensisch middel bij een strafrechtelijk onderzoek. CipherTrace beweert dat het de Monero transacties op de volgende manieren kan onderzoeken: transactie zoeken en scannen, evenals een Monero transactiestroom visualisatie. De tools, zo beweert CipherTrace, zullen nu deel gaan uitmaken van het financiële onderzoeksproduct dat bekend staat als CipherTrace’s Inspector.

Monero is door internationale agentschappen, zoals Europol, beoordeeld als één van de weinige cryptocurrencies waarvan de transacties niet te traceren zijn. Daardoor heeft het negatieve aandacht gekregen van regeringen die maatregelen hebben genomen voor het omwisselen van onder andere Monero, Zcash, Komodo en andere privacy coins.

De stap van CipherTrace is het gevolg van een investering die de Amerikaanse overheid heeft gedaan in een poging om coins als Monero te “de-anonimiseren”. Volgens de data van het inlichtingenkantoor wordt 45% van alle transacties op het dark net betaald via Monero. De privacy-coin maakt gebruik van zogenaamde ‘ring signatures’ die ervoor zorgen dat de bron van een transactie verborgen blijft doordat deze verdoezeld wordt onder andere transacties.

Vechain in de spotlights met H&M group!

In een interview met Forbes heeft Anna Gedda, Hoofd van de afdeling Duurzaamheid van H&M Group, de visie van de H&M Group uiteengezet en meer details onthuld over de rol die VeChain zal spelen bij het creëren van het ” post-pandemisch modebeeld”. Gedda benadrukte hoe snel ze zich hebben moeten aanpassen om de crisis te boven te komen en hoe belangrijk de blockchain technologie is geweest.

Volgens Gedda werd de H&M Group geconfronteerd met een wereldwijd probleem toen 80% van de 5.000 winkels werd gesloten. Dit leidde tot een omzetdaling van 50%, volgens het tweede kwartaalrapport van het bedrijf. Het probleem waarmee H&M werd geconfronteerd was dus complex en had gevolgen voor de integriteit van zijn werknemers, de winst van het bedrijf en de supply chain.

De visie van H&M group –

De visie van de H&M Group is een mode-industrie met duurzame producten die “voor velen toegankelijk” zijn. Daarnaast wil H&M een bron van werkgelegenheid en inkomsten zijn. In die zin zal het bedrijf samenwerken met VeChain om de transparantie te vergroten. Daartoe zullen ze gebruikers toegang geven tot informatie die hen vertelt wanneer, waar en hoe een product is gemaakt. Op deze manier zal de consument kunnen controleren of de supply chain milieuvriendelijk is.

Gedda verwees ook naar het project dat H&M en VeChain begin 2020 hebben gelanceerd. Via de My Story™-labels, die ook samen met partner DNV GL zijn ontwikkeld, kunnen gebruikers de authenticiteit van de truien van COS controleren en nagaan of ze van duurzame materialen zijn gemaakt.

Coinbase somt de grootste obstakels op voor de  adoptie van Bitcoin en cryptocurrency!

In een podcast met investeerder Patrick O’Shaughnessy deelt Brian Armstrong wat volgens hem de grootste obstakels zijn voor de crypto-industrie “Ik denk dat er uitdagingen zijn in termen van schaalbaarheid, bruikbaarheid, maar ook privacy en veiligheid. Als we van dial-up naar breedband overgaan, dan is dat een enorme doorbraak voor de crypto-industrie.”

Wat wil Coinbase hieraan doen?

Crypto exchange Coinbase ontwikkelt nu een platform dat ontworpen is om startups een eenvoudige manier te bieden om crypto assets te lanceren.

Om start-ups te helpen navigeren in de ruimte, gaat Coinbase terug naar de basis om een service te bouwen die voorlopig Coinbase Launch heet. De service heeft als doel processen te stroomlijnen, van het creëren van smart contracts tot het lanceren van token offers en alles daartussenin.

“Het is een manier om iedereen die een crypto startup wil beginnen toe te laten en te zeggen: “Oké, ik wil een token uitgeven. Misschien wil ik geld ophalen. Misschien wil ik het gewoon gebruiken om mijn community op te bouwen,’ of mensen te helpen met het proces en hen helpen met de opslag ervan, hen helpen bij het opstellen van smart contracts, hen helpen met de administratieve kwesties, deze zaken te regelen als je ze moet verdelen onder de werknemers”.

De nieuwe dienst zou ook de crypto adoptie kunnen uitbreiden. Door deze service krijgen duizenden start-ups de kans om de expertise en reputatie van Coinbase te benutten, om zo hun onderneming op te schalen.

Bitcoin Ponzi-regeling die 722 miljoen dollar ophaalde, schuldig gepleit!

Joseph Frank Abel, 50 jaar, van Californië, heeft toegegeven dat hij samenspande om cryptocurrencies aan te bieden en te verkopen als onderdeel van het BitClub Network, een Crypto mining Ponzi-regeling met een waarde van minstens $722 miljoen.

Abel’s aanklachten omvatten een maximum van vijf jaar gevangenisstraf en een boete van $250.000 of twee keer de winst die zijn slachtoffers hebben verloren. Hij zal in januari 2021 worden veroordeeld.

Abel is één van de vier mannen die zijn gearresteerd in verband met het valse mining project (zoals zo velen), dat liep van april 2014 tot december 2019. Hij is de tweede die de beschuldigingen toegeeft, nadat de Roemeense Silviu Catalin Balaci, 35 jaar, in juli schuldig heeft gepleit. De aanklacht van Balaci omvat dezelfde straffen als die van Abel.

De scam is vergelijkbaar met andere klassieke crypto Ponzi-regelingen. BitClub heeft mensen aangemoedigd om geld te investeren, die zij beloofde te investeren in Bitcoin-mining. Deze Bitcoin-mining apparaturen zouden Bitcoin genereren, en BitClub zou een deel van deze winst terugsturen naar de investeerders.

In ware Ponzi-stijl heeft de groep de winstgevendheid van hun Bitcoin-miners kunstmatig opgeblazen om beleggers aan het lijntje te houden.

Visa medewerker vertelt beleggers dat ze moeten kiezen voor een ”Opt-Out” door middel van Bitcoin!

Een stafmedewerker van Visa moedigt beleggers aan om met Bitcoin een zogenaamde “opt-out” van de gelddruktactiek van de Federal Reserve uit te voeren, terwijl hij wijst op een nieuwe bullish indicator.

In een Tweet die op 27 augustus werd gepubliceerd, heeft Andy Yee, Senior Director of Public Policy van Visa, de voorzitter van de Federal Reserve van de VS, Jerome Powell, gebombardeerd voor het invoeren van beleidsmaatregelen die de dollar zullen devalueren.

In een toespraak die eerder die dag werd gehouden, kondigde Powell een belangrijke beleidsverandering aan waarbij hij zich richtte op de “gemiddelde inflatie” zodat de dollarinflatie hoger kan oplopen dan het standaard streefcijfer van 2 procent voordat er rente wordt betaald.

Yee noemde Powell’s toespraak er één “voor de geschiedenisboeken” en maakte een toneelstukje over het beroemde citaat van Winston Churchill door te zeggen “never in the history of mankind was so much stolen from so many by so few.”

De Amerikaanse dollarkoersindex (DXY), die als maatstaf dient voor de waarde van de dollar ten opzichte van een mand met deviezen, heeft op de toespraak van Powell gereageerd door op donderdag te kelderen. Terwijl de DXY sinds maart en het begin van de pandemie geleidelijk daalde, daalde de index tot 92,28 in de nasleep van de beleidswijziging van de Fed.

Sommige analisten hebben de DXY aangeduid als een bullish indicator voor bitcoin en andere “safe haven” assets, die voordeel halen uit de onzekerheid van beleggers met betrekking tot fiat.

Save the best for last

Zijn de “CME gaps” de oorzaak van Bitcoin’s recente val?

Bitcoin zit al een paar dagen in een neerwaartse spiraal. De dalingen zijn begonnen nadat BTC er niet in slaagde om boven de 12.000 dollar te blijven, na een uitbraak eerder deze week. BTC/USD is bezweken aan een verhoogde verkoopdruk, waardoor het niveau onder de $10.000 uitkwam. Veel analisten zijn van mening dat de pullback een manier zou kunnen zijn voor Bitcoin om de “CME BTC Futures gap” te dichten, vooraleer het terug een opwaartse trend hervat.

CME verwijst naar de Chicago Mercantile Exchange, de wereldwijde leider in de derivatenhandel. Traders kunnen virtueel alles kopen en verkopen op dit platform, inclusief edelmetalen, vastgoed en dus ook Bitcoin. Er is echter een gat in een bepaalde regio op de grafiek waardoor er trades ontbreken. Met andere woorden, het is het gebied waar er een groot prijsverschil is ontstaan, gedurende de sluitings- en de openingskoersen. De kloof of de ‘gap’ ontstaat wanneer de prijs drastisch omhoog of omlaag beweegt, voornamelijk buiten de handelsuren van de CME Bitcoin Futures-markten.

Bijvoorbeeld, zo ontstond er op 25 augustus een CME kloof tussen een slotkoers van $11.320 en een openingskoers van $11.405. Een andere vergelijkbare gap kan worden waargenomen op de grafiek, die zich afspeelde op 28 augustus tussen de $11.630 en $11.745, op 31 augustus.

CME BTC Futures 1-uursgrafiek

Na het gat dat op 25 augustus ontstond, steeg de Bitcoin-prijs richting 12.000 dollar, maar stokte uiteindelijk op een prijs van 11.725 dollar. Een terugval van deze weerstand dwong Bitcoin om de kloof te overbruggen door een daling te maken naar de $11.205. Er volgde een keerpunt waardoor het digitale goud zich boven een aantal hindernissen stabiliseerde met een korte periode boven de $12.000, eerder deze week.

Het tweede gat werd gedicht in de aanloop naar de $12.000 en het verlies van de afgelopen dagen. Het gat dat Bitcoin momenteel probeert te dichten ontstond op 24 juli tegen een prijs van $9.600. Het is essentieel om op te merken dat niet elke ‘gap’ wordt gedicht, aangezien andere technische niveaus de neiging hebben om ze te overstijgen.

Quote van de week –

“Nu kunnen we reizen met meer boeken die opgeslagen zijn op onze telefoons dan de oude Egyptenaren in hun enorme bibliotheek van Alexandria.”

– Mike Aquilina-

Crypto-term van de week –

Buy the (F*******) Dip (BTD/BTFD) – Een enthousiaste uitspraak die door believers van een bepaalde cryptocurrency gedaan wordt, om aan te geven dat je moet bijkopen terwijl de prijzen op een laag pitje staan.

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

1.China vermindert zijn exposure naar de Amerikaanse dollar te midden van de angst voor massale inflatie. Rapporten suggereren dat het houderschap van Treasury bonds in Peking zal dalen van 1 biljoen dollar naar minder dan 800 miljard dollar. De herhaalde aanvallen van Donald Trump op het beleid van China zullen ook een factor zijn in het besluit, net als de aanstaande lancering van de langverwachte digitale yuan.

2.BoE “bashed” Bitcoin! –  De gouverneur van de Bank of England, Andrew Bailey, heeft gezegd dat de crypto assets “ongeschikt zijn voor de betaalwereld” – met de waarschuwing dat Bitcoin “geen enkele connectie heeft met geld”. De bekende crypto-scepticus beschreef BTC als een “zeer riskante investeringsmogelijkheid.” Het was niet allemaal onheil en somberheid, want Bailey denkt dat stablecoins wat “nuttige voordelen” kunnen bieden.

3.Warren Buffett en Berkshire Hathaway hebben hun positie op Wells Fargo substantieel verminderd – Met de verkoop van 100 miljoen aandelen. Het Oracle van Omaha blijft zijn positie in de bankaandelen verkleinen doordat hij de bull-case voor goud en Bitcoin (BTC) steunt.

4. Geen paniek, de ineenstorting van de cryptomarkt was “winstneming” en “herbalancering”- Nadat er een punt van extreme hebzucht werd bereikt, veranderde de cryptomarkt in een oogwenk naar angst. Maar beleggers mogen niet panikeren – volgens beursanalisten was de recente crash normaal omdat er winst werd gemaakt en de portfolio opnieuw in balans werd gebracht.

5.BitMEX lanceert Cardano, Chainlink, Tezos en EOS driemaandelijkse futures – Als één van de toonaangevende crypto-derivatenbeurs BitMEX, bekend in de industrie om zijn hoge leverage handelsopties, kondigde het een paar uur geleden aan dat het vier nieuwe altcoins zal toevoegen aan zijn lijst van quanto futures-producten. Volgens de officiële aankondiging is de notering van de nieuwe altcoin/USDT-contracten een reactie op de hoge vraag van klanten.

6.Bitcoin is klaar om vanaf hier een macrorally te beginnen als de geschiedenis zich herhaalt – zo blijkt uit een recente analyse van een crypto-chartist.

De chartist heeft de onderstaande grafiek gedeeld op 3 september. Hieruit blijkt dat BTC binnenkort op het punt staat om een cruciale downtrend om te buigen richting de $20.000 all-time high.

Aankomende events –

7 september –

  • NEM – Optin opent

8 september –

  • Bluzelle – Fase 2: Pro Mainnet
  • Fetch.AI – MTLX token distributie
  • Enigma – “Secret Contracts” voorstel

9 september –

  • Blockstack -) Fase 3 Krypton

10 september – 

  • Ampleforth – Beehive V2 lancering
What's your reaction?

Leave a comment