Wirex App

Wirex (vroeger E-Coin genaamd) werd opgestart in 2014 met drie oprichters. Dmitri Lazarichev, Pavel Matveev en Georgy Sokolv. Lazarichev heeft ervaring en expertise met financiële ondernemingsprojecten. Matveev werkte ongeveer tien jaar als IT-ontwikkelaar en heeft ervaring met bekende investeringsbanken in verschillende delen van de wereld. Sokolov daarentegen is een internationale verkoopspecialist. De site werd in 2015 gelanceerd en het bedrijf groeide eind 2017 tot 100 medewerkers, verspreid over 4 kantoren.

Concept

 • Wirex is een provider van wallets (cryptocurrency) gekoppeld aan fysieke en virtuele VISA Debit kaarten. Verder kunnen er   digitale munten en traditionele munten uitgewisseld worden en zijn er verschillende betalingsoplossingen.
 • Het bedrijf claimt $1.5 miljard transactievolume en 1.5 miljoen gebruikers te hebben.
 • Voor zover ik weet is het de enige werkende cryptokaart sinds de problemen met WaveCrest.
 • Het wordt uitgegeven door Wave Crest Holdings Limited. Dit is een elektronisch verlener van financiële diensten met een vergunning van de Financial Services Commission van Gibraltar en met het registratienummer 101302.

Gebruik

 • Het grootste probleem met cryptocurrency is het eigenlijke gebruik om goederen aan te kopen.
Op dit moment kan je crypto op volgende manieren gebruiken:
 • op zoek gaan naar een winkel die de cryptocurrency accepteert (zeer zeldzaam).
 • cryptocurrency verkopen via platforms zoals Coinbase en vervolgens fiat gebruiken.

Wirex zorgt ervoor dat het echt gebruikt wordt omdat afgehandeld wordt in één app. Je stuurt gewoon crypto (BTC of LTC) en zet dit om naar fiat en dan kun je de kaart gebruiken om dingen te kopen. Dit maakt het heel gemakkelijk om cryptocurrency te gebruiken in het echte leven.

 Voor zover ik weet is dit de enige kaart die op dit moment werkt en die de concurrentie een stap voor is.

Eigenschappen

 • Cryptocurrency wallets & traditionele rekeningen (momenteel enkel BTC en LTC), hopelijk binnenkort ook ETH.
 • Multi-currency exchange (GBP, USD, EUR, Bitcoin en Litecoin in welke richting dan ook) met gratis geldtransfers. Met TenX kan je ook dingen kopen met crypto, maar je moet wel crypto verkopen voor fiat voordat je het geld kan gebruiken om aankopen te doen.
 • Snelle lokale bankoverboekingen met stortingen en opnames, zodat u met fiat kunt ‘opladen’.
 • Deposito van 50+ altcoins die geconverteerd worden naar BTC of LTC.
 • De limieten bedragen 7,5K voor GBP, 8K voor EUR en 10K voor USD. Zolang je niet over deze grens gaat, kun je voortdurend geld blijven toevoegen.

Beschikbaarheid

 • Accounts kunnen online worden geopend en de app is beschikbaar op iOS en Android. Er is een referral systeem beschikbaar.
 • De registratie en KYC zijn zeer snel. Voor de kaart zelf moet u tot een week wachten.
 • Zodra u de kaart hebt ontvangen is de account klaar voor gebruik.
 • Wirex ondersteunt de volgende valuta’s: dollar (USD), euro (EUR), pond sterling (GBP), en natuurlijk bitcoins (BTC).

Op de website staat dat Wirex beschikbaar is voor landen in verschillende delen van de wereld. Het is niet beschikbaar in de VS en China op dit moment. Het is echter wel beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Onderstaande lijst bevat alle landen waar het systeem wordt gebruikt:

Anguilla, Antigua en Barbuda, Argentinië, Aruba, Bahama’s, Barbados, Belize, Bermuda, Brazilië, Canada, Kaaimaneilanden, Chili, Colombia, Costa Rica, Curaçao, Dominica, Dominicaanse Republiek, Ecuador, El Salvador, Falklandeilanden, Frans Guyana, Groenland, Grenada, Guadeloupe, Guatemala, Guyana, Jamaica, Martinique, Mexico, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Saint Kitts en Nevis, Saint Lucia, Saint Martin, Saint Vincent en de Grenadines, Saint Maarten, Suriname, Trinidad en Tobago, Turks- en Calcos-eilanden, Uruguay, Britse Maagdeneilanden, Mauritius, Marokko, Réunion, Seychellen, Zuid-Afrika, Armenië, Australië, Azerbeidzjan, Bahrein, Bhutan, Brunei Darussalam, China, Hongkong, Indonesië, Israël, Japan, Jordanië, Kazachstan, Zuid-Korea, Koeweit, Maleisië, de Maldiven, Mongolië, Nepal, Nieuw-Zeeland, Oman, Papoea-Nieuw-Guinea, de Filipijnen, Qatar, Saoedi-Arabië, Singapore, de Salomonseilanden, Taiwan, Thailand, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, de Alandseilanden, Albanië, Andorra, Oostenrijk, Wit-Rusland, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Duitsland, Gibraltar, Guernsey, Hongarije, IJsland, Ierland, het eiland Man, Italië, Jersey, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, San Marino, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk.

Andere aspecten

 • Kosten: De belangrijkste kosten zijn de maandelijkse onderhoudskosten van het account (ongeveer $1,50 per account). Dit is de enige toeslag die u echt moet betalen buiten de aankoop van de Debit kaart zelf. Deze kaart kost $17.
 • Er zijn ook kleinere kosten, bijvoorbeeld voor het opnemen van geld bij een automaat, voor het weigeren van betalingen, voor het wijzigen van PIN-codes. De belangrijkste kosten zijn voor het terugboeken van betalingen, het terugroepen van betalingen of het volgen van betalingen.
 • De kaart kan zonder kosten zowel offline als online gebruikt worden als er gebruik gemaakt wordt van Ponden of Euro’s. Er is wel een kleine kost als men gebruik maakt van USD.
 • Er is 0,5% cashback in Bitcoin bij elke kaartbetaling in de winkel, card swipe of Tap&Go.

Veiligheid

Wirex garandeert betrouwbare beveiliging. Het bedrijf is een partnerschap aangegaan met BitGo om zekerheid te garanderen voor alle accounts. Alle Wirex-accounts worden geleverd met de BitGo bitcoin wallet en zijn beveiligd met SSL-codering en multisig-technologie.

Wirex maakt gebruik van verschillende beveiligingsniveaus voor alle geldtransfers en verwante transacties. In tegenstelling tot het fysieke proces is het opmerkelijk dat het chip-and-PIN-proces van Wirex de kaarthouders bij het chip-and-signature-proces verplicht om hun unieke 4-cijferige PIN in voeren voor alle transacties aan het loket. Bovendien vereist elke geldtransfer en verandering van de rekeningdetails een tijdgevoelige bevestiging. Bovendien is er de optie om two-factor authenticatie in te schakelen.

Bij Wirex kunnen rekeninghouders hun kaarten onmiddellijk blokkeren via de Wirex app. Het proces vereist slechts één simpele handeling. Het is niet nodig om een verzoek te sturen naar de admin of het support team van Wirex. U kunt uw kaart onmiddellijk blokkeren als u vermoedt dat iemand anders de kaart gebruikt, of als voorzorgsmaatregel voor het geval u uw kaart kwijtraakt of vergeet.

Pro-Con

Pro’s
 • Ondersteunt belangrijke valuta’s en accepteert altcoin funding.
 • Goed beveiligingssysteem.
 • Onmiddellijke kaartblokkering (dadelijk uitvoerbaar door de rekeninghouder).
 • Goede mobiele apps.
Con’s
 • Geen anonimiteit: Wirex garandeert geen anonimiteit. Op de pagina “algemene voorwaarden” staat duidelijk dat alle transacties via Wirex onderworpen zijn aan AML-transactiemonitoring. Ook identiteits- en adresbewijzen worden ten minste 6 jaar bewaard. Indien nodig moeten deze gegevens bij de regelgevers ingediend worden zonder dat de rekeninghouders daarvan verwittigd worden. Wirex volgt het Know Your Customer-beleid en screent klanten. Zelfs de lijsten met sancties van de VN, de EU, het Britse Ministerie van Financiën en het Amerikaanse Office of Foreign Assets (OFAC) worden gecontroleerd.
 • Niet alle functies zijn klaar. Het gaat o.a. over online betalingen en kaartopties voor het toevoegen van de betalingen.
 • Geen toegang voor US. Ze accepteren geen registraties voor gebruikers in de VS.

Score

Conclusie

Het is veilig om te zeggen dat Wirex een goede optie is voor mensen die op zoek zijn naar bitcoin debetkaart. Het is gemakkelijk te gebruiken en wordt geleverd met een goede setup voor het beveiligen van accounts. Op papier is ook bijzonder rijk aan opties/functies. Jammer genoeg is het nog niet mogelijk om al deze opties/functies te gebruiken. Het is een veelbelovende debetkaart en online betalingsservice. Gebruikers moeten misschien nog even wachten tot alle functies beschikbaar zijn en de bestaande technologie op punt staat.

Links

Website | Blog  | |   |

What's your reaction?

Leave a comment