Wekelijkse update 7 -13 oktober

Op het moment van schrijven is het hier in België een regenachtige dag net zoals dat bij de cryptocurrency markt ook het geval is. Een mix van negatief, maar verwacht nieuws stuitte ook op andere positieve en bekende verhalen.

De negatieve ontwikkeling is dat de SEC weigert om Bitwise groen licht te geven in het voorstel om een ETF te lanceren. Gelukkig, heeft Bitwise reeds gemeld dat het zal volharden in het nastreven van de regelwijziging en dat het zijn voorstel binnenkort zal vernieuwen.

Aan de positieve zijde van de krantenkoppen is er het nieuws van de dag vanuit Zwitserland. SIX, de exploitant van de Zwitserse beurs, heeft een akkoord bereikt met de Zwitserse centrale bank (SNB) om een proof of concept te maken met een digitale versie van de Zwitserse frank.

SIX zou verantwoordelijk zijn voor de tokenisering van de aandelen die genoteerd staan op de beurs van het Alpenland, terwijl de SNB een digitale versie van haar nationale munt zou uitbrengen. Het is de bedoeling om een volledig digitaal genoteerde markt te kunnen testen en evalueren.

BTC/USD –

De Bitcoin-prijs beweegt zich nu al een drietal weken binnen de consolidatiemodus, en dat in een zeer krappe range. Op het gebied van de range ligt de high op 8800 dollar, met een low down op 7800 dollar. Dit patroon is sinds 25 september van kracht, die door de diepe val op 23 september in het spel kwam. De prijs daalde met zo’n 20%, van $10.000 tot $7790, dit was de laagste prijs sinds juni 2019.

Zoals vermeld bij de waargenomen consolidatie heeft de prijsactie het zogenaamde “bearish pennant structuur” gevormd. Op technisch vlak staat BTC blootgesteld voor verdere neerwaartse risico’s, mochten de bears erin slagen om te profiteren van dit patroon. Als er een uitbraak wordt vastgesteld, dan zal er zeer waarschijnlijk opnieuw een sterke golf van verkoopdruk ontstaan. Vanuit de centrale niveaus zou het zeer nadelig zijn voor de Bitcoin-prijs.

Het herstel van 2019

De indrukwekkende stijgingen die Bitcoin in 2019 gemaakt heeft, kan niet ontkend worden. De prijs startte het jaar met een deprimerende prijs van $3500, dit na het dieptepunt van $3100 in 2018. In eerste instantie was de prijs met meer dan 300% gestegen, alvorens het de prijszone van 13.000 dollar betrad. Dit was de hoogste prijs die de markt sinds januari 2018 heeft gezien.

Sinds Bitcoin de controle in juni/juli over de $13.000 regio verloor, is de prijs met zo’n 40% gedaald. De prijs behoudt nog steeds een zeer respectabele winst op jaarbasis, maar er is momenteel geen teken dat de huidige negatieve trend zal veranderen. Er is slechts één belangrijke support, namelijk die rond de $7500-7000 zone.

Onze mening

Gezien de bekende ‘pennant’ structuur, is de kans groot dat we een verdere negatieve trend gaan zien. Enkel als de bulls de slaagkansen van de pennant structuur kunnen doorbreken is er een ommekeer mogelijk. Een bevestiging zou een dagelijkse breakout-sluiting en een nieuwe test van de structuur moeten zijn. De entree zou ideaal zijn rond de $7800-8000, zodra er aan de bovengenoemde voorwaarden wordt voldaan. Doelstellingen; $6150, $5000 en dan $3500, stopt bij $9000 dollar.

Een upside-scenario kan om de hoek liggen; de bulls zullen een dagelijkse sluiting moeten afdwingen en een nieuwe test van $8800 moeten doen. De doelstellingen zouden dan 10.000 dollar, 10.500 dollar en vervolgens 12.500 dollar moeten zijn. De stops worden in dat geval op 7.500 dollar dollar geplaatst.

Vanguard heeft samengewerkt met een Nasdaq Ventures-backed blockchain startup, Symbiont, om een trading platform te ontwikkelen voor de valutamarkt.

Met deze ontwikkeling wil Vanguard de transactiekosten voor de triljoenen dollars aan valuta’s die het jaarlijks verhandelt verlagen, door peer-to-peer trading voor beleggers te stimuleren. Dit door hen “rechtstreeks via blockchain technologie aan te sluiten”.

Volgens Symbiont CEO, Mark Smith, is Symbiont “de enige blockchain oplossing voor ondernemingen” omdat “de anderen ofwel niet echt blockchains zijn, geen privacy- en security-tekortkomingen vertonen, of niets anders dan ideeën hebben aangereikt”. De startup staat bekend als één van de meest succesvolle concurrenten van grote spelers zoals Hyperledger en Digital Asset, binnen de bedrijfs-blockchain sfeer.

Als het project succesvol zou zijn, dan zou het een andere belangrijke mijlpaal zijn voor Wall Street, met dank aan Vanguard, die in 1975 het eerste indexfonds oprichtte.

Unicef richt zijn eerste crypto donatie fonds op

UNICEF, het Kinderfonds van de Verenigde Naties, heeft een cryptofonds opgericht om donaties van Bitcoin en Ether te ontvangen, deze op te slaan en te distribueren, met als doel om open-sourcetechnologie voor kinderen over de hele wereld te ondersteunen.

UNICEF zei in een aankondiging op woensdag dat het “de eerste keer is dat VN-organisaties, het Cryptocurrency Fonds een bijdrage zal ontvangen in cryptocvaluta en een subsidie zal ontvangen in dezelfde digitale vorm”.

De organisatie voegde de eerste bijdragen aan het UNICEF Cryptocurrency Fund toe, afkomstig van de Ethereum Foundation en “zal ten goede komen aan drie begunstigden van het UNICEF Innovation Fund”.

De drie begunstigden die de eerste donaties zullen ontvangen zijn Prescrypto, Atix Labs en Utopixar, die zich richten op de volgende gebieden: “het opvolgen van recepten, het matchen van investeerders en degenen die financiering nodig hebben, en community tokens en betrokkenheid”.

Aya Miyaguchi, uitvoerend directeur van de Ethereum Foundation, zei in een keynote speech op de DevCon-evenement dat er 100 ether, met een waarde van ongeveer 18.000 dollar aan de huidige prijs, via het nieuwe samenwerkingsverband naar UNICEF is gestuurd.

“Dit is een nieuwe en opwindende uitdaging voor UNICEF,” zei UNICEF Executive Director Henrietta Fore. “Als digitale economieën en valuta’s het potentieel hebben om het leven van toekomstige generaties vorm te geven, dan is het belangrijk dat we de mogelijkheden die ze bieden onderzoeken.”

“Samen met UNICEF ondernemen we actie met het Crypto-fonds om de toegang tot basisbehoeften, rechten en middelen te verbeteren”, aldus Miyaguchi in de aankondiging.

Mastercard, Visa en Stripe in twijfel om samen te werken met het Libra project

Twee Amerikaanse wetgevers – Senator Sherrod Brown van Ohio en Senator Brian Schatz van Hawaï – hebben drie betalingsgiganten gevraagd om hun partnerschappen met het door Facebook-geleide voorgestelde stablecoin project, Libra, te heroverwegen.

In drie brieven aan de CEO’s van de bedrijven zeiden Brown en Schatz dat het Libra project risico’s met zich meebrengt voor consumenten, financiële instellingen, het wereldwijde financiële systeem en de bredere betalingsmogelijkheden voor de drie bedrijven.

“We dringen er bij u op aan om goed na te denken over hoe uw bedrijven deze risico’s zullen beheersen voordat u verder gaat, aangezien Facebook het Congres, de financiële toezichthouders en misschien zelfs uw bedrijven nog niet heeft laten zien dat het deze risico’s serieus neemt,” aldus de senatoren.

Zij zeiden dat Facebook geen duidelijk plan heeft voorgelegd om te voorkomen dat Libra onder andere criminele activiteiten en de financiering van terrorisme mogelijk maakt.

“Facebook worstelt momenteel om massieve kwesties, zoals privacyschendingen, desinformatie, verkiezingsinterferentie, onderscheid, en fraude aan te pakken, en het heeft geen capaciteit aangetoond om die mislukkingen onder controle te brengen,”.

 

Executives van Visa, Mastercard en Stripe zijn naar verluidt zelf ook bezorgd over de manier waarop Facebook omgaat met privacykwesties en zij zijn terughoudend om zich officieel aan te melden bij het Libra-project.

Vorige week nog stopte een andere betalingsgigant, PayPal, officieel met het project en verklaarde dat het “de aspiraties van Libra steunt en zich verheugt op de voortzetting van het overleg over samenwerkingsverbanden in de toekomst”.

Telegram's blockchain project TON laat van zich horen met positief nieuws

Na het inzamelen van 1,7 miljard dollar vorig jaar en het in stand houden van bijna volledige radiostilte sindsdien, komt de messaging app Telegram eindelijk naar buiten met zijn betrokkenheid van het Telegram Open Network (TON).

De eerste vermelding van TON en de native Gram tokens verscheen dinsdagmorgen op de officiële website van Telegram in de vorm van een terms of service (ToS) voor de wallet-applicatie. Volgens ToS, zal Telegram de wallet integreren in haar flagship messaging app en deze ook als stand-alone product aanbieden.

“Wij hebben geen controle over het TON Blockchain netwerk en kunnen daarom niet garanderen dat de transactiegegevens die u via de services indient, worden gevalideerd en bevestigd op de TON Blockchain”, luidt het document.

 

De wallet wordt geleverd door het in Londen gevestigde Telegram FZ-LLC, één van de entiteiten die Telegram heeft geregistreerd voor berichtactiviteiten en die een officiële uitgever is van de op Android gebaseerde Telegram-app.

Dit is de eerste keer dat Telegram de link met TON publiekelijk heeft erkend. Noch de CEO van het bedrijf, Pavel Durov, noch andere vertegenwoordigers van het bedrijf hebben het project ooit aangekondigd of toegelicht.

Tot nu toe had alleen de registratie van TON’s eenvoudige overeenkomst voor toekomstige penningen (SAFT) met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) – die Telegram, Pavel Durov en zijn broer Nikolai op de lijst zette – het bedrijf formeel aan het blockchain project gekoppeld.

Investeerders kochten de komende gram tokens tijdens twee slotrondes in februari en maart 2018 voor een prijs van respectievelijk 37 cent en 1,33 dollar per stuk. Begin september werd de code voor TON’s blockchain nodes vrijgegeven en op 2 oktober ontvingen investeerders e-mails met een link naar TON’s key-generator (zodat ze toegang hebben tot hun eigenlijke tokens). Het project is gepland om niet later dan 31 Okt. van start te gaan.

De SEC wijst opnieuw het Bitwise ETF voorstel af

De SEC heeft het Bitcoin ETF-voorstel van Bitwise Asset Management afgewezen, waarmee de laatste kans voor het debuut van een Bitcoin ETF op een beurs in 2019 werd gemist.

Na het afwijzen van verschillende aanvragen in de loop der jaren heeft de SEC in een brief van januari vorig jaar haar zorgen over de ETF’s van Bitcoin uiteengezet. Als reactie daarop heeft Bitwise uitgebreid onderzoek gedaan en presentaties gegeven aan SEC-medewerkers om hen te overtuigen van de geschiktheid van cryptomarkten voor een ETF.

Maar het besluit van het federale agentschap om de aanvraag af te wijzen, toont aan dat het agentschap nog steeds niet overtuigd is.

Waarom heeft de SEC Bitwise afgewezen?

Onderzoeksresultaten van Bitwise beweren dat 95 procent van het volume op cryptocurrency exchanges vals is. In haar archivering en presentaties betoogde de in San Francisco gevestigde firma dat haar

spotprijzen waren afgeleid van de “echte” Bitcoin-markt die bestond uit 10 cryptocurrency exchanges. Deze markt vertoonde relatief lage spreads en was “resistent” tegen manipulatie, meende Bitwise.

De SEC heeft de argumentatie van Bitwise niet gevolgd.

Bitwise’s pogingen om de bezorgdheid over de crypto-industrie weg te nemen, ook al is dit uiteindelijk niet gelukt, krijgen nu al een duim-omhoog van de industrie-waarnemers.

BitGo biedt de mogelijkheid om Crypto-assets te bewaren met behulp van 'Bitstamp Management'

BitGo, een digitaal bedrijf dat zich bezighoudt met financiële diensten, biedt een veilige opslag aan in bankkluizen voor Cryptocurrency assets onder leiding van de cryptocurrency exchange Bitstamp’s management.

David Osojnik, Bitstamp CTO, sprak het vertrouwen uit dat BitGo’s “exclusieve focus op institutionele diensten hen in staat heeft gesteld om de technologie en processen te ontwikkelen die nodig zijn voor het uitvoeren van een robuuste en conforme crypto exchange”.

BitGo is ook begonnen met het opzetten van een nieuwe staking service voor klanten die hun assets parkeren bij de professionele custodian-dochter BitGo Trust.

En tot slot

Altcoin season of niet?

Wat de cryptocurrency markt betreft, bestaat de discussie er de afgelopen maanden of er al dan niet een nieuw “Altcoin-season” zal komen. Naar onze mening zou het scenario wel eens veel complexer kunnen zijn.

De eerste overweging die je moeten definiëren is, “wat is een Altcoin?” In theorie is een Altcoin alles wat geen Bitcoin is. Op basis van deze opvatting is het moeilijk om een nieuwe bullish trend voor dit segment uit te roepen, zeker wanneer je gaat kijken naar essentiële projecten zoals Monero of Cardano die nog ver van hun historische “all-time highs” verwijderd zijn.

Een meer verruimende visie bestaat erin om het te bekijken door middel van marktkapitalisatie. Tegen deze achtergrond zijn het tweede en derde project volgens hun kapitalisatie, Ethereum en XRP, in een opwaartse trend ten opzichte van Bitcoin.

De rest van de top 10 cryptovaluta’s op basis van kapitalisatie, kennen technische dieptepunten in vergelijking met Bitcoin en met zeer duidelijke structuren van divergenties tussen de prijs en de indicatoren.

Crypto-term van de week:

Application Programming Interface (API) – API staat voor Application Programming Interface. Het is een set van procedures, protocollen en tools voor het bouwen van softwaretoepassingen. API’s geven aan hoe softwarecomponenten op elkaar moeten inwerken, zoals welke data te gebruiken en welke acties moeten worden ondernomen.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

CFTC voorzitter verklaart dat ETH een commodity is; voorziet ETH-derivaten om binnenkort in de VS te kunnen verhandelen – Op de Yahoo Finance Summit vandaag, zei CFTC-voorzitter Heath Tarbert dat hij gelooft dat ETH onder de supervisie van de CFTC valt en verwacht dat de CFTC Ether-derivaten in de nabije toekomst op de Amerikaanse markt zouden kunnen verhandeld worden.

Finastra, de op twee na grootste FinTech-firma ter wereld, wordt lid van RippleNet – Ripple kondigde op woensdag (9 oktober) een samenwerking aan met het Britse Finastra, dat naar verluidt de op twee na grootste FinTech firma ter wereld is, met als doel om Finastra’s klanten (financiële instellingen) toegang te geven tot RippleNet, Ripple’s wereldwijde betaalnetwerk. Dit voor een sneller, goedkoper betalingsverkeer, en meer betrouwbare grensoverschrijdende betalingen.

Bitcoin is net belangrijk geworden voor één miljard mensen in India en Hongkong – Nu de protesten tegen de regering over de hele wereld blijven uitbreken – met geldautomaten in Hongkong die naar verluidt zonder geld komen te zitten, en duizenden bankrekeningen in India die worden bevroren als gevolg van een schandaal waarbij de PMC Bank van het land betrokken is – zal het begrip deflatoire en censuurbestendige cryptografie, zoals gedefiniëerd door rekensommen, een sterke aantrekkingskracht beginnen te krijgen.

Duitse staatsbank zegt dat Bitcoin naar 90.000 dollar gaat, “ultra hard money” – De “stock-to-flow”-benadering, die zijn oorsprong vindt in de commodity-marktanalyse, wordt gebruikt om de ‘hardheid’ van een asset te bepalen. Wanneer dit op Bitcoin zou worden toegepast, zou er een ongewoon sterke correlatie ontstaan tussen de marktwaarde van deze cryptografie en de verhouding tussen de bestaande Bitcoin-voorraden (‘voorraad’) en het nieuwe aanbod (‘flow’),” zeggen ze.

“Satoshi’s ‘geniale zet’ was om het aanbod los te koppelen van de prijs en van de mining inspanningen (in het geval van Bitcoin: rekenkracht). Het is vermeldenswaardig dat deze ‘moeilijkheidsaanpassing’ in het geval van alle Bitcoins voorgangers, bijv. Bit Gold, niet voorkwam.

Grayscale: Institutionele interesse in crypto is in het tweede kwartaal van 2019 verdubbelt – Alleen al in het tweede kwartaal kwam er 85 miljoen dollar van beleggers – twee keer zoveel als in het eerste kwartaal – met institutionele beleggers die in totaal meer dan 80% bijdroegen.

Bitcoin, gold, stock to flow, Oct 2019

Bitcoin, goud, stock to flow, okt 2019

Binance biedt ondersteuning voor WeChat en Alipay om Bitcoin in China aan te kopen –  Cryptocurrency exchange Binance is klaar om nog twee kanalen toe te voegen aan de fiat gateway – WeChat en Alipay, waardoor gebruikers in China bitcoin (BTC) kunnen kopen met de twee betalingsopties.

Events deze week:

16 oktober –

  • Qtum – Qtum 2.0 hard fork
  • ARK – Ark Core 2.6 op DevNet

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment