Wekelijkse update 4 – 10 maart

In een weinig enthousiaste week voor de meeste cryptocurrencies, kwamen Litecoin (LTC) en Binance Coin (BNB) als belangrijke concurrenten naar voren in de race voor de altcoin dominantie. Litecoin is sinds het begin van het jaar zo goed als verdubbeld, terwijl Binance Coin bijna verdrievoudigd is in waarde. Beide assets hebben een cascade-effect gehad op de algemene markt, waardoor Bitcoin (BTC) en andere toonaangevende digital assets werden ondersteund.

Ondertussen heeft de Venezolaanse socialistische nachtmerrie de regering van Nicolas Maduro ertoe aangezet om nieuwe sanctiemaatregelen te treffen in een poging om de eeuwige economische ondergang en hyperinflatie tegen te gaan. Eerder deze week lanceerde het land een cryptocurrency remittance service die de Bitcoin en Litecoin op korte termijn kan doen stijgen.

Litecoin, Binance Coin gaan uit hun dak!

Terwijl de meeste cryptocurrencies deze week een lichte terugval kenden, handhaafden Litecoin en Binance Coin hun niet aflatende groeitempo.

In de loop van de afgelopen zeven dagen, heeft Litecoin ongeveer 21% gewonnen, waardoor de prijs van Litecoin nog dichter bij $60 komt en de marktkapitalisatie boven de $3,4 miljard ligt. Door dit te doen, heeft Litecoin EOS als vierde grootste cryptocurrency overwonnen in termen van marktkapitalisatie.

Binance Coin heeft deze week nog eens 30% toegevoegd en wist zo Tether (USDT) als zevende grootste crypto in te halen. De stijging van BNB vertoont geen tekenen van stagnatie omdat de Binance exchange zich blijft uitbreiden en diversifiëren. Zoals eerder deze week door ons gemeld werd, heeft het Binance Launchpad onlangs zijn tweede zeer succesvolle verkoop van security tokens gefaciliteerd. Fetch.AI, het digitale economische bedrijf, haalde $6 miljoen op in slechts tien seconden.

De globale cryptomarkt wist zich op vrijdag te stabiliseren om en nabij de 133,9 miljard dollar, met een winst van 2 miljard dollar van de afgelopen week. Bitcoin boekte een wekelijkse winst van 1,4% doordat het een psychologisch significant niveau van $4.000 heeft benaderd.

Gaat Enjin coin BNB en LTC achterna?

Enjin Coin kende een groei van 67% en dit op één enkele dag die op vrijdag begon, en dit kort nadat er geruchten over de uitbreiding met de Samsung Galaxy S10 werden bevestigd.

De prijs van de ENJ-coin piekte 93% op zijn hoogtepunt alvorens hij een aanzienlijke daling onderging, waarna het handelsvolume van de coin steeg tot een nieuw record van 155 miljoen dollar. Dat is meer dan de vorige all time trading high van $127 miljoen vorige week, toen de eerste geruchten van Samsung bekend werden gemaakt.

Terwijl de price pullback van vrijdag een meer uitnodigend buy-in punt was voor degene die zich aan boord wilden gooien van de Enjin-express (naar u toegebracht door Samsung), is dit niet de enige factor achter de grote prijsstijging.

Dus laten we in deze wekelijkse update ook eens kijken naar een paar redenen om bullish te blijven over Enjin Coin, ondanks de reeds dramatische groei in de afgelopen weken.

Wirex 3.0 release

Wirex is een debit card waarmee gebruikers kunnen communiceren met zowel fiat als digital money. Recentelijk had het een grote release van versie 3.0 waarin verschillende dingen zijn geüpdatet in het platform inclusief het eigenlijke ontwerp van de interface.

Deze nieuwe release biedt:

  • Over-the-Counter (OTC) rates voor crypto-uitwisseling
  • Traditionele wisselkoers tegen de interbancaire koers
  • 10 nieuwe fiat valuta’s, waaronder HKD, SGD en AUD
  • Nieuwe manieren om sneller in en uit uw account te transfereren met behulp van Faster

Als u op zoek bent naar de beste manier om uw cryptocurrency te gebruiken waar u het kunt uitgeven in reële scenario’s dan is Wirex op dit moment veruit de beste oplossing, in ieder geval voor nu.

Vechain update

VeChain heeft aangekondigd dat ze een geïntegreerde one-click oplossing in AWS (Amazon web services) lanceren. De oplossing combineert NFC+RFID chips, blockchain encryptie, identiteitscontrole technologie, Internet of Things (IoT), cloud computing, en traditionele IT-diensten voor bedrijven om een uitgebreide IT-oplossing te bieden met behulp van blockchaintechnologie.

Opmerkelijke gebruikers van de reeds bestaande diensten, waaronder BMW, BYD Auto (Chinese autofabrikant), BrightFood (multinationaal levensmiddelenbedrijf), DB Schenker (divisie van de Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn AG die zich richt op logistiek.), en D.I.G. Met deze one-click solution zal VeChain’s BaaS-oplossing AWS CloudFormation gebruiken om hun klanten in één klik in staat te stellen om hun oplossingen te kunnen ontplooien,

Daarnaast heeft Vechain zijn team uitgebreid, dus in het algemeen is er veel vooruitgang geboekt voor het Vechain project.

Update IOTA-project

IOTA heeft de lancering van znet aangekondigd, de eerste iteratie van het coördinator-loos testnet. Het doel is om een proefbank te leveren voor het runnen van een coördinatie-loos IOTA-netwerk.

Het gebruik van een coördinator die door IOTA werd geleid was in principe noodzakelijk om transacties goed te keuren, maar daardoor kon IOTA niet als gedecentraliseerd worden beschouwd.

IOTA heeft ook een Smart City Development Competition aangekondigd met Groupe Renault (180k employees+), ENGIE Lab CRIGEN (R&D en expertisecentrum, 200 medewerkers), VEOLIA Birdz (watermanagement, afvalbeheer, transport en energiedienst, 300k+ medewerkers), Sopra Steria (informatietechnologie consultancy, 44k medewerkers), en ondersteunende organisaties.

De wedstrijd is verdeeld in Smart Mobility, Buildings, Energy en Districts en passende use cases voor IOTA.

Wordt Enjin de nieuwe standaard voor de gaming-industrie?

De CEO van Enjin, Witek Radomski, heeft misschien het probleem inzake schaalbaarheid van games opgelost.

Herinnert u zich nog de grote vertraging van het Ethereum-netwerk in 2017? De bloeiende populariteit van Cryptokitties zorgde ervoor dat normale ETH-transacties een achterstand opliepen terwijl het netwerk werd verstikt met cartoonkatten.

Dit benadrukte het schaalbaarheidsprobleem van Ethereum, en stelde in het proces een puzzel voor die opgelost moest worden. Het ERC-721 token dat gebruikt wordt in blockchain collectibles is niet-fungibel en uniek, maar zijn uniciteit betekent dat elke nieuwe transactie in een spel, ook al is het er maar eentje zo klein als het veranderen van de hoed of het wapen van een personage, er een nieuw smart contract nodig is.

Met dat in gedachten is het onmogelijk om een Fallout of World of Warcraft spel te bouwen op Ethereum’s huidige ERC-721 architectuur. Het aantal in-game items zou het gewoonweg onmogelijk maken.

Dit is waar Enjin coin in het spel komt. De maker van Enjin, Witek Radomski, creëerde een nieuw type ERC-token: de ERC-1155. Dit is de nieuwe crypto-item standaard volgens Enjin.

In plaats van een nieuwe transactie te versturen voor elke zet in het spel, worden in plaats daarvan meerdere transacties verpakt in één grotere tx voordat ze ter bevestiging naar de blockchain worden gestuurd. Dit is uiteraard een vereenvoudigde uitleg maar binnenkort zullen wij hier dieper op ingaan.

“ERC-1155 volgt een nieuwe aanpak voor het definiëren van tokens. Items worden nu opgeslagen in één enkel contract met een minimum aan data die nodig is om het token te onderscheiden van andere tokens. De contracttoestand bevat configuratiedata per Token ID en al het gedrag van de collectie.

Wij volgen de ontwikkeling van de ERC-1155 al een tijdje, en het lijkt me een acceptabele oplossing om de schaling van blockchain gaming uit te breiden. Naarmate het gamen op de blockchain in het algemeen toeneemt, kan de aandacht weer op Enjin Coin worden gericht. In de tussentijd gaat Enjin door met de ontwikkeling van zijn eigen games. Een hoogtepunt daarvan is hier te zien.

Venezolaanse regering steunt Bitcoin en Litecoin betalingen

De Venezolaanse cryptoregulator kondigde deze week aan dat het een nieuw overboekingsprogramma heeft gelanceerd om burgers te helpen digitale valuta’s te verzenden en te ontvangen, een beweging die de contante natie zou kunnen helpen om een grotere financiële inkapseling te bereiken. De Superintendency of Cryptoassets and Related Activities zegt dat alleen Bitcoin en Litecoin in dit stadium ondersteund zullen worden.

De cryptoregulator heeft een maandelijkse limiet vastgelegd en ontvangt commissie voor elke transactie. Zodra elke transactie is bevestigd, zullen de fondsen beschikbaar zijn in bolivars. De zogenaamde “sovereign bolivar” weerspiegelt de poging van Venezuela om zijn eigen munt te koppelen aan de petro, een cryptoasset dat vermoedelijk wordt ondersteund door de enorme oliereserves van het land. Vorig jaar voltooide de centrale bank van Venezuela een massale devaluatie van de Bolivar, waardoor deze voor 95% werd gedevalueerd en aan de petro werd gekoppeld.

Venezuela heeft een grote opmars gekend in de digitale valutahandel. Diensten zoals LocalBitcoins zijn erg populair geworden omdat burgers de Amerikaanse sancties willen omzeilen. Volgens de CoinDance-data zijn er in de afgelopen week meer dan 25 miljard bolivars verhandeld op LocalBitcoins.

Zal TrueUSD op deze manier andere stablecoins kunnen overtreffen?

Het leiderschap van Tether op het gebied van de stablecoinmarkt zou in de nabije toekomst door verschillende alternatieven een ommekeer kunnen maken.

Eerder deze week vierde TrueUSD (TUSD) zijn eerste verjaardag met de aankondiging van onmiddellijke fiat redemptions, een programma dat gebruikers in staat stelt om ten minste 1.000 TUSD direct naar hun bankrekening over te schrijven. Gebruikers van de stablecoin ontvangen cash op hun bankrekening zodra ze een opnameverzoek indienen.

TrueUSD kondigde ook een partnerschap aan met een van Amerika’s grootste onafhankelijke accountantskantoren om realtime audits van de hoeveelheid TUSDT in omloop uit te voeren. Deze functie zal naar verwachting in april live gaan.

TrueUSD staat momenteel op de 30e plaats qua marktkapitalisatie met een totale waarde van $205 miljoen.

En tot slot

Hoewel het nog te vroeg is om de komst van de crypto-lente aan te kondigen, wijzen de recente activiteiten erop dat het bottoming-out proces is afgerond. Positief fundamenteel nieuws in verband met de adoptie van Bitcoin, gecombineerd met de heropleving van Litecoin en Binance Coin, suggereren dat de markt zijn opwaartse tractie zal hervatten.

Bitcoin moet $4.000 en uiteindelijk $4.200 bereiken om het momentum gaande te houden. Bitcoin kruiste vrijdag de 4.000 dollar op ten minste één exchange, waardoor het optimisme ontstond dat de bulls een grote re-test op psychologische niveau in het oog hebben.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Rusland’s regerende partij United Russia lanceert stemsysteem gebaseerd op een blockchain – De lokale nieuwsredactie TASS meldt dat de regerende politieke partij van Rusland, United Russia, een op blockchain-gebaseerd e-voting systeem heeft gelanceerd, dat naar verwachting zal gebruikt worden voor de primaire verkiezingen van het land die op 8 september zullen plaatsvinden. De burgers die toestemming hebben gegeven voor het portaal van de overheidsdiensten zullen toegang moeten krijgen tot dit nieuwe stemsysteem.

Inkomende institutionele fondsen: Fidelity Digital’s Bitcoin (BTC) Service gaat live met geselecteerde klanten – Fidelity Digital Assets is nu live en biedt een selecte groep institutionele beleggers de mogelijkheid om digital assets te traden en te beveiligen. Het bedrijf begint met een Bitcoin-custody service die zich richt op de behoeften van hedgefondsen, familiebedrijven, pensioenfondsen en schenkingen. Hoewel dit het resultaat is van enkele maanden werk, heeft het bedrijf op 7 maart een officiële aankondiging op Twitter gedaan.

Grootste Zwitserse beurs SIX lanceert Ethereum ETP–  Op 5 maart lanceerde de toonaangevende Zwitserse beurs SIX Swiss Exchange een op Ethereum (ETH) gebaseerd beursgenoteerd product (ETP), aldus de website van de SIX Group. De lancering van het Ethereum ETP komt iets meer dan een week na de lancering van de Bitcoin ETP door SIX en na de lancering van het HODL5 fonds – een index van 5 toonaangevende digital-assets. Al deze financiële producten, inclusief het nieuw beursgenoteerde Ethereum ETP, worden uitgegeven door de Zwitserse digitale valuta startup, Amun AG.

Alibaba zet zich in voor meer adoptie en meer blootstelling – Alibaba is bezig om meer stappen te ondernemen in de blockchainruimte door middel van de financiële tak die 2 blockchainfilialen lanceert, namelijk Ant Blockchain Technology en Ant Double Chain Technology in Shanghai.

Brave Browser start met het betalen van gebruikers met BAT om advertenties te bekijken – Brave browser is onlangs fase twee van zijn Brave Ads Developer Channel Preview ingegaan, wat betekent dat gebruikers die ervoor kiezen om advertenties op het platform te zien nu beloond zullen worden in de Basis Attention Token (BAT) valuta. Volgens Brave worden alleen gebruikers die zich aanmelden in het ontwikkelaarskanaal, een experimentele versie van de browser met minder stabiliteit, beloond voor het zien van advertenties.

De eerste arrestatie in Zweden omtrent de scam Nanocoin/Octapartners/Ormeus is een feit – Volgens lokale nieuwsberichten is Joseph Tran door de Zweedse autoriteiten gearresteerd. Tran’s arrestatie zou verband houden met zijn promotie en deelname aan een aantal frauduleuze MLM-bedrijven zoals Octacoin/Ormeus.

Events deze week:

11 maart –

  • Tron – maandelijkse BTT airdrop
  • Ark – Core update v2.2

12 maart –

  • Peercoin – Fork activatie deadline

13 maart –

  • Theta token – Mainnet lancering
  • Wanchain – POS Pilot adress

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment