Wekelijkse update 7 – 13 september

Wekelijks TA overzicht – Bullish 📈

Totale Market Cap: ~ $338 miljard (~3%)
BTC Prijs: ~ $10.335 (~1%)
BTC-dominantie: 56.6%
Opmerkelijke movers:  Yearn.finance (54%), NXM (60%), IOST (54%), Flexacoin (44%)

Bitcoin zit nu al meer dan een week in consolidatie sinds de vrije val vanaf de 12.000 dollar. Bitcoin is deze week ook verdacht stil geweest. Hoewel sommige van de beste cryptocurrency assets sterke ups en downs kenden, bleef Bitcoin in een relatieve sereniteit. De prijsactie van Bitcoin werd beperkt door $10.000 aan de onderzijde en $10.500 aan de bovenzijde.

Afgezien van het wilde DeFi-segment was de week vanuit fundamenteel oogpunt onbewogen, wat resulteerde in frustratie bij traders. Maar, Bitcoin is als een gecomprimeerde veer. Hoe langer het vastzit in een bepaalde range, hoe heftiger het wordt wanneer de range eenmaal is doorbroken. Laten we eens goed kijken naar de basisprincipes en de technische indicatoren om te zien waar BTC in de nabije toekomst naartoe kan gaan.

Er zijn regelmatig pogingen gedaan om Bitcoin boven de grenswaarde van $10.500 te krijgen, maar tot nu toe is er nog geen enkele poging ondernomen. De situatie zou helemaal kunnen veranderen wanneer de bulls op koers blijven, nadat er een technische doorbraak plaatsvindt.

Markt dominantie

  • 1. Bitcoin - 56.6%
  • 2. Ethereum - 12.4%
  • 3. Ripple - 2.9%
  • 4. Tether - 4.3%

BTC - Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

De Bitcoin-prijs vertoont een duidelijk koopsignaal na een ongelooflijke doorbraak boven een belangrijke maar kortstondige dalende trendlijn. De grootste vraag is echter of dit voor de bulls genoeg is om momentum te creëren en zo voorbij die weerstand van $10.400 te gaan (50 Simple Moving Average in de 4-uursrange).

De Relative Strength Index (RSI) versterkt de aanwezigheid van de koopdruk met een piek boven de middellijn (MA). De Moving Average Convergence Divergence (MACD) komt dichter bij de gemiddelde lijn (0,00) na het herstel van een dip die eerder tot -311 ging. Indien er een opwaarts momentum zal plaatsvinden, is er een enorme kans dat BTC aan tractie zal winnen, waardoor er minder congestie is rond die $10.400, met als gevolg dat er ook een snel een rally naar de $10.800 kan gebeuren. Andere belangrijke barrières om in gedachten te houden zijn de 11.000 dollar, en de 100 SMA rond de 11.500 dollar.

De daggrafiek toont aan dat Bitcoin’s weerstand van $10.400, het de bulls in het verleden moeilijk heeft gemaakt (februari en juni). In beide gevallen werd BTC in die periode afgewezen tegen dit level. Als gevolg hiervan viel BTC rond februari terug in een bodemloze put die midden maart leidde tot een prijs van maar liefst $3.800. In juni trok Bitcoin zich ook terug vanaf dit level, maar vond hij wel support rond de $9.000. Dus als Bitcoin wordt afgewezen op $10.400, dan kan het wel in een neerwaartse spiraal terecht komen richting de $9.000 of erger nog, $8.500.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

On-chain data

BTC prijsanalyse aan de hand van data – De on-chain gegevens bevestigen dat er een aanzienlijke barrière is in de range van $9.500-$8.400, met bijna 4 miljoen adressen die hun break-even punt hebben binnen dat gebied.

De bears zullen echter nog een sterke barrière moeten overwinnen voordat ze hun ogen op 9.000 dollar kunnen richten. De psychologische $10.000 die deze week als ondergrens van het consolidatiekanaal diende, kan een harde noot zijn om te kraken.  Als de prijs deze barrière overwint, dan kan het bullish momentum beginnen sneeuwballen met de volgende focus op $12.000 en $12.500, wat het hoogste niveau van dit jaar is.

Tot slot: On-chain data toont aan dat Bitcoin mogelijk klaar is voor aanzienlijke winst. Verschillende cijfers geven aan dat marktdeelnemers overwegen om de BTC dip te kopen; BTC kan deze daling echter uitbreiden tot $9.000 voordat de whales besluiten om het spel te betreden. Een duurzame zet onder de $10.000 zal een signaal zijn dat de prijs zal dalen voordat hij stijgt. Aan de andere kant wordt er een initiële barrière gecreëerd rond de $10.500. Als deze eenmaal uit de weg is, zal de 12.000 dollar en 14.000 dollar zeer snel in het vizier komen.

Onze 6 belangrijkste artikels

Nieuwe wetgeving waardoor Bitcoin en blockchain naar de mainstream worden gebracht!

Zwitserland blijft grote stappen zetten in de richting van de leidende crypto- en blockchain hub voor Europa. Om dit te bereiken heeft het Alpenland in het verleden al talrijke wetten ingevoerd om de best mogelijke voorwaarden te scheppen voor de startende ondernemingen in het land. Deze week heeft Zwitserland een nieuwe vergaande wet aangenomen die de deur voor cryptocurrencies verder opent.

Op 10 september werd aangekondigd dat de Raad van Staten, de tweede kamer van de Zwitserse federale volksvergadering heeft gestemd vóór de nieuwe wet inzake blockchain, en dit met een overweldigende meerderheid van 42 tegen 0 stemmen. Hoewel de amendementen nog steeds in de eindstemming moeten worden gebracht tegen het einde van september, lijkt dit slechts een formaliteit te zijn, waardoor de wet waarschijnlijk begin volgend jaar in werking zal treden.

In principe is de blockchain act bedoeld om meer rechtszekerheid en minder obstakels voor blockchain-toepassingen te creëren en om misbruik tot een minimum te beperken. Met andere woorden, de wet is erop gericht om cryptocurrency’s en blockchain technologie naar de mainstream te brengen. Deze wet omvat de uitwisseling van digitale obligaties en stelt normen op voor crypto exchanges.

Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat er faciliteiten moeten komen voor providers die alleen institutionele of professionele klanten van dienst zijn. In de toekomst zullen zij zich niet meer bij een ombudsman hoeven aan te sluiten. Daarnaast zal een nieuw kader voor de commerciële exploitatie van de DLT-infrastructuur worden gecreëerd om het risico op misbruik te beperken.

VeChain en DNV GL stelt VeTrust voor om COVID19 te bestrijden

In een nieuw artikel heeft VeChain een nieuwe toepassing gepresenteerd om het coronavirus te bestrijden. VeTrust is ontwikkeld in samenwerking met DNV GL en biedt een op blockchain gebaseerde risico-zelfbeoordelings applicatie om de veiligheid van het bedrijf en haar medewerkers tijdens en na de coronaviruspandemie te evalueren en te verbeteren. VeTrust streeft het volgende doel na:

Door gebruik te maken van het one-stop data BaaS-platform VeChain ToolChain™, combineert VeTrust DNV GL’s hospital-grade My Care™-methodologie en track record om bedrijven te helpen bij het beheren van COVID-19 risicofactoren, te beginnen met kleine tot middelgrote hotels in China.

Het rapport vermeldt dat VeTrust de DNV GL’s ziekenhuis-grade My Care™ applicatie combineert met het Baas-platform van de VeChain ToolChain™, teneinde bedrijven te helpen bij het beoordelen van COVID 19 risicofactoren. In de eerste testrun zal VeTrust in eerste instantie alleen beschikbaar zijn voor kleine en middelgrote hotels in China, zodat het in de praktijk kan worden toegepast.

Met behulp van VeTrust kunnen hotels een onveranderlijk en onbetwistbaar bewijs van de netheid en/of veiligheidsnormen in hun hotel creëren om de bereiding van de maaltijden of de huishouding in het hotel te evalueren en te controleren. Met behulp van de VeChain ToolChain™ en VeTrust kan er een standaard zelfbeoordelingschecklist voor het beheer van infectierisico’s worden opgesteld.

De Europese Centrale Bank zal binnenkort een rapport publiceren over een Europese digitale munt!

De langverwachte resultaten met betrekking tot het onderzoek van de Europese Centrale Bank naar een digitale euro zullen “in de komende weken” worden gepubliceerd, aldus Christine Lagarde, president van de ECB.

Maar dat zal niet het definitieve resultaat zijn. De bevindingen, waarin de voor- en nadelen van de invoering van een digitale munt door de centrale bank (CBDC) voor de detailhandel in heel Europa in detail worden beschreven, zullen aan het publiek worden gepresenteerd voor feedback.

Een digitale valuta van een centrale bank, met het risico van manipulatie, is geld dat door de centrale bank van een land in digitale vorm wordt uitgegeven. Maar aangezien geen enkel land momenteel een CBDC uitgeeft, is de vorm die men zal aannemen vooralsnog onbekend. Vandaar de noodzaak om ze te bestuderen.

Volgens een werkdocument van de ECB van januari 2020, dat een blik werpt op het gedachtegoed van de bankpersoneelsleden, zou een centrale bank een gedecentraliseerde digitale token kunnen uitgeven, vergelijkbaar met Bitcoin, maar dan overal geaccepteerd. Daarnaast zou de bank gewoon rekeningen kunnen aanmaken voor elk huis en bedrijf binnen de centrale bank zelf, wat de rol van de commerciële banken zou veranderen, maar niet zou elimineren.

Het rapport stelde verder vast dat een Europees CBDC retailtransacties veiliger en efficiënter zou kunnen maken, het witwassen van geld zou kunnen belemmeren door fysiek geld te elimineren, waardoor het monetaire beleid van de Eurozone versterkt zou kunnen worden.

De Bitcoin hashrate bereikt een all-time high!

De miners blijven hun activiteiten opvoeren omdat de rentabiliteit van de BTC-mining hoog blijft in vergelijking met andere SHA-256-cryptocurrencies. Verschillende andere factoren wijzen op een verdere toename van de Bitcoin hashrate.

“Hashrate volgt de prijs” is het gebruikelijke verhaal onder miners, aangezien de Bitcoin-prijzen de winstgevendheid van de mining bepalen. Miners schakelen hun apparatuur uit als de prijzen dalen en schakelen ze terug in als de prijzen stijgen.

De recente stijging van de hashrate is tot een ATH van 150 EH/s gegaan, en dit gebeurde echter terwijl BTC 24% kelderde. Dit gedrag suggereert dat mijnwerkers vertrouwen hebben in een verdere prijsstijging. Thomas Heller, een expert op het gebied van Bitcoin-mining die bij HASHR8 werkt, zei het volgende:

“De meeste mainstream modellen van Bitcoin-mining zijn winstgevend. Ik heb zelfs gezien dat miners enorme hoeveelheden S9 in bulk hebben opgehaald en dat degenen met goedkopere energie in staat zijn om ze efficiënt te laten draaien”.

De opkomst van crypto vriendelijke banken!

Ziglu, een crypto-vriendelijke challenger bank gevestigd in Londen, is bezig met het uitrollen van een peer-to-peer betaling (P2P) dienst voor fiat en crypto assets.

Ziglu zegt dat het nieuwe platform gebruikers in staat stelt om onmiddellijk digital assets van andere Ziglu-gebruikers te versturen en te ontvangen. Of het nu gaat om het splitsen van AirBnB-kosten en dinercheques of om het versturen van een afstudeercadeau, Ziglu biedt gebruikers snel, gratis en veilig toegang tot enkele van de meest gebruikte cryptocurrencies.

Het platform is operationeel met BTC en BCH en er is ondersteuning voor ETH, LTC en XRP onderweg.

“Het platform maakt het nu mogelijk om te handelen met Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin en Ethereum, en heeft plannen om XRP later deze maand op te nemen in de lijst. De peer-to-peer diensten zullen al deze digitale valuta’s ondersteunen, samen met de Britse pond.

Ziglu werd in juni gelanceerd na een succesvolle pilot en heeft zich aangesloten bij de top van de challengerbanken, nadat het een EMI-licentie (electronic money institution) had gekregen van het Britse topreguleringsorgaan, de Financial Conduct Authority (FCA).

Topregelgever noemt crypto een belangrijk potentieel alternatief voor het huidig financieel systeem!

Linda Lacewell, hoofd van het New Yorkse ministerie van financiële diensten, beschouwt cryptocurrency als een belangrijke innovatie die de steun van de regelgevers verdient.

Tijdens een recente virtuele top over de ontwikkeling van het bankwezen, georganiseerd door het Cato Institute, bespraken vooraanstaande beleidsmakers en deskundigen hoe regelgevers het best innovaties kunnen stimuleren die de consument ten goede komen door middel van beleid.

Linda Lacewell heeft het met name over het belang voor de regelgevers om afstand te nemen en ondernemers in staat te stellen om innovaties te leiden, met name in de crypto-industrie.

“Ik denk dus dat cryptografie zeer belangrijk is als een innovatie en als een potentieel alternatief voor sommige aspecten binnen het financiële systeem. De reden dat ik het leuk vind is dat het organisch is, het is ontwikkeld en in de loop der tijd is het verfijnder geworden… Als je de Fidelity’s of the world binnenkomt, op zoek naar een soort van BitLicense van ons, weet je dat de zaken echt zijn veranderd. We kunnen niet meer zeggen dat het op het randje is.”

Sinds de overname van de NYDFS in 2018, heeft Lacewell een aantal veranderingen aangebracht om het licentieproces te versnellen voor start-ups die de crypto ruimte in New York willen betreden. Om dit te doen, heeft het agentschap een voorwaardelijke licentie gecreëerd die specifiek bedoeld is om de zware licentiekosten voor startups weg te nemen. In plaats van een volledige BitLicense aan te vragen, stelt de voorwaardelijke licentie starters in staat om samen te werken met bestaande licentiehouders om legaal in de Big Apple te opereren.

Save the best for last

Iemand is zeker de dip aan het kopen

‘Buy the dip’ is een oude Wall Street maxima dat nu perfect toepasbaar is op de cryptocurrency ruimte. Het betekent dat ervaren en professionele beleggers de neiging hebben om hun blootstelling aan de markt te verhogen wanneer de koers van de aandelen daalt en de waardering ervan goedkoop wordt. Meestal resulteert deze buy-the-dip tactiek in een prijsreactie, op voorwaarde dat er genoeg marktpartijen zijn die geloven dat de prijs de bodem heeft bereikt en dat het asset een stijgend potentieel behoudt.

Volgens de recente opiniepeiling, gelanceerd door een populaire crypto Twitter-analist Willy Woo, beschouwen de meeste traders de BTC drawdown meestal als een mogelijkheid om meer coins te bemachtigen. Bijna 40% van de respondenten antwoordt dat ze liever de dips kopen dan regelmatige aankopen te plannen.

De whales zijn iets van plan…

Ook impliceren verschillende on-chain en technische gegevens dat de Bitcoin whales klaar zijn om hun portfolio’s uit te breiden met meer coins. Als deze theorie wordt bevestigd, kan BTC een enorme stijging tot 12.000 dollar en nieuwe jaarlijkse hoogtepunten ervaren. Laten we dieper ingaan op het onderwerp en het plaatje in zijn geheel bekijken.

Het aantal nieuwe adressen groeit gestaag sinds de bodemprijs op 5 september. Deze metrieken correleren meestal met de prijs en kunnen worden beschouwd als een belangrijke maatstaf voor de prijs. In principe betekent dit dat er meer mensen op de markt komen. Ze hebben hun wallets al geopend en zijn nu klaar om er wat coins in te zetten. Met name het aantal actieve adressen is ook toegenomen, wat de geloofwaardigheid van de bullish prognose ten goede komt.

Quote van de week –

“Mensen die niet een beetje in angst leven, hebben niets meer om voor te leven.” 

– Dave Matthes –

Crypto-term van de week:

QR-code – Ze zijn tot hun recht gekomen door het coronavirus, waarbij papieren menu’s in restaurants zijn vervangen door QR-codes. Maar zoals dit item uit onze woordenlijst uitlegt, hebben ze ook veel andere toepassingen…

Een machine-leesbaar label dat informatie toont die gecodeerd is in een grafisch zwart-wit patroon. Voor cryptocurrencies wordt het vaak gebruikt om gemakkelijk wallet-adressen te delen met anderen. Onze belgische trots Ngrave maakt onder andere gebruik van QR-codes.

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

1.Bitcoin adoptie is booming in Afrika , hier is waarom – cijfers van het onderzoeksbureau Chainalysis blijkt dat de maandelijkse BTC-overschrijvingen van en naar Afrika met een waarde van +/- $10.000 in juni een bedrag van $316 miljoen vertegenwoordigden, wat neerkomt op een stijging van meer dan 55% in slechts één jaar. De maandelijkse betalingen in cryptocoins zijn ook met bijna de helft gestegen.

2. Podcaster, omroeper en ondernemer Adam Curry zegt dat iedereen Bitcoin in zijn of haar portfolio moet hebben! – In een nieuw interview met Joe Rogan zegt Curry dat cryptocurrency een vorm van bescherming biedt tegen de wereldwijde catastrofe.

3. Coinbase CEO beschuldigt Apple van een verstikkende cryptocurrency-innovatie –  Brian Armstrong, mede-oprichter en CEO van Coinbase, heeft op Twitter zijn bezwaren geuit over de rol van Apple in het verstikken van mainstream cryptocurrency-innovatie.

De opmerkingen van Armstrong komen in het kielzog van de nieuwe Apple App Store-regels die onder zware kritiek zijn komen te staan. App-ontwikkelaars stellen dat het bedrijf te veel controle heeft over welke software op iPhones draait. Bovendien hebben ze recht op 30% van alle inkomsten.

4.Mastercard lanceert platform voor centrale banken om digitale valuta te testen – Mastercard (NYSE:MA) introduceert een eigen virtuele testomgeving voor centrale banken om gebruiksscenario’s van Central Bank Digital Currencies (“CBDC’s”) te evalueren. Centrale banken, commerciële banken en technische adviesbureaus worden uitgenodigd om samen te werken met Mastercard om de technische ontwerpen van CBDC’s te beoordelen, use cases te valideren en de interoperabiliteit te evalueren met de bestaande betaalsporen die vandaag de dag beschikbaar zijn voor consumenten en bedrijven.

5.Cryptocurrency exchange Kraken zal voor het eerst in twee jaar terug in Japan opereren! – Het bedrijf heeft dinsdag gezegd dat zijn Japanse dochteronderneming, Payward Asia Ltd., het reglementaire registratieproces heeft voltooid en een vergunning heeft verkregen om te werken als een crypto asset exchange bedrijf in het land.

6.De Europese cryptocurrency exchange ETERBASE kondigde op woensdag in een tweet aan dat de exchange gehackt is en dat de hot wallets waren gecompromitteerd, wat heeft geleid tot het verlies van verschillende cryptocurrencies – De crypto exchange zei dat het contact heeft opgenomen met alle andere gecentraliseerde exchanges die deze illegale fondsen zouden kunnen ontvangen die gestolen zijn tijdens de hack, en dat ze samenwerken met de politie om de hack te onderzoeken.

 

Aankomende events –

14 september –

  • Trustswap – Mainnet lancering

15 september –

  • NEM – Testnet lancering & Code freeze
  • Loopring – Coinbase pro listing
  • Yearn.finance – Coinbase pro listing
What's your reaction?

Leave a comment