“Welke exchange is het beste voor je altcoin?” Dit kan soms een belangrijke vraag zijn!

Het kan helpen om in de vroege beginfase van een project je onderzoek te doen, zodat je kan investeren in een vroeg stadium. Soms kom je er echter achter dat je favoriete exchange geen toegang heeft tot het project waar je in geïnteresseerd bent. wij proberen met dit artikel het aspect hiervan te behandelen, als een kans om uw tradingprocessen te onderzoeken.

Een alomvattend systeem uitwerken

Eén ding waar wij het al eerder over hebben gehad, is dat systemen/overzichten van belang zijn en dat er veel geld kan worden bespaard als je iets gaat herhalen. Af en toe loont het om wat extra onderzoek te doen waardoor je in de loop van de tijd steeds meer geld bespaart.

Ten eerste, je moet je bepaalde dingen gaan realiseren, afhankelijk van de cryptocurrency, kan er een andere optie zijn die je beter past. Geen enkele exchange zal ” de beste” zijn in alle verschillende categorieën of situaties. Dit wetende, zou je een voorkeursgrafiek kunnen opstellen die je vertelt wanneer je welke van hen het best zou gebruiken of op zijn minst moet vergelijken.

Je doel moet altijd zijn om een cryptocurrency te verkrijgen terwijl u de laagste kosten betaalt (zonder er een aanzienlijke hoeveelheid tijd in te investeren).

Opties onderzoeken & afwegen

Gecentraliseerde exchanges worden, zoals de naam al doet vermoeden, geleid door gecentraliseerde entiteiten en deze hebben dan ook alle voordelen en kosten die daarmee gepaard gaan. Je zal over het algemeen merken dat Binance de meeste coins heeft en voor degenen die daar niet vermeld staan, hebt u Bittrex.

Het wordt nogal omslachtig als je op een bepaalde exchange je Bitcoin aankoopt en dan moet versturen naar een andere exchange en daar je altcoin aankopen met je BTC. Dit brengt 3 tot 5 x kosten met zich mee en moet je proberen om goedkoper en sneller te doen. Zoek dus liever een exchange waar je al je BTC kan aankopen en waar je dan ook de altcoin kunt aankopen, dan heb je al 1 stap weggewerkt. Let ook op met welke coin je gaat traden… BTC, ETH, XRP, … Ze hebben allemaal hun voor- en nadelen.

Overige experimenten

Zodra je de gecentraliseerde exchanges verlaat, leer je exchanges kennen die meer gedecentraliseerd zijn en lagere kosten hebben, maar ook een lagere liquiditeit bieden. Kyber Network is een exchange waarmee wij hebben geëxperimenteerd en hoewel het iets lagere kosten heeft, zijn de GAS-kosten soms hoger. Het wordt beschouwd als meer gedecentraliseerd, maar is niet volledig gedecentraliseerd.

Decentralisatie wordt meestal bepaald door de classificatie van de orderboeken en wie de liquiditeit bijhoudt. Sommige exchanges hebben een inventaris of “liquiditeitspool” en andere zullen de trades tussen kopers/verkopers vergemakkelijken. Zoals u al zou kunnen vermoeden, zijn de eerstgenoemde orders duurder en worden deze vervolgens doorgerekend aan de traders.

Wij heb ook geëxperimenteerd met Faast ( verder in het gedecentraliseerde spectrum) dat uiteindelijk de goedkoopste is geworden, maar één proef is nooit genoeg om tot definitieve conclusies te komen. Het punt van dit alles is dat het ons een paar uur heeft gekost, maar dat het ons een aantal goede inzichten heeft opgeleverd over welke exchanges kosten besparen en waar je best eerst de prijzen moet controleren. Vanaf nu zullen wij eerst kijken naar Kyber en Faast als eerste opties en dan gaan wij overstappen naar meer gecentraliseerde opties ( in het geval dat deze goedkoper of beter zijn).

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment