Zal Bakkt het startschot geven voor massa-adoptie? Hier is wat je moet weten!

Intercontinentale beurs (NYSE/ ICE) is een bekend Fortune 500 bedrijf dat dit jaar geschiedenis wil schrijven. Ze worden gerespecteerd en zijn nu van plan om een nieuw bedrijf op te richten, Bakkt. Door Bakkt op te richten, wil ICE cryptocurrencies mainstream maken. Maar hoe gaan ze dat bereiken, en hebben ze de middelen om dat te doen? Wij overlopen alvast een paar punten die je moet weten.

Wat is Intercontinental exchange?

De Intercontinental Exchange (ICE) is een Amerikaanse onderneming die beurzen voor financiële- en grondstofmarkten bezit en 23 gereglementeerde beurzen en markten exploiteert. Dat zijn onder meer de ICE-futuresbeurzen in de Verenigde Staten, Canada en Europa, de Liffe-futuresbeurzen in Europa, de aandelenoptiebeurzen van de New York Stock Exchange en de OTC-energie-, krediet- en aandelenmarkten.

In 2017 had ICE een omzet van 5,83 miljard US$ met een totaal vermogen van 78,26 miljard US$. Zij hebben momenteel iets minder dan 5000 werknemers in dienst.

De bekendste dochteronderneming van ICE is de New York Stock Exchange (NYSE). Het is veruit de grootste beurs ter wereld met een beurswaarde van $21,3 triljoen in 2017. De gemiddelde dagelijkse tradingwaarde bedroeg ongeveer 169 miljard dollar in 2013 en is waarschijnlijk nu meer.

Wat willen ze met Bakkt bereiken?

In augustus 2018 kondigde Intercontinental Exchange aan dat het een nieuw bedrijf wilde oprichten, Bakkt, dat Microsoft-cloud oplossingen wil gebruiken om zo een open en gereguleerd, wereldwijd ecosysteem voor digitale assets te creëren.

Het nieuwe bedrijf zal samenwerken met een beursgroep van organisaties, waaronder Boston Consulting Group (BCG), Microsoft, Starbucks en andere, om een geïntegreerd platform te creëren dat consumenten en instellingen in staat stelt om digital assets te kopen, verkopen, opslaan en uit te geven op een naadloos wereldwijd netwerk.

Het ecosysteem van Bakkt zal naar verwachting bestaan uit federaal gereguleerde markten en opslagmogelijkheden, samen met merchant- en consumententoepassingen. De eerste use-cases zijn bedoeld voor de handel in Bitcoin en de conversie van Bitcoin ten opzichte van fiat valuta’s, aangezien Bitcoin de populairste cryptocurrency is.

Wat zijn de nadelen?

Is dit niet waar we op hebben gewacht? Welnu, het is een mes dat langs 2 kanten snijdt. De feiten die in dit artikel genoemd worden is het positieve, maar door fysieke Bitcoin-future contracten te creëren, bouwen ze een financieel vermogen op dat Bitcoin een enorme hefboomwerking zal geven. Dit betekent dat de investeringen niet volledig door bitcoins worden ondersteund. Dit is belangrijk omdat Bitcoin een algoritmisch geforceerd tekort heeft en dat is een groot deel van wat het waarde geeft. Als Wall Street uit het niets claims op Bitcoin begint te maken, die niet worden ondersteund door Bitcoin, dan zou Wall Street er misschien in slagen om die schaarsheid te compenseren.

Welke impact zal dit hebben op de prijzen?

Bakkt’s platform stelt institutionele beleggers in staat om Bitcoin te kopen via een gereguleerde marktinfrastructuur. Elke ETF, geldmanager of financiële instelling moet veilig investeren in Bitcoin en er moet een gereglementeerde marktinfrastructuur worden aangeboden in tegenstelling tot de meeste normale beurzen.

In tegenstelling tot andere services die futurecontracten aanbieden, biedt Bakkt directe exposure aan in tegenstelling tot indirecte exposure – ja, de investeerders die geen Bitcoin kopen en in wezen gokken op de prijsactie. Deze contracten zijn allemaal voorgefinancierd, wat betekent dat Bakkt de bitcoin eerst koopt en vervolgens investeerders de mogelijkheid biedt om de exposure te kopen, waardoor het een ondersteund beleggingsinstrument is, in tegenstelling tot andere services zoals CBOE futures.

Samengevat zullen de bitcoins fysiek ondersteund worden, wat anders is dan futures omdat deze geen fysieke ondersteuning bieden. Dit betekent dat als mensen Bitcoin futures kopen, het slechts het equivalent is van de BTC-waarde in fiat. Met Bakkt zal het Bitcoin futurescontract fysiek worden geleverd ten opzichte van fiat valuta’s, waaronder USD, GBP en EUR.

Dit betekent een grotere vraag, wat betekent dat wanneer instellingen Bitcoin bij Bakkt gaan investeren, de bitcoin feitelijk van de markt wordt gehaald. Als gevolg hiervan zou het de prijs moeten doen stijgen naarmate het aanbod slinkt en bijdraagt aan de algemene marktkapitalisatie.

Kan Bakkt zorgen voor massa adoptie?

Het investeren is slechts één aspect van Bakkt. Bovendien bouwen ze een platform om consumenten en instellingen in staat te stellen om naadloos digitale assets te kopen, te verkopen, op te slaan en uit te geven.

Reëel gebruik is op dit moment in de cryptoruimte het grootste probleem mede doordat het erg moeilijk is om te gebruiken en uit te geven in het echte leven. Het is voor de gemiddelde gebruiker ook erg moeilijk om in te stappen in de wereld van crypto – eerst cryptocurrencies aankopen en ze vervolgens opslaan is niet zo gemakkelijk voor een doorsnee gebruiker.

Als Bakkt in staat is om een wereldwijd netwerk te creëren waar gebruikers gemakkelijk cryptocurrency kunnen kopen, opslaan en uitgeven, zou dit de waarde van alle cryptocurrencies enorm kunnen verhogen, aangezien nieuwe gebruikers het kunnen kopen en oude gebruikers het kunnen gebruiken. Om dat te bereiken moet Bakkt wel partnerschappen aangaan.

Welke partnerschappen hebben ze al en wat gaan ze betekenen voor Bakkt

Om dat doel te bereiken is Bakkt erin geslaagd een aantal belangrijke partnerschappen aan te gaan:

Starbucks is een Amerikaans “coffeehouse” keten met een omzet van 22,387 miljard dollar en meer dan 238k werknemers. Zij zijn één van de leiders in mobiele retail transacties. Ze hebben cadeaubonnen en mobiele app-betalingen – cryptocurrencies lijken perfecte use-cases te zijn.

Microsoft levert diensten voor het systeem, dus het is onduidelijk hoeveel ze het systeem zullen gebruiken, maar het zou ons niet verbazen als ze meer bij het systeem betrokken willen worden.

Het andere partnerschap is BCG – Boston Consulting Group is een Amerikaans multinationaal management consulting bedrijf met 90 kantoren in 50 landen met een omzet van 6,3 miljard dollar en ongeveer 16k werknemers. Een enorme samenwerking, maar onduidelijk hoe ver het gaat.

Onze conclusie

Afgezien van de marktkapitalisatie, zou Bakkt echt kunnen helpen met algemene adoptie, geen twijfel mogelijk. Het maakt crypto gemakkelijker toegankelijk, iets wat echt veel meer nieuwe investeerders zou kunnen aantrekken. Iedereen wil crypto laten slagen, dat het op grote schaal wordt overgenomen en als betaaloplossing in winkels en diensten wordt aangeboden. Bakkt zal het imago van crypto opschroeven en zal er misschien toe leiden dat meer handelaren wereldwijd crypto accepteren.

Naar onze mening is het Bakkt nieuws groter dan Futures omdat:

  • Het maakt gebruik van fysieke cryptocurrencies.
  • Het creëert gebruik in het echte leven voor cryptocurrencies. Kunst, vastgoed en andere vormen van fysiek eigendom kunnen worden gedigitaliseerd en als tokens worden verkocht, waardoor gewone mensen kunnen investeren in dingen die voorheen alleen voor de elite waren.

In de recente post zei Bakkt dat zij zich op drie aspecten zullen richten:

  • Het gebruik van nieuwe producten op de bestaande infrastructuur voor het aanbieden van fysiek geleverde Bitcoin futurescontracten ten opzichte van fiat currencies, waaronder USD, GBP en EUR.
  • Nieuwe veiligheidsnormen.
  • Nieuwe toegang tot markten en informatie.

We moeten in gedachten houden dat Bakkt een project is van Intercontinental Exchange die ook de grootste beurs ter wereld leidt. Dat betekent dat zij over de nodige ervaring en kennis beschikken om dit te realiseren. Dit is mogelijk één van de grootste nieuwsberichten in de cryptocurrency wereld in jaren, omdat het veel potentieel opent voor de trading, maar ook voor het gebruik. Al deze verandering betekent meer interessante ideeën en innovatie, meer adoptie, meer echte use-cases en meer geld in de ruimte.

De prijs daalt misschien, maar de investeringen in blockchain stijgen, toepassingen voor digitale valuta blijven zich ontwikkelen en het aantal apps dat in 2018 is ontworpen, is volgens KPMG al hoger dan in 2017. De lanceringsdatum is vastgesteld op november 2018, is dit het keerpunt voor cryptocurrencies?

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment