“Winklevoss Twins” verlegt hun Crypto Focus na de Bitcoin ETF afwijzing naar retailbeleggers!

Als iemand in de wereld een goede reden heeft om verontwaardiging te voelen over Wall Street regelgevers voor het afwijzen van hun bitcoin ETF-toepassing, dan is het Cameron en Tyler Winklevoss van de Gemini-exchange wel. Hun bitcoin ETF product werd door de U.S. SEC niet één, maar twee keer afgewezen. Het meest recente besluit was verantwoordelijk voor het ontsteken van de ineenstorting van de crypto-markt die werd verergerd door het uitstel van de VanEck bitcoin ETF.

In plaats van gevoelens van wrok te koesteren, lijken de broers echter alleen sterker te worden door dit gebeuren, zoals blijkt uit hun beslissing om zich te richten op de ene klantengroep waarvan zij afhankelijk kunnen zijn – particuliere beleggers, aldus een Bloomberg-rapport. Als investeerders een gelijkaardig perspectief kunnen zien, dan hadden wij misschien niet in de situatie gezeten waarin de totale waarde van de cryptocurrency markt met meer dan $20 miljard over 24 uren was gedaald.

Voor Cameron en Tyler Winklevoss is het niet alleen business as usual, maar het is zelfs meer business dan gebruikelijk in het retail segment.

“Wall Street neemt cryptocurrencies serieus, maar de overgrote meerderheid van Wall Street bedrijven neemt nog steeds niet deel aan de cryptocurrency markt, die voornamelijk een retail-gedreven markt blijft. Dit zal in de loop van de tijd veranderen, maar het zal tijd kosten,” vertelde Tyler Winklevoss aan Bloomberg.

Winklevoss is niet de enige die zich zo voelt. Adam White, vicepresident en general manager bij Coinbase, een rivaliserende exchange voor Gemini, vertelde onlangs aan CNBC: “Wat zo uniek is aan cryptocurrencies is dat deze asset class werd gedreven door particuliere beleggers – niet door instellingen,” waardoor de belangstelling onder institutionele beleggers als “diepgaand” wordt gekenmerkt.

OTC-markt

Intussen bleek uit een rapport van de Tabb Group eerder deze zomer dat het handelsvolume op de OTC-markt (over-the-counter) van bitcoin zelfs verdrievoudigde ten opzichte van de exchanges, wat een waarde van $12 miljard per dag zou toevoegen aan OTC-Bitcoin transacties. Hier is de tweet van crypto industrie ingenieur Eric Wall –

In een verslag over Yahoo Finance werd geconcludeerd dat de dramatische verkoop op de crypto valutamarkten ten gevolge van de afwijzing van de Winklevoss bitcoin ETF het resultaat had kunnen zijn van de verkoop van Bitcoin whales, niet op exchanges zoals Gemini,  maar in plaats daarvan op de OTC-markt. Dit zorgt voor iets meer onzekerheid in de drijvende krachten van de crypto prijzen.

Niettemin lijkt het duidelijk dat de markt veel nadruk legt op een Bitcoin ETF of het ontbreken daarvan op dit moment. Zo’n product zou bijvoorbeeld de asset toewijzing van grote pensioenfondsen kunnen openstellen voor crypto.

En wat betreft de Winklevoss tweeling, ze hebben al een “eerste” in deze markt. Zij stonden afgelopen december achter het eerste Bitcoin Futures Contract (XBT) op de CBOE. En als de CBOE zijn zin krijgt, zal het ook deel uitmaken van de inaugurele Bitcoin ETF.

 

What's your reaction?

Leave a comment