De betaaldiensten van Ripple besparen de early adopters veel geld. In een onlangs gepubliceerd rapport zei de opstart van San Francisco dat de proefprogramma’s van xRapid hebben geresulteerd in reusachtige besparingen voor internationale betalingsdienstaanbieders.

xRapid: De resultaten zo ver

In een nieuw rapport onthulde Ripple de eerste proefresultaten van zijn xRapid-transferservice. De resultaten lieten enorme kostenbesparingen zien voor early adopters met name in de Amerikaanse betalingscorridor Mexico. Volgens het bedrijf bespaarden deze financiële instellingen via deze manier tussen de 40 en 70% van wat zij normaal aan deviezenmakelaars betalen.

Volgens het rapport was snelheid de belangrijkste factor van de sterke kostendaling.

“Een gemiddelde xRapid-betaling nam iets meer dan twee minuten in beslag, vergeleken met het huidige gemiddelde van twee tot drie dagen voor het verzenden van grensoverschrijdende betalingen. Het deel van de overdracht dat afhankelijk is van het XRP Ledger duurt twee tot drie seconden waarbij de extra verwerkingstijd wordt toegeschreven aan de beweging over de intermediaire beurzen voor digitale activa en lokale betalingsrails.”

De xRapid-dienst gebruikt de digitale valuta van XRP om serviceproviders on-demand liquiditeit te bieden, wat de kosten sterk verlaagt en tegelijkertijd betalingen in grotere volumes van opkomende markten mogelijk maakt.

Verscheidene spraakmakende bedrijven hebben voor xRapid gekozen, waaronder MercuryFX, IDT en Cambridge Global Payments. Ook MoneyGram en Western Union hebben samenwerkingen met de startende onderneming aangekondigd om de interne bedrijfsvoering te stimuleren.

 

Op het gebied van partnerschappen kunnen zeer weinig cryptocurrencyprojecten concurreren met Ripple. Naast xRapid trekt het xCurrent liquiditeitssysteem ook klanten aan. Daarnaast zijn er Japanse banken die vertrouwen op de technologie van Ripple om mobiele betalingen te stroomlijnen.

Prijsniveau XRP/USD

De waarde van XRP daalde op donderdag, een prijsactie die de bredere valutamarkt van crypto weerspiegelt. Op 10 mei handelde XRP tegen $0,765, bijna 4% gedaald ten opzichte van de vorige dag.

 

Ripple wordt geleid door een grote wekelijkse daling, hoewel de onderliggende vooruitzichten gunstig blijven aangezien marktprijzen van de dips in april blijven stabiliseren/herstellen.

XRP blijft volgens coinmarketcap ’s werelds op twee na grootste cryptocurrency in termen van marktkapitalisatie. Het is de op zeven na grootste in termen van handelsvolumes met een groot deel van de omzet dat geconcentreerd is op de Koreaanse en Japanse exchanges. Volgens dataleverancier coinmarketcap werd op donderdag meer dan $381 miljoen waarde van XRP verhandeld.

 

What's your reaction?

Leave a comment

Inschrijven voor onze nieuwsbrief!

Trade.be © 2018. All rights reserved.

Crypto Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor steeds het laatste crypto nieuws !