Wij proberen de onbewuste mens iets duidelijk te maken!

Bij één van onze vorige artikels haalde wij kort het idee aan dat Bitcoin een speculatieve aanval op fiatvaluta’s in gang heeft gezet door het nieuws over MicroStrategy’s Bitcoin-toewijzing zes dagen voordat het vandaag officieel werd geschrapt. Wij willen in dit artikel teruggaan naar het onderwerp en het verder uitwerken.

Zoals u misschien kunt zien aan de afbeelding hierboven, denken wij dat we begonnen zijn met de overgang van de “slow bleed” fase van de Bitcoin adoptie naar de “currency crises” fase. Kortom, de Bitcoin adoptie is tot nu toe altijd gebeurd via een langzame run van gestage fluctuaties in de belangstelling die in de eerste elf jaar van zijn bestaan zijn gekomen en gegaan. Elke golf brengt nieuwe hoogtepunten met zich mee in termen van de bodemprijs en het aantal personen die Bitcoin bezitten en vasthouden. Wij zijn van mening dat deze golven op het punt staan om veel groter en veel ‘plakkeriger’ te worden naarmate we verder komen in de tijd. Zoals blijkt uit het nieuws dat MicroStrategy 21.454 BTC koopt om te diversifiëren los van de dollar; particulieren en bedrijven zijn al gearriveerd met grote budgetten. Bitcoin wordt steeds minder taboe in de ogen van de mainstream. Het wordt steeds meer sociaal aanvaardbaar om Bitcoin te accepteren. De man die besloot om 21.454 BTC te kopen voor zijn bedrijf was nog niet zo lang geleden zeer sceptisch over Bitcoin.

De pivot van “Bitcoin’s dagen zijn geteld” tot “Bitcoin is het primaire ‘Treasury Reserve Asset’ van mijn bedrijf” is een behoorlijk verschil, en Michael Saylor zal niet de laatste persoon zijn die deze pivot maakt. Het enige wat Bitcoin hoeft te doen is overleven om te zorgen dat het succes blijft voortduren. Terwijl de prijsgolven en de nieuwe adoptie de Bitcoin-markt sinds januari 2009 blijft overspoelen, zijn zowel de gelovigen als de haatdragende partijen erin meegegaan.

De meeste van de haters besluiten om terug te keren naar de kust nadat ze hebben deelgenomen aan een van deze golven, eens deze zijn ‘neergestort’. Sommige van de andere haters, zoals Michael Saylor, veranderen hun mening en besluiten om verder te peddelen na de pauze, zodat ze de volgende golf kunnen meepakken en ervan kunnen profiteren. Dit komt omdat ze overtuigd zijn van Bitcoin’s vermogen om te dienen als een functionerend gedistribueerd peer-to-peer digitaal geldsysteem in de confrontatie met de zwaarwegende situaties. Dit zal alleen maar sneller gebeuren en met meer intensiteit naarmate het duidelijker wordt dat Bitcoin nergens heen gaat en steeds meer marktpartijen zich beginnen te positioneren voor de volgende adoptiegolf.

Dit is niet het enige dat ons ervan overtuigd heeft dat we getuige zijn van een overgang naar een nieuwe fase in de adoptie van Bitcoin. Bij de overgang naar de fase van de “valutacrisis” zou men verwachten dat de prijs van de Bitcoin in landen met zwakkere valuta’s de pan uit zal rijzen. Nou, dat lijkt te gebeuren als we gezamenlijk in deze donkere hoek van het internet samenkomen.

Sinds de laatste keer dat de prijs zo hoog stond als in december 2017, is de Bitcoin in Argentijnse peso’s, Turkse lira of de Braziliaanse real goedkoper geworden dan ooit tevoren. Elke valuta heeft de afgelopen drie jaar een hoge inflatie gekend en de Bitcoin is daardoor aanzienlijk in prijs gestegen. De verwachting is dat er meer van dit soort ontwikkelingen zullen plaatsvinden nu centrale banken over de hele wereld vastbesloten blijven in hun overtuiging dat ze geld ex-nihilo tot in het oneindige kunnen drukken zonder enige materiële gevolgen.

Op dit moment zijn zwakke valuta’s hyperinflatoir in Bitcoin-termen. Binnenkort zal Bitcoin verder op de ladder van de valutadominantie staan en zal het meer gereputeerde valuta’s zoals de Zuid-Afrikaanse rand en de euro beginnen te verslinden. De krachten die dit tot stand zal brengen zijn al in beweging. Steeds meer particulieren en bedrijven beginnen hun vertrouwen in Bitcoin te vestigen. Verzet is zinloos en dit zal zeer duidelijk worden naarmate we meer en meer overgaan in de fase van de “valutacrisis” door de adoptie van Bitcoin.

 

Geld is waardeloos, Bitcoin is dat niet. Amen!

Sharing is caring!!!

What's your reaction?

Leave a comment