Wekelijkse update – 4 – 10 mei

“Zaterdag 9 mei”

Totale Market Cap: ~ $263 miljard (~4.4%)
BTC Prijs: ~ $9,644 (~8%)
BTC-dominantie: 67%
Opmerkelijke movers: ZRX (~103%), Aeve (~45%), Holo (~42%), Numeaire (42%), Status (~30%)

De Bitcoin bulls hebben deze week nog maar eens goed werk geleverd. Ondanks een mooie run heeft Bitcoin het sleutelniveau van $10.000 nog steeds niet kunnen doorbreken na een recente afwijzing tegen een prijs van $10.120. Aan de andere kant is de support vastgesteld op $9.700. Op moment van schrijven handelt BTC/USD $9.644. De heersende trend heeft een bearish vertekening, maar de stijgende belangstelling blijft ondanks de resistance op $10.000 nog steeds overeind.

Zullen we een nieuw hoogtepunt bereiken voor 2020 net voor de halving? Het marktsentiment zegt ja, het technische plaatje zegt op dit moment iets anders.

De halving gaat zijn laatste fase in…

Bitcoin is op dit moment (zondag 10 mei) slechts twee dagen verwijderd van zijn derde block reward, die gehalveerd wordt. Dit zorgt de spanning voor een gemengde nervositeit die de crypto prijzen naar nieuwe hoogtepunten drijft en een gevoel van FOMO (Fear of Missing Out) opwekt. In de hele industrie wordt geanticipeerd op een “halving” die de Bitcoin-prijs naar nieuwe recordhoogten zou kunnen duwen. Het halveringsproces zal de uitgifte van nieuwe coins op de markt sterk verminderen. Bovendien is een verminderd aanbod naarmate de vraag gelijk blijft of toeneemt een perfect recept voor een rally. Het aantal dagelijks actieve Bitcoin-adressen heeft ondertussen ook de 1 miljoen overtroffen en bereikte het hoogste niveau sinds 14 juni 2019, dit volgens statistische data.  De verwachtte rally is echter gebaseerd op de afgelopen twee halvings en hoe deze de prijs van Bitcoin hebben beïnvloed. Aangezien de markten dynamisch zijn, zijn de huidige projecties precies dat; projecties.

Markt dominantie

  • 1. Bitcoin - 67.3%
  • 2. Ethereum - 8.8%
  • 3. XRP - 3.6%
  • Tether - 2.4%

BTC - Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Bitcoin heeft op weekbasis meer dan 14% gewonnen en plaatste hierdoor een tweede grote groene candle op de weekly chart. Bitcoin werd getest op iets hoger dan $10.000 en dat is geleden sinds eind februari, dit omdat de markt de laatste halving-fase ingaat. Sinds het begin van het jaar steeg de BTC-prijs met 40%, hoewel deze nog steeds onder het hoogste niveau van 2020 ligt en op 13 februari $10.511 bedroeg.

BTC/USD weekgrafiek (zaterdag 9 mei)

Met nog drie dagen te gaan voor de halving, zijn de bulls begonnen met het consolideren van hun posities door gebruik te maken van de dip van deze vrijdag. Er is een daling in de RSI ook, maar het is binnen de overbought-zone nog steeds trending op 79,63. Terwijl dit idealiter gezien een aanstaande korte termijn bearish correctie signaleert, geloven wij dat de bulls zich zullen blijven consolideren tot aan de halving van dinsdag.

De support wordt gecreëerd op $9.300. Deze barrière diende vorige week als resistance en zal waarschijnlijk de verkoop vertragen in het geval van een correctie. Op dit moment wordt er wel een belangrijkere backstop gecreëerd door de SMA50 weekly ($8.800) en het laagste niveau van deze week, die op $8.550 ligt. Zodra deze uit de weg is, kan de sell-off waarschijnlijk meer tractie krijgen met de volgende focus op het $8.300-$8.200 gebied.

Anderzijds, de MACD wijst op een toenemend bullish momentum. Idealiter zullen de bulls de weerstandsniveaus tegen 10.036 en $10.359,55 willen veroveren. Aan de onderkant ligt de gezonde support rond $9.300 en $8.780, die moet worden verdedigd bij een plotselinge ‘bearish attack’.

Zodra de prijs boven de $10.000 komt, kan het herstel worden uitgebreid naar de $10.150. Een duurzame beweging boven dit gebied zou de weg kunnen openen naar het hoogste niveau van 2020 die op ligt $10.511 om zo vervolgens naar de psychologische $11.000 te gaan.

Update zondag 10 mei

De Bitcoin-prijs heeft een schokkende en verwoestende beweging onder de bullish investeerders teweeggebracht. Dit door een heftige vrije val vanaf het hoogtepunt van $9.800 op zaterdag tot een dieptepunt van $8.105 op zondag. Bitcoin brak eerder deze week al uit (zoals hierboven beschreven) tot hoogtes voorbij de $10.000, wat aan investeerders bevestigde dat er een rally op komst is.

Op het moment van schrijven handelt BTC/USD 10,75% lager op de dag en wordt hij gewaardeerd op $8.536. Het lijkt erop dat de stijging tot boven de $10.000 een ingrediënt was voor de perfecte squeeze. Met slechts twee dagen te gaan tot de halving, kiezen beleggers ervoor om bullish te blijven omdat er een ommekeer mogelijk is.

Bitcoin-prijs technische analyse – De volatiliteit in de cryptomarkt is op dit moment extreem hoog. Vanuit een technisch perspectief wordt het nadeel van Bitcoin echter ondersteund door de samenloop van het 61,8% Fibonacci-niveau en de 200-day SMA.

Door de koopinteresse slaagde Bitcoin erin om boven de $8.600 te komen, na de daling. Met andere woorden, beleggers zijn mogelijk bereid om laag in te kopen, omdat ze na de halving nog meer winst kunnen maken. Ook zal het terugvorderen van de positie boven de $9.000 dienen als bevestiging voor de winsten die boven de $10.000 liggen. Naast de genoemde support zijn er nog andere niveaus die van belang zijn voor Bitcoin, zoals de $8.000, de 50-day SMA ($7.468), de 38,2% Fibo ($6.417) en $6.000.

Op het moment van schrijven is de Bitcoin ongeveer $9.644 dollar waard. Aan de hand van de In/Out of the Money Around Current Price indicator (IOMAP), zien we dat er zo’n 552k adressen zijn met posities rond de $9.999 grens, dit zou het volgende niveau van resistance kunnen worden of vertegenwoordigen voordat de Bitcoin-prijs boven de $10.000 zal gaan. Wanneer we de IOMAP vanuit een volumeperspectief bekijken, zien we dat die 552k-adressen op het niveau van $9.848 tot $10.138 bijna 230 duizend BTC hebben, wat geen groot volume is.

Als Bitcoin de grens van $10.138 zou doorbreken, zou het volgende resistance-niveau tussen de $10.138 en 10.427$ liggen, waar 646,36k adressen in totaal 263k BTC vasthouden. Dit is een iets groter volume dan het vorige resistance niveau. Als Bitcoin dat niveau passeert, zou hij zonder al te veel moeite tot aan de $11.000 kunnen gaan.

Maar wat als de prijs van Bitcoin begint te dalen? – De IOMAP-analyse toont aan dat BTC een sterk support-niveau heeft van 9.539 tot 9.829 dollar, waar bijna 900 duizend adressen zo’n 946 duizend BTC vasthouden.

Onze 6 belangrijkste artikels

Het niveau van actieve Bitcoin adressen heeft een hoogtepunt bereikt dat sinds de Bull Runn van 2017 niet is gezien!

Met de langverwachte halving die binnen ongeveer drie dagen zal plaatsvinden, neemt ondertussen de netwerkactiviteit van Bitcoin (BTC) toe.

Nieuwe data toont aan dat het aantal actieve Bitcoin-adressen nu op een niveau is dat sinds de parabolische bull-run van 2017 niet meer werd waargenomen, wat “een toename van de activiteit, maar ook van de adoptie” weerspiegelt.

De toename van deze activiteit op de chain is afkomstig van een trio van nieuwe investeerders, langetermijnhouders en duurzame whales.

Bovendien blijft de Holder Net indicator positief. Deze houdt bij hoeveel investeerders er op de lange termijn vasthouden, wat suggereert dat er minder getrade wordt en er meer BTC geaccumuleerd wordt naarmate de halving dichterbij komt.

“De aanhoudende accumulatie van Hodlers, zelfs op deze prijsniveaus, duidt op vertrouwen in de toekomst op zowel korte als langere termijn, waarschijnlijk gestimuleerd door de komende halving, die de neiging heeft om historisch gezien hogere prijzen te stimuleren.

Deze accumulatie kan ook gedeeltelijk worden verklaard door het feit dat Bitcoin steeds vaker wordt gebruikt als een safe haven asset door de onzekere financiële markten.

China’s Blockchain leider zegt dat digitale valuta op schema zitten, om het wereldwijde valutasysteem te reconstrueren

Li Lihui, hoofd van de blockchain onderzoeksgroep “the National Internet Finance Association” (NIFA) in China, zegt dat de lancering van de Central Bank Digital Currency in zicht is.

in een livestream gehouden door People’s Daily met betrekking tot de uitgifte van digitale yuan van China en hoe het effect zal hebben op de cash flow en het monetaire beleid, heeft de voormalige gouverneur van de Bank of China digitale valuta’s in het hart van de toekomstige wereldwijde digitale economie vastgezet, aldus het rapport.

Lihui verwacht ook dat op blockchain gebaseerde digitale activa zullen gedijen, maar hun toekomst zal afhangen bij het doorbreken van toepassingen op grote schaal. CoinNess meldt dat Lihui gelooft dat de belangrijkste hindernis de kenmerkende volatiliteit van crypto is. Als dit wordt opgelost, kunnen de opkomende digitale middelen ook op grote schaal worden gebruikt voor vb. energiebetalingen.

Vorig jaar merkte Lihui op dat China, de op één na grootste economie ter wereld, te afhankelijk was van

buitenlandse blockchain-technologie, verwijzend naar Chinese initiatieven op basis van Quorum, Ethereum’s public enterprise solution, en Hyperledger, opgericht door de Linux Foundation met bijdragen van IBM.

Hij drong erop aan een industrieel beleid te voeren dat een voorkeursbehandeling geeft, onder meer voor belastingen en vergoedingen, aan onderzoeks- en ontwikkelingsteams en bedrijven die een digitale technologie-infrastructuur bouwen om de nieuwe economie aan te drijven.

Door president Xi Jinping’s agenda te stimuleren om China te positioneren als de wereldleider op gebied van blockchain, heeft de National Intellectual Property Administration van China een opleving gezien in de patent-aanvragen, waarbij tussen 2017 en 2019 in totaal 2.191 blockchain patenten werden toegekend.

Bitstamp werkt samen met Signature Bank

Crypto Exchange Bitstamp heeft onlangs de integratie met Signet, het commerciële digitale betalingsplatform van Signature Bank, aangekondigd. Door deze integratie heeft Bitstamp de beschikbaarheid van 24-uurs, bijna-instant-transfers naar haar institutionele klanten vergroot. De oplossing stelt gebruikers ook in staat om in real-time USD van en naar de exchange over te maken. De clearing en afhandeling is binnen enkele seconden voltooid.

Bitstamp is de eerste crypto-uitwisseling platform geworden die met Signet integreert. Dit laatste is gebaseerd op een privé-implementatie van de Ethereum blockchain, waarmee instellingen binnen enkele seconden geld kunnen overmaken door transacties te vereffenen met behulp van Signet-tokens.

Door de krachten te bundelen met Signet en andere gelijkaardige platformen heeft Bitstamp een beveiligd netwerk opgezet voor instellingen om fondsen en digitale assets te transfereren en te verhandelen.

Miha Grčar, Global Head of Business Development van Bitstamp, zei:

Het mogelijk maken van een frictieloze stroom van fondsen is één van de belangrijkste gebieden die de adoptie van cryptocurrencies kan helpen stimuleren. Signet combineert de sterke punten van blockchain met de behoeften van de financiële industrie, waardoor hun aanpak en hun platform goed passen bij wat we bij Bitstamp nastreven.

Signature Bank President en Chief Executive Officer Joseph J. DePaolo, zei:

Het Signet Platform blijkt gunstig te zijn voor vele soorten industrieën die behoefte hebben aan onmiddellijke transacties om hun bedrijfsactiviteiten uit te voeren. We blijven het platform verbeteren, vb. met onze recente nieuwe API-integratie. Behalve Bitstamp zijn er nog veel meer bedrijven en industrieën die Signet kan ondersteunen door het aanbieden van real-time transacties, betalingen en afhandelingen.

ETH 2.0

Ethereum 2.0 zal naar verwachting pas binnen enkele maanden worden gelanceerd, maar er zijn intussen al nieuwe schaaloplossingen en gasvrije transacties gerealiseerd. Het netwerk wordt ook steeds populairder: het aantal actieve wallets is sinds januari meer dan verdubbeld tot ongeveer een half miljoen.

Synthetix schaalt op

De ontwikkelaars achter het op één na grootste DeFi-protocol, Synthetix, hebben samen met het onderzoeksteam Optimism van Ethereum layer-2 een demo-implementatie van Synthetix Exchange op de Optimistic Virtual Machine (OVM) gelanceerd.

OVM van Optimism is een layer-2 scaling oplossing die ontworpen is om de financiële platforms van DeFi te laten werken met vergelijkbare snelheden als gecentraliseerde systemen.

Het gebruik van de scaling technologie heeft naar verluidt een aanzienlijke prestatiewinst opgeleverd – waaronder een daling van de oracle update latentie van 37,5 keer, een daling van de transactievertraging van 75x, en aanzienlijke inkrimping van de gasprijzen voor oracle- en exchange-gerelateerde transacties.

Als blijk van waardering voor de beweging eerder dit jaar, vertelde de oprichter Kain Warwick aan Cointelegraph dat het bestaande Ethereum-netwerk nog steeds veel leven had.

Zelfs als ETH 2.0 niet zou gebeuren, is er nog steeds veel voordeel in ETH 1. Het toevoegen van de Optimisme-schaaloplossing maakt een paar duizend transacties per seconde haalbaar. Dat is een serieus verschil met het handvol transacties per seconde dat tot nu toe mogelijk was op Ethereum of Bitcoin.

“Er bestaat voor ETH het potentieel om aanzienlijk op te schalen zonder over te gaan tot Proof of Stake”.

Macro-investeerder Paul Tudor Jones koopt Bitcoin als een hedge tegen de inflatie!

De macro-investeerder koopt Bitcoin, volgens een Bloomberg-rapport, en beschrijft ’s werelds toonaangevende cryptocurrency als een hedge tegen centrale banken en hun monetair beleid, die hebben geleid tot ongekende geldbedragen in de nasleep van de wereldwijde CoViD19-pandemie.

Jones verwacht dat de inflatie zal stijgen en wendt zich tot BTC als een vorm van digitaal goud. Bloomberg meldt dat hij zijn klanten vertelt “dat het hem herinnert aan de rol die goud in de jaren zeventig heeft gespeeld”.

Jones schrijft in een brief aan zijn investeerders,

“De beste winstmaximaliserende strategie is om het snelste paard te bezitten. Als ik gedwongen ben om een gok te maken, dan gok ik op Bitcoin.”

Het BVI-fonds van de miljardair-macrobeheerder, met een waarde van 22 miljard dollar, kan evenveel lage single-digits van zijn assets in Bitcoin-futures aanhouden.

Volgens Jones moeten investeerders het financiële draaiboek van het afgelopen decennium weggooien en terugkeren naar de monetaristische theorieën van Milton Friedman en old-school indicatoren zoals de

M2-geldhoeveelheid. Het post-pandemische herstel zal anders zijn dan na de laatste financiële crisis, stelt hij, mede omdat de bankbalansen nu sterker zijn en de Federal Reserve hen agressief laat lenen. Terwijl de huidige ineenstorting van de vraag ervoor zal zorgen dat de prijzen van goederen en diensten op korte termijn niet zullen stijgen, betwijfelt Jones dat de Fed dat op langere termijn kan voorkomen.

“Bitcoin doet me denken aan goud toen ik voor het eerst in 1976 in het bedrijfsleven stapte.”

IBM, Mastercard doet mee aan het Digital Identity Project Building ‘Ecosystems of Trust’

Aangekondigd dinsdag, wordt de Trust over IP (ToIP) Foundation gesteund door overheden, non-profitorganisaties en bedrijven uit de particuliere sector. Belangrijke spelers zijn onder meer Mastercard, IBM en de Canadese provincie British Columbia.

Een uitgestrekt ecosysteem van overheidsinstellingen en particuliere bedrijven, groot en klein, werken aan de opbouw van gedecentraliseerd digitaal vertrouwen, met behulp van een scala aan technologieën. De ToIP Foundation, die binnen de Linux Foundation zal leven, is een stap om de kernkwesties die voor hen allemaal van belang zijn, te beteugelen en de juiste technologieën te creëren.

Drummond Reed, Chief Trust Officer bij digital identity startup Evernym, zei dat de ToIP Foundation gaat over het definiëren van zoiets fundamenteels als de transportlagen van het internet zelf. Maar in dit geval is de technologiestapel specifiek voor het opbouwen van vertrouwen tussen mensen en organisaties en niet alleen tussen machines, zoals het geval is met het internetprotocol (IP).

“ToIP is in staat om problemen aan te pakken met het vestigen en behouden van vertrouwen tussen twee partijen van welke aard dan ook op het internet”, aldus Reed.

“Dit is een verhaal over hoe we organisaties, overheden en mensen helpen om goede beslissingen te nemen over het gebruik van technologie om betrouwbare relaties op te bouwen via het internet”, zei hij in een interview.

De oprichtende leden van de stuurgroep zijn Accenture, BrightHive, Cloudocracy, Continuum Loop, CULedger,

Dhiway, esatus, Evernym, Finicity, Futurewei Technologies, IBM Security, IdRamp, Lumedic, Mastercard, MITRE, the Province of British Columbia en SICPA. Bijdragende leden zijn onder andere DIDx, GLEIF, The Human Colossus Foundation, iRespond, kiva.org, Marist College, Northern Block, R3, Secours.io, TNO en de Universiteit van Arkansas.

Mastercard

Mastercard is diepgaand betrokken geweest bij het werk aan de digitale identiteit en heeft deze met een brede blik benaderd, niet alleen op het gebied van de financiële dienstverlening, maar ook met het oog op de levering van digitale gezondheids-, onderwijs- en overheidsdiensten.

Mastercard’s benadering van digitale identiteit is gebaseerd op een gebruikersgericht, gedistribueerd model.

“Persoonlijke informatie zit bij de rechtmatige eigenaar, u dus. Het komt neer op: Ik bezit mijn identiteit en ik controleer mijn identiteitsgegevens,” .

De deelname van Mastercard binnen de Trust over IP Foundation bouwt aan de basis van de huidige industriestandaarden.

Save the best for last

Koop het gerucht, verkoop het feit?

Hoewel er veel verschillende voorspellingen en verwachtingen zijn over hoe Bitcoin zich zal gedragen na de halving, gelooft de overgrote meerderheid van de deskundigen dat de gebeurtenis kan leiden tot een onmiddellijke korte-termijn correctie binnen “koop het gerucht verkoop het feit scenario”.

Volgens Henry Elder, Director of Investment Strategies bij Wave Financial Group, kan de correctie worden geïntensiveerd door het gevoel van onzekerheid in de globale markten.

Het beleggersoptimisme rond de Bitcoin-halving heeft ervoor gezorgd dat Bitcoin boven het belangrijke niveau van $10.000 is gekomen, dit is een stijging van 150% ten opzichte van het dieptepunt van 2020. Dit is waarschijnlijk een “koop de hype, verkoop het nieuws” scenario, omdat de halving meestal worden gevolgd door een prijscorrectie voordat de volgende bull-run plaatsvindt. De waarschijnlijkheid van een correctie wordt versterkt door het algemene gevoel van onzekerheid dat op dit moment op alle markten heerst.

De expert is van mening dat de huidige economische context het beeld van voor de halving vertroebelt, omdat de dreigende recessie en de massale economische verstoringen kunnen leiden tot risico-off sentimenten, die midden maart een scherpe Bitcoin-val veroorzaakten.

Rooskleurige verwachtingen op lange termijn

Voorspellingen over de impact van het halving proces gaat over waardes van $1 miljoen binnen drie tot vijf jaar. PlanB, een crypto-analist, voorspelt met behulp van het Stock-to-Flow model een Bitcoin rally van meer dan $80.000 tegen het einde van 2021. Voormalig hedgefondsmanager Mike Novogratz zei eerder deze week dat de Bitcoin-rally net begonnen is en dat het niet eens jaarlijkse hoogtepunten heeft geregistreerd. Op de lange termijn wordt dus verwacht dat Bitcoin een duurzaam groeitraject zal inzetten dat zal leiden tot nieuwe historische hoogtepunten. De prijsverwachtingen die variëren van $50.000 tot $1 miljoen, zijn gebaseerd op de aanname dat de massa adoptie van Bitcoin in de komende maanden en jaren aan kracht zal winnen. De groeiende vraag te midden van een afnemend aanbod zal een tekort creëren en de prijsstijging verzekeren.

Bovendien wordt Bitcoin ook aangeprezen als een hedge tegen het inflatoire monetaire beleid dat op dit moment door de wereldwijde centrale banken wordt gevoerd.

Crypto-term van de week:

Whale 🐋 – Een term die gebruikt wordt om beleggers te beschrijven die ongewoon grote hoeveelheden crypto hebben, vooral degenen die genoeg geld hebben om de markt te manipuleren.

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

1.Uit onderzoek blijkt dat 98% van de XRP-transacties leeg zijn!! – In een nieuw onderzoeksdocument wordt vastgesteld dat verschillende grote cryptocurrencies grotendeels worden gebruikt voor het blockchain-equivalent van spam.

In het onderzoek wordt gekeken naar transacties op verschillende grote blockchain-platforms:

  1. De XRP-blockchain “beladen met transacties met een nulwaarde”.
  2. Het merendeel van de EOS-transacties wordt gebruikt bij “waardeloze” airdrops,
  3. Het merendeel van de Tezos-activiteiten worden gebruikt om de consensus te waarborgen.

De meerderheid van de transacties op deze drie grote blockchain-platforms zijn dus waardeloos . In veel gevallen worden ze gebruikt voor spam of voor het airdroppen van waardeloze coins.

2.Bitcoin kan nu worden gebruikt om DAI te genereren op DeFi-protocol Maker – WBTC, de ERC20 “ingewikkelde” Bitcoin-token is na een ‘Executive Vote’ op zondag goedgekeurd om te dienen als onderpand voor het Maker-protocol. WBTC treedt toe tot ETH, BAT en USDC als onderpand via het MakerDAO-governance protocol.

3.IBM gaat samenwerken met 3 Europese elektriciteitsnetwerken om een platform voor groene energie te bouwen dat gebaseerd is op blockchain – Het nieuwe Equigy-platform wordt ondersteund door TenneT, een netbeheerder die Nederland en een deel van Duitsland bestrijkt, Terna die Italië bestrijkt en Swissgrid die Zwitserland bestrijkt. De blockchain tech wordt ingezet als een boekhoudsysteem zodat consumenten die hun elektrische voertuigen (EV’s) opladen of batterijen voor thuisgebruik gebruiken, kunnen laten interageren met de drie transmissienetbeheerders (TSO’s)

4.U.S. Sen. Kelly Loeffler heeft naar verluidt een uitbetaling van 9 miljoen dollar gekregen nadat ze Bakkt  verliet – Toen Kelly Loeffler, de voormalige CEO van Bitcoin (BTC) derivatenbeurs Bakkt, een afspraak accepteerde om een Amerikaanse senator uit Georgia te worden, kreeg ze een knappe uitbetaling van 9 miljoen dollar van haar voormalige werkgever. De uitbetaling omvatte een aandeel van 7,8 miljoen dollar in Bakkt, een dochteronderneming van Intercontinental Exchange. ICE wordt gerund door haar man Jeffrey Sprecher en exploiteert ook een twaalftal gereguleerde exchanges, waaronder de New York Stock Exchange.

5.Cambridge University brengt nieuwe tool uit voor het volgen van de wereldwijde Bitcoin Mining Power – Het Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF), dat gevestigd is aan de Cambridge Judge Business School, meldde woensdag dat de Bitcoin Mining Map voor het eerst het maandelijkse aandeel van landen in de wereldwijde hashrate in beeld kan brengen en meer diepgaande gegevens kan opleveren voor het vergelijken van Chinese provincies. Op een wereldwijde schaal laat de kaart zien dat China 65% van de totale wereldwijde hash-rate uitmaakt, met de VS en Rusland op 7%.

5.Europese Centrale Bank dringt aan voor een proactieve stablecoin regulatie -In een recent, diepgaand verslag over de mondiale stablecoins heeft de Europese Centrale Bank, oftewel de ECB, aangedrongen op duidelijke regelgevende parameters voor stablecoins, waarbij zij zowel risico’s als tekortkomingen in de huidige regelgeving heeft aangehaald. Om de potentiële voordelen van mondiale “stablecoins” te kunnen benutten, moet een robuust regelgevingskader worden opgezet om deze risico’s aan te pakken voordat dergelijke regelingen mogen worden toegepast”, schreef de ECB in haar rapport op 5 mei.

Aankomende events –

12 mei 

  • Bitcoin – Block reward halving

15 mei 

  • Matic Network – Mainnet release
  • Augur – App Release V1.116.11
What's your reaction?

Leave a comment