Wekelijkse update 4 – 9 november

De belangrijkste cryptocurrencies staan op het moment van schrijven (9 november 2019) voor de tweede dag op rij in het rood, waarbij BTC en XRP de weg naar beneden leiden en onder de belangrijkste technische niveaus braken. BTC heeft niet alleen het belangrijkste support-niveau verlaten dat sinds de recente stijging van deze munt centraal staat, maar is ook gedaald tot onder de 9.000 dollar, een daling van 2%, wat een bedreiging vormt voor de onderwaardering van Bitcoins trendmodel. Ook de belangrijkste altcoins stonden op zaterdag onder druk en hoewel de eerdere dieptepunten nog steeds veilig zijn, worden de vooruitzichten steeds somberder.

BTC/USD

Het neerwaartse momentum wint aan kracht nadat de koers op de daily chart onder de kritieke SMA200 “Simple Moving Average” (paarse lijn) brak. De psychologische $9.000 staat nu onder druk. Zodra deze niet langer in de weg staat, kan de sell-off worden uitgebreid naar de SMA50 daily (oranje lijn) ($8.600) en naar $8.400. Deze barrière fungeerde het grootste deel van oktober als een sterke resistance.

Op de intraday grafieken ziet het technische plaatje er bearish uit. De Relative Strength Index is het oververkochte gebied binnengegaan, hoewel het nog steeds naar beneden wijst, wat betekent dat de sell-off kan doorzetten naar $8.900, waar er waarschijnlijk een nieuwe koopinterest zal ontstaan.

Op het daily timeframe zullen we een duurzamere beweging boven de $9.200 moeten zien om de aanvankelijke neerwaartse druk te verlichten. Als de munt zich boven dit niveau weet te herstellen, kan het opwaartse momentum aan kracht winnen en BTC/USD naar $9.300 brengen, versterkt met 61,8% “Fibo retracement daily”.

Nu de bearish set-ups op de lange termijn nog duidelijk intact zijn, neemt het risico van een andere, mogelijk volatiele daling toe en worden traders de komende dagen geconfronteerd met grotere risico’s. De verwachting is dat de markt in de toekomst nog verder zal verslechteren. Bulls zouden een snel herstel moeten nodig hebben om het marktsegment te stabiliseren, maar omdat de majors er niet in slaagden hun winsten uit te breiden, kan de algemene neerwaartse trend zich gaan opleven.

BTC loopt het risico om de consolidatiezone te verlaten die zich ontwikkelde na de recente short squeeze. Ondanks de opleving van de belangrijkste altcoins is de munt er de laatste dagen niet in geslaagd om zijn algemene dalende trendlijn te testen, wat zijn relatieve zwakte heeft bevestigd en wat een negatief signaal is voor het globale marktsegment.

De coin is nog steeds op een long-term sell signaal en een short-term koopsignaal in het trendmodel, met supportzones nu gevonden in de buurt van $8.400, en $8.200 en met resistance in de buurt van $9.200 en $10.000.

Een Aziatische Bakkt?

AAX, de in Hong Kong gevestigde cryptocurrency exchange die gebruik maakt van de LSE-technologie van de London Stock Exchange (LSE), is na 19 maanden van testen en ontwikkeling live gegaan op het internet en mobiel. Andere belangrijke aandelenmarkten zoals de London Stock Exchange zelf en de Hong Kong Stock Exchange maken ook gebruik van de trading platform technologie van de LSE.

De beurs richt zich op particuliere en institutionele beleggers die handelen in futures, spot en over-the-counter (OTC), peer-to-peer (P2P) en is naar verluidt de eerste cryptocurrency exchange die gebruik maakt van LSE’s Millennium Exchange matching engine.

Met deze engine kan AAX naar verluidt futures transacties binnen minder dan 0,0005 seconden afwikkelen, aangezien het partnerschap van de beurs met de LSE naar verwachting het instapproces van institutionele klanten zal versnellen en tegelijkertijd toegang zal krijgen tot het exclusieve partnernetwerk van de LSE.

AAX CEO Thor Chan is van mening dat het P2P OTC handelssysteem, als een Chinese yuan fiat-on-ramp, het een concurrentievoordeel geeft ten opzichte van Bakkt dat een makelaarssysteem nodig heeft om op te treden als tussenpersoon voor hun fysiek geleverde contracten.

De start-up 'Radar' zorgt voor een brug tussen het Ethereum netwerk en het Bitcoin eco-systeem.

Ethereum (ETH) ontwikkelaars gebruiken het Lightning betaalnetwerk om bruggen te bouwen naar het Bitcoin-ecosysteem (BTC).

Venture-backed crypto start-up Radar, vooral bekend om zijn gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) relais voor 0x heeft onlangs een service gelanceerd, RedShift, die het mogelijk maakt dat mensen een lightningfactuur kunnen betalen uit hun Ether portemonnee.

MetaMask wallet gebruikers met een in-browser widget zullen in staat zijn om een tweede widget toe te voegen aan hun browsers om zo een lightning-factuur in de Ether portemonnee te plaatsen. Op de achtergrond zal Radar de ETH ruilen voor BTC en de kanalen beheren zodat de ontvanger in BTC wordt betaald. Deze widget zal de gebruiker uiteindelijk verbinden met een pool van marktmakers buiten Radar.

Volgens Brandon Curtis, de leider van het Radar-product, is een grote meerderheid van de cryptogemeenschap “geïnteresseerd in meerdere chains, in meerdere assets en willen ze een brug tussen deze chains bouwen”.

Turkse regering doet onderzoek naar CBDC!

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft de Turkse regering de opdracht gegeven om tegen 2020 de nationale digitale bankmunt (CBDC), een nationale digitale lire op basis van een blockchain, volledig te testen. Het is de bedoeling dat de Centrale Bank het zal uitgeven in overeenstemming met het jaarlijkse presidentiële programma voor 2020.

De regering is van plan om een softwareplatform voor onmiddellijke betalingen op basis van de digitale lire te creëren en zal ook het nationale agentschap voor technologische innovatie, de Scientific and Technological Research Council of Turkey (TUBITAK), bij het project betrekken.

De lancering van de digitale lire maakt deel uit van het plan om de Turkse economie een impuls te geven door een robuuste financiële sector te creëren met een sterk institutioneel systeem “dat kan inspelen op de financieringsbehoeften van de echte sector tegen lage kosten, verschillende financiële instrumenten kan aanbieden aan een brede investeerdersbasis door middel van betrouwbare instellingen en het doel heeft om Istanboel te steunen om een aantrekkelijk wereldwijd financieel centrum te worden”.

Deze aankondiging kan wel eens roet in het eten gaan gooien van China, die als eerste een CBDC dachten uit te gaan brengen. De exacte datum voor de lancering is nog niet bekend. Echter, volgens Global Times, heeft the People’s Bank of China nog tijd nodig om risico’s te onderzoeken, testen, evalueren en te voorkomen. Dit kan dus betekenen dat het ingehaald wordt door Turkije.

De Britse belastingdienst, Hare Majesteit's Revenue and Customs (HMRC), heeft haar fiscale richtlijnen voor bedrijven en particulieren geactualiseerd.

Op 1 november heeft de Britse belasting-, betalings- en douaneautoriteit, Hare Majesteit’s Revenue and Customs (HMRC), haar richtlijnen voor de belastingheffing op crypto valuta’s voor bedrijven en particulieren bijgesteld.

In de richtlijnen wordt gedetailleerd beschreven welke belastingen van toepassing zijn, hoe belastingaangiften en boekhoudpraktijken moeten worden ingediend en hoe de belasting op exchange tokens moet worden belast. Bedrijven die coins kopen of verkopen, die van uzelf, die coins traden of die goederen of diensten leveren in ruil voor coins, moeten één of meer verschillende soorten belastingen betalen.

Deze belastingen omvatten:

  • Inkomstenbelasting
  • Vennootschapsbelasting
  • Vermogenswinstbelasting
  • taksen en sociale verzekeringspremies
  • Stempelbelastingen en sociale verzekeringsbijdragen

Er wordt gezegd dat er in de toekomst ook regels voor utility- of security tokens worden toegevoegd.

HMRC verklaarde ook uitdrukkelijk dat het geen van de bestaande cryptocurrencies als geld of munteenheid ziet en bevestigde dat de cryptocurrency industrie zich snel ontwikkelt. Het zal de feiten van elk geval afzonderlijk bekijken en de gerelateerde belastingbepalingen zal implementeren volgens wat er daadwerkelijk is gebeurd, in plaats van zich alleen op de theorie te richten.

Bitcoin mining niet langer in gevaar om verboden te worden door de Chinese overheid.

De Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming (NDRC), één van de meest vooraanstaande bureaus voor economische planning onder de Chinese Staatsraad, heeft vandaag de definitieve versie van de “Industrial Structure Adjustment Guidance Catalogus” gepubliceerd. Deze lijst bevat de sectoren die de regelgevende instantie wil aanmoedigen, reguleren of elimineren uit de financiële sector van het land, die van kracht zal gaan op 1 januari 2020.

In het definitieve plan, verwijderde NDRC “virtual mining, zoals het productieproces van Bitcoin” van de lijst.

In april had de Commissie nochtans een ontwerpvoorstel gepubliceerd dat lokale overheden in heel China onder druk zette om zo mining uit te roeien. De stap werd gezien als een teken dat de Chinese regering van plan was om mining van cryptovaluta’s te verbieden. Maar na enkele maanden van publieke raadpleging en na een herziening van 2500 suggesties over verschillende kwesties, maakte het bureau een einde aan dat idee.

De definitieve lijst zal waarschijnlijk een positief effect hebben op de mining-industrie in het algemeen. Alleen al in China bevinden zich vier van de vijf grootste Bitcoinmining pools ter wereld, waaronder Poolin, BTC.com, F2Pool, Antpool. Deze vier in China gebaseerde miningpools besturen meer dan 60 procent van Bitcoin’s totale hash rate (in de laatste zeven dagen), dit volgens het markt-statistische platform Coin Dance.

De recente ontwikkelingen vanuit China geven aan dat het land de nodige stappen zet om de blockchaintechnologie te omarmen. De beweging wordt gezien als een onderdeel van het besluit dat president Xi heeft genomen om zijn land in de voorhoede van de blockchainindustrie te plaatsen. Naarmate het land zich voorbereidt op de lancering van zijn nationale cryptografie, kunnen er meer acties worden verwacht die de adoptie van deze technologie zullen bevorderen.

Tunesië is werelds eerste land dat een CBDC lanceert!

Op 7 november berichtte het persbureau TASS dat de Centrale Bank van Tunesië als eerste een digitale munt zal uitbrengen. De ‘E-dinar’ werd officieel in testvorm gelanceerd bij de Forex Club van Tunesië, met een symbolische overschrijving van een dinar tussen het hoofd van de centrale bank, Marouane El Abassi, en een vertegenwoordiger van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Eerste live CBDC?

De technologieleverancier en het onderliggende blockchain-platform, de in Rusland gevestigde Universa, beweert dat dit betekent dat Tunesië het eerste land is dat een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) uitgeeft. Het is zelfs het eerste land dat aankondigt dat een deel van zijn kapitaal is omgezet in elektronische vorm. De Venezolaanse Petro wordt daarentegen door velen beschouwd als een Cryptocurrency.

E-dinars zijn nu beschikbaar voor transfers tussen burgers, in winkels, cafés en restaurants die de munteenheid over enkele maanden zullen accepteren. De centrale bank is ook van plan om het te gebruiken voor grensoverschrijdende betalingen, waardoor de behoefte aan Amerikaanse dollars wordt omzeild.

De CBDC zal online en via tweeduizend kiosken aan consumenten worden uitgegeven, die in Tunesië zullen worden opgezet. Daar kunnen ze geld aan een digitale portemonnee toevoegen via een browserapplicatie of, in de toekomst, een mobiele app. Overdrachten tussen mensen en bedrijven worden afgerond door het scannen van een QR-code.

Door dit nieuws ondermijnt Tunesië zowel Turkije als China in hun race om als eerste een CBDC te lanceren!

En tot slot

Crypto-terms van de week:

Spotmarkt – Een openbare markt waar cryptocurrencies worden verhandeld om onmiddellijk te worden afgewikkeld. Het staat in contrast met een futures-markt, waar de afwikkeling op een later tijdstip plaatsvindt.

No-coiners – Een no-coiner is iemand die geen cryptocurrency in zijn of haar beleggings- portfolio heeft en er vast van overtuigd is dat cryptocurreny in het algemeen zal mislukken. Wees geen no-coiner.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetr.effende links):

Travala.com voegt Cardano toe als een eigen betaaloptie om 1.65M hotels te boeken.

Voormalig PBoC-gouverneur: Libra kan vertrouwd worden als het IMF de leiding zou hebben. – Zhou Xiaochuan, voormalig directeur van de People’s Bank of China (PBoC), heeft geargumenteerd dat de Libra stablecoin gemakkelijker te vertrouwen zou zijn als het in handen was van een organisatie als het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Zhou is de langst zittende gouverneur van de Chinese centrale bank tot nu toe en bekleedde deze functie tussen 2002 en 2018. Tijdens zijn ambtstermijn groeide China uit tot één van de belangrijkste economieën ter wereld.

Crypto-vriendelijke Silvergate Bank gaat publiekelijk op de New York Stock Exchange – Zowat een jaar na de indiening van de eerste publieke aanbieding, begon Silvergate met zijn “IPO-dag” op de NYSE, aldus het Twitter-account van de beurs.

Het nieuws komt een dag nadat Silvergate een ” bericht van doeltreffendheid” ontving van de U.S. Securities and Exchange Commission, die erop wijst dat zijn langlopende IPO-bod is geaccepteerd. De bank bedient momenteel meer dan 750 bedrijven in de crypto-ruimte, waaronder exchanges, investeerders en anderen, en dat volgens een geactualiseerd IPO-prospectus in september 2019 werd ingediend.

De nieuwe regelgeving van Hongkong opent de deur voor crypto exchanges – De financiële toezichthouder van Hongkong is bezig met de introductie van vergunningen voor crypto exchanges. De nieuwe regels, die op 6 november werden ingevoerd, zijn alleen van toepassing op platforms die virtual securities aanbieden.

De nieuwe regels hebben betrekking op de opslag, de know-your-customer, de opslag van crypto-assets en de terbeschikkingstelling van producten door exchanges, die alleen kunnen worden aangeboden aan “professionele beleggers”, zoals deze door de financiële waakhond, de Securities and Futures Commission van de stad worden omschreven.

Stellar’s XLM schiet deze week 30% omhoog nadat de oprichters 55 miljard Lumen hebben verbrand – Stellar’s native asset XLM registreerde op dinsdag nieuwe winsten, omdat de oprichters besloten om de helft van de netto voorraad van de token te vernietigen.

De Stellar Development Foundation (SDF) kondigde op 4 november aan dat het 55 miljard XLM-tokens heeft verbrand. Vroeger, was de “total supply” van XLM 105 miljard, waarvan 20 miljard in omloop waren. CEO Denelle Dixon van de stichting verklaarde dat zij 5 miljard XLM uit hun bedrijfsfonds en 50 miljard XLM uit hun airdrop programma hebben verwijderd.

De loterijwinnaar van Illinois stopt de helft van zijn $500.000 in Bitcoin – Een inwoner van Illinois die 500.000 dollar won in een staatsloterij heeft geopenbaard dat hij de helft ervan in Bitcoin (BTC) heeft gestoken, daterend uit mei.

Redditor ” Joxnlol,” postte een foto van zichzelf waar hij de Illinois staatsloterij cheque van 5 november vasthoudt, met het onderschrift: “Eerst deed ik dit. Vervolgens zette ik in mei de helft in BTC. Herinner me er in 8 maanden aan of ik het goed heb gedaan”.

Events deze week:

11 november –

  • 0x (ZRX) – V3 vote ends

15 november:

  • Bluzelle – Curie release
What's your reaction?

Leave a comment