Wekelijkse update 8 – 14 oktober

De wereldwijde aandelenmarkten verkochten sterk deze week omdat de stijgende obligatierendementen en de zwakkere groeivooruitzichten de vraag van beleggers naar risicovollere assets in de hand werkten. De verschuiving naar de risico-uit modus kwam ten goede aan goud, maar niet aan cryptocurrencies, aangezien deze markt donderdag een 11-cijferige duik nam.

De digitale assets, die de afgelopen drie weken tamelijk goed hebben standgehouden, daalden plotseling en fors op donderdag. De totale marktkapitalisatie van alle coins bereikte een dieptepunt van 200 miljard dollar, omdat Bitcoin met meer dan 5% daalde en toonaangevende altcoins dubbelcijferige verliezen met zich meebrachten.

Op het moment van schrijven is de totale markt volgens Coincheckup net boven de 202 miljard dollar waard.

Ondanks het verlies, blijft Bitcoin de $6.000 verdedigen, een kritiek niveau dat vaak wordt geassocieerd met de kosten van de mining voor de cryptocurrency.

Terwijl er geen directe aanleiding was tot de plotselinge ommekeer, heeft de controverse rond Bitfinex ook mogelijk bijgedragen aan de daling. Op donderdag, kondigde de exchange aan dat het tijdelijk fiat stortingen had stopgezet, maar gaf geen reden of oorzaak voor zijn besluit. Fiat-deposito’s zullen naar verwachting binnen een week weer beschikbaar zijn.

Bitfinex is in het middelpunt van de groeiende controverse rond Tether en zijn onderliggende financiële status. Het bedrijf bracht vorig weekend een blogpost uit om geruchten te verdrijven die ongegrond waren.

Week-op-week is het cryptocurrency marktkapitalisatieplafond ongeveer $18 miljard lager. Nochtans, zijn de handelsvolumes enigszins hoger.

Dubai wil blockchain betalingen lanceren in samenwerking met PundiX

De inwoners van Dubai zullen binnenkort de middelen hebben om betalingen te doen voor schoolkosten, rekeningen en andere kleinhandelsaankopen. Dit zal gebeuren met emCash, een op blockchain-gebaseerde cryptocurrency die door de staat is ontwikkeld.

De UAE’ s eerste officiële krediet bureau – emCredit – onder het Dubai Department of Economic Development zet zijn officiële, gecodeerde staatscoin emCash in voor een bredere adoptie met behulp van point-of-sale (PoS) apparaten.

PoS-apparaten zullen niet alleen worden gebruikt in winkels maar ook in de overheidsgebouwen van Dubai, waardoor zowel burgers als inwoners in staat zullen zijn om aankopen te doen. Dit zal pas mogelijk zijn na een partnerschap met de  blockchain betalingsprovider Pundi X en Trade Arabia.

TRON (TRX) update

Op 8 oktober, 18, kondigde Justin Sun de upgrade van Tron Virtual Machine naar Odyssey 3.1 aan. Deze versie zal de Transactie per seconde van TRX verhogen tot 200 keer sneller dan Ethereum en  het zal ook 100 keer goedkoper zijn dan EOS. TRON is op weg naar een nieuw tijdperk omdat het zeer sterk staat op de markt.

Volgens Justin Sun zal TRON Ethereum overtreffen door het grootste gedecentraliseerde protocol ter wereld te worden. Dit zal gebeuren als TRX eind 2018 of begin 2019 doorbreekt.

TRON (TRX) hun partnerschap met BitTorrent is een belangrijke overwinning voor het Tron netwerk. Sinds de aankondiging is TRON in goede vorm op de markt en heeft het veel vertrouwen van de gebruikers gewonnen. Het motto om het web te decentraliseren is in volle gang en het TRX-team is hard aan het werk om de technologie te verbeteren door deze te decentraliseren.

TRON steunt Alibaba bij het creëren van een digitaal valutaplatform. Sun deelde een video van CEO van Alibaba waarin hij sprak over decentralisatie van fiat currency en blockchain technologie, dit toont aan dat TRON sterk achter Alibaba staat en het volledig ondersteunt. Als er in de toekomst een partnerschap tussen TRON en Alibaba tot stand komt, wordt het de beste dag voor Tron. Het wordt het beste partnerschap voor TRX sinds de lancering en dit zal de prijs en het volume van het TRON-netwerk een enorme boost geven.

Crypto Finance AG krijgt groen licht van de Zwitserse toezichtshouders

De Zwitserse toezichthouder voor de financiële markten heeft een vergunning uitgegeven aan een investeringsfonds voor cryptocurrency om de deur te openen voor een bredere institutionele participatie in de crypto-activiteiten van het land.

De in Zug gevestigde Crypto Finance AG kondigde dinsdag aan dat de Zwitserse Financial Market Supervisory Authority (FINMA) groen licht heeft gegeven aan haar dochteronderneming, Crypto Fund AG, om wettelijk op te treden als een asset manager.

De firma Crypto Fund AG kan nu zowel binnenlandse als buitenlandse fondsen beheren en distribueren voor het investeren in crypto-gerelateerde projecten. De registratie als vermogensbeheerder komt aan als een uitbreiding van een andere licentie die Crypto Fund AG in juni van het FINMA heeft ontvangen, waardoor de activiteiten van het bedrijf zich beperkten tot het verdelen van fondsen onder gekwalificeerde investeerders.

IBM lanceert zijn eigen food tracking platform

Op 8 oktober kondigde IBM aan dat zijn solution-as-a-service (SaaS) cloud-gebaseerde software voor het volgen van voedsel officieel toegankelijk is voor elke organisatie die producten in hun supply chains willen opvolgen.

Na 18 maanden van testen heeft IBM zijn blockchain-enabled food tracking platform gelanceerd. kleinhandel winkels, leveranciers van voedingsmiddelen en groothandelaren zullen nu gebruik kunnen maken van IBM’s gedistribueerde grootboektechnologie software (DLT) voor de traceerbaarheid van voedingsmiddelen.

De oplossing voor het traceren van voedselitems, die IBM Food Trust wordt genoemd, werd tot nu toe alleen als proof-of-concept geïntroduceerd en in een beperkt aantal pilots gebruikt. Op 25 september kondigde het multinationale detailhandelsbedrijf Walmart aan dat het (tegen september 2019) al zijn leveranciers zou verplichten om gebruik te maken van IBM’s blockchain-powered Food Trust programma om zo alle voedingsmiddelen te volgen.

Op 13 oktober maakte Carrefour bekend dat het één van de voedselketens zal zijn die gebruik gaat maken van IBM’s Food Trust blockchain.

Bitfinex een gevaar voor de crypto

Bitfinex wist weer de krantenkoppen te halen en dit gaat meestal gepaard met slecht nieuws. Eerder deze week werd er paniek veroorzaakt op het platform “Medium” waarin gepost werd dat Bitfinex niet genoeg fondsen in hun bezit zou hebben om hun schulden af te betalen. Bitfinex reageerde hier echter onmiddellijk op, dit met een paar publieke adressen waarmee ze willen aantonen dat ze genoeg fondsen in hun bezit hebben om deze schulden wel af te betalen.

Op 11 oktober deed Bitfinex dan weer de mededeling dat het zijn overboekingen voor USD, EUR, JPY en GBP tijdelijk zal opgeschorten en volgens het platform zou de situatie zich binnen een week normaliseren.

Op het moment van de aankondigingen werd de Bitcoin prijs op Bitfinex verhandeld tegen een hogere prijs, wat er misschien op wijst dat traders niet helemaal comfortabel zijn met holdingfondsen op het platform tijdens deze periode van onzekerheid, wat ook vragen oproept over de stabiliteit van fiatopnames.

Bitcoin schommelt rond de prijswaarde van $6.380 op Bitfinex (op het moment van schrijven), als je dit vergelijkt met de prijzen van exchanges zoals Coinbase Pro, Gemini, Bitstamp en BitMEX, dan komt dit neer op een winstmarge van bijna twee procent.

Coinbase pro voegt ZRX toe aan hun platform

Coinbase heeft op 11 oktober bekend gemaakt dat het 0x (ZRX) op hun platform zal toevoegen.

In de aankondiging legde Coinbase uit dat zodra er voldoende liquiditeit is verworven, de handel in ZRX zal beginnen. ZRX zal niet beschikbaar zijn in New York.

Vorige week, konden analisten 0x token zien op een Coinbase tax pagina, die de sterkste hint gaf dat de token op de lijst zou komen te staan.

Door de aankondiging van coinbase die in juli werd gedaan is er grote kans dat de volgende 4 digital assets BAT, XLM, ZEC en ADA zijn, het is dus volgens ons slechts een kwestie van tijd alvorens zij de resterende 4 toevoegen op hun platform. De visie van Coinbase is zeer duidelijk, zo wist de CEO  te vertellen dat ze in de toekomst willen dienen als de New York Stock Exchange maar dan voor crypto. Dit wil alleen maar zeggen dat er nog cryptocurrencies zullen worden toegevoegd.

En tot slot

Tot nu toe hebben cryptocurrencies zoals Bitcoin niet geprofiteerd van de safe-haven vraag in tijden van algemene marktcrisis. Het valt nog te bezien of mainstream beleggers troost zullen vinden in de status van Bitcoin indien de obligatierendementen de aandelen onder druk blijven zetten.

Maar om goed af te sluiten, uit nieuwe gegevens van een onderzoek blijkt dat de Bitcoin whales een verrassend gevarieerde groep van coin houders zijn die meer goed dan slecht doen voor de markt. Je kan het rapport hier volledig lezen

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

Crypto-fondsen vertegenwoordigen 20% van de Hedge Fonds lanceringen in 2018 – Volgens een nieuwe studie is het aantal introducties van cryptocurrency hedgefondsen is in 2018 dramatisch toegenomen ondanks de dalende markt.

XLM Game Changer: Stellare Smartlands streeft naar een $triljoen markt met nieuw partnerschap – De op stellar-gebaseerde Smartlands is een partnerschap aangegaan met een multi-miljard dollar bedrijf “Colliers International”.

Trader zegt dat Tether zal worden vervangen door nieuwe Stablecoins – Analist Alex Krüger verklaarde dat Tether waarschijnlijk niet zal crashen op de korte termijn, maar dat de mogelijkheid van imploderen er altijd is vanwege de ongecontroleerde status ervan.

Litecoin is toegevoegd aan de Gemini exchange met Bitcoin Cash die in november komt – De in New York gevestigde crypto-beurs Gemini heeft het mogelijk gemaakt stortingen te doen voor Litecoin (LTC), met trading- en custody-diensten die op 16 oktober van start gaan.

Roger Ver gaat een Cryptocurrency Exchange lanceren – Het bedrijf Bitcoin.com van Roger Ver is van plan haar eigen crypto exchange op te zetten. Zo laat de CEO weten in een interview met Bloomberg.

De EU waakhond zal ‘elke’ ICO evalueren voor mogelijke regelgevingsdruk – De voorzitter van de ESMA, Steven Maijoor – die de cryptobeleggers in 2018 waarschuwde dat zij al hun fondsen zouden kunnen verliezen door te ICO’s, heeft gezegd dat hij zich heeft moeten houden aan de huidige regelgeving die op een ICO van toepassing kan zijn.

 

Crypto events deze week:

14 oktober – 

 • Ethereum – Constantinople hard fork

15 oktober- 

 • Pundi X Function X gedetailleerd info
 • Event – Oekraïnse blockchain dag
 • Flixxo – herontworpen app lancering

16 oktober – 

 • UTRUST – Eigen apps op iOS, android
 • Event – Battle of the crypto NYC

17 oktober – 

 • Event – crypto games conferentie
 • Event – Dubai blockchain Expo
 • Event – Digital Health Summit

18 oktober –

 • iExec RLC- Off-Chain computing
 • Monero – Netwerk upgrade

19 oktober – 

 • Cobinhood – Nem en XRP listing
 • Cobinhood – Margin trading BTC/USDT, ETH/USDT, COB/ETH.
 • Power Ledger- Extreme tech challenge
 • Event – GBS Colorado

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment