Wekelijkse update 6 – 12 augustus

Een besluit van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een uitspraak over een langverwachte bitcoin ETF werd uitgesteld naar september. Dit leidde dinsdag tot een nieuwe verkoopgolf van alle belangrijke cryptocurrencies. Drie dagen later is de markt nog steeds niet klaar voor een productief herstel, met Bitcoin in het oog wachtend op een belangrijk keerpunt dat zijn short-term toekomst zou kunnen bepalen.

De crypto-markt heeft op dinsdag een dieptepunt bereikt van bijna $219 miljard, dit was ineens de laagste waarde van dit een jaar, volgens CoinMarketCap. Het daaropvolgende herstel slaagde er in om slechts $13 miljard in marktkapitalisatie toe te voegen aangezien verkoopdruk zeer hoog bleef. Tegen vrijdag was de markt ruwweg $226.6 miljard waard, een daling van $37 miljard ten opzichte van vorige week.

Met uitzondering van Tether, de zogenoemde dollargedekte stablecoin, kenden alle grote cryptocurrencies de afgelopen zeven dagen zware verliezen. In feite was Cardano’s ADA de enige die geen dubbelcijferige verliezen leed.

IOTA daalde met een duizelingwekkende 35% te midden van nieuwe controverse over de gevestigde Stichting in Berlijn. Ripple XRP daalde met meer dan 23%, terwijl EOS met 22% daalde.

Het lot van deze en andere valuta’s wordt in toenemende mate bepaald door Bitcoin, waarvan het marktaandeel op vrijdag tot 49,2 procent is gestegen, het hoogste percentage sinds december 2017.

Volkswagen Group bevestigt het gebruik van de blockchain

Op 8 augustus heeft de Volkswagen-groep bevestigd dat zij blockchain/DAG-systemen aan het testen zijn. Ze hebben bevestigd dat crypto technologie een enorm potentieel biedt voor onderhoud, logistiek, zelfbestuurde voertuigen en gespecialiseerde oplossingen zoals fraudebestendige odometers.

” De blockchain Technologie biedt veel mogelijkheden als het gaat om zelf rijdende voertuigen. Het kan auto’s beter beschermen tegen hackers dan andere technologieën, en het kan u helpen met automatische betalingen bij tankstations of car washes”.

 

IOTA is hun belangrijkste focus (IOTA bevestigde het partnerschap met VW eerder dit jaar), maar VW is ook op zoek naar Ethereum en Bitcoin.

Het gebruik van blockchain/DAG lijkt een perfecte use case voor de auto-industrie, dus dit is een zeer goed nieuws voor crypto.

Boer Stuttgart betreedt crypto

Op 2 augustus kondigde Boerse Stuttgart, de op één na grootste Duitse beurs, aan dat ze de crypto markt zullen betreden.

Ze zijn van plan een “multilateraal gereglementeerd handelsplatform” voor cryptocurrencies op te richten met veilige opslagdiensten voor digital assets. De Boerse is ook van plan een nieuw platform te ontwikkelen voor het uitvoeren van Initial Coin Offerings (ICO’s).

Het nieuws over deze plannen werd eerder op het jaar al bekend, nadat de beurs zei dat het een nieuwe app voor de handel in crypto aan het ontwikkelen was. Deze app heet Bison, die vrije toegang tot cryptoinvestering zou moeten aanbieden.

Börse Stuttgart ontstond in 1860 en is de negende grootste beurs in Europa, dus dit is natuurlijk weer een groot nieuws voor crypto na de Bakkt aankondiging.

SEC ETF-besluit uitgesteld

Op 7 augustus heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een besluit over een voorgesteld “bitcoin exchange-traded fund” (ETF) uitgesteld, aangezien dit het eerste financiële product in zijn soort zou zijn geweest.

De beleggingsmaatschappij VanEck werkte eerder op het jaar al samen met Solid X, een financiële dienstverlener, in een poging om een ETF te lanceren die door daadwerkelijke Bitcoins werd vertegenwoordigd in plaats van door futures. Een ETF is een financieel product dat de prijs van een asset volgt en genoteerd is aan een beurs. Dit betekent dat beleggers de onderliggende waarde niet hoeven te kopen.

ETF’s worden gezien als een methode voor institutionele beleggers om op een veiligere manier in cryptocurrency te investeren.

De markt reageerde slecht op dit nieuws, ook al werd het besluit van de ETF alleen maar uitgesteld in plaats van niet toegestaan.

ICON update

Op 7 augustus heeft ICON een reeks updates van het project aangekondigd.

Theloop, de belangrijkste technologiepartner van de ICON Foundation, heeft zich voorgenomen zich te rebranden naar ICONLOOP. Het nieuwe bedrijfsmerk zal naar verwachting de merkpositionering van ICON in Korea en de wereldmarkt verenigen en verbeteren.

De leden van de ICON Foundation Council hebben het eerste ICX terugkoopprogramma goedgekeurd. Het nieuwe ICX terugkoopprogramma geeft de stichting toestemming om tot $5 miljoen van de momenteel in omloop zijnde ICX terug te kopen.

Ze zullen ook de broncodes en documenten via verschillende releases vrijgeven aan GitHub. Daarnaast kondigden ze verschillende updates van de technologie en wallets aan. Dit alles zou de positie van ICON op de markt moeten verbeteren en hen in staat moeten stellen om één van de top-blockchain projecten te worden.

Waltonchain update

Waltonchain heeft deze week nieuws en updates aangekondigd. Het eerste nieuws is dat hun zelf ontwikkelde RFID-chip klaar is voor productie. De chip is kleiner dan 1mm (zonder antennes) en kost minder dan $0,02 per stuk

Ander nieuws is dat Waltonchain CEO Mo Bing & dochterbedrijf Silictec deelnamen aan China’s National Standardization of Blockchain Technology.

De bijeenkomst werd georganiseerd door het China Electronics Standardization Institute (CESI) en georganiseerd door Yi Jian Supply Chain Management Co, Ltd. Deze bijeenkomst werd bijgewoond door deskundigen uit de industrie (34 blockchain ondernemingen), waaronder Waltonchain.

Walton hield onlangs ook een Community Live AMA in het officiële Telegramkanaal, waarin zij antwoord gaven op de vragen van de gemeenschap.

Elastos kondigt TV Box aan

Op 8 augustus heeft Elastos groot nieuws aangekondigd over massaproductie van een tv-box. Elastos probeert een veilig en betrouwbaar internet van de toekomst te bouwen. Met de blockchain bieden ze de eerste volledig veilige omgeving op het web waar decentrale applicaties los van het internet staan.

Zij hebben de TV Box aangekondigd die mede wordt geproduceerd door Elastos en zijn ecosysteem strategische samenwerkingspartner, Shanghai Shijiu TV. Shanghai Shijiu TV biedt ’s werelds toonaangevende HTML5 en browser technologie op het gebied van OTT en Smart TV.

Shanghai Shijiu TV is een partner van verschillende top TV fabrikanten zoals Samsung, LG, Hisense en ntellectual property carriers Disney, IQIYI, en Tencent Video.

In de TV Box is Elastos geïnstalleerd, dat in de toekomst zal fungeren als een andere node op het netwerk van carriers om zo een gedecentraliseerd web op basis van Elastos te maken.

Onze afsluiter van deze update

De crypto-markt komt in een periode van toenemende onzekerheid omdat Bitcoin een belangrijk technisch keerpunt voor ogen heeft. Zoals de BTC dominantie-index duidelijk aantoont, zal de markt volgen waar Bitcoin heen gaat.

Het laagste dieptepunt (bekeken over 12 maanden) van de markt duidt erop dat de crypto psychologie beschadigd is, waardoor investeerders de golf van positieve fundamentele trends op het gebied van bitcoin custody ontkennen. Intercontinental Exchange en Boerse Stuttgart, twee van ’s werelds grootste beursexploitanten, hebben zoals we al eerder meldden grote plannen aangekondigd met als doel mainstream crypto trading investeerders aantrekken.

 

What's your reaction?

Leave a comment