Wordt AZ FundChain de nieuwe manier om crowdfunding te doen?

Er bestaat geen twijfel over dat traders de afgelopen 12 maanden een tumultueuze ervaring hebben gehad en dit is nog zachtjes uitgedrukt. Met de vooruitgang van de blockchain-technologie ontstaan er veel investeringsmogelijkheden in alle stadia van de startup financiering – van crowdfunding tot en met een IPO. Terwijl de toekomst rooskleurig blijft voor grote cryptocurrenties als Bitcoin en Ethereum, hebben veel kleinere projecten een enorme teleurstelling gekend. Hoewel heel wat projecten de komende jaren waarschijnlijk de deuren zullen sluiten, zullen verschillende veelbelovende, op blockchain gebaseerde toepassingen zeker tot bloei komen. Eén van de veelbelovende applicaties waar veel potentieel in zit is AZ FundChain.

De traditionele crowdfunding is altijd controversieel geweest. Het krediet gaat naar de inherente problemen zoals hoge kosten, liquiditeitsrisico, frauduleuze activiteiten en verborgen opportuniteiten. Door de blockchain technologie kunnen deze problemen nu worden opgelost. In feite zijn bedrijven al begonnen met het gebruik van deze technologie om veilige platforms te ontwikkelen en vertrouwen op te bouwen onder investeerders.

Volgens de crowdfundingstudie die Gary Dushnitsky (Associate Professor of Strategy and Entrepreneurship aan de London Business School) in Europa heeft uitgevoerd, “zijn er in de afgelopen 12 jaar meer dan 700 crowdfunding platforms gelanceerd in 15 Europese landen. Het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië behoren tot de meest actieve landen”.

Wat is AZ FundChain?

Veel traders zijn zeker bekend met traditionele methoden om bedrijfskapitaal aan te trekken. Terwijl veel grotere bedrijven de mogelijkheid hebben om eigen of schuldposities te verkopen, worden kleinere bedrijven gedwongen een beetje creatiever te zijn. Een paar opties om geld in te zamelen zijn onder andere ROSCA-financiering (ook bekend als money circles) en crowdfunding.

ROSCA (Rotating Credit and Savings Association) is een alternatief financieel instrument waarbij een groep individuen de rol van een informele financiële instelling vervult. De leden bundelen hun geld in een gemeenschappelijk fonds, meestal gestructureerd op basis van maandelijkse bijdragen. Traditionele crowdfunding is waarschijnlijk iets bekender dankzij sites als Kickstarter en GoFundMe. Hoewel er veel voordelen verbonden zijn aan dit

soort financiering, zijn er ook een aantal nadelen aan verbonden. Dat is waar FundChain in beeld komt.

FundChain is gebouwd op blockchain en draait volledig gedecentraliseerd. Dit is van cruciaal belang omdat decentralisatie een aantal van de problemen die vaak gepaard gaan met ROSCA-financiering, zoals trustkwesties en hoge operationele kosten, elimineert. AZ FundChain heeft hierdoor al een revolutionaire oplossing geïntroduceerd voor de belangrijkste problemen waarmee de financiële sector wordt geconfronteerd. Het bedrijf heeft slim gebruik gemaakt van blockchain technologie en smart contracts om veilig cash management mogelijk te maken. Dit crowdfunding platform is voorzien van KYC, AML en Google authenticatie en verificatie om de veiligheid te waarborgen.

Samengevat stelt dit toegankelijke en gebruiksvriendelijke platform beleggers in staat om financieringsstromen weer te geven, money circles & crowdfunding uit te voeren en profielen van deelnemers te onderzoeken.

Community

Facebook - 502 volgers
Twitter - 514 volgers
Telegram - 8.185 leden

De voordelen van het Token/applicatie

Wanneer een nieuwe applicatie een industrie lijkt te verstoren, is het belangrijk om te kijken waarom de nieuwe app voet aan de grond kan krijgen.

FundChain heeft vier grote voordelen, waaronder de volgende:
 • Gedecentraliseerd
 • Transparant
 • Toegankelijk
 • AZ Token

Decentralisatie – Dit is uiterst belangrijk. FundChain draait op blockchain zodat gebruikers niet direct met de blockchain hoeven te communiceren. De meeste gebruikers zouden niet eens weten waar mee te beginnen, dus het is een belangrijk verkoopargument. Bovendien creëert elke crowdfunding een nieuw en uniek slim contract met AZ Token als brandstof. De regels, voorwaarden en deelnemers zijn bij de totstandkoming van het contract opgenomen in de blockchain.

Transparantie – Dit is één van de grondbeginselen van FundChain. Met behulp van deze app kunnen de deelnemers de status via de blockchain volgen. Circle organisatoren kunnen geen onaangekondigde kosten in rekening brengen en crowdfunded ondernemers zullen de financiering moeten besteden zoals beschreven in hun plannen. FundChain wil een einde maken aan de machtige trucs.

Toegankelijk – Eén van de aantrekkelijkste aspecten van de applicatie is toegankelijkheid. De applicatie is beschikbaar op zowel iOS als Android zodat iedereen met een smartphone er toegang toe heeft. Bovendien, vanwege dit, zal iedereen over de hele wereld in staat zijn om deel te nemen aan het wegnemen van regionale beperkingen die af en toe de traditionele crowdfunding teisteren.

AZ Token – Het laatste grote voordeel is de native token van het bedrijf, AZ. Elke afzonderlijke cyclus en financiering loopt via een uniek smart contract. Om dit smart contract te creëren, zal er een AZ Token nodig zijn voor de betaling van de kosten.

Het laatste punt is een belangrijke reden waarom AZ in de toekomst aanzienlijke winst zou kunnen maken. Het AZ Token zou een continue vraag moeten krijgen, aangezien het van de open markt wordt teruggekocht door middel van transactieprovisies.

Token verkoop details

Publieke verkoop –

 • Begint op 1 maart 2019 en duurt 30 dagen.
 • 1 AZ Token = $0,63 USD
 • Minimale investering: $10
 • Betalen in: BTC, ETH, Fiat

Algemene informatie –

 • Totale aanbod van AZ Token: 30.000.000.000 AZ
 • AZ te koop: 39% (11.700.000 AZ)
 • Soft Cap: $5.000.000.000 USD
 • Hard Cap: $7.000.000.000 USD

Conclusie

Initial coin offerings (ICO’s) biedt ondernemers de mogelijkheid om blockchain projecten te financieren en tegelijkertijd mensen in de wereld van de blockchain te brengen. De focus van AZ FundChain ligt op het betrekken van de ‘unbanked communities’ en kleine ondernemers. De mobiele applicatie die draait op een publieke Ethereum blockchain is beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten. Verder heeft de app de barrières van overbodige geografische en wettelijke beperkingen doorbroken.

AZ FundChain voert momenteel zijn ICO (Initial Coin Offering) uit en zal 11,7 miljoen tokens verkopen. De verkoop zal naar verwachting 30 dagen duren met 1 AZ Token ter waarde van $0,63 USD. Zoals hierboven vermeld, zijn er tal van redenen om optimistisch te zijn over het project en dit vanuit een zakelijk perspectief. Uit het perspectief van de tokenhouder zou het een grote langetermijnpositie kunnen creëren, omdat het AZ Token een aanzienlijke vraag zou moeten kennen naarmate de transacties toenemen.

De verwezenlijking van de innovatie in Bitcoin crowdfunding is goed zichtbaar, en daarom volgt het AZ FundChain platform de juiste aanpak om een gedecentraliseerde wereld op te bouwen.

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment