Welke oplossingen kunnen crypto weer tot leven wekken? DEEL 2

We zeggen dat we naar het verleden moeten kijken omdat we één van de domste dingen hebben gedaan:

Hoe zullen we dit het best vergelijken? Laat ons zeggen dat we de baby samen met het badwater hebben weggegooid.

In plaats van te kijken naar wat eerder werkte, hebben we geprobeerd om alles opnieuw uit te vinden. Dat is niet alleen dom, dat is gewoon onmogelijk.

We kunnen nu de helft van de problemen in crypto oplossen door simpelweg te kijken wat uit het verleden werkte en het implanteren in de toekomst. Hetgeen wat werkte kunnen we verder uitbouwen en ontwikkelen en zo krijg je de kers op de taart.

Laten we beginnen met ICO's

ICO’s waren een innovatieve manier om snel geld op te halen voor de gekste nieuwe ideeën. Ze hebben juridische regels doorkruist, laten alledaagse beleggers hun geld in de ring gooien, in plaats van alleen geaccrediteerde beleggers, en ze hadden geen bankrekening of veel gek papierwerk nodig.

Dat zijn echte innovaties, ondanks alle oplichterij en smerige projecten die er zijn. Het is essentieel om te scheiden wat werkt en wat niet wanneer je naar de huidige stand van de technologie kijkt.

Het duurde natuurlijk niet lang voordat de regelgevers deze nieuwe innovaties hadden ingehaald en vernietigden. Al gauw waren de projecten bang en deden ze hun best om te voldoen aan de veranderende regelgeving, KYC/AML, FACTA, in de hoop dat ze niet in staat van beschuldiging werden gesteld nadat ze twintig miljoen dollar hadden opgehaald voor een jongensdroom.

Erger nog, veel investeerders verloren alles toen de projecten onderuit gingen en hun oprichters met al het geld naar het buitenland verdwenen. De bescherming die regelgevende instanties aan investeerders aanboden, zoals het eisen van transparantie en ervoor zorgen dat bedrijven geen bizarre aanspraken maakten over toekomstige beloningen, begon er al een stuk minder verouderd uit te zien.

ICO's hadden ook andere problemen

Bepaalde type coins zijn onmogelijk te financieren met een ICO. De meeste utility coins zullen nooit in waarde stijgen.

Waarom? Omdat de utility coins zullen verdwijnen in de achtergrond van de applicaties en van machine naar machine verhandeld zullen worden. Zie ze als programmeerbaar geld voor bots. Ze zijn ontworpen om achter de schermen transparant goederen te kopen en te verkopen zonder enige menselijke interactie.

Het is gek om te denken dat die coins ooit evenveel waard zullen zijn als een deflatie coin zoals Bitcoin, die fundamenteel ontworpen is om in waarde te stijgen naarmate hij schaarser en schaarser wordt.

En dit is niet het enige…

Stablecoins  zijn ontworpen om hun waarde te behouden door die waarde te koppelen aan een mand van externe factoren of assets, door de stabiliteit heeft het niet veel waarde voor investeerders. We willen allemaal een eenvoudige stablecoin die met Tether kan concurreren, maar wie gaat hun hard verdiende Bitcoin en Ethereum uitgeven aan een asset dat niet in waarde zal stijgen, het is specifiek ontworpen om niet in waarde te stijgen.

Het antwoord is eenvoudig

Doe geen moeite om uw coin direct aan het publiek te verkopen, maar verkoop in plaats daarvan een security token.

(creëer een LP, ook wel een Limited Partnership option. Dit geeft de investeerders geen security token, maar alleen rechten binnen het bedrijf. Traditionele, ouderwetse geldbeleggers houden van LP’s omdat zij deze van binnen en van buiten begrijpen en de security tokens schrikken hun nog steeds af. Niemand zal binnen 5 tot 10 jaar nog een pure LP willen, tenzij ze krankzinnig zijn, omdat het minder liquiditeit en minder rechten biedt dan een goed ontworpen security token).

Dat klopt. Creëer een bedrijf en volg de regels die daadwerkelijk werkten. Geef mensen de beleggersbescherming waar ze naar op zoek zijn, stemrechten en een deel van de winst.

Gebruik dat bedrijf dan om het soort munt uit te geven die je echt nodig hebt om de kracht van je applicatie te versterken.

Nieuwere projecten volgen het model al en daar is een goede reden voor.

Je kunt een stablecoin niet direct aan het publiek verkopen. Nou, je kunt het proberen, maar je zult niet veel geld inzamelen om alle redenen waar we het eerder over hadden. Het gaat nooit in waarde stijgen, dus wie wil het kopen?

Maar je kunt het bedrijf dat eigenaar is van die stablecoin verkopen aan investeerders en dan de stablecoin bouwen zoals je het je altijd al voorstelde. Het bedrijf zal winst moeten maken van iets anders dan speculatie, maar dat is een goede zaak. Zo zou het moeten zijn want het betekent dat winsten niet langer gebonden zijn aan de grillen van wispelturige traders en dan vervolgens kunnen zeggen dat het een “shitcoin” is.

Er zijn een aantal manieren waarop een bedrijf geld kan verdienen, van het krijgen van geld om de liquiditeit te garanderen, met vergoedingen van atomic swaps, door transactiekosten te delen met grote exchanges of door een robuust economisch ecosysteem van kopers en verkopers zoals de Amazon marktplaats te creëren, samen met duizend andere manieren die we nog maar net beginnen te achterhalen.

Zodra de cryptocommunity zich realiseert dat niet alles uit het oude financiële systeem slecht is, kunnen ze beginnen het goede uit het oude systeem te halen en het slechte achter zich te laten.

Het is onmogelijk om het wiel volledig opnieuw uit te vinden. Waarom proberen we het dan wel?

Het is beter om te herhalen en de wijzigingen te laten leiden tot innovaties.

Van crappy wallet naar killer app!

Laten we eerlijk zijn, bijna niets in crypto is klaar voor gebruik.

Van de omslachtige wallet-interfaces tot de krankzinnige, ingewikkelde processen om crypto te kopen en te verkopen. Van de toepassingen die nauwelijks werken, tot DAO’s die niet veel doen buiten het sturen en ontvangen van geld op basis van brute force triggers, terwijl we de echte problemen aanpakken, moeten we nog een groot gebied onder handen nemen.

Maar dat is anders dan zeggen dat crypto die grond nooit zal bedekken.

Dat is wat de doemscenario critici niet zullen krijgen van ons!

Hun visie is zwart-wit. Het is alles of niets. Of crypto zal volledig mislukken of volledig slagen. Er is geen middenweg. Het lost elk probleem van de mensheid op of het is waardeloos. Dat is niet alleen krankzinnig, het is dom.

Het is niet hoe iets werkt. Het leven beweegt zich in fasen. Je DNA bevat de hele geschiedenis van alle iteraties die voor je zijn gekomen en dat alles terwijl je iets nieuws gaat proberen.

Het antwoord op de problemen van crypto ligt in datzelfde iteratieve proces.

Denk aan evolutie, niet aan revolutie.

Het is de evolutie die ons naar de revolutie brengt. Revoluties zijn niet zomaar een oerknal, ze gebeurden beetje bij beetje over een enorme periode van tijd, de krachtopbouw is als een golf die ver over zee waait en de kracht verzamelt als het de kust overspoelt.

De revolutie zal komen in zijn eigen tijd. Begin in de tussentijd naar het verleden te kijken. Kijk maar eens naar de veranderingen, stap voor stap, centimeter na centimeter.

Doe dat en misschien begint crypto gewoon aan de hype te voldoen.

Crypto is dood.

Lang leve crypto!!!!

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment