Wekelijkse update 5 – 11 november

De cryptocurrency markten hebben een indrukwekkende rally tot stand gebracht in de midweek, met Bitcoin Cash en XRP die enorme winsten boekten met betrekking tot positieve speculaties over respectievelijk hard forks en bedrijfsadoptie. In de loop van de afgelopen 48 u hebben de markten een totale waarde van $8 miljard in waarde verloren, aangezien de groei werd getemperd door winstnemingen en een te hoge koopkracht.

XRP was deze week ook sterke daler (in de tweede helft van de week), met een correlatie van de 7-daagse winst naar een dieptepunt van 9%. De cryptocurrency van de zogenaamde bankier zit nu  terug rond de $0.5.

Bitcoin was te laat om aan te pikken bij de BCH-geïnspireerde rally, maar wist op woensdag nog steeds zij 18-daagse hoogtepunten te bereiken. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie heeft de meeste van deze winsten ingeleverd en bevindt zich momenteel terug onder de $6.400.

De globale crypto-markt is momenteel gewaardeerd op $212.2 miljard, met een hoogtepunt van dichtbij de $221 miljard op woensdag. De dagelijkse trading-volumes zijn terug onder de $14 miljard, dit na het behalen van een hoogtepunten van $17 miljard op woensdag .

De SEC richt zijn aandacht op crypto exchanges

Op 8 november heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de oprichter van het crypto handelsplatform EtherDelta, Zachary Coburn, belast met de exploitatie van een niet-geregistreerde security exchange

VeChain (VET) aankondigingen

Vechain had deze week een belangrijke aankondiging. De eerste is die van Invest Cyprus, de nationale investeringspartner van de Republiek Cyprus. Deze is een in Singapore geregistreerde juridische entiteit met de nadruk op het bouwen van openbare blockchain-oplossingen. De andere aankondiging is CREAM, een in de Verenigde Staten geregistreerde juridische entiteit met de nadruk op investeringen en strategisch advies over blockchain-projecten, VeChain en Cream hebben een overeenkomst ondertekend inzake strategische samenwerking.

De essentie van dit partnerschap bestaat erin een kader te creëren dat de basis vormt om samen te werken op het gebied van blockchain technologieën en de daarmee verband houdende use-cases. Deze samenwerking betekent een verandering in de weg naar een welvarend Cyprus in het komende digitale tijdperk.

Vechain heeft ook het Digital Carbon platform aangekondigd, samen met DNV GL en andere gereputeerde ondernemingen, die VeChain introduceert. Dit platform zet bedrijven en particulieren ertoe aan om de CO2-uitstoot op een duurzame en lonende manier te verminderen.

Daarnaast hebben zij deelgenomen aan de China International Import Expo, die door de Chinese president werd aangekondigd en waar zij samen met DNV GL logistieke oplossingen voor de cold chain demonstreerden.

 

Stellar Lumens Airdrop

Op 6 november heeft SDF, ook wel bekend als Stellar.org, een non-profit organisatie zonder winstoogmerk achter Stellar Lumens de grootste lumendistributie tot nu toe aangekondigd. Tot-500 ($125M) miljoen XLM zal worden verdeeld aan gebruikers van de digitaal activa portefeuille provider, Blockchain.com.

Het doel van deze airdrop is om de naam Stellar en de technologie voor de 30 miljoen accounthouders van Blockchain te positioneren en zo veel nieuwe gebruikers in het ecosysteem te brengen. Bovendien zal Stellar zich aansluiten bij Ethereum, Bitcoin en Bitcoin Cash als top-line opties in één van de meest populaire digitale wallets in de wereld.

Er wordt geschat dat mensen ongeveer $25 in XLM zullen ontvangen en de registratie is momenteel beschikbaar op de Blockchain.com website. Hoewel dit een publiciteitsstunt is, moet het meer aandacht en meer gebruikers naar het project brengen, dus over het geheel genomen een interessante aanpak.

Binance breidt uit

Op 9 november heeft Binance bekend gemaakt dat zij op zoek zijn naar het aantrekken van institutionele beleggers via diverse verbeteringen. Binance zal proberen om met institutionele beleggers te concurreren met onder meer Bakkt en het lijkt een serieuze concurrent te zijn.

Onder de recente verbeteringen voor insituional investeerders Binance inbegrepen:

 • aanstaande fiat-to-crypto gateway in Singapore
 • trapsgewijze kortingsprogramma voor traders met hoge volumes
 • meer steun voor rekeninghouders van bedrijven
 • eenvoudig registratieproces voor instituten
 • API-systeem maakt het voor bedrijven gemakkelijk om direct toegang te krijgen tot het Binance-platform

De nieuwe functies zullen worden voorzien:

 • tot 200 ondersteunde sub-accounts
 • overzicht van rekeningen en transacties voor subrekeningen: inloggeschiedenis, openstaande orders etc.
 • gratis geldovermakingen tussen subrekeningen
 • volledige controle over sub-accounts, inclusief het resetten van 2FA, verwijdering van API keys/orders

Modum heeft MODsense vrijgegeven

Op 9 november heeft Modum (het in Zürich gevestigde bedrijf dat een oplossing voor digitale value chain monitoring voor technologie en farmaceutische productie aanbiedt) bekendgemaakt dat MODsense, de temperatuur-monitoring-oplossing voor de farmaceutische supply chain die in samenwerking met Swiss Post en SAP is ontwikkeld, op de markt verkrijgbaar is.

MODsense biedt verschillende verbeteringen ten opzichte van bestaande processen:

 • eenvoudige bediening en integratie
 • onmiddellijk beschikbare data
 • automatische validatie van vooraf geconfigureerde kwaliteitscondities

Met de release is MODsense nu beschikbaar en de evaluatie kit stelt de klanten in staat om MODsense in hun organisatie te testen (vooral gericht op farmaceutische distributeurs). Deze kits moeten in december beginnen met de verzending. Dit alles maakt van MODsense een interessante investeringsmogelijkheid, vooral omdat de MODsense nog steeds buiten de top 200 in termen van mcap valt.

Elastos

Op 6 november heeft Elastos (in principe volledig gedecentraliseerd, peer-to-peer internet) een overzicht gegeven van het werkende ecosysteem met diverse live producten en nog veel meer in ontwikkeling.

Het ecosysteem omvat:

 • Elastos SPV Wallet – om gebruikers in staat te stellen unieke wallets te ontwikkelen die aansluiten op de blockchain.
 • Elastos Blockchain Merged Mining – maakt het mogelijk om bestaande bitcoin-miners in staat te stellen om hun klanten te updaten en tegelijkertijd Elastos te minen zonder overmatig energieverbruik.
 • Elastos DID Sidechain Service – zorgt voor naadloze interoperabiliteit tussen DApps en IDs van de apparaten.
 • Elastos TV Box en Dittobox – TV Box die kan werken als IPFS nodes ter ondersteuning van het gedistribueerde dataopslag netwerk voor het Elastos ecosysteem. Dittobox stelt gebruikers in staat om persoonlijke PC’s te gebruiken als Elastos Carriers.

En tot slot

De hard fork van Bitcoin cash staat gepland voor 15 november, met verschillende exchanges die reeds steun voor de splitsing hebben aangekondigd. De houders van BCH die op Coinbase, Binance of andere locaties zijn gevestigd, kunnen een één-op-één verdeling van de nieuwe BCH-token verwachten ten opzichte van hun holdings 1-2 uur voordat de hard-fork doorgaat.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

OmiseGO (OMG) lanceert eerste dApp: “Plasma Dog”, een 2D-platformer-videospe – OmiseGO, een second layer scaling oplossing voor Ethereum, heeft hun eerste live dApp gelanceerd.
De dApp. De game, is een side-scrolling videogame die het mogelijk maakt om in-game collectibles te verzamelen.

Ripple breidt xRapid uit en stimuleert zo het betalingsplatform ondersteund door MIT en Mastercard– Een consumentenbetalingsplatform ondersteund door MIT Media Lab, Mastercard en Ripple integreert Ripple’s XRP-aangedreven xRapid om de kosten te verlagen en de efficiëntie van grensoverschrijdende betalingen te verhogen.

EOS heeft het publiek misleid over het aantal transacties dat het kan afhandelen – De prestatiemetingen die zijn waargenomen wanneer factoren zoals echte netwerklatentie en packet loss worden geïmplementeerd, geven aan dat TPS in EOS-niveaus vergelijkbaar zijn met die van Ethereum.

Cardano Schepper Charles Hoskinson Hails zegt, “belangrijke stap voorwaarts in Crypto Interoperabiliteit” – Charles Hoskinson, medeoprichter van Ethereum en CEO van IOHK, het ingenieursbureau achter Cardano (ADA), zegt dat hij en zijn team “een belangrijke stap voorwaarts” hebben gezet in de interoperabiliteit van de blockchains.

Ethereum heeft een aanzienlijk potentieel: Miljonair Ex-Google CEO Eric Schmidt– Miljonair Eric Schmidt, de voormalige voorzitter van Google, is een ontluikende Bitcoin en blockchain liefhebber die zei dat Ethereum een “krachtig platform” zou kunnen zijn waarvan het nog onbenutte potentieel “off-the-charts” is.

Bitcoin ETF zal helpen om institutioneel geld in de Crypto-industrie te brengen, aldus VanEck – Op basis van een recent rapport heeft de directeur Digital Assets Strategy bij VanEck, Gabor Gurbacs, de Securities and Exchange Commission (SEC) geadviseerd om voorzichtig te zijn met haar uitspraak over de Bitcoin ETF die het agentschap momenteel herziet. Hij maakte bekend dat de goedkeuring van de ETF het agentschap de mogelijkheid zou kunnen bieden om de cryptomarkt te reguleren.

Crypto-events deze week:

10 November –

 • Neo – Super-fork

11 november – 

TE-FOOD – FoodChain lancering

12 november –

 • Duitsland – “Economic Summit”

13 november –

 • Event – New York Blockchain

14 november –

 • Event – Money 20/20
 • Event – ChainPoint 18

15 november –

 • Bitcoin Cash – Hard-fork
 • WAX – rating contract
 • Zilliqa – Live AMA op Telegram
 • Event – Dallas Blockchain

16 november – 

 • Event – CryptoFinance 2018

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment