Wekelijkse update 8 – 14 april

Bitcoin (BTC) en de bredere cryptocurrency markt beleefden een scherpe correctie op donderdag, omdat de majors zich na weken van constante accumulatie terugtrokken van overbought-niveaus. Ondanks de zware verliezen, slaagde Bitcoin er toch in om nog een andere wekelijkse winst veilig te stellen, een teken dat de bulls nog steeds stevig de touwtjes in handen hebben.

Altcoins en tokens vertoonden niet echt een eerlijke prijs, en de meeste van de topmunten leden aanzienlijke verliezen. Hierdoor kon bitcoin 52% van de totale marktkapitalisatie aantrekken, het hoogste ‘dominantiepercentage’ sinds begin maart. Uiteraard moet de sterke en plotselinge daling van de altcoin waarden in de juiste context worden geplaatst, want diezelfde assets zijn de voorbije twee weken sterk gestegen, waarbij Litecoin (LTC), Binance Coin (BNB), EOS en een aantal grote small caps nog steeds een unieke prijsonafhankelijkheid ten opzichte van Bitcoin vertonen.

Dit brengt ons tot de conclusie dat ‘crypto spring’ nog steeds een zeer grote rol speelt. Het valt nog te bezien hoe de markt zal reageren op de laatste koersdaling en of beleggers zullen profiteren van deze buy-on-the-dip opportuniteit.

Uptrend nog steeds intact!

De bitcoinprijs bereikte deze week een hoogtepunt ten noorden van de $5.470, dit is de hoogste prijs sinds midden november en bevestigt eens te meer de omkering van de bearish-to-bullish trend. Technisch gezien benadert de prijs van Bitcoin een andere belangrijke mijlpaal – namelijk een bullish crossover van de 20-day en 200-day simple moving averages (SMA’s). Een vergelijkbare crossover tussen de 50-day en 200-day MAs werd eerder deze maand bevestigd.

Als de geschiedenis zich herhaalt, kan een crossover tussen de 20-day en 200-day SMA’s een meerjaarlijkse rally voor Bitcoin ontketenen, zoals de rally die we tussen oktober 2015 en december 2017 zagen. Een scherpe daling van short posities en een hernieuwde belangstelling bij retail traders wijzen erop dat een dergelijke stap niet uitgesloten is. Sinds het begin van dit jaar zijn de netto shorts op BTC/USD met meer dan 40% gedaald.

Altcoins geconfronteerd met een zware correctie

Bitcoin was deze week sterk afgedwaald van de bredere markt, omdat altcoins en tokens een nog grotere daling te verwerken kregen tijdens de eerder genoemde donderdagsessie. Coins die niet de naam “Bitcoin” dragen, hebben tijdens de verkoop 10 miljard dollar aan marktkapitalisatie verloren, waardoor het merendeel van de majors zich deze week in negatief gebied bevonden.

In procenten uitgedrukt, leden Bitcoin SV (BSV) en Neo (NEO) de grootste verliezen. Elke coin heeft meer dan 12% verloren. XRP verloor meer dan 9% om rond de 0,33 dollar te traden. Litecoin heeft zich teruggetrokken tot de $80 range, wat een wekelijkse daling van meer dan 8% betekent.

Nadat de prijs in de afgelopen maand verdubbelde, ondervond het bitcoin cash (BCH) een lichte terugval, namelijk een daling van 1,4% tot 287,00 dollar. Binance Coin, nog een 2019 top performer, daalde met 6,6% tot net onder de 18,00 dollar.

Niet voor alle altcoins geldt hetzelde

Ethereum & Ethereum Classic

Het plaatje was niet volledig negatief bij de altcoins. Ether (ETH) registreerde een bescheiden winst, net als EOS. Ethereum Classic (ETC) was de grootste stijger, met een rally van meer dan 11%.

EOS

EOS is erin geslaagd om de ergste marktdaling van deze week te omzeilen, grotendeels dankzij een aankondiging van een notering op Coinbase. Op maandag kondigde de in San Francisco gevestigde exchange aan dat ze de steun voor EOS op haar Coinbase Pro platform zal uitbreiden en dat de handel zal beginnen zodra er voldoende liquiditeit is vastgesteld.

Zodra EOS live gaat, zullen traders toegang hebben tot de volgende pairs: EOS/USD, EOS/EUR en EOS/BTC.

Naast EOS heeft Coinbase Pro ook de notering van Maker (MKR) en Augur (REP) bekendgemaakt.

Bijkomend

Met het oog op de afnemende wereldeconomie, de dalende winstgevendheid van bedrijven en geopolitieke risico’s biedt Bitcoin unieke kenmerken van waarde die investeerders door de volgende grote financiële crisis kunnen helpen. Bitcoin doet dit door middel van een uniek kenmerk dat non-correlatie wordt genoemd. In principe handelt BTC onafhankelijk van de financiële markten, op enkele uitzonderingen na. Dit betekent dat zijn prijstraject niet afhankelijk is van aandelen, obligaties, monetair beleid of economische groei.

De status van Bitcoin werd onlangs onder de aandacht gebracht nadat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zijn globale economische vooruitzichten opnieuw had verlaagd. Deze keer heeft de in Washington gevestigde kredietverlenende instelling haar wereldwijde groei in 2019 teruggebracht tot 3,3%. Dat zou de grootste stagnatie betekenen van de wereldwijde groei sinds de financiële crisis van 2009.

Lees meer: Kan Bitcoin hulp bieden als de wereldeconomie in een crisis terechtkomt?

Het valt nog te bezien of beleggers dit zullen benutten als een kans om de waardekarakteristieken van Bitcoin te testen. Eén ding is echter zeker: BTC heeft het dit jaar beter gedaan dan alle andere belangrijke asset classes en het ziet er naar uit dat BTC deze dominante positie voor de rest van 2019 zal voortzetten.

Binance werkt samen met CipherTrace voor de laatste "compliance-push"

Binance kondigt een nieuw partnerschap aan met de firma CipherTrace van blockchain analytics om de anti-witwas (AML) processen te verbeteren, zoals het traceren van de bron van on-chain fondsen en het matchen van gebruikers-ID’s met problematische wallet adressen.

“We zijn zeer ernstig over het verbeteren van onze nalevingsnormen,” – Samuel Lim, hoofd van naleving bij Binance – , vertelde CoinDesk. “We zullen ons compliance-team blijven opbouwen, en blijven investeren in de compliance-omgeving”.

De toevoeging van CipherTrace, die wordt ondersteund door risicofirma’s zoals Mike Novogratz’s Galaxy Digital, komt op de hielen van een nieuw partnerschap met IdentityMind op de know-your-customer (KYC) compliance. Binance werkt ook samen met Chainalysis, Refinitiv (voorheen de financiële risicodivisie van Thomson Reuters) en het Blockchain Transparency Institute (BTI), volgens Lim.

“We willen dat onze gebruikers de beste handelservaring hebben, om te weten dat ze er zeker van zijn dat ze niet handelen met oplichters of slechte partijen,” zei hij.

 

In een BTI-rapport dat deze week werd gepubliceerd, werd vastgesteld dat hoewel de trading volumes van Binance meer dan 85 procent echt waren, er toch ook soms nog sprake is van wash trading (de praktijk van het gelijktijdig kopen en verkopen van dezelfde assets om de illusie van marktactiviteit te creëren). De ontwikkelingsdirecteur Marco Paez van BTI vertelde ook dat zijn onderzoeksfirma met Binance samenwerkt om washtrading volledig teniet te doen op het platform.

Amerikaanse wetgevers dringen er bij IRS (opnieuw) op aan om de crypto-belastingregels te verduidelijken

21 Amerikaanse wetgevers hebben een brief gestuurd naar IRS-commissaris Charles Rettig, waarin zij er bij de IRS nogmaals op aandringen dat zij de regels inzake de belasting op cryptocurrencies moeten verduidelijken.

De brief legt uit dat de belastingbetaler het moeilijk kan vinden om te berekenen hoeveel hij het agentschap verschuldigd is. Er zijn tal van onbeantwoorde vragen over de manier waarop de IRS verschillende Cryptocurrencies behandelt, en er bestaat “nog steeds aanzienlijke dubbelzinnigheid over een aantal belangrijke vragen met betrekking tot de federale belastingheffing op cryptocurrencies”.

Deze vragen houden concreet in:

  1. Aanvaardbare methoden voor de berekening van de kostenbasis van cryptocurrencies. Welke specifieke methoden beschouwt de IRS als “een redelijke manier die consequent wordt toegepast?”
  2. Aanvaardbare methoden voor de toewijzing van de kostenbasis en partijverlaging voor cryptocurrencies. Moeten belastingbetalers specifieke identificatie gebruiken wanneer zij virtuele valuta uitgeven of inwisselen, of zijn andere methoden, zoals first-in-first-out of gemiddelde kostenbasis, ook aanvaardbaar?
  3. De fiscale behandeling van forks voor belastingbetalers die gebruik maken van cryptocurrencies, zoals de hard-fork van 2017 van de Bitcoin-blockchain.

De wetgevers zeggen echter dat deze vragen geen volledige lijst van onderwerpen zijn waarover duidelijkheid nodig is. De Congresleden sporen de IRS ook aan om robuustere begeleiding te geven aan investeerders van cryptocurrencies.

Meer nood aan monitoring & stabiliteit

De directeur van het Internationaal Monetair Fonds, Christine Lagarde, heeft verklaard dat er inderdaad veel waarde zit in gedistribueerde technologieën, die CNBC vertelt dat de cryptocvaluta’s en de digital assets “het systeem door elkaar schudden” en een impact hebben op de financiële sector. Lagarde, die eerder heeft gesuggereerd dat centrale banken digitale valuta’s overwegen, zei verder dat de ruimte voor digital assets moet worden gemonitored om de stabiliteit te behouden – een proces dat verschillende landen over de hele wereld onderzoeken. Lagarde zei dat de nadruk ligt op regelgeving,

Ik denk dat de rol van de verstoorders en alles wat gebruik maakt van gedistribueerde grootboektechnologie, of je het nu cryptografie, activa, valuta’s of wat dan ook noemt…. dat het het systeem duidelijk van zijn stuk brengt. We willen geen innovatie dat het systeem zo zou schudden dat we de stabiliteit zouden verliezen die we nodig hebben.

Zeker, als de cryptovaluta wil groeien, dan zullen er bepaalde maatregelen moeten worden genomen om te voorkomen dat consumenten worden blootgesteld aan te grote risico’s, of het nu gaat om incidenten zoals dat van QuadrigaCX, een hack zoals die van Cryptopia of de volatiliteit van de markt, die nog steeds onderhevig is.

Lagarde’s recente positieve opmerkingen over dit onderwerp sluiten aan bij een lijst van gevestigde entiteiten die de voordelen van gedecentraliseerde technologieën beginnen in te zien.

De belangstelling voor de bancaire ruimte, wat betreft cryptovaluta’s en blockchain technologie, is de afgelopen jaren snel gegroeid. Naast JPMorgan Chase, dat zijn eigen token heeft ontwikkeld (JPM Coin), en IBM en Stellar die met banken samenwerken om hen te helpen bij het vrijgeven van stablecoins, heeft het World Economic Forum (WEF) ook een rapport uitgebracht waaruit blijkt dat meer dan veertig centrale banken van over de hele wereld uitgebreid onderzoek verrichten en/of een pilotprogramma’s uitvoeren met betrekking tot de markt, en dat ook in een IMF rapport staat vermeld.

Zal Ripple exposure winnen in Europa?

Deze stunt van Ripple werd getoond nadat Gramegna een foto postte op twitter, die hand schudt met de mede-stichter Chris Larsen van Ripple.

Er is zeer weinig informatie over deze stunt, aangezien de tweet hierboven de enige aankondiging tot nu toe is. We wachten nog steeds op verdere details over een specifieke deal/spraak tussen Larsen en Gramegna om een duidelijk beeld te krijgen van wat er aan de hand is.

Er wordt zeer sterk gespeculeerd dat er in Luxemburg en Europa een soort van Ripple-backed upgrades zullen worden geïmplementeerd.

Naast Larsens deal/gesprekken met de Luxemburgse minister van Financiën, heeft de Luxemburgse Private Equity and Venture Capital Association (LPEA) onlangs een paper gepubliceerd met de titel “Security Tokens – Legal Aspects”, die een positieve kijk op XRP had, en die het als een token en dus niet als een security bestempelde.

Al met al lijkt het erop dat Larsen op een missie is om aan te dringen op een grootschalige exposure van zowel Ripple als zijn cryptocurrency token XRP. Ook kunnen we verwachten dat zijn deal met de Luxemburgse minister van Financiën nog groter en beter zal zijn voor Ripple, aangezien het meer zal zijn dan een eenvoudige XRP donatie.

Voormalig Paypal, Google Engineering-Exec treedt toe tot Bakkt als Chief Product Officer.

Een voormalig ingenieur bij PayPal en Google zal zich aansluiten bij het team achter het institutionele digitale activaplatform Bakkt. Met meer dan 25 jaar ervaring in digitale betalingen, engineering, strategie en bedrijfsvoering, is Mike Blandina in dienst getreden bij Bakkt als Chief Product Officer (CPO). Als de nieuwe CPO van Bakkt zal Blandina leiding geven aan de inspanningen van het bedrijf om een vertrouwd ecosysteem voor digitale activa samen te brengen met cases voor het gebruik van betalingen om Bakkt te helpen echte toepassingen naar Bitcoin (BTC) en andere cryptocvaluta’s te brengen.

Blandina is het meest bekend voor zijn functie als hoofd van de afdeling betalingen en credit engineering bij de wereldwijde digitale betalingsoperator PayPal en bij Google, waar hij werkte als directeur voor de engineeringafdeling van Google Wallet.

Daarnaast heeft Blandina de door venture-backed fintech startup TxVia overgenomen, en was hij ook CTO bij het wereldwijde cadeaubon- en digitale betaalbedrijf Blackhawk Network

Eind maart nam Bakkt ook al voormalig cybersecurity expert van IBM, Cisco en Endgame, Tom Noonan, aan.

Vechain's NFC Chips worden in Adidas Sneakers gebruikt om de laatste Games of Thrones Sneakers te vieren

De NFC-chips van het VeChain-project zullen worden gebruikt in een promotie-initiatief van HBO en de Singaporese sneakerontwerper SBTG. Dit werd op 11 april bekendgemaakt.

De sneakers zullen niet te koop zijn. In plaats daarvan, zullen de vier ontworpen paren worden opgesteld voor vertoning van 17 tot 30 April bij de Limited Edt Chamber store in Marina Bay Sands. Fans zullen de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan een wedstrijd die hen in staat zou stellen om één van deze paren te winnen.

De hit tv-show start zijn langverwachte achtste seizoen volgende week en de betrokkenheid van VeChain zal het merk zeker nog veel aandacht geven.

De sneakers werden officieel in opdracht van HBO gemaakt; en zoals in de nieuwsberichten staat, is het een grote marketinginspanning voor VeChain, dat zijn NFC-chips heeft ingebouwd voor meer dan alleen stijl. Elke verzamelaar kan door behulp van de NFC chip controleren of de collector’s item echt of nep is. Elk van deze “collectibles” staat geregistreerd op VeChainThor blockchain. En met stijl bedoelen ze, dat elke chip exclusieve behind-the-scenes beelden bevat hoe het ontwerp gebeurd is. Deze beelden kunnen bekeken worden met de VeChain App.

Tot slot

Sinds het dieptepunt van december heeft de cryptomarkt zich hersteld van een waardeverlies van meer dan 70 miljard dollar. Ondanks de terugval in de afgelopen week blijven de munten een bullish effect vertonen. De verandering in het marktsentiment van beleggers, in combinatie met de scherpe daling van de shortposities op assets zoals bitcoin en de aanhoudende groei van de retailinterest zijn duidelijke tekenen dat de ‘cryptovoorjaarsperiode’ in volle gang is.

Natuurlijk kan het in cryptoland heel snel veranderen. Beleggers moeten de fundamentele ontwikkelingen in de markt en de technische diagrammen op de voet blijven volgen. Bitcoin short posities zijn ook een goede indicatie voor waar de markt op korte termijn naartoe gaat. Beleggers moeten vooral de kortetermijnvolatiliteit in balans blijven houden met de langetermijnvooruitzichten zonder dat de eerste de laatste te veel gaat beïnvloeden.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

De Harvard University stapt meteen in Crypto –  Het Harvard University Endowment Fund heeft een ongekende investering gedaan in Blockstack’s cryptocurrency tokens voor het opstarten van een blockchain tijdens de privé verkoop van de Blockstack’s, dat meer dan 50 miljoen dollar ophaalde uit de investeringsrondes van het bedrijf.

Craig Wright is niet Satoshi, meer van deze bullshit en we delisten Bitcoin SV van ons platform! –  Oprichter en CEO van de grote cryptocurrency exchange Binance, heeft Craig Wright in een tweet gewaarschuwd dat hij Bitcoin Satoshi Vision (BSV) van de lijst zal schrappen als de maker van de altcoin zijn gedrag niet aanpast

Block.one geeft Ricardian-contracten uit voor EOS – In de laatste versie van Block.one zijn twee belangrijke functies toegevoegd aan de Ricardian Contracts die erop gericht zijn om “consistentie en transparantie te creëren” in de manier waarop de gegevens worden getoond of gereproduceerd aan eindgebruikers in Authenticators die vereisen dat ze digitale valuta of blockchaintechnische transacties ondertekenen.

Tron (TRX) mainnet overschrijdt 2,5 miljoen accounts – Tron Foundation, geleid door zijn oprichter en CEO Justin Sun, heeft het bijzonder goed gedaan op het gebied van DApps. Dit keer was het Tron mainnet een mijlpaal, omdat het 2,5 miljoen accounts heeft bereikt. Misha Lederman, een prominente voorstander van de Tron community, kondigde de ontwikkeling aan op zijn Twitter. Lederman zei dat er sinds de lancering van juni 2018 zo’n 2.500.133 gebruikersaccounts op het mainnet van Tron gebruikt worden.

Hij tweette:

IMF lanceert private Blockchain-Based ‘Crypto’ – Het project heet Learning Coin, dat heb je goed gelezen. Volgens een recent rapport van de Financial Times hebben de twee bovengenoemde economische grootmachten een “quasi-cryptocurrency” gelanceerd om meer kennis op te doen over blockchain-technologieën en de toepassingen ervan in de echte wereld.

Ethereum Core Developers overwegen om vaker  kleinere hard forks te gebruiken – De core developers van Ethereum (ETH) overwegen de invoering van frequentere en kleinere forks, volgens de laatste tweewekelijkse bijeenkomst van 12 april. De kwestie van de tijd tussen de harde forks – of netwerkupdates – werd aan de orde gesteld door de gespreksleider van de bijeenkomst, Tim Beiko, die het als een onophoudelijk gespreksonderwerp aanduidde. Een andere ontwikkelaar begon vervolgens de discussie door te verwijzen naar het eerder geuite standpunt van kernontwikkelaar Alexey Akhunov met betrekking tot kortere periodes tussen de forks.

Events deze week:

15 april – 

  • IoTex – mainnet lancering
  • Everex – Exchange Beta test
  • Nebulas – Nova 1.0 vrijgave
  • Phantasma – Website rebranding

17 april – 

  • Ripple – Multisign Reserve

18 april – 

  • Vechain – Vechain summit 2019

20 april – 

  • Cardano – Shelley op Mainnet

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment