Welk voordelen zal Bitcoin uit Facebook’s cryptocurrency project kunnen halen?

Mensen houden ervan om te debatteren over de overlevingskansen van de diverse crypto-assets wanneer er een nieuwe token wordt geïntroduceerd die als concurrerend kan worden beschouwd. Het is niet alleen een verkeerd uitgangspunt, maar het geeft ook het misverstand over het macroplaatje weer.

Neem Facebook’s recente aankondiging van hun nieuwe cryptocurrency, Libra. Na de publicatie van de white paper zijn er veel mensen begonnen te pleiten voor een eventuele dood van Bitcoin, XRP, GUSD, of een aantal andere crypto-assets die als valuta dienen of gebouwd zijn voor geldtransfer. Dit is een intellectueel luie manier om de toekomstige levensvatbaarheid van elk van deze assets te beoordelen.

De beste manier om de Token Density Theory uit te leggen is om te beginnen met een parallel voorbeeld…

Restaurants gelegen op een kruispunt.

In eerste instantie heb je één restaurant (Restaurant A). Dat restaurant groeit mooi en alles lijkt goed te gaan. Uiteindelijk gaan er geruchten de ronde dat er aan de overkant van de straat een nieuw restaurant geopend gaat worden. De eigenaars van Restaurant A beginnen zenuwachtig te worden omdat ze concurrentie gaan krijgen.

De geruchten zijn uiteindelijk waar. Restaurant B gaat open aan de overkant van de straat, maar er gebeurt iets vreemds, restaurant A’s zaak lijkt onaangetast. Dan gebeurt er iets vreselijks. Er gaan geruchten dat er meer restaurants op het kruispunt zullen opengaan. Snel, opent restaurant C, D en E allemaal hun deuren op verschillende locaties van het kruispunt.

Hoewel de eigenaars van het A-restaurant al een tijdje in paniek zijn over de toegenomen concurrentie, zijn ze verbaasd dat ze een stijging van de inkomsten zien, in plaats van de verwachte daling.
Waarom is dit? De bevolkingsdichtheid drijft de vraag naar producten aan.

In het restaurant voorbeeld, meer en meer mensen stromen naar de kruising als ze honger hebben omdat ze weten dat er meerdere opties beschikbaar zijn voor voedsel. De kruising wordt uiteindelijk bekend als de locatie waar “alle restaurants zich bevinden”.

Laten we het nu vergelijken met de crypto-industrie

Dezelfde mechanismen spelen met tokens in de crypto-industrie. Wanneer er een nieuw token dat door de consument wenselijk wordt geacht in het ecosysteem wordt geïntroduceerd, heeft het een additief effect op de markt. Steeds meer mensen worden gestimuleerd om deel te nemen.

We gaan even terug naar Libra. Op basis van de Token Density theorie is de kans groter dat de lancering van Facebook’s digitale munt eerder netto nieuwe marktspelers zal opleveren dan dat het bestaande marktdeelnemers zal weghalen uit de bestaande cryptocurrencies. Dit is belangrijk om te begrijpen omdat het macrokader dat op crypto moet worden toegepast, niet gaat over welke cryptovaluta het “wint” van zijn collega’s, maar veeleer om te evalueren of het totale aantal gebruikers in crypto toeneemt of afneemt.

Conclusie

Uitgaande van de Token Density theorie, zal Libra waarschijnlijk een instroom van gebruikers voor Bitcoin en andere tokens creëren indien deze met succes wordt gelanceerd. Bovendien zal het geen verrassing zijn als andere grote technologiebedrijven hun eigen tokens gaan ontwikkelen, wat het positieve effect op de bestaande tokens alleen maar zou vergroten.

We bevinden ons nog in de begindagen van deze industrie. Experimenten moeten worden aangemoedigd en het is goed om optimistisch te blijven. Bij de lancering van elk nieuw token of concept kunnen we niet anders dan glimlachen bij de gedachte dat ze Bitcoin helpen zijn dominantie te behouden.

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment