Wekelijkse update 9 – 15 juli

Buiten het feit dat onze Rode Duivels het WK zaterdag mooi hebben afgerond met een derde plaats, deed crypto het vorige week iets minder goed. Vorige week werd de eerste wekelijkse stijging van deze maand geboekt, maar de koersen van de crypto waren weer defensief, omdat de lage handelsvolumes en het gebrek aan momentum beleggers aan de zijlijn hield.

Het grootste deel van de dalingen van vorige week gebeurde op maandag en dinsdag, de totale marktkapitalisatie daalde over deze korte periode meer dan $20 miljard. Voor de rest van de week hield Bitcoin en de altcoins zich binnen een relatief krappe marge omdat de handelsvolumes bleven dalen. Op zaterdag bereikten de volumes hun laagste niveau van het jaar, volgens CoinMarketCap.

De cryptomarkt is sinds 10 juni beperkt tot minder dan $300 miljard. Nochtans lijkt de daling zijn climax bereikt te hebben. Dit door de sterke support van Bitcoin op een zeer belangrijk psychologische punt.

De prijs van Bitcoin maakt vooruitgang in de richting van $6.400. Als Bitcoin dit niveau de komende dagen blijft verdedigen, zouden de investeerders een nieuwe bullish-trend verwachten, die zich richt in de buurt van de $6.900. De rest van de markt zal waarschijnlijk volgen, gezien de 43% machtspositie van Bitcoin.

Nieuwe Coinbase listings

Op 13 juli heeft Coinbase aangekondigd dat ze overwegen om op hun platform een aantal nieuwe assets toe te voegen en dat ze met lokale banken en toezichthouders zullen samenwerken om ze in zoveel mogelijk jurisdicties te betrekken. De toegevoegde tokens zullen naar verwachting in waarde stijgen.

De betreffende activa zijn:

Cardano (ADA) – één van de meest veelbelovende blockchainprojecten met een functionele wallet en een operationeel mainnet.

Basic Attention Token (BAT) – dit is de interne token van de Brave browser die al geïncorporeerd en functioneel is.

Stellar Lumens (XLM) – Stellar is een open-sourceprotocol voor valuta trading dat al ver in de ontwikkeling is.

Zcash (ZEC) – een cryptocurrency die gebruik maakt van de nieuwste ontwikkelingen in de cryptografie, zodat gebruikers volgens hun eigen oordeel de privacy van transacties kunnen beschermen.

0x (ZRX) – 0x is een open protocol dat het mogelijk maakt om ERC20-tokens te traden op de Ethereum blockchain, die al op sommige gedecentraliseerde exchanges wordt gebruikt.

Cobinhood gaat fiat toevoegen

Op 12 juli kondigde de zero-fee cryptocurrency exchange de lancering aan van fiat trading, wat betekent dat een wettig betaalmiddel via COBINHOOD kan worden omgezet in cryptocurrencies en vice versa.

COBINHOOD heeft een overeenkomst gesloten met Epay om een consistente betalingsinterface te bieden voor haar activiteiten. Het bedrijf heeft onlangs ook plannen onthuld om een gedecentraliseerd exchange platform te creëren. Stortingen in US dollar zullen aanvaard worden vanaf 20 juli.

Bancor hack

Op 9 juni heeft het Bancor-project (“gedecentraliseerde” market maker voor kleinere cryptocurrencies en crypto-assets, alsook de mogelijkheid om volledig nieuwe tokens te creëren) hun volgers van Twitter op de hoogte gebracht van een beveiligingslek en heeft het meegedeeld dat de app niet meer zal worden onderhouden.

De dag erna op dinsdag publiceerde Bancor details over de inbreuk: een wallet die gebruikt werd om smart contracts te upgraden werd gecompromitteerd en gebruikt om 3,2 miljoen eigen BNT tokens (ter waarde van $10 miljoen), 25.000 ETH (ongeveer $12,5 miljoen) en 230 miljoen NPXS tokens ($1 miljoen) te stelen.

Bancor verklaarde dat het de tokens van BNT heeft bevroren om hun verlies te beprekten en ze hebben vervolgens ook laten weten dat het kapitaal van de gebruikers niet in gevaar zijn. Bancor zei dat de fondsen zijn gestolen uit het BNT’s connector saldo dat als reserve diende en de hacker kon dit doen via het smart contract van die wallet.

Kin Developer programma

Op 11 juli heeft de Kin Foundation op Twitter de lancering van het Kin Developer Program aangekondigd! In dit programma zullen ze 25 ontwikkelaars kiezen om subsidies te ontvangen voor het maken van de consumenten apps.

Dit betekent dat ongeveer $3 miljoen in fiat en crypto zal worden gebruikt om ontwikkelaars in te schakelen bij het creëren van maximaal 25 marktplaatsen die alleen van Kin gebruikt maken. Deze markten kunnen van alles zijn, van plaatsen om toegang te verkrijgen tot live videochats met YouTubers tot zeer zeldzame stickerpakketten die ze kunnen gebruiken in chats. Alles zal digitaal zijn.

Ze kunnen Kik apps of andere apps gebruiken als dat nodig is.

Litecoin en Bitcoin Cash toegevoegd aan Robinhood

Op 12 juli heeft Robinhood bekend gemaakt dat gebruikers zonder commissie Litecoin en Bitcoin Cash kunnen kopen en verkopen. Robinhood claimde ook dat het nu meer dan 5 miljoen gebruikers op het platform heeft, na de uitbreiding van de crypto trading service naar 17 Amerikaanse staten.

Ze zorgen ook voor nieuws over de cryptocurrency en creëren prijswaarschuwingen voor 16 coins, waardoor u er zeker van kunt zijn dat deze groep nieuwe munten zal toevoegen.

Co-CEO Baiju Bhatt, de medeoprichter van het bedrijf zei eerder al dat hij verwacht dat Robinhood de volledige V.S. tegen het einde van 2018 kan bestrijken. Dit is een onderdeel van een plan om één van de grootste cryptocurrency platforms te worden.

Uiteindelijk is Robinhood van plan om te concurreren met Coinbase en zijn ze van plan om het te doen door middel van 0% kosten, terwijl de Coinbase kosten meestal 1,5 procent tot 4 procent zijn, afhankelijk van de betalingsmethode van de gebruiker.

Ambrosus (AMB) en Gifto (GTO) updates

Op 10 juli werd de Ambrosus iOS SDK officieel uitgebracht op Github.

De Ambrosus iOS SDK maakt het voor iOS app-ontwikkelaars eenvoudig om hun eigen dapps te maken, aangedreven door AMB-NET. AMB-NET API geeft toegang tot assets en Gebeurtenissen die worden bijgehouden door Ambrosus. Met de SDK worden iOS-apps gemaakt met end-to-end-tracking van Assets die op de AMB-NET zijn opgeslagen.

Op 9 juli publiceerde Gifto een update over de recente ontwikkelingen en updates. Zij namen deel aan twee belangrijke evenementen en deden hierdoor verschillende belangrijke partnerschappen in Korea en Taiwan.

Gifto 2.0 is een concept voor entertainment met gedecentraliseerde apps voor contentmakers, gaming, goede doelen en het bedrijfsleven. De ontwikkeling lijkt goed te verlopen.

Extra informatie

De cryptocurrency bulls konden op maandag een zucht van ontlasting uitademen, als de seculiere opwaartse trend in de meest gewaardeerde coins nog eens gered werd. Bitcoin kwam voor het eerst in een week opnieuw boven de $6500, dit na een kleine consolidatieperiode die net boven het $6000 niveau lag. Alle giganten sloten zich bij de rally aan omdat de correlaties in het segment zeer hoog blijven en de markt herstelde zich gemiddeld met 10%, waardoor de totale marktkapitalisatie van de coins terugviel tot 275 miljard dollar.

Gezien de bullish long-term positie van de belangrijkste cryptocurrencies en het zeer negatieve sentiment dat zich ontwikkelde dankzij de lange dalende trend, kan een korte-termijn trendwijziging in het verschiet liggen. Er moet nog een “bullish leadership” ontstaan, hoewel de sterke positie van Bitcoin op short-term een positief teken is.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment