Wint Bitcoin aan vertrouwen bij de massa?

Verschillende landen beginnen langzaam de waarde in te zien van een gemeenschappelijke wereldmunt die niet door één land wordt ondersteund.

Landen krijgen vertrouwen in Bitcoin

In het weekend kwamen er berichten naar boven dat Paraguay en Argentinië in Bitcoin betaalde voor pesticiden en fumigatieproducten (gas tegen bepaalde insecten). Hoewel de transactie slechts $7.100 waard was, is dit de eerste keer dat er een grensoverschrijdende transactie tussen twee landen is afgehandeld in de gedecentraliseerde digitale valuta.

Dit is een veel grotere deal dan de meeste mensen zich momenteel realiseren. Twee regeringen hebben besloten dat het gebruik van de meest geschikte eenheid van waarde in een grensoverschrijdende transactie niet onder de controle van één land valt. Ook heeft de Argentijnse overheid een deel van de Bitcoin in de nationale munteenheid omgezet om te betalen aan de Argentijnse bedrijven.

Is Bitcoin bezig aan zijn grootste opmars?

De meeste disruptieve producten zien er in eerste instantie dom of raar uit. Bitcoin heeft dat in het begin zeker voor elkaar gekregen. Deze ontwrichtende producten beginnen dan met het vinden van een geschikte markt voor een zeer niche publiek of toepassingen. Ook dat heeft Bitcoin bereikt.

Tot slot begint het ontwrichtende product uit het nichepubliek te breken en schaalbaar te worden voor de massa-consument. Dit is waar Bitcoin vandaag de dag is. Op dit moment kijken we naar schijnbaar onbelangrijke datapunten die regelmatig worden vermeld, maar als je die punten met elkaar in verband brengt, dan wordt het verhaal een stuk interessanter.

Bitcoin had vorig jaar meer dan 400 miljard dollar aan transacties in de chain. Het wordt nu geaccepteerd als de betaling voor belastingen aan een deelstaatregering in de Verenigde Staten van Amerika. De burgers van de meest chaotische en onstabiele landen in de wereld kiezen ervoor om hun rijkdom te verplaatsen van fiat- naar de digitale valuta. En nu gebruiken landen Bitcoin om internationale transacties tussen henzelf af te handelen.

Bitcoin is niet langer een droom van de buitenwereld. Het is bezig aan systematische opmars om uiteindelijk zijn eindbestemming te bereiken, een wereldwijde reservemunt die buiten de controle of manipulatie van een regering valt.

Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer iedereen vertrouwen heeft in wiskunde en software boven de vooringenomenheid, emotie en hebzucht van de natiestaten.

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u gewoon een andere mening? Laat het ons dan zeker weten! Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. Deze groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment