Wekelijkse update 8 -14 juni

Wekelijks TA overzicht –

Totale Market Cap: ~ $268 miljard (~2.5%)
BTC Prijs: ~ $9.464 (~2.05%)
BTC-dominantie: 64.7%
Opmerkelijke movers: BitBay (98%), Kyber Netwerk (62%), Aeve (54%), Vechain (36%),

Bitcoin is eindelijk losgebroken uit zijn krappe range die het grootste deel van deze week wist te domineren, maar de richting van deze doorbraak was dan weer teleurstellend. Na een zwakke poging om de $10.000 terug te bereiken, maakte BTC/USD een scherpe U-bocht waardoor hij uiteindelijk terug de $9.000 aantikte. Bitcoin verloor in slechts enkele uren $1.000 of 7% van zijn waarde. Toen het bloedbad eenmaal voorbij was, slaagde BTC/USD er terug zich in om zich te herstellen tot  $9.459.

Volatiliteit is een vast fenomeen in de cryptomarkt

Een dergelijke volatiliteit is niet nieuw voor onze industrie. Scherpe prijsbewegingen zijn frequente terugkerende fenomenen op de cryptocurrency markt, berucht om zijn onvoorspelbaarheid en kuddegedrag. Een soortgelijke situatie werd begin mei waargenomen. Toen kwam BTC/USD ook in de buurt van de gekoesterde resistance van $10.000 en leek het zich voor te bereiden om uit te breken naar een nieuw territorium. Echter, in plaats van te moonen, keerde het om en bereikte het een bedrag van $8.700 wat gebeurde slechts in drie dagen tijd.

De geschiedenis herhaalde zich op 15 mei. In die tijd werd Bitcoin rond de $9.700 verhandeld en in een paar minuten tijd werd hij opeens weer $400 goedkoper. Vorige week sprong de Bitcoin-prijs in een paar minuten boven de $10.000, om de volgende dag weer terug te keren naar zijn oude niveau. De conclusie is als volgt – laten we er maar aan wennen.

Markt dominantie

 • 1. Bitcoin - 64.8%
 • 2. Ethereum - 9.8%
 • 3. Ripple - 3.6%
 • 4. Tether - 3.4%

BTC - Technische analyse & prijs analyse aan de hand van ruwe data

Op de daily chart is Bitcoin (BTC) teruggekeerd naar zijn driehoeksverhouding waardoor het herstel beperkt wordt door de bovengrens van $9.550. BTC/USD raakte dit gebied op vrijdag, maar keerde vervolgens terug onder de $9.500, wat betekent dat de koers in een vernauwde range kan blijven voor een bepaalde tijd. De ondergrens van de gebroken driehoek bedraagt $9.200, en wordt momenteel versterkt door de SMA50 daily. Dit gebied dient als een essentiële lokale support voor de coin. Indien hij duurzaam wordt gebroken, kan de sell-off snel aan kracht winnen met de volgende focus op $9.000 (”weekly low”) of $8.780, die wordt bekrachtigd door de SMA50 weekly.

Gezien de neerwaartse RSI op de weekly chart ziet het bearish scenario er op de lange termijn zeer waarschijnlijk uit. BTC-bears zullen misschien moeten wachten tot de prijs onder de $9.000 daalt om een overwinning te kunnen vieren. Anders blijft BTC/USD binnen zijn consolidatiepatroon handelen.

Volgens de data die wij ter beschikking hebben zit 74% van de Bitcoin-gebruikers in het geld, wat neerkomt op zo’n 1,43 miljoen BTC-adressen. Aan de hand van deze data kunnen we stellen dat de break-even prijs van deze adressen schommelt tussen de 9.470 en 9.670 dollar. Dit betekent dat de bulls het moeilijk kunnen hebben om hun weg te vinden binnen dit gebied.

Aan de andere kant, is er een lokale resistance die gevormd wordt door de bovenvermelde bovengrens van het driehoekspatroon, en deze ligt op $9.550. Als deze eenmaal uit de weg is, zal het opwaartse momentum waarschijnlijk toenemen met de volgende focus op de psychologische $10.000, gevolgd door het hoogste niveau van voorgaande week wat op $10.414 ligt. Als deze niveau’s gebroken worden dan is Bitcoin klaar om door te gaan naar het $10.511 niveau.

In-Out Money Around the Current Price (IOMAP) indicator gebruikt machine learning om de tien meest relevante clusters beleggingsposities te identificeren met een marge van plus-minus 15 procent van de huidige prijs.

BTC prijsanalyse aan de hand van data – Met behulp van de In/Out of the Money Around Current Price indicator (IOMAP), zien we dat er zo’n 2,03 miljoen adressen zijn met posities rond de $9.602. Dit zou het volgende grote niveau van resistance kunnen zijn voor Bitcoin, dus om boven de $9.732 uit te komen zal er een sterk momentum moeten zijn. Als we de IOMAP vanuit het volumeperspectief bekijken, zien we dat die 2,3 miljoen adressen ongeveer een 1,35 miljoen BTC bezitten, wat een aanzienlijk volume is.

Maar wat als de prijs van Bitcoin begint te dalen?  De IOMAP-analyse toont aan dat het volgende supportniveau tussen de 9.172 en 9.442 dollar ligt, waar bijna 805 duizend adressen zo’n 509 duizend BTC aankochten.

Onze 6 belangrijkste artikels

DeFi-marketcap is 2 miljard dollar waard, wat een verdubbeling is in minder dan twee maanden!

De totale marketcap van “decentralised finance” (DeFi) heeft deze week de grens van 2 miljard dollar overschreden, en dit slechts enkele weken nadat DeFiMarketCap.io gelanceerd werd. De verdubbeling van de totale waarde in DeFi-projecten is een teken dat de industrie snel in waarde aan het stijgen is. Dit is het bewijs dat meer en meer gebruikers op zoek gaan naar manieren om leningen te verkrijgen en rente te verdienen buiten de controle van banken en/of andere financiële instellingen.

DeFiMarketCap.io meet de totale waarde van alle tokens die verbonden zijn aan projecten en protocollen, zoals Maker en Compound. De metingen die door websites als DeFi Pulse worden opgevolgd, registreren daarentegen alleen de waarde van assets zoals ETH en DAI, die gebruikt worden om activiteiten te doen op deze projecten/protocollen als Maker en Compund.

Er is dus een nieuwe concurrent bijgekomen voor DeFi Pulse en CoinMarketCap. DeFi Market Cap biedt een nieuwe kijk op de wereld van de “decentralised finance” (DeFi).  DeFiMarketCap vermeldt meer dan 666 tokens verdeeld over 18 protocollen.

De website biedt een zeer goed DeFi gericht alternatief voor Coin Market Cap.

Microsoft lanceert identiteits-ecosysteem op het Bitcoin-netwerk: ION

Microsoft maakte dit woensdag bekend via een blogpost.

ION, dat vorig jaar werd aangekondigd, is ontworpen om een gedecentraliseerd netwerk te creëren dat mensen in staat stelt hun eigen digitale identiteiten te beheren. Het is een openbaar, toestemmingloos ‘layer2’ netwerk dat onafhankelijk fungeert ten opzichte van gecentraliseerde partijen – en ja, ook van Microsoft zelf.

ION is nu klaar om mensen gedecentraliseerde identificaties (DID’s) te bieden, aldus Buchner.

“Om te beginnen met ION kun je ‘ongepubliceerde’ ION DID’s maken met basiscliëntenbibliotheken (die je direct kunt gebruiken voor authenticatie en credential use cases), je eigen node draaien om ‘gepubliceerde’ DID’s te maken die op het ION-netwerk te ontdekken zijn, of een node vinden om DID-bewerkingen voor je te publiceren. Aangezien de sleutels voor uw DID’s nooit uw handen verlaten en alle ION-bewerkingen lokaal op uw apparaat worden ondertekend, bent u er zeker van dat alleen u de status van uw DID’s kunt wijzigen, ongeacht hoe u kiest om met het ION-netwerk te communiceren”.

Microsoft is van plan om dit najaar de definitieve v1-versie van ION te lanceren, rekening houdend met de feedback van early adopters, de ontwikkelaars en de node-uitvoerders.

Ethereum’s investeerdersbasis ziet een enorme groei, die groter is dan die van Bitcoin!

Ethereum bereikte deze week een belangrijke mijlpaal, die nu in totaal 119,63 miljoen unieke walletadressen heeft. De enorme bruikbaarheid van Ethereum is het afgelopen jaar een impuls geweest voor de enorme fundamentele groei.

Dit betekent eveneens een enorme groei in het aantal gebruikers en investeerders. Het feit dat er 40,32 miljoen van deze adressen daadwerkelijk een ETH-balans hebben, is nog opvallender.

Uit de gegevens blijkt dat dit aantal aanzienlijk hoger is dan dat van Bitcoin; het ligt 33,4% hoger dan het aantal Bitcoin-wallets met een balans.

Deze groei zal waarschijnlijk ook de komende dagen en weken sterk aanhouden, aangezien de overgang naar ETH 2.0 nog meer investeerders in het ecosysteem van Ethereum zou kunnen aantrekken.

 

Cardano lanceert zijn Proof-of-Stake Upgrade en heeft een nieuwe partnerschap!

IOHK, het bedrijf achter de Cardano blockchain, heeft op 9 juni bekendgemaakt dat ze de publieke testfase van de Shelley upgrade aan het uitrollen zijn.

De langverwachte upgrade van de blockchain is ontworpen om Cardano om te zetten in een volledig gedecentraliseerd proof-of-stake netwerk. Het zal een beloningssysteem introduceren voor houders van ADA, de native cryptocurrency van de blockchain, die crypto kunnen verdienen door het netwerk aan te sturen. Het Shelley public testnet zal zich openstellen zodat elke operator die een Cardano stake pool wil opzetten dat kan doen, klaar voor staking en delegatie op het mainnet later deze zomer.”

De vooruitgang inzake Shelley heeft geleid tot een Cardano prijsrally, met ADA – die van $0.052 op 24 Mei naar zijn huidige prijs van $0.084 is gestegen, volgens CoinMarketCap.

Ethereum werkt ook aan zijn eigen proof-of-stake upgrade, die waarschijnlijk nu na Cardano zal lanceren. Testnet coördinator Afri Schoedon schat in dat fase 0 tegen 2021 kan worden gelanceerd.

IOHK wordt partner bij Hyperledger

IOHK, het bedrijf achter de Cardano (ADA) blockchain, heeft zich aangesloten bij Hyperledger, een open-source community dat zich richt op de ontwikkeling van blockchain technologie. Hierdoor zal het mogelijk worden om samen te werken met andere blockchain- bedrijven om zo Cardano verder te verbeteren. Door

samen te werken met enkele van Hyperledger’s andere leden zal IOHK de kans krijgen om de architectuur van haar product te verfijnen en haar interoperabiliteit uit te breiden. Door toe te treden tot de Hyperledger-community zal IOHK haar “uitzonderlijke rijkdom aan gemeenschappelijke kennis en expertise” kunnen benutten.

IOHK’s “sterke visie” voor gedecentraliseerde netwerken is een geweldige aanvulling voor de community. Het consortium voegt sinds het begin van het jaar nieuwe leden toe, met zeven nieuwe leden die deze week naast IOHK komen.

Deze 7 nieuwe leden zijn Atomyze van Tokentrust AG, Binarystar, DB Systel GmbH, IOVlabs en Public Mint. Allen hebben zich deze week aangesloten bij Hyperledger, terwijl Global Blockchain Business Council en de InterWork Alliance eerder deze maand zijn toegetreden.

Coinbase wil zijn token lijst uitbreiden!

Eén van de grootste Cryptocurrency exchanges in de VS, Coinbase, zou een aanzienlijk aantal nieuwe tokens aan zijn platform willen toevoegen; een zet die het bedrijf in staat zou stellen om een nog groter deel van de Amerikaanse markt te veroveren.

Volgens de aankondiging van het bedrijf onderzoekt Coinbase de toevoeging “van een reeks nieuwe assets”, waaronder 18 DeFi-tokens. De aankondiging waarschuwde de gebruikers dat het “verkennende” proces dat nodig is om dergelijke tokens te listen, zou kunnen resulteren in publiek gerichte API’s en andere tekenen van technische werkzaamheden die op het platform worden uitgevoerd.

De nieuwe assets omvatten Aave, Aragon, Arweave, Bancor, COMP, DigiByte, Horizen, Livepeer, NuCypher, Numeraire, KEEP Network, Origin Protocol, Ren, Render Network, Siacoin, SKALE Network, Synthetix en VeChain.

Er is geen indicatie wanneer er een nieuw token toegevoegd zal worden. De tokens die ze opsommen vereisen een significant technisch en nalevingsoverzicht, evenals regelgevende goedkeuring in vele staten van de V.S. Daarom kan het bedrijf niet garanderen wanneer één van de bovengenoemde tokens op de lijst zal komen te staan en of ze überhaupt op de lijst zullen komen te staan. Als één van deze tokens op de lijst zou worden gezet, dan zou dat per jurisdictie gebeuren, in overeenstemming met het noteringsproces van Coinbase. Het feit dat slechts 18 tokens in de aankondiging werden genoemd, betekent niet dat het bedrijf zich in het proces alleen op hen zal richten, zo stond het in de aankondiging.

Coinbase wil ernaar streven om 90% van de totale crypto-marketcap te ondersteunen.

Instellingen bezien crypto als mogelijke hedge tegen de wereldwijde economische instabiliteit

In een nieuwe aflevering van de Coinscrum-marktpodcast laat Rayhaneh Sharif-Askary, directeur Investor Relations en Business Development bij Grayscale, zien dat de gemiddelde wekelijkse investeringen in de cryptotrusts van het bedrijf dit jaar met meer dan 800% zijn gestegen.

Sharif-Askary zegt dat Covid-19 hierin een belangrijke rol heeft gespeeld wat betreft de opwaardering van het Bitcoin-verhaal.

“Covid-19 en de beleidsimplicaties hebben het pad geëffend voor Bitcoin om gezien te worden als een store -of-value. Institutionele beleggers nemen via onze producten een aantal lange-termijn posities in op digital assets. Dit komt omdat ze op zoek zijn naar een schaars asset dat gebruikt kan worden als een inflatiehedge in een wereld waar we een ongekende monetaire stimulans gaan krijgen”.

In het eerste kwartaal van dit jaar haalde Grayscale een half miljard dollar op voor al haar producten. Beleggers staken $390 miljoen in de Grayscale Bitcoin Trust en $110 miljoen in de Grayscale Ethereum Trust.

Traditionele hedgefondsen vertegenwoordigen de meerderheid van de institutionele beleggers bij Grayscale. Sharif-Askary zegt dat 44% van deze fondsinstroom afkomstig is uit multi-strategie-fondsen en dat een aanzienlijk deel ook afkomstig is van Long/Short aandelenfondsen.

Hackers, whales & sneeuwballen

Wat veroorzaakte mogelijk het “sneeuwbal-effect” deze week?

De dalende prijsbeweging van donderdag viel samen met een aantal fundamentele en technische gebeurtenissen.

De val van de beurzen is er één van. De Amerikaanse beurzen maakten één van de zwaarste dalingen mee sinds de zogenaamde “black Thursday”. De Dow Jones verloor 5,7% bij de opening, terwijl de S&P 500 zo’n 4,8% verloor, dit naar aanleiding van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) die waarschuwde voor de risico’s van een tweede COVID-19-golf. De olieprijzen daalden eveneens te midden van deze bezorgdheid. Zelfs de goudprijs daalde. Bitcoin en andere cryptocurrencies gingen gelijk op met de eerder genoemde asset classes.

Digital assets worden vaak beschouwd als een save-haven maar als de markt gegrepen wordt door angst, hebben ze de neiging om samen met de rest van de assets naar beneden te gaan. Bij een economische recessie daalt de waarde van alle assets tegelijkertijd. Net zoals het ook allemaal samen stijgt tijdens een expansie.

Hackers & whales komen in beweging

Coins die in 2016 werden gestolen, zijn verplaatst – De hackers brachten ongeveer 4 miljoen dollar over naar verschillende onbekende wallets. Een dergelijke activiteit is altijd een alarmerend signaal, want hackers kunnen de intentie hebben om deze coins te dumpen zodat ze hun buit kunnen verzilveren. De sell-off kan op grote schaal onvermijdelijk leiden tot een prijsdaling.

Cryptocurrency Whale Alert service spot verschillende grote transfers –  Er zijn vanuit onbekende wallets ook grote transfers gespot naar verschillende cryptocurrency exchanges. Zo heeft iemand meer dan 5.000 BTC naar Binance en 16.000.000 USDT naar Bitfinex overgemaakt, wat ook een alarmerend signaal is voor een potentiële grootschalige sell-off.

Liquidaties bij BitMEX – BitMEX is een gebruikelijke “verdachte” om trapsgewijze liquidaties van leveraged posities te doen.  Dit vergroot de druk op de markt en kan vervolgens uitmonden van een natuurlijke correctie naar een complete ramp. Volgens de analytische dienst Skew werden er tijdens de sell-off zo’n 55 miljoen dollar aan long posities geliquideerd op het platform.

Crypto-term van de week:

Protocol – Een protocol is een verzameling van regels of procedures die een systeem besturen – of dat nu een computernetwerk, een gemeentehuisvergadering of een bordspel is. Bij schaken kunnen individuele spelers bijvoorbeeld hun eigen strategieën hebben – maar de manier waarop elk schaakstuk op het bord beweegt wordt bepaald door de regels (of het protocol) van het schaakspel.

Andere niet te missen artikels (URL-link bijgevoegd naar het desbetreffend artikel):

1.Bitcoin-scammers gebruiken SpaceX-beelden om crypto-gebruikers op te lichen – Er is een nieuwe Bitcoin-scam op YouTube, onder de naam van Elon Musk en zijn bedrijf SpaceX. De video is een live-stream waarin Bitcoin-adressen op de video worden geplaatst en de kijkers worden gevraagd Bitcoin te sturen zodat ze kunnen deelnemen aan een “live-conferentie”. De scam doet zich voor als de rechtmatige livestream, die de lancering van de SpaceX Falcon 9-lancering en de daaraan voorafgaande conferentie uitzendt.

2. Documenten van het Pentagon onthullen dat de V.S. een Bitcoin-rebellie heeft gepland – Bitcoin heeft altijd moeite gehad om steun te vinden bij de Amerikaanse regering. President Donald Trump en minister van Financiën, Steven Mnuchin, leidden de kritiek. In recente documenten is onthuld dat het Amerikaanse Ministerie van Defensie oorlogsscenario’s heeft met een Generatie Z-rebellie, die Bitcoin gebruikt om “de gevestigde orde” te ondermijnen en te omzeilen.

3. ConsenSys Start “Compliance Service” op voor DeFimarkt – De Ethereum-mede-oprichter Joseph Lubin’s firma ConsenSys lanceert een compliance-dienst om een oogje in het zeil te houden bij transacties van DeFi-diensten en exchanges die tokens uitgeven op Ethereum.

4. Chainalysis kan nu uw ‘Privacy Coins’ Zcash & Dash volgen – Op 8 juni kondigde Chainalysis aan dat het de bedoeling is om de privacy-coins Zcash (ZEC) en Dash (DASH) te ondersteunen, waardoor het voor de wetshandhaving gemakkelijk wordt om ze op te sporen. Het bedrijf beweert dat het de overgrote meerderheid van de Zcash en Dash transacties kan traceren omdat de meeste gebruikers geen gebruik maken van privacybevorderende functies.

5. Bitpay onthult Crypto-to-Fiat Prepaid Mastercard – Op 11 juni 2020, maakte de cryptocurrency payment services provider, Bitpay bekend dat de firma een prepaid Mastercard lanceert die met een verscheidenheid aan digital assets kan worden opgeladen. Het in Atlanta gevestigde bedrijf zegt dat de kaart overal waar Mastercard wordt geaccepteerd, kan worden gebruikt en dat gebruikers “cryptocurrency onmiddellijk kunnen omzetten in fiatvaluta“.

6. 500 Bitcoin- en crypto-bedrijven verliezen hun vergunning na grootste witwasschandaal ooit  –  Estland gaat honderden crypto-bedrijven hard aanpakken vanwege een witwasschandaal van maar liefst $220 miljard. Dat meldt Bloomberg op 11 juni. Dit is het grootste witwasschandaal dat er ooit in Europa is geweest. Estland was voorheen één van de meest crypto-vriendelijke landen in de Europese Unie, maar door het schandaal is het land nu gedwongen om de sector hard aan te pakken.

Aankomende events

14 juni

 • Komodo – ecosystem update

15 juni – 

 • Matic Network – Staking on testnet

16 juni –

 • Bancor – V0.6 upgrade

17 juni –

 • Grin – Floonet upgrade
 • Stellar – Bitstamp listing

18 juni – 

 • Zilliqa – Pool X opening
 • Stellar – Protocol 13 upgrade

20 juni –

 • Civic – Civic v2.0 lancering

21 juni –

 • Chainlink – coindeal listing
What's your reaction?

Leave a comment