Wekelijkse update 6 – 12 juli

Wekelijks TA overzicht – Bullish 📈

Totale Market Cap: ~ $271 miljard (~5.18%)
BTC Prijs: ~ $9.236 (~2%)
BTC-dominantie: 62.5%
Opmerkelijke movers: Elrond (89%), VeChain (60%), Dogecoin (56%), Cosmos (52%), Aave (44%)

Bitcoin heeft halverwege de week een poging gedaan tot een rally, maar de prestatie was zo zwak dat de prijs niet eens boven de 9.500 dollar uitkwam. Op moment van schrijven wordt BTC/USD verhandeld tegen $9.226, wat vrij onveranderd is ten opzichte van vorige week vrijdag. Opmerkelijk is dat sommige mid-cap en small-cap altcoins deze week wel een spectaculaire rally op touw wisten te zetten. Zo sprong Dogecoin (DOGE) op weekbasis met meer dan 60% omhoog en tikte het zo de $0.005335 aan, dit nadat er een virale video op TikTok gebruikers uitdaagde om de coin te kopen. VeChain, Stellar, Cosmos en Cardano toonden ook sterke winsten.

De marktkapitalisatie van Bitcoin bereikte een waarde van $169 miljard, terwijl het gemiddelde dagelijkse handelsvolume meer dan $17 miljard bedraagt. Bitcoin’s marktdominantie stabiliseerde zich op 62,9%. Meer dan 72% van de Bitcoin-houders verdient geld tegen de huidige prijs, en slechts 21,2% van hen staat in het rood. Een cluster van meer dan 1,3 miljoen adressen die meer dan 800.000 BTC’ s bezitten, vertegenwoordigt een break-even punt in de range van $9.350 tot $9.550. Geen wonder dat de BTC-bulls het moeilijk hebben om de prijs boven dit gebied te krijgen.

Markt dominantie

  • 1. Bitcoin - 62.5%
  • 2. Ethereum - 9.9%
  • 3. Ripple - 3.6%
  • 4. Tether - 3.4%

BTC - Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Op de weekly chart heeft Bitcoin (BTC) de eerste groene candle in meer dan een maand gedrukt, wat een signaal kan zijn dat het omkeerpunt net om de hoek ligt. We zullen echter een duurzame ontwikkeling boven de $10.000 moeten zien voordat het herstel zich in gang zet. De volgende vitale weerstand ligt op $10.400, wat het hoogste niveau van juni is. Ondertussen blijft de markt futloos en wacht het op sterke triggers die de prijs zullen helpen om de juiste richting te vinden.

De kritische support wordt nog steeds gecreëerd door de SMA50 die op dit moment 8.660 dollar bedraagt. Dit technische niveau heeft sinds begin mei gediend als een backstop voor de Bitcoin-bears en valt nu samen met de onderste lijn van het consolidatiekanaal. De MA blijft vlak, wat betekent dat de markt zijwaarts zou kunnen blijven bewegen; zolang de prijs boven dit level blijft, is de kans groot dat BTC uit zijn huidige range zal breken naar de bovenkant.

Zodra het bovenvermelde supportniveau wordt doorbroken, kan de sell-off worden uitgebreid naar de $8.300 (de middenlijn van de Bollinger Band en de psychologische $8.000). Een andere geduchte support wordt gecreëerd door SMA100 in de buurt van $7.300. Een duurzame stap onder dit gebied zal het bullish potentieel op lange termijn teniet doen.

De daily chart geeft het range-bound karakter van de Bitcoin bewegingen weer met de initiële resistance die door de SMA50 Daily wordt gecreëerd op $9.370. Deze wordt gevolgd door de bovenste lijn van de daily Bollinger Band die zich boven de $9.500 bevindt. BTC/USD handelt nu al meer dan drie weken onder deze MA. De lokale support wordt gecreëerd door de psychologische $9.000 die zich onder de dagelijkse BB bevindt. Zodra deze uit de weg is, zal de sell-off waarschijnlijk tractie krijgen met de volgende focus op de SMA100 van $8.700 en de bovengenoemde SMA50 weekly van $8.650.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Uit de In/Out of the Money Around Price (IOMAP) indicator kunnen we vaststellen dat meer dan 2,2 miljoen adressen eerder zo’n 1,43 miljoen BTC opkochten in een range van tussen de $9.172 en $9.442, wat een kritisch resistance niveau is aangezien meerdere van deze adressen gaan proberen om het break-even niveau op hun posities te behalen.

Kijkend naar de supportniveaus, hebben meer dan 1,4 miljoen adressen eerder een totaal van 851k BTC gekocht tussen de 8.882 en 9.153 dollar. Verwacht wordt dat dit als support zal fungeren aangezien de houders in deze range zullen proberen om winstgevend te blijven op hun posities en de prijzen boven dit niveau zullen pushen.

Door deze niveaus te vergelijken met die van de technische analyse, kunnen we nagaan of de kopers support zullen creëren in de buurt van de $9.000, terwijl de verkopers resistance zullen creëren rond de $9.300. De kracht van deze prijsklassen, zoals aangetoond door de omvang in volume van deze clusters, wijst erop dat het mogelijk is dat Bitcoin range gebonden is en potentieel sterk in beide richtingen kan bewegen wanneer de prijzen uitbreken.

Onze 6 belangrijkste artikels

Bitcoin vertoont een sterke correlatie met de S&P 500 en niet met goud!

Bitcoin is op dit moment meer gecorreleerd aan de Amerikaanse beurs dan aan Goud, wat betekent dat het zich gedraagt als een risicodragend asset en de neiging heeft om te dalen te midden van een vlucht naar een safe-haven, zoals goud. Kraken Intelligence, een onderzoekstak van de grote Amerikaanse cryptocurrency exchange Kraken, heeft een “Bitcoin Volatility Report” uitgebracht voor juni 2020. De Kraken-experts hebben ontdekt dat Bitcoin’s 30-daagse correlatie met de S&P 500 eind juni naar 0,56 is geklommen en zo de maand boven het 1-jaar-gemiddelde heeft afgesloten. Ondertussen daalde de correlatie met goud onder het 1-jaar-gemiddelde van 0,24 tot een bijna ‘4-month low’ van -0,49.

In deze context houden Bitcoin-traders de angstindicator van de aandelenmarkt in de gaten, die aangeduid wordt als “VIX“, die de 30-dagen toekomstgerichte volatiliteit van S&P 500 meet en de angsten en risicotolerantie van beleggers weerspiegelt. Het is duidelijk dat de Bitcoin-bulls het moeilijk zullen hebben om de koers hoger te duwen te midden van een groeiende risicoaversie en zorgen met betrekking tot de tweede golf van COVID-19 en het economisch herstel.

Eerder in juni beweerde stock to flow-analist PlanB dat een zware correlatie tussen Bitcoin en S&P 500 de Bitcoin-prijs naar $18.000 zou moeten hebben gestuurd.

Coinbase maakt zich klaar voor de volgende fase van de cryptomarkt!

Een nieuw rapport van Reuters beweert dat het crypto handelsplatform Coinbase bezig is met het aanvragen van een directe notering op de Amerikaanse markten. De potentiële notering zit in het beginstadium en het bedrijf moet nog worden goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission voor een zogenaamde IPO (beursintroductie).

Als deze mogelijkheid zich voordoet, zal dit een opmerkelijke stap zijn in de evolutie van de crypto-industrie, aangezien het de eerste crypto exchange zou zijn die een notering op de openbare markten verkrijgt. Indien goedgekeurd, zou Coinbase waarschijnlijk één van de enige niet-mining-gerelateerde crypto-bedrijven zijn die een publieke notering krijgt – wat een belangrijke stap is in de ontwikkeling van de jonge en snel groeiende industrie.

Volgens het rapport bevindt het noteringsproces zich nog in de beginfase en moet Coinbase nog formeel papierwerk indienen bij de SEC. Er staat ook in dat het bedrijf momenteel bezig is met het opstellen van een beursnotering met relevante partijen, waaronder investeringsbanken en advocatenkantoren.

“Coinbase zou de notering later dit jaar of begin volgend jaar kunnen doorvoeren, aldus de bronnen, die ervoor waarschuwen dat de plannen nog steeds aan verandering onderhevig zijn. Het bedrijf heeft nog niet gemeld dat het van plan is om met de SEC naar de beurs te gaan, maar is in gesprek geweest om investeringsbanken en advocatenkantoren in te huren”.

Groot Indisch bedrijf TCS lanceert cryptocurrency trading oplossing voor klanten van banken!

De cryptocurrency-industrie in India kreeg woensdag een boost toen Tata Consultancy Services (TCS)  aankondigde dat het “Quartz Smart Solution for Crypto Services” zal lanceren. TCS is India’s meest toonaangevende organisatie voor IT-diensten, consulting en bedrijfsoplossingen, die deel uitmaakt van de Tata groep, India’s grootste multinationale businessgroep. Het bedrijf is genoteerd aan twee Indiase beurzen: de BSE (voorheen Bombay Stock Exchange) en de NSE (National Stock Exchange).

Quartz Smart Solution for Crypto Services heeft als doel financiële instellingen te helpen bij het aanbieden van cryptocurrency trading, aldus de aankondiging van TCS, en voegt daaraan toe dat het “banken en beleggingsondernemingen in staat stelt om investeringen en portfolio’s te diversifiëren in cryptocurrencies en digital assets ten behoeve van hun klanten”.

Het bedrijf heeft dit uitgewerkt:

De oplossing is ontworpen om meerdere cryptocurrency’s en stablecoins te ondersteunen, evenals digital assets die gekoppeld zijn aan fiatvaluta’s, handelsplatformen en openbare blockchain-netwerken.

TCS benadrukte verder: Belangrijk is dat het banken en beleggingsondernemingen kan helpen om hun klanten de mogelijkheid te bieden om betalingen in de vorm van ‘digitaal geld’ over te maken en te profiteren van lagere transactiekosten en snellere toegang tot liquiditeit.

Met meer dan 448.000 consultants in 46 landen genereerde TCS dit jaar een omzet van 22 miljard dollar. Quartz, een door TCS geïncubeerde start-up, maakt het mogelijk om bestaande systemen te integreren met blockchain-platforms en andere messaging-netwerken.

Volgens Weiss Ratings gaat Bitcoin in 2021 naar de $70.000!

Het populaire maar controversiële stock-to-flow (S2F) model geeft nu aan dat Bitcoin tegen midden 2021 $70.000 zou kunnen bedragen, zo zeggen twee analisten bij Weiss Crypto Ratings. Het S2F-model vergelijkt de hoeveelheid grondstof in omloop gedeeld door de hoeveelheid die elk jaar wordt geproduceerd. Het model wordt traditioneel gebruikt om de intrinsieke waarde van edelmetalen zoals goud en zilver te analyseren.

“Hoewel het model gebaseerd is op een andere methode dan het Weiss Cryptocurrency cycles-model, wordt het in de cryptowereld algemeen gerespecteerd. En dat wijst op een heftige rally in de komende 12 maanden.”

Goud heeft momenteel een S2F van 62 – wat betekent dat het 62 jaar zou kosten om de wereldwijde bovengrondse holdings te evenaren, aldus Weiss analisten Bruce Ng en Juan M. Villaverde. Zilver staat op 22, terwijl Bitcoin’s S2F-score 56 is, wat betekent dat BTC op het punt staat te concurreren met goud als een safe-haven belegging. De macro-economische factoren zijn ook gunstig voor BTC. De Federal Reserve van de Verenigde Staten “heeft de monetaire brandslangen aangezet” en heeft in de afgelopen 13 weken zo’n $2,9 biljoen aan nieuw papiergeld bijgedrukt.

“Door welke maatregel dan ook, dit is corruptie van geld op industriële schaal. Historisch gezien, investeren beleggers in goud als een safe haven wanneer ze het vertrouwen in papiergeld verliezen. Deze keer gaan ze ook in Bitcoin investeren. En inderdaad, beide zijn al in opkomst. Maar Bitcoin gaat sneller stijgen en presteert beter dan goud sinds de pandemie. En dit is nog maar het begin”.

Vechain één van de meest innovatieve blockchain bedrijven

De Shanghai Municipal Economics & Information Commission publiceerde samen met de Financial Information Association een nieuw rapport dat VeChain’s innovatie in de blockchain sector erkent. Het rapport, dat Global Blockchain Innovation Applications 2020 wordt genoemd, belicht 3 van VeChain’s belangrijkste projecten in de provincie Shanghai: de samenwerking met Shanghai Gas, Walmart en H&M’s duurzame ontwikkeling. In het rapport wordt opgemerkt dat dit ecosysteem samen met een nieuwe blockchain-infrastructuur de handel, financiële diensteninnovatie en het delen van industriegegevens in de provincie heeft verbeterd.

Het rapport benadrukt de samenwerking tussen VeChain en Walmart Shanghai. Eind vorig jaar hebben beide bedrijven het Walmart China Blockchain Tracking Platform (WCBTP) gelanceerd. Op basis van de VeChainThor blockchain heeft de supermarktketen de verscheidenheid aan producten die zij haar klanten aanbiedt kunnen uitbreiden. Daarnaast kan Walmart informatie over haar producten delen met leveranciers en klanten. Zij kunnen een bepaald product volgen vanaf het begin van de supply chain tot aan de dichtstbijzijnde Walmart-winkel. Eenmaal daar kunnen klanten de WCBTP gebruiken om alle informatie over een product te ontvangen.

Tot slot benadrukt het rapport de samenwerking tussen VeChain en DNV GL om producten, materialen en verwerkingsbedrijven voor de H&M groep te controleren en te traceren. De samenwerking begon in 2018 en heeft de modegigant in staat gesteld om de beste duurzame en recyclebare materialen te vinden voor de productie van zijn kleding.

CFTC introduceert nieuw regelgevend kader

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft een consensus bereikt tussen de politieke partijen om het “Strategisch Plan 2020-2024” op te stellen en goed te keuren. De Amerikaanse toezichthouder heeft zich ten doel gesteld de innovatie en de regelgeving voor de marktdeelnemers te verbeteren. In die zin heeft de regelgever verklaard dat hij zich zal buigen over deze kwestie:

“We zullen een holistisch kader ontwikkelen om verantwoorde innovatie in digital assets te bevorderen.”

Bitcoin 2024: Een nieuw wettelijk kader zou de adoptie kunnen verhogen. De Amerikaanse toezichthouder erkende dat Bitcoin en Ethereum deel uitmaken van deze “nieuwe commodity”-categorie. Daarom zouden beide cryptocurrency’s in de komende jaren volledige goedkeuring kunnen krijgen van een Amerikaanse instelling en het wettelijk kader. Bijgevolg, er zou in de komende jaren een nieuw tijdperk van adoptie kunnen aanbreken.

Als onderdeel van het strategisch plan zal de toezichthouder de transparantie en de liquiditeit van de onder haar jurisdictie vallende assets bevorderen. Dit zou het aantal cryptocurrency’s en digital assets die de classificatie van ‘commidity’ krijgen, zoals privacy coins Monero, Dash, Zcash, kunnen verminderen. Zoals gerapporteerd door CNF is deze kwestie momenteel één van de belangrijkste in de crypto-ruimte.

Save the best for last

Bye bye volatiliteit

Volgens een recent onderzoek van de cryptocurrency exchange Kraken is de jaar-volatiliteit van Bitcoin in de maand juni gedaald van 78% naar 51%, wat het laagste niveau is van de afgelopen zes maanden. Terwijl sommige analisten zeggen dat de afnemende volatiliteit aangeeft dat Bitcoin volwassener wordt, zijn traders een beetje uitgeput door de richtingloze markt die nu al meer dan een maand vastzit in een krappe range. Ondertussen heeft de ’30-day volatility’ het laagste niveau sinds maart 2019 bereikt, deze is nu 25.5%.

De lage volatiliteit is nauw verbonden met de trading volumes. Dit is in juni naar een ‘4-month-low’ dieptepunt van $36.6 miljard gegaan.

Crypto-term van de week:

Candles 🕯 – Kan je geen kop of staart maken van een crypto chart? Hier is een simpele blik op hoe ze werken…

Een candlestick chart is een grafische techniek die wordt gebruikt om prijsveranderingen te tonen in combinatie met de tijd. Elke candle geeft 4 informatiepunten weer: openingsprijs, sluitingsprijs, ‘high’ en ‘low’. Ook wel bekend als ” candles ” in het kort.

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

1. Bitcoin zal nooit echt privé zijn zegt Andreas Antonopoulos – Bitcoin-onderwijzer Andreas Antonopoulos zegt dat hij graag meer privacy-functies op Bitcoin zou willen zien, maar dat zal waarschijnlijk niet snel gebeuren. In een livestream van Q&A op het YouTube-kanaal van Antonopoulos op 7 juli zei hij dat het onwaarschijnlijk is dat Bitcoin (BTC) ooit privacy-functies zal implementeren die vergelijkbaar zijn met die van Monero (XMR). Antonopoulos zei dat het creëren van dergelijke functies op een cryptocurrency als BTC “een enorme hoeveelheid controverse zou creëren”. Bovendien zei hij dat de structuur van Bitcoin gewoonweg geen ring signatures en stealth adressen toestaat.

2. Voormalige top “treasury” functionaris sluit zich aan bij Bitcoin tracking bedrijf Chainalysis – Een voormalige topambtenaar van het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft zich nu aangesloten bij het analysebureau Chainalysis. Sigal Mandelker diende als ‘treasury ondersecretaris voor terrorisme en financiële intelligentie’ onder President Trump tot ze in oktober vorig jaar ontslag nam. Mandelker, die eerder waarschuwde dat er een aangepaste wetgeving nodig is om de handel in cryptocurrency te reguleren vanwege het terrorisme, zal nu bij Chainalysis werken als adviseur.

3.TikTok stuurt Dogecoin prijs naar een “2 year high”, zoals Twitter zegt ‘Be Smart’ – Meme-based cryptocurrency Dogecoin (DOGE) waarschuwt traders voor speculatie nadat de koers in 24 uur tijd steeg met 50%. In een tweet op 8 juli deed de verantwoordelijke van het @Dogecoin Twitter-account een beroep op kopers om “rekening te houden met de bedoelingen die mensen hebben als ze je dingen laten kopen“. DOGE is de afgelopen dagen omhoog geschoten dankzij een publiciteitscampagne met behulp van video’s die viraal gingen op het Chinese social-media-netwerk TikTok.

4.Zonnekloppers kunnen bij Expedia-hotelreserveringen weer betalen met crypto – Travala.com ondersteunt betalingen in 30 cryptocurrencies. Het was sinds 2018 niet meer mogelijk om een Bitcoin-betaling te doen voor een reservering op Expedia. Beide bedrijven hopen dat de samenwerking de toeristische industrie zal helpen herstellen in de nasleep van COVID-19. (Opmerking: Travala wordt gesteund door Binance, die CMC in april heeft overgenomen).

5.Visa’s ‘head of crypto’ heeft gezegd dat digitale valuta’s van de centrale bank ” één van de belangrijkste trends voor de toekomst van het geld en betalingen” zullen zijn- Cuy Sheffield zei dat de wereldwijde belangstelling voor CBDC’s niet zal verdwijnen… en zei dat de weg die regeringen inslaan, grote gevolgen zal hebben voor privacy, monetaire soevereiniteit, geopolitiek en financiële inclusie.

6. App koppelt Bitcoin aan bankrekeningen – Een nieuwe applicatie die klaar is om Bitcoin- en Lightning Network-betalingen te koppelen aan de bankrekeningen van de gebruiker wordt op dit moment getest.

Strike, de nieuwe app achter Zap Lightning Wallet’s ontwikkelaar Jack Mallers, is volgens een nieuw rapport in een bètafase gekomen. Zoals aangekondigd in het rapport van Mallers, zal de applicatie gebruikers in staat stellen om Bitcoin onmiddellijk van en naar bankrekeningen te versturen en te ontvangen, zonder dat er een wallet- of Bitcoin-rekening nodig is. Andere gebruikelijke cryptocurrency regelgeving voor exchanges, zoals Know Your Customer (KYC), zal naar verluidt tot een minimum beperkt worden.

Aankomende events –

13 juli – 

  • Verge – Halving
  • ICON – NFT review periode eindigt

14 juli –

  • PundiX – XPOS handelaar PayPal app

15 juli –

  • Binance – Kwartaalse token burn
  • Grin – Mainnet upgrade

16 juli –

  • Zcash – Heartwood Network Upgrade
What's your reaction?

Leave a comment