Wekelijkse update 8 – 14 juli

Bitcoin onderging een pijnlijke correctie op donderdag, waarbij het ruwweg zo’n $2.000 verloor, met een sell-off die al snel de algemene cryptomarkt overspoelde. Ondanks de sterke daling, slaagde Bitcoin er toch in om solide winsten te boeken voor deze week, wat de weerbaarheid van de jarenlange bull-trend nog maar eens benadrukt.

Altcoins en tokens hebben niet zoveel geluk gehad, want de meeste majors boekten aanzienlijke verliezen gedurende de week. De sell-off heeft de altcoins teruggebracht tot een veel kleiner marktaandeel dan waarmee ze in 2019 begonnen zijn. Aangezien de Bitcoin dominantie blijft groeien, ziet de toekomst van altcoins er niet al te rooskleurig uit.

Bitcoin nog steeds een stapje voor op de rest!

Na een snelle doorbraak naar het $13.200 niveau, onderging de bitcoinprijs een scherpe correctie op donderdag, die de prijs deed dalen tot het $11.000 niveau. De sell-off was hoofdzakelijk te danken aan de stijgende uitputting, omdat Bitcoin al zo’n 85% van zijn vorige laagtepunt heeft teruggewonnen.

De daling zelf was niet ongewoon gezien de vorige marktcycli van Bitcoin. Zoals we zagen in 2015 en 2017, zijn correcties van 30% of meer vrij normaal tijdens een opleving als deze. Tot op heden is de bitcoinprijs slechts één keer met 30% gedaald.

Bitcoin’s lange termijn perspectief blijft onveranderd, want “de adoptie groeit, de netwerkactiviteit neemt toe en de anticipatie op de halvering van mei 2020 is in volle gang”.

Bitcoin’s prijs stabiliseerde op vrijdag en werd het laatst gezien rond de $11.725, volgens CoinMarketCap. De belangrijke cryptocurrency nam gedurende de week met 4,5% toe. De prijs ligt op dit moment drie keer hoger dan vorig jaar.

Altcoin sell-off intensiveert; de Bitcoin dominantie groeit…

De correctie van Bitcoin leidde tot een massale sell-off van de altcoins, die op donderdag in totaal zo’n 14 miljard dollar heeft verloren. De sell-off zorgde ervoor dat het grootste deel van de large-cap coins in een negatief gebied kwamen, dit gedurende de hele week, waarin EOS, Bitcoin SV en Cardano tot de grootste verliezers behoorden.

Chainlink trok zich ook scherp terug van zijn recente parabolische winsten. De gedecentraliseerde Oracle-service is de afgelopen zeven dagen met meer dan 16% gedaald.

Als gevolg van deze dalingen bereikte Bitcoin een dominantie positie van 65,7%, op donderdag, het hoogste percentage sinds de laatste 27 maanden.

De bitcoindominantie is deze week met drie procent gegroeid en op jaarbasis is hij ongeveer met 14 procent toegenomen.

Dit terwijl Bitcoin in het begin van 2019, net iets meer dan de helft van de totale crypto marktkapitalisatie vertegenwoordigde.

President Trump uit zijn ongenoegen.

President Trump heeft donderdag op Twitter zijn ongenoegen geuit over de cryptocurrencies, met het argument dat “ongereguleerde crypto-assets ongeoorloofd gedrag mogelijk maken, waaronder drugshandel en andere illegale activiteiten”.

Het bezwaar van Trump tegen cryptocurrencies is gebaseerd op dezelfde oude argumenten, die we telkens opnieuw horen terugkomen: Geen geld, te volatiel, gebaseerd op niets, wordt gebruikt door criminelen.

Fed’s Powell vergelijkt Bitcoin met Goud.

Terwijl President Trump cryptocurrencies neerhaalde, vergeleek zijn aartsvijand Jerome Powell van de Federal Reserve Bitcoin met goud.

powell and trump

Jerome Powell zie op donderdag in voorbereide verklaring dat “bijna niemand gebruikt maakt van Bitcoin voor betalingen, zij gebruiken het meer als alternatief voor goud.” Met andere woorden, is Bitcoin een “speculatieve store of value”.

Het feit dat ’s werelds grootste centrale bankier Bitcoin als een vorm van ‘digitaal goud’ erkent, spreekt boekdelen voor het groeiende besef dat crypto-assets het financiële systeem kunnen veranderen. Ondanks het feit dat Powell zei dat de wijdverbreide adoptie van digitale assets nog niet gerealiseerd is, “wil niet zeggen dat het niet zal gebeuren,” zei hij tegen de Senaatscommissie voor het Bank- en Financiewezen.

Powell voegde hieraan toe:

“De schijnbare vooruitgang op het gebied van de wereldhandel heeft zich tot een grotere onzekerheid ontwikkeld en onze contacten in het bedrijfsleven en de landbouw hebben de bezorgdheid over de handelsontwikkelingen doen toenemen”, zei Powell, waarbij hij opmerkte dat de investeringen van de bedrijven, die een belangrijk onderdeel van de economische groei vormen, de afgelopen maanden “met name vertraagd lijken te zijn”.

Sinds december, ligt bij de Fed de benchmark overnight-rente constant tussen 2,25% en 2,50%. Door Trump’s beleid en onvoorspelbare acties overweegt de Fed de verlaging hiervan, zoals de president heeft geëist.

Sinds de oprichting is Bitcoin uitgegroeid tot ’s werelds grootste asset en bijna elk jaar sinds zijn bestaan zet het een betere prestatie neer dan de traditionele markten. Nu de centrale banken zich voorbereiden op een versoepeling van het monetair beleid, zou Bitcoin wel eens een belangrijke hedge kunnen worden tegen de inflatie.

Bitstamp zet een eigen Lightning Network Node op.

Europese crypto exchange Bitstamp heeft zijn eigen Lightning Network (LN) node opgezet om de mogelijkheden van het netwerk te vergroten, het bedrijf tweette dit op 8 juli.

Als een second layer over de blockchain van de grootste cryptocurrency, Bitcoin (BTC), is het Lightning Network ontworpen om snelle en nul-vergoeding transacties mogelijk te maken door betalingskanalen te creëren tussen gebruikers. Concreet wil het netwerk de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin aanpakken door het merendeel van de transacties buiten de chain te houden.

Met de lancering van een eigen LN-node wil Bitstamp de groei van het netwerk bevorderen en de crypto-industrie aanmoedigen om de technologie over te nemen, dit schreef het bedrijf in een officiële aankondiging.

Bitstamp zei dat het brengen van meer nodes naar het LN het netwerk actief zal houden. Naarmate er meer nodes betalingskanalen genereren, de totale liquiditeit van het netwerk zal toenemen, wat op zijn beurt de transactiemogelijkheden op het netwerk vergroot, aldus Bitstamp.

Onlangs, zijn LN services beschikbaar gesteld op grote Amerikaanse crypto exchanges en wallet service Coinbase via “payment crypto recharge provider Bitrefill“.

Fidelity, Deloitte, Amazon, en 20 andere bedrijven steunen een nieuw blockchain accelerator-programma om ondernemers in de ruimte te begeleiden.

Het programma, dat ” Studio Startup,” wordt genoemd, is opgezet door IDEO CoLab Ventures, een ondernemingsmedium uit de ontwerpfirma van IDEO, en heeft tot doel om een blockchain start-ups te helpen met het “voorontwerpen” van producten, het testen van gebruikers, het inhuren van.., het financiële beheer, de wetgeving en de ontwikkeling en dit via workshops van eendaagse aard.

Amazon, bijvoorbeeld, zal hulpbronnen bieden voor het bouwen en implementeren van services bovenop de Amazon Web Service (AWS) infrastructuur.

Deloitte, daarentegen, zal workshops aanbieden inzake het traject en de levenscyclus voor blockchainfirma’s. Hierbij ligt de nadruk op boekhouding, belasting en structurering. Fidelity’s Center for Applied Technology zal hen dan weer helpen om nieuwe mogelijkheden te verkennen, te acclimatiseren, te testen en ook om partners te helpen bij “dwingende nieuwe mogelijkheden” in de ruimte van de financiële dienstverlening.

Katie Chase, Head of Strategy for Fidelity Center for Applied Technology vertelde: “Het werk dat we doen om meer bruikbare blockchain oplossingen te creëren door het mentorschap en de ondersteuning van start-ups is ongelofelijk belangrijk en het is ons een genoegen om te zien hoe ze vorm zullen geven aan de toekomst voor deze ruimte”.

De Ethereum Foundation, de Stellar Foundation, het NEAR Protocol en Messari zijn enkele van de andere partners uit het programma en IDEO CoLab verwacht dat er in de toekomst meer bedrijven zullen toetreden. De deelnemende start-ups kunnen ervoor kiezen om naar een specifieke workshop te gaan zonder kosten.

Blockchain accelerator programma’s zijn in opmars. Creative Destruction Labs in Canada werkt samen met 25 blockchain start-ups en biedt hen $100.000 aan voor de financiering en begeleiding van prominente bedrijven.

Visa schenkt miljoenen euro's aan cryptocurrency start-up Anchorage.

Visa heeft miljoenen dollars geïnvesteerd in Anchorage, een start-up die de “crypto holdings” voor institutionele beleggers veilig stelt. De twee bedrijven zijn medeoprichters van het spraakmakende cryptocurrency project Libra.

Visa leidde samen met Anchorage de nieuwe financieringsronde, die 40 miljoen dollar opleverde, samen met Blockchain Capital, een cryptocurrency-gerichte durfkapitaalonderneming. Dit is de tweede bekende investering die Visa heeft gedaan in een crypto start-up. De eerste investering werd vier jaar geleden gedaan in Chain, een bedrijf dat in september is overgenomen door Lightyear, een start-up verbonden aan de cryptocurrency Stellar.

Anchorage was voor 18 juni niet erg bekend, totdat het logo van het bedrijf, naast de vetgedrukte namen zoals Mastercard, PayPal, Uber, Spotify en, in het bijzonder, Visa, verscheen op een dia die de Libra Association introduceerde. Facebook heeft de aanzet gegeven tot de oprichting van deze vereniging, een Zwitserse non-profit organisatie met 28 organisaties die volgend jaar van plan is om uit te groeien tot 100 organisaties, dit ter ondersteuning van haar ambitieuze poging om te evolueren naar een wereldwijde cryptocurrency.

Terry Angelos, die leiding geeft aan Visa’s inspanningen op het gebied van financiële technologie (of fintech), zei in een verklaring dat Visa geïnteresseerd is in het ondersteunen van “bedrijven zoals Anchorage die zich inzetten om een veilige infrastructuur te bieden aan het groeiende ecosysteem van digital assets”. Hij zei dat Anchorage “de basis aan het leggen is om een reeks nieuwe financiële services te ondersteunen”.

Blockstack is één van de eerste Reg A+ Compliant Token Offerings in de VS!

Volgens een rapport van WSJ heeft de SEC een Reg A+ aanbod van 28 miljoen dollar goedgekeurd voor het gedecentraliseerde internetbedrijf Blockstack. Blockstack zal beginnen met het verkopen van de SEC-goedgekeurde tokens – hoofdzakelijk als investeringsinstrument voor fondsenwerving – op donderdag.

Dit lijkt één van de eerste SEC-goedgekeurde token op de markt te zijn en dit zal een manier zijn om in de toekomst de financiering van kleine bedrijven in de VS vooruit te helpen. De stichters Muneeb Ali en Ryan Shea vertelden WSJ verslaggever Paul Vigna dat zij $2 miljoen hebben uitgegeven om goedkeuring voor de verkoop te verkrijgen.

“Meneer Ali zei dat het zo lang duurde en zo veel kostte omdat het bedrijf en de SEC van nul af aan moesten beginnen om een protocol te creëren voor een digitaal-token aanbod onder Reg A+,” schreef hij.

Het Reg A+ platform stelt bedrijven in staat om tot 50 miljoen dollar op te halen van particuliere beleggers, in plaats van alleen maar van de zogenaamde geaccrediteerde beleggers. Tot nu toe is de introductie van Reg A+ beperkt gebleven, ook al is er minder documentatie vereist voor de SEC. Het combineren van een token met een Reg A+ financieringsronde kan leiden tot een echt op crypto gebaseerd beleggingsinstrument, hoewel Blockstack dit keer wel utility tokens verkoopt.

Blockstack heeft al 5 miljoen dollar opgehaald van VC en nog eens 47 miljoen dollar door een tokenverkoop in 2017.

SEC geeft YouNow's Ethereum Token nu ook een Reg A+ goedkeuring.

De U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) heeft een op ethereum-gebaseerde token een Reg A+ kwalificatie toegekend, de start-up YouNow meldde dit op donderdag.

Props is een ethereum-based blockchain token dat geïntegreerd is met streaming platforms zoals YouNow en XSplit, om zo gebruikers en contentmakers te belonen met tokens.

YouNow – dat de Props blockchain heeft ontwikkeld – kondigde op 11 juli aan dat het de contentmakers gaat belonen met rekwisieten voor in-app activiteiten die “de betrokkenheid van de community zal stimuleren”. De gebruikers zullen ook tokens ontvangen voor de interactie met het platform. YouNow zal nu eerst beginnen met het distribueren van 187 miljoen tokens aan gebruikers en contentmakers, volgens het SEC-dossier.

De video-streaming firma zal gebruikers aansporen om Props te verdienen door het aanbieden van een VIP-status en door hun koopkracht van een in-app valuta genaamd Bars op te voeren. De exclusieve items en kortingen zullen ook aan de Props houders worden aangeboden.

Reg A+ is een manier om vroege investeerders te belonen, maar ook om gebruikers te prikkelen om een product te promoten en hen een gevestigd belang te geven. Bij de lancering werd elke token op $0,1369 getaxeerd, op basis van het indienen. Naarmate het platform groeit, kan de vraag naar de tokens toenemen en kunnen tokenhouders winst maken. Dit stimuleert Props houders om het netwerk te ontwikkelen.

Goldman Sachs gaat 'verder dan ooit tevoren' met een nieuw digital asset project.

Goldman Sachs heeft een nieuwe cryptobusiness gelanceerd binnen zijn incubator en het wil “verder gaan dan ooit tevoren” met digital assets, zo blijkt uit een nieuwe lijst van functies.

De nieuwe exploitatie, die los staat van de activiteiten in de crypto derivatenhandel, zal de bank nieuwe digitale asset kansen onderzoeken, zoals de nieuwe vacature-advertentie voor een Digital Asset Project Manager aangeeft.

“Projectmanagers in het Digital Asset-team zullen een integrale rol spelen bij het bepalen van zowel de omvang als de richting van het bedrijf”, aldus de directeur. “Kortom, we evolueren en zijn op zoek naar een aantal van de meest getalenteerde personen ter wereld om ons te helpen verder te gaan dan ooit tevoren”.

Hoewel de details voor de job advertentie schaars is, zeggen insiders dat Goldman zijn zinnen heeft gezet op het lanceren van iets dat lijkt op de JPMCoin, een digitale troef van JPMorgan’s concurrent, met als doel het vereenvoudigen van de internationale transacties tussen hem en zijn groothandelsklanten.

Specifiek, zou de PM rol helpen bij het ontwikkelen van een roadmap voor het project, in samenwerking met het leiden van bedrijven die risico’s, compliance en financiën aansturen.

De ambities van Goldman Sachs in de opkomende markt voor digital assets gaan terug naar de geruchten tijdens de Bitcoinboom van eind 2017, die suggereerden dat het zich voorbereidde op het lanceren van een volwaardige tradingactiviteit die gebonden was aan de Bitcoin. Momenteel handelt de firma in niet-leverbare forwards die aan Bitcoin gebonden zijn, maar de volumes zijn relatief beperkt, volgens een woordvoerder.

En tot slot.

Bitcoin is duidelijk op een grote weerstand gestuit van 13.000 dollar. Hoewel de up-trend intact blijft, kan de prijsactie meer turbulent worden als gevolg van de koersstijging. De indicatoren van Bitcoin zijn oververhit, wat een retracement tot $9.000 op de korte termijn mogelijk maakt.

Tot nu toe waren de belangrijkste retracements vooral abnormaal (d.w.z., eenmalige gebeurtenissen veroorzaakt door whales), de laatste 30% correctie is de enige opmerkelijke uitzondering op dit moment.

Bitcoins groeiende dominantie betekent dat altcoins en tokens er niet in geslaagd zijn om aan de directe invloedssfeer van de koning te ontsnappen. Hoewel verschillende altcoins dit jaar op gelijke voet met of beter dan Bitcoin hebben gepresteerd, is de markt als geheel er niet in geslaagd om het tempo bij te houden. De afbrokkeling van de altcoin-markt zou op korte termijn kunnen aanhouden, vooral omdat Ethereum er maar niet in slaagt om BTC bij te benen.

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

130.000 dollar/dag Bitcoin Ponzi stort in in Zuid-Afrika en wordt vervolgens opnieuw online geplaatst – Net als alle Ponzi-schema’s, staat ook het Zuid-Afrikaanse investeringsprogramma Bitcoin wallet op het punt om in te storten. De Bitcoin-zwendel die aanvankelijk in Kwa-Zulu Natal’s landelijke stad Ladysmith was gevestigd, heeft naar verluidt geen geld meer om aan investeerders uit te betalen. Op een gegeven moment was de Ponzi-regeling meer dan 130.000 dollar per dag aan het binnenhalen.

Volgens ladysmith Gazette heeft het gezicht van Bitcoin Wallet, Sphelele ‘Sgumza’ Mbatha, geopenbaard dat hij alle middelen heeft gebruikt om investeerders uit te betalen. In eerste instantie was bekend dat Sgumza het crypto-investeringsplan was gestart, maar nu is hij van de toon veranderd en beweert hij slechts een werknemer te zijn.

Coinbase is in gesprek om zijn eigen verzekeringsmaatschappij te lanceren – Coinbase is bezig met het uitwerken van plannen om zijn eigen “captive” verzekeringsmaatschappij op te zetten. Aan het begin van dit jaar, begon de verzekeringsmakelaar Aon met het opzetten van bedrijven in de Kaaiman Eilanden, die met een handvol cryptocurrency firma’s samenwerken.

Binance lanceert Bitcoin Margin Trading op 2.0 Platform met 3x Leverage – Margin trading zal worden geïntegreerd in een nieuw Binance 2.0 platform. Het platform is een belangrijke upgrade van het bestaande systeem, met een geoptimaliseerde interface en geavanceerde trading engine voor een betere order matching.

110 Crypto exchanges willen in Japan van start gaan, een blik op de recente veranderingen – Na de G20 bijeenkomsten, waar Japan verschillende discussies leidde over crypto assets, vertelde de belangrijkste financiële toezichthouder van het dat er nu 110 crypto-beurzen geïnteresseerd zijn voor het lanceren van crypto’s in Japan. Het land heeft onlangs een nieuw wetsvoorstel inzake cryptocvaluta’s aangenomen en sommige goedgekeurde cryptoplatformen hebben al een aantal wijzigingen ondergaan.

Samsung rolt bètaversie uit van Ethereum blockchain development kit – De kit biedt “een volledige set” van functies die nodig zijn om gedecentraliseerde apps (dapps) te bouwen, zei het bedrijf en voegt eraan toe dat het ook een betaalgateway biedt voor cryptocurrency remittance met zijn gebruikersinterface.

Facebook zegt dat het zijn crypto niet in India zal lanceren vanwege regelgevingskwesties – Facebook heeft gezegd dat het door de huidige wettelijke beperkingen niet van plan is om zijn digitale wallet service en cryptocurrency in India aan te bieden.

Een woordvoerder van Facebook zei:

“Er zijn geen plannen om Calibra in India aan te bieden. Zoals u wellicht weet, zijn er lokale beperkingen binnen India die de lancering van Calibra op dit moment niet mogelijk maken”.

Events deze week:

15 juli –

  • Komodo – Volledige “Rebrand” & Antara Framework lancering
  • Qtum – Incentives program
  • Aragon – Governance vote

18 juli – 

  • Zcash – YCash Fork

19 juli – 

  • Digibyte – Odocrypt Algo Swap

20 juli –

  • Grin – Hard fork
  • ICON – Industry 4.0 & Blockchain

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment