Wekelijkse update 4 – 10 februari

Cryptovaluta’s waren op de weg naar mooi herstel op vrijdag, doordat de plotselinge stijging van Litecoin de markten hoger dreef. Dit had een domino-effect op de top 10 munten, die van koers veranderden door de explosieve beweging van Litecoin. De marktprestaties van vrijdag hielpen om een zwakke start van de week te compenseren, omdat de waarde van sommige munten naar een nieuw jaarlijks dieptepunt daalde.

Voorstanders van het VanEck SolidX Bitcoin Trust hebben het debat over crypto-gerelateerde ETF’s vorige week weer op gang gebracht omdat ze hun aanvraag opnieuw hebben ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC). Volgens een ongepubliceerd interview met de enige Democraat van de Commissie, is het slechts een kwestie van tijd voordat de regelgever het  eerste Bitcoin exchange-traded fonds goedkeurt.

Litecoin stijgt

Litecoin zorgde op vrijdag voor heel wat opschudding nadat de prijzen in een paar uur tijd met 16% stegen. Hierdoor kon LTC drie plaatsen opschuiven in de cryptorangschikking. Hierdoor haalde het Bitcoin cash, EOS en Tether in om zo op een mooie vierde plaats te komen (in termen van marktkapitalisatie). Op dit moment heeft Litecoin 18% winst geboekt over 24 uur en dat komt overeen met een prijs van rond de $44.

Hoewel er geen directe aanleiding was voor de plotselinge stijging, lijkt de markt te profiteren van het nieuws dat de Litecoin Foundation op zoek is naar nieuwe privacyeigenschappen via het MimbleWimble protocol. Dit werd bevestigd door Charlie Lee, de founder van Litecoin.

Litecoin heeft hierdoor wel een grote stap gezet in de richting gezet van haar doel om privacy transacties te implementeren. De stichting en Beam Privacy kondigden een nieuwe samenwerking aan waarbij beide organisaties het Mimblewimble protocol implementeren. Dit zal het mogelijk maken om extension blocks in de Litecoin blockchain op te nemen en ondersteunt het converteren van Litecoin naar Mimblewimble en vice versa. Beam bevestigde haar intentie om samen te werken met de Litecoin Foundation in deze nieuw aangekondigde samenwerking. In een blog post, zei het bedrijf: ” Eén van de doelstellingen van Beam is het bevorderen van privacy in de cryptografische ruimte en het promoten van het Mimblewimble-protocol, en we zijn blij dat we Litecoin Foundation van onze hulp en expertise kunnen voorzien”.

Bovendien zijn de beide ontwikkelingsteams al begonnen aan dit project. “We zijn begonnen met de verkenning van de mogelijkheid om privacy toe te voegen aan Litecoin. Door het on-chain omzetten van de reguliere LTC, naar een Mimblewimble variant van LTC en vice versa. Bij een dergelijke conversie is het mogelijk om in volledige vertrouwelijkheid met Mimblewimble LTC te handelen.

Marktdeelnemers hebben ook verwezen naar een aankomend Litecoin halving-event als potentiële vroegtijdige stimulans van de rally. Als dit zo is, dan kunnen beleggers verwachten dat de belangstelling voor LTC de komende maanden zal toenemen. Het volgende halveringsevenement wordt verwacht rond 5 augustus 2019.

Bitcoin ETF: Alleen een kwestie van tijd

Het is slechts een kwestie van tijd voordat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission de eerste Bitcoin ETF goedkeurt, volgens Robert J. Jackson, Jr., de enige democratische commissaris van het agentschap. Binnenkort zal het interview met Congressional Quarterly worden vrijgegeven, Jackson zei dat het waarschijnlijk niet lang zal duren voordat iemand voldoet aan de SEC-normen voor een crypto-backed fonds.

“Uiteindelijk denk ik dat iemand zal voldoen aan de normen die door ons zijn opgesteld. Dat hoop ik, ja, en ik denk dat het zo zal zijn,” zei hij, volgens Drew Hinkes, een adjunct-professor van de Universiteit van New York.

Jackson voegde toe:

“Het krijgen van het stempeltje van goedkeuring van de diepste en meeste vloeibare kapitaalmarkten in de wereld is hard, en zo hoort het te zijn. Zodra wij het beschikbaar stellen aan dagelijkse moeder en pop investeerders, nemen wij het risico dat de Amerikanen gekwetst kunnen worden”.

 

De commissaris ging niet nader in op de vraag wanneer een Bitcoin ETF zou kunnen worden goedgekeurd en of de onlangs opnieuw ingediende aanvraag van VanEck-SolidX zou kunnen voldoen aan de criteria van de SEC. Jackson betwistte echter wel het besluit van de SEC om de Winklevoss-aanvraag vorig jaar af te wijzen.

Waarom Google data wetenschappers geïnteresseerd zijn in Ethereum Classic

Google’s big-data analytics platform, BigQuery, heeft in alle rust ondersteuning toegevoegd voor Ethereum Classic blockchain zoekopdrachten, samen met een reeks andere cryptocurrency netwerken. Deze inspanning zal het voor technologen gemakkelijker maken om in de blockchain te zoeken naar specifieke data. Deze stap is slechts één van de vele stappen die de ETC-community deze winter onderneemt om de rol van de niche cryptocurrency’s in de markt te stimuleren.

De Braziliaanse ondernemer Edilson Osorio Junior, CEO van de blockchain voting en verificatie startup OriginalMy, vertelde CoinDesk dat deze BigQuery toevoeging het voor zijn startup gemakkelijker zal maken om te zoeken naar een specifieke stem voor een specifieke publicatiedatum voor een stuk van deze media.

“Het ophalen van BigQuery zal zo snel gaan, dus ik heb geen behoefte meer aan een lokale database die redundant is,” zei Junior.

 

Hoewel zijn bedrijf van plan is om door te gaan met het gebruik van nodes voor hun eigen records, is OriginalMy een anomalie in die zin dat het betalende klanten heeft zoals de Braziliaanse Fintech Association, die wellicht snelle queries nodig hebben. Junior zei dat OriginalMy in 2018 zo’n 60.000 dollar verdiende aan deze klanten en neemt momenteel deel aan het eerste Ethereum Classic Labs opstart programma in San Francisco, dat wordt afgesloten met een demodag in april 2019.

Circle's Stablecoin Pitchman sluit zich aan bij Blockchain Startup Celo

Chuck Kimble, hoofd van financiële instellingspartnerschappen bij Circle, heeft het bedrijf verlaten voor een gelijkaardige rol bij een andere blockchainstartup, Celo.

“Chuck brengt een ton van bedrijfsontwikkeling en digitale betalingen ervaring aan Celo en hij zal een instrumentele rol spelen in het stimuleren van de ontwikkeling en schaalvergroting van producten wereldwijd,” zei Celo oprichter Rene Reinsberg. “Chuck wordt zeer gerespecteerd in de financiële technologie-industrie en hij begrijpt hoe digitale betaalservices mensen en gezinnen kunnen bijstaan die geen toegang hebben tot financiële diensten”.

 

Kimble sloot zich in juni vorig jaar bij Circle aan. Tijdens zijn ambtstermijn bij het bedrijf van de crypto handel en betalingen, leidde hij business development en promotie van USDC, een cryptocurrency ontworpen om zijn waarde te houden met de Amerikaanse dollar, of stablecoin.

In september voegde Celo nog een topmanager toe aan het team. Deze topmanager is voormalig Ripple general counsel Brynly Llyr die dezelfde rol als chuck bespeeld.

Celo’s investeerders zijn onder andere Polychain Capital, Andreessen Horowitz, Coinbase Ventures en Square oprichter Jack Dorsey.

ErisX platform heeft drie topfunctionarissen aangeworven van grote bedrijven!

ErisX, een platform voor tradin in digital assets, heeft drie topfunctionarissen aangeworven van grote bedrijven in de financiële en technologische industrie. Robert Thrash werd vandaag aangekondigd en trad toe tot het bedrijf als chief operating officer van Barclays, waar hij meer dan 11 jaar in verschillende leidinggevende posities heeft gezeten. Recentelijk was hij de managing director van de wereldwijde bank op het gebied van agency derivatives services, een bedrijf dat over-the-counter derivaten en deviezen brokerage omvat.

In december heeft ErisX Matthew Trudeau, voormalig voorzitter van de blockchain startup Tradewind en hoofd van het product voor IEX (en een van de helden van Michael Lewis’ bestseller over high-frequency trading, “Flash Boys”) ingehuurd als chief strategy officer.

Diezelfde maand haalde de firma 27,5 miljoen dollar op in een financieringsronde met Bitmain, ConsenSys, Fidelity Investments, Nasdaq Ventures en Monex Group.

Geen trading of noteringskosten meer? Decred released DEX-voorstel!

Op 4 februari heeft Decred een officieel voorstel voor een eigen Decentralized Exchange (DEX) uitgebracht. Decred oprichter Jacob Yocom-Piatt zegt dat frustraties over het noteringsproces op grote, gecentraliseerde exchanges in eerste instantie tot zijn plan hebben geleid, maar de Decred community zal uiteindelijk beslissen of een DEX de juiste volgende stap is. Terwijl Decred een alternatief wil bieden, is er nog de grote vraag of zij in staat zullen zijn om de ontbrekende liquiditeit uit bestaande DEX’s te halen en te voldoen aan de wettelijke vereisten?

Het Decred voorstel schetst “een nieuw type cryptocurrency-only gedecentraliseerde exchange die gebaseerd is op open source software die cross-chain trading rechtstreeks tussen gebruikers mogelijk maakt, met minimale kosten en een eenvoudige client-server architectuur”.

 

De meeste cryptocurrency exchanges draaien op een onderliggend token of blockchain om winst te maken op trades. Sommigen bieden de traders kortingen aan op de trading fees maar enkel wanneer ze gebruik maken van de native token van het platform. Binance, bijvoorbeeld, biedt een 25% trading korting aan wanneer traders hun eigen exchange token, BNB, gebruiken. DEX’s, zoals IDEX, 0x en BarterDEX koppelen traders door middel van atomic swaps waarbij traders een percentage fee betalen op elke trade. Decred’s DEX brengt geen trading fees in rekening, maar traders zouden nog steeds een vergoeding moeten betalen voor elke server die ze gebruiken om trades te maken.

Het Decred DEX-voorstel zal besproken worden op het Decred’s off-chain stemplatform Politeia, waar het door de leden van de community bediscussieerd en uitgeklaard dient te worden vooraleer er een ontwikkeling plaatsvindt.

Bithumb Global heeft een over-the-counter (OTC) tradingdesk voor digital assets gelanceerd.

Bij de aankondiging van het nieuws op donderdag zei de firma dat de nieuwe in Hong Kong gevestigde onderneming – Ortus – een “block deal, matchmaking service” is voor institutionele klanten. Bij een OTC-deal handelen twee partijen rechtstreeks met elkaar, in tegenstelling tot een exchange waar orders worden gematcht tussen kopers en verkopers.

Volgens Rahul Khanna, directeur van Bithumb:

“Ortus zal opereren om instellingen in staat te stellen om digitale assets te kopen en te verkopen via een netwerk van wereldwijde liquiditeitsverschaffers en te profiteren van een concurrerende en beste prijsuitvoerende service,”

 

Volgens de website heeft Ortus kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Hong Kong, Japan, Australië en Argentinië.

In de afgelopen maanden hebben verschillende crypto-exchanges OTC-trading desks opgericht om in te spelen op de groeiende belangstelling van instellingen:

 • In januari lanceerde Bittrex uit de Verenigde Staten een OTC-desk dat bijna 200 cryptocurrencies ondersteunt.
 • In december 2018 opende Poloniex de tradingservice voor institutionele klanten met een minimale ordergrootte van 250.000 dollar.
 • In november startte de crypto exchange unicorn Coinbase ook een OTC-service voor haar Prime klanten – dat wil zeggen, financiële instellingen die handel willen drijven met zakelijke fondsen.

En tot slot

De crypto rally heeft op vrijdag weinig zorgen weggenomen voor de langere “Bear Market” die er op komst is. Dit komt omdat Bitcoin gevaarlijk dicht bij zijn dieptepunt van december 2018 zit. Overal waar Bitcoin naartoe gaat, zal de gehele markt volgen. Dit blijft zo, op enkele uitzonderingen na.

Dit sluit niet uit dat de range-bound trading volgende week niet kan worden voortgezet. Langdurige periodes van “side-way movement” zijn nadelig geweest voor Bitcoin, aangezien deze bijna altijd gevolgd worden door dalingen (althans, dit was het geval tijdens de laatste helft van de bear markt). Voorlopig zou day trading beperkt moeten worden tot diegenen die bereid zijn om een aanzienlijk risico te nemen. De waardepropositie voor de long-term houders blijft ongewijzigd.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Digitale wallet Abra heeft een nieuwe Bitcoin-investeringsoptie voor aandelen en ETF’s geïntroduceerd – Abra heeft besloten om toegang te geven tot het beleggen in aandelen door middel van onderpand. Dit betekent dat gebruikers van de beurs en wallet app van 155 landen in staat zullen zijn om te traden op populaire Amerikaanse aandelen en grondstoffen zoals goud en dat ze zelfs cryptocurrency kunnen gebruiken om dit te doen.

De Wall Street Blockchain Alliance (WSBA) is het laatste lid geworden van het Blockchain consortium R3– De Wall Street Blockchain Alliance (WSBA) heeft zich op 5 februari aangesloten bij blockchainconsortium R3 om applicaties en oplossingen te ontwikkelen op hun Corda platform. WSBA en R3 zullen samenwerken om “een strategische aanpak te bevorderen voor de samenwerking met regelgevende instanties, zodat de financiële markten en daarbuiten de volledige voordelen van blockchain kunnen benutten”.

Fintech bedrijf Apex Clearing zal zijn eigen cryptocurrency custody product, genaamd Apex Crypto, lanceren– Fintech bedrijf Apex Clearing lanceert binnenkort zijn crypto custody aanbiedingen genaamd Apex Crypto, aldus Business Insider. Het bedrijf biedt custody en clearing services aan robo-adviseurs, zoals Betterment en Stash. Apex klanten zullen in staat zijn om cryptocurrency rekeningen te openen voor het kopen en traden van tokens.

Iemand doet zich voor als Bitcoin Futures Platform Bakkt om geld op te halen – Iemand doet zich voor als het lang verwachte Bitcoin futures handelsplatform Bakkt in een schijnbare poging om mensen van hun Bitcoin af te houden. Op woensdagavond ontving het CoinDesk een e-mail (onderwerpregel: Bakkt News!) waarin werd beweerd dat het platform op 12 maart gelanceerd zou worden. De e-mail, verzonden vanaf een gmailadres en geschreven in gebroken Engels, verklaarde verder dat Bakkt zou proberen om $50 miljoen op te halen in een tweede financieringsronde en leidde de lezers naar een website, “bakttplatform.io”.

Voortgangsverslag Ambrosus 4 feb 2019 – Terwijl Ambrosus zich voorbereidt om de komende dagen externe masternodes aan boord te brengen, is het team druk bezig geweest met aanvullende definitieve verbeteringen van het AMB-NET en de bijbehorende protocollen. Dit zijn de fixes en toegevoegde features van de afgelopen weken.

Bitcoin Lightning Network bereikt 2 miljoen dollar capaciteit – De off-chain schaalbaarheidsoplossing voor Bitcoin, het Bitcoin Lightning netwerk, overtrof onlangs de capaciteit van $2 miljoen USD (~600 Bitcoin).

Events deze week:

11 februari –

 • TRON (TRX) – Snapshot voor BTT Airdrop op Tokenomy
 • TRON (TRX) – BTT Airdrop aan TRX Holders
 • SingularityNET (AGI) – Test Ropsten Network Beta Public Release

12 februari –

 • Tael (WABI) – Roadmap Update
 • Dent (DENT) – 2019-2020 Roadmap

13 februari –

 • Bitcoin (BTC) – Cboe XBT Expiration Date

15 februari –

 • Substratum (SUB) – AMPX Airdrop
 • Komodo (KMD) – Z-transactions Disabling

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment