WePower (PWR) update

WePower stelt producenten van hernieuwbare energie in staat om kapitaal aan te trekken door hun eigen energie tokens uit te geven. Deze tokens staan voor energie die ze zelf produceren en leveren. Energy tokenization standaardiseert, vereenvoudigt en opent wereldwijd het bestaande energie-investerings-ecosysteem.

Doelstellingen van WePower (WPR)

WePower stelt producenten van hernieuwbare energie in staat om kapitaal aan te trekken door het uitgeven van hun eigen energie tokens die de energie vertegenwoordigen die zij willen produceren en leveren.

Elke duurzame energiecentrale die aangesloten is op het WePower platform organiseert een veiling voor de verkoop van energie in de vorm van tokens.

Hierdoor kunnen energieproducenten rechtstreeks handel drijven met de groene stroomafnemers (consumenten en investeerders) en kapitaal aantrekken door vooraf energie te verkopen.

WePower hield ICO in Feb 2018 waar zij $40M bijeenbrachten.

Technologie & Gebruik

WePower zal een blockchain-based groene-energiehandelsplatform aanbieden. Op dit platform kunnen bedrijven kapitaal ophalen voor duurzame energieprojecten, waardoor het een gedecentraliseerde marktplaats wordt waar bedrijven energie aanbieden en gebruikers het kopen.

Het WPR-token fungeert als een prioritair toegangsbewijs voor de veiling voor de aankoop van tokenized energie.

Elke producent van hernieuwbare energie zal verplicht zijn om 0,9% van alle tokenized energie (tokens) te schenken aan de WPR-tokenhouders, wat betekent dat er een stimulans is om te houden.

De gebruiker kan kiezen wat hij/zij met de tokenized energie wil doen: gebruiken, tokens verkopen voor de energieproductie of de energie op de markt verkopen.

Recent nieuws

Onlangs hebben zij in samenwerking met de transmissienetbeheerder (TSO) hun energieproefproject in Estland aangekondigd dat de resultaten van Elering succesvol zijn.

Dit betekent dat het team in staat is om het energieverbruik en de productiedata op nationale schaal op een succesvolle manier naar de blockchain kan converteren.

Zij zijn van plan om in de komende weken hun activiteiten in Australië te lanceren, wat een extra boost zou moeten geven aan het project.

Het team heeft aangekondigd dat ze een aantal nieuwe functies in hun kantoren in Australië, Spanje en Estland in gebruik nemen.

Roadmap

De komende ontwikkelingen zijn onder andere WePower volledig operationeel in Spanje, Estland en Australië krijgen en een eerste distributie van gedoneerde energie naar de tokenhouders. Al deze ontwikkelingen zouden nog in 2018 moeten plaatsvinden.

In het begin van 2019 is een verdere uitbreiding gepland.

Er wordt ook gekeken naar balancering en frequentieregeling alsmede naar de structuur van virtuele energiecentrales.

Over het geheel genomen is de roadmap solide en is er veel activiteit gepland

Beschikbaarheid

WPR is momenteel beschikbaar op enkele grote exchanges:

  • Binance is veruit de meest populaire beurs (88% van het volume)
  • Liqui (6%)
  • Huobi (4%).

Ook op Sistemkoin, Kucoin, Ethfinex, IDEX en nog veel meer.

BTC is de meest populaire pairing, ook in combinatie met ETH en USDT.

De huidige prijs vanaf 1 November ligt rond de $0.04 met WPR die rond de 219de plaats in termen van de marktkapitalisatie ($20M) wordt gerangschikt.

Ongeveer 499M van de 745M van de tokens zijn in omloop. Dit betekent dat er al reeds een redelijk aantal tokens in omloop is.

WPR is dit jaar teleurstellend omdat de waardering sinds de eerste notering is gedaald. Sinds september presteert het echter beter dan Bitcoin en Ethereum, waardoor het een vrij goede altcoin is geworden. De ATH werd bereikt op 4 maart en was $0,21 wat betekent dat de huidige prijs veel lager is.

 

Besluit

WPR is één van de weinige Blockchain projecten die erin geslaagd is om een succesvolle blockchain-gebruikstest op deze schaal uit te voeren.

Als het project erin slaagt om gebruikers te vinden zou er veel vraag moeten zijn naar de WPR tokens omdat de use case voor het token waardig is.

De concurrentie omvat POWR (64M mcap) en RED (9M mcap) en enkele andere. WePower lijkt in feite verder in ontwikkeling te zijn dan POWR bijvoorbeeld, zodat de waardering in vergelijking een beetje laag lijkt.

Recente problemen met altcoins bewijst dat coins met echt gebruik en partnerships veiligere investeringen zijn en daarom vinden wij WPR veelbelovend.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment