Wekelijkse update 9 – 15 september

Bitcoin’s prijs was op donderdag range-gebonden, omdat een gebrek aan tradingvolumes de bulls and bears op afstand hield. Het altcoin universum was eveneens stervende, waarbij de majors er niet in slaagden om een duurzame actie te genereren na maanden van zwakke prestaties.

BTC en ETH konden gisteren ook niet profiteren van de kleine winsten, en de grootste altcoins staan nog steeds onder een duidelijke verkoopdruk, waarbij de overhead resistance levels elke rallypoging in de sector beperken.

BTC/USD update

De bitcoinprijs werd deze week vooral binnen een range van 10.450 dollar verhandeld, met een dieptepunt van 10.027 dollar en een piek van 10.483 dollar. Op het moment van schrijven, is BTC/USD met 2% gestegen tot $10.354. Bitcoin ligt terug boven het 30-day Exponential Moving Average (EMA), al blijft de prijsactie nog onstuimig.

Het momentum is in de afgelopen 48 uur (vanaf 8 september) lichtjes toegenomen, volgens de relative strength index (RSI). De daily oscillator blijft echter een gebrek aan geëngageerde koersontwikkeling vertonen.

De dagelijkse trade volumes van Bitcoin bedroegen een schamele $519 miljoen, volgens de Bitwise gegevens. Dat is een fractie van de niveaus die de afgelopen zes maanden zijn waargenomen.

Met zulke lage volumes zal de volatiliteit nergens anders heen gaan dan naar beneden. De 30-day volatility index, die dagelijkse prijsfluctuaties van Bitcoin meet over een periode van 30 dagen, daalde op vrijdag tot 3.03% (volgens bitvol.info).

Altcoins blijven achter.

Met Bitcoin die meer dan 72% van de cryptomarkt voor zijn rekening neemt, hebben de altcoins en tokens weinig ruimte gehad om te manoeuvreren.

De Ethereum prijs steeg deze week met 5,3% tot 183 dollar. Nochtans, bleef de tweede-grootste cryptocurrency ten opzichte van Bitcoin verder dalen.

Bitcoin cash (BCH), Monero (XMR) en Cardano (ADA) leverden aanzienlijke winsten op donderdag, met een stijging tussen 1,4% en 2,8%. DASH behoorde op vrijdag met gemak tot de best presterende Cryptocurrency. Cosmos (COSMOS) was het enige andere herkenbare project dat hogere winsten rapporteerde.

Litecoin (LTC), EOS en Binance Coin (BNB) zijn nauwelijks veranderd, uitgaande van de laatste beschikbare gegevens.

Ondanks een sterke start van het jaar voor de altcoins, is de vraag sinds het einde van het tweede kwartaal heel beperkt gebleven. Tijdens die periode slaagden de alts er niet in hun eigen katalysatoren te genereren, die onafhankelijk van Bitcoin bewogen. De trend is in de loop van 2019 alleen maar versterkt, waardoor de Bitcoin dominantie naar een 2 jarig hoogtepunt is gestegen.

Bij de huidige waarden hebben altcoins een totale marktkapitalisatie van 71 miljard dollar, terwijl Bitcoin een totale waarde van $186.1 miljard heeft.

De 6 belangrijkste gebeurtenissen van deze week.

DASH krijgt de zogenaamde "Coinbase treatment".

Coinbase was de belangrijkste katalysator achter de indrukwekkende rally van DASH toen de exchange aankondigde dat het binnenkort de cryptovaluta op zijn institutionele platform zal noteren.

“Vanaf 16 september, zullen gebruikers de kans hebben om DASH over te zetten naar hun Coinbase Pro account in afwachting van de handel”.

“Support voor DASH zal beschikbaar zijn in de door Coinbase ondersteunde jurisdicties, met uitzondering van de staat New York en het Verenigd Koninkrijk. Aanvullende regio’s zullen later worden toegevoegd”, aldus Coinbase.

De aankondiging kwam ongeveer vijf weken nadat Coinbase zei dat het de uitbreiding van DASH en zeven andere cryptocurrencies voor de exchange aan het onderzoeken was. Ontology, Waves, Matic en Decred waren enkele van de andere coins die in overweging werden genomen.

Coinbase gaat door met het verkennen of er ondersteuning geboden kan worden voor nieuwe digitale assets. We blijven de uitbreiding van nieuwe assets voor klanten wereldwijd opvolgen.

Cryptocurrencies staan erom bekend te stijgen nadat Coinbase Pro’s strenge eisen voor notering zijn afgehandeld, maar de rally’s zijn vaak van korte duur. Hun sombere prestaties weerspiegelen de huidige stand van zaken op de digitale valutamarkt.

Crypto bedrijven zijn niet welkom in Nederland.

DNB-woordvoerder Tobias Oudejans heeft aangegeven dat de huidige wetgeving voor de Nederlandse Tweede Kamer niet alleen binnenlandse bedrijven zal dwingen zich te registreren bij de centrale bank, maar ook dat buitenlandse entiteiten niet toegestaan zijn ​​om diensten binnen het land uit te voeren. Dit volgens een bericht dat vandaag op CoinDesk verscheen.

Onder buitenlandse entiteiten vallen alle bedrijven die zijn geregistreerd buiten de Europese Economische Zone, een gebied waar de meeste Europese landen in vallen.

Op de vraag of buitenlandse crypto-bedrijven kantoren in Nederland of Europa moeten oprichten om toegang tot de markt te krijgen, gaf Oudejans geen commentaar.

Oudejans zei dat de wetgeving, die betrekking heeft op de vijfde EU-antiwitwasrichtlijn (AMLD 5), nog in behandeling is. De centrale bank heeft echter eerder al alle Nederlandse cryptobedrijven gevraagd om zich vóór de afsluitingsdatum van 10 januari, te melden/registreren.

Voorlopig blijft de vraag hoe de definitieve wetgeving eruit zal zien, hoe de DNB deze zal handhaven en hoe internationale spelers binnen Nederland zullen kunnen opereren.

Libra zal in de laatste helft van 2020 gelanceerd worden.

Libra heeft vrijdag aangekondigd dat het in de tweede helft van 2020 van start zal gaan. Bertrand Perez, uitvoerend directeur van de Libra Association, onthulde zijn intenties met betrekking tot de lancering van Libra. Een woordvoerster van Libra bevestigde alsook de plannen.

Libra, die in juni al aangekondigd werd, stond gepland om in de eerste helft van 2020 gelanceerd te worden. Maar Libra werd (en wordt nog steeds) geconfronteerd met immense kritiek van toezichthouders, die geloven dat de Libra Association – een kleine groep van rijke bedrijven zoals Uber en PayPal – een poging willen doen om een “schaduwbank” op te richten die het gezag van de centrale banken zal overnemen.

Donderdag nog zei minister van Financiën Bruno Le Maire dat de “privatisering van Libra risico’s met zich kan meebrengen met betrekking tot machtsposities, risico’s voor de soevereiniteit en risico’s voor de klanten en bedrijven”.

Hij zei zelfs dat “de OESO de ontwikkeling van Libra op Europees grondgebied niet kan toestaan.”

Libra heeft zich ingespannen om samen te werken met de regelgevende instanties. Eerder deze week vroeg Libra een Zwitserse toezichthouder om duidelijkheid over wat voor soort regelgeving het wilde en uitte het het voornemen om een bankvergunning aan te vragen. In antwoord op een verklaring van de hoogste privacy regulatoren vorige maand, die beweerden dat Libra niet voldoende uitleg gaf over hoe zij van plan zijn om de gebruikersdata te beschermen, heeft Libra een aantal van de documenten afgeleverd, die op dit moment worden herzien.

Trade volgt verdere ontwikkelingen op.

Bakkt wordt gedekt met een $125M verzekeringspolis.

Bitcoin (BTC) die in het Bakkt Depot wordt opgeslagen, wordt beschermd door een verzekeringspolis van 125 miljoen dollar, volgens een aankondiging van 9 september.

Het bedrijf is begonnen met het accepteren van stortingen en geldopnames op 6 september, voorafgaand aan de geplande lancering van zijn futuresproducten op 23 september.

Het heeft Bakkt veel tijd en moeite gekost om de certificering te verkrijgen van de aankomende dagelijkse en maandelijkse levering van de Bitcoin futures producten. Nieuws over de verzekeringspolis met betrekking tot de deposito’s van klanten neemt nog maar eens de zorg weg voor de institutionele beleggers die Bakkt hoopt aan te trekken.

Alle systemen klaar voor de lancering.

Als de lancering op 23 september succesvol is, zal het het eerste Bitcoin futures platform zijn dat een fysiek geleverd product aanbiedt, wat betekent dat institutionele beleggers zullen handelen met de huidige BTC. Bestaande futures producten van de Chicago Mercantile Exchange worden in cash afgerekend, terwijl Bakkt-klanten een betaling in Bitcoin zullen ontvangen na afloop van het futures-contract.

Paxos lanceert Gold-Backed cryptocurrency.

Veel bitcoiners zijn voormalige goudinsecten die geloven in “hard money”, dus een cryptobedrijf hoopt dat gedigitaliseerd goud meer handelaren zal aantrekken.

Paxos, de in New York gevestigde exchange en stablecoin issuer, lanceerde net een met goud ondersteunde crypto asset genaamd Pax Gold (PAXG), waarin elk op ethereum gebaseerde token de wettelijke aanspraak op een fysieke staaf goud in de kluis van Brink’s Londen inkapselt. Pax Gold is goedgekeurd door het New York Department of Financial Services.

“Het is geen vertegenwoordiging van de grondstof, het is de feitelijke juridische eigendom,” vertelde Paxos CEO Chad Cascarilla aan CoinDesk. “Dit is het exacte punt van de blockchain, het exacte principe, dat je nu gemakkelijk verplaatsbaar en deelbaar kunt maken (activa) en dat je niet gebonden bent aan een handmatig, fysiek proces.”.

Elk token kost hetzelfde als een ounce goud en kan worden verzilverd voor een fysieke bar bij partnerinstellingen zoals Bullion Exchanges in New York. Cascarilla zei dat Paxos zijn lijst van wereldwijde partners uit de traditionele grondstoffenindustrie zal uitbreiden om ervoor te zorgen dat gebruikers echt goud kunnen claimen, zelfs als ze niet in Londen of New York zijn. Plus, de crypto lening startup SALT biedt nu ook PAXG gesteunde leningen aan, beschikbaar in fiat of stablecoins zoals PAX, TrueUSD of USDC.

“We gaan meer van dit soort producten maken, waarbij we echte assets gebruiken en ze op de blockchain zetten.” zei Cascarilla.

Ethereum Classic implementeert met succes de Atlantis hard-fork.

Het team achter Ethereum Classic (ETC) heeft de Atlantis hard-fork geactiveerd, met als doel om de functionaliteit van de altcoin en de compatibiliteit met Ethereum (ETH) te verbeteren.

ETC heeft dus de Atlantis hard-fork met succes uitgevoerd in overeenstemming met de eerder geschatte tijd – tussen 12 en 13 september 2019 – op blokhoogte 8.772.000.

Het nieuws werd aangekondigd in een Twitter post van ETC Director of Developer Relations, Yaz Khoury, op 12 september. Khoury feliciteerde het project met de ontwikkeling en zei:

“Gefeliciteerd @eth_classic met de succesvolle activering van de Atlantis Hard-fork! Het was één van de langste debatten om een consensus te bereiken, samen met veel van de onveranderlijke politiek. We hebben veel geleerd over de schoonheid van decentralisatie en een gedistribueerde community.”

Deze hard fork was bedoeld om de veiligheid te verbeteren en tegelijkertijd rekening te houden met de zorgen van de community. Het wordt ook beschouwd als een no-rush update die ervoor zorgt dat ETC compatibel is met Ethereum, waardoor het gemakkelijker wordt om samen te werken met andere blockchains.

En tot slot

Met alle ogen op de Fed-vergadering van volgende week waren de traditionele financiële markten eveneens rustig in de aanloop naar het weekend en terwijl het versoepelende pakket van de Europese Centrale Bank (ECB) gisteravond een kleine stimulans gaf aan de belangrijkste digitale valuta’s, blijft de “altcoin bear market” de markt domineren. De perspectieven voor het merendeel van de toppers zijn nog steeds negatief, en ons trendmodel geeft ook verkoopsignalen op beide timeframes in beide gevallen, en zelfs een duurzame tegenbeweging is onwaarschijnlijk

Crypto-term van de week:

Lightning netwerk

Nog enkele opvallende krantenkoppen (met de desbetreffende links):

De Chicago Mercantile Exchange (CME Group) is van plan om de maandelijkse open posities van Bitcoin Futures te verdubbelen. – De Chicago Mercantile Exchange (CME Group) wil Bitcoin futures traders een groter aantal open posities in één keer laten aanhouden.

CME kondigde op donderdag aan dat zij van plan zijn om de zogenaamde “spot month position limit” voor haar bitcoin futures contracten te verhogen, dit door een brief te sturen naar de U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Het Bitcoin-logo scoort wereldwijd de blootstelling aan miljoenen euro’s van de Premier League. – Watford FC, een grote Engelse voetbalclub die in het seizoen 2018-19 als 11e eindigde in de Premier League, zal elke week voor miljoenen voetbalfans het Bitcoin-logo dragen.

Watford FC voorzitter en CEO Scott Duxbury verklaarde – Het Bitcoin-logo op een shirt van de Premier League is iets dat de geaccepteerde norm op de proef stelt.

De in Spanje gevestigde bankmagnaat Santander heeft een obligatielening van 20 miljoen dollar uitgegeven via de Ethereum blockchain. – De Spaanse bankgigant Santander zegt dat het de eerste instelling is geworden die een openbare blockchain gebruikt om alle aspecten van een obligatie-uitgifte te beheren.

Het bedrijf gebruikte niet alleen een token op ethereum om de $20 miljoen dollar schulduitgifte te vertegenwoordigen, maar regelde het met een andere reeks ERC-20 tokens die geld vertegenwoordigen dat op een custody-rekening werd aangehouden.

Bitcoin’s Lightning Netwerk groeit steeds sneller. – Het Lightning Network van Bitcoin groeit weer, waarbij zowel het aantal netwerk nodes als het aantal betalingskanalen de afgelopen 30 dagen is toegenomen.

Groeiende interesse in tokenized assets volgens een eToro-onderzoek. – Met de dreiging van een recessie die opdoemt, raken online traders van alle leeftijden steeds meer geïnteresseerd in het investeren in gefractioneerd eigendom van assets, zo blijkt uit een onderzoek.

In een onderzoek onder 1.000 beleggers die online handelen, zou meer dan 80% geïnteresseerd zijn in het bezitten van op blockchain-gebaseerde security tokens die fractioneel eigendom bieden in kleine bedrijven en vastgoed

Coinbase overweegt de lancering van een IEO-platform. – Het nieuws werd bekendgemaakt door Coinbase’s Head of institutional sales in Azië, Kayvon Pirestani tijdens een conferentie in Azië op 11 Sept.

Events deze week:

16 september –

  • Dash – Coinbase pro listing

17 september –

  • Event – Shanghai Blockchain week

20 september –

  • Event – Blockchain UA 2019

21 september –

  • Event – future of blockchain

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment