Wel willen maar niet kunnen, IMF is er één van!

Het IMF en de World Bank hebben de handen ineengeslagen om een cryptocurrency te lanceren voor educatieve doeleinden, genaamd Learning Coin. De token werd gelijktijdig gelanceerd met een mobiele app en een “private blockchain” netwerk.

Volgens het IMF is Learning Coin een manier om “centrale banken, regelgevers en financiële instellingen te dwingen een groeiende kenniskloof tussen de wetgevers, beleidsmakers, economen en de technologie te doorzien”.

Dit initiatief is om twee redenen interessant:

1.Veel mensen in het ecosysteem van het IMF en de World Bank zijn waarschijnlijk geïnteresseerd in cryptocurrencies, maar hebben waarschijnlijk geen idee hoe ze werken of waarom ze er één nodig zouden hebben. Dit educatieve token kan de kenniskloof, die hopelijk als toegangspoort tot het echte werk zou kunnen dienen, verkleinen. Er schuilt waarde in het idee dat de ontwikkeling van vertrouwdheid, terwijl de nieuwe technologie wordt gedemonstreerd, op lange termijn voordelen kan hebben voor deze organisaties. Misschien zijn dit wel twee organisaties die meer aandacht zouden moeten besteden aan de groeiende adoptie van de zogenaamde “digital assets” dan de meeste andere organisaties.

2. De creatie van een nieuwe, waardeloze cryptocurrency voor alleen maar onderwijsdoeleinden is een traditioneel, zittend antwoord. In plaats van het gezonde beschikbare geld (Bitcoin) te gebruiken, besteedden deze organisaties tijd, geld en middelen om het wiel opnieuw uit te vinden. Niet bepaald de meest logische reactie op een disruptie.

Gevestigde ondernemingen zijn in het verleden de beste kandidaten om macro-trends te identificeren, maar ze zijn het minst geneigd om hun industrie te verstoren. De creatie van “digital native money” is niet anders. Centrale banken en monetaire organisaties van over de hele wereld zouden in staat moeten zijn om digitale valuta’s te creëren, te distribueren en te beheren in een tempo dat de adoptie van een gedecentraliseerde cryptocurrency veel moeilijker zou maken.

Maar dat zullen ze niet doen. Ze zijn gewend aan de status quo en worden gestimuleerd om de dingen precies zo te houden als ze zijn. We kijken toe hoe het innovatiedilemma zich in de praktijk afspeelt.

Learning coin is gewoon een ander indicatie waaraan je ziet de gevestigde entiteiten zeker niet aan het slapen zijn, alleen zitten ze niet op het juiste pad. De wereldwijde adoptie van Bitcoin is slechts een kwestie van tijd.

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment