Zal Binance op deze manier Ethereum kunnen overtreffen?

Binance Chain is veel sneller en goedkoper dan Ethereum, ERC20 Tokens zijn aan het omschakelen.

Binance, ’s werelds populairste cryptocurrency exchange, heeft op 22 januari de Binance Blockchain Week in Singapore afgerond. Er werd veel aangekondigd en er werd onder andere veel gesproken over Binance’s nieuw gelanceerde link binance OTC-artikel toen het gepubliceerde OTC trading desk, de komende Binance Chain, Binance DEX (gedecentraliseerde uitwisseling), en meer.

Wat echt interessant is, is wat Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao zei in een interview met prominente YouTuber, Boxmining.

In het interview zei CZ dat grote Ethereum-gebaseerde ERC20 tokens van plan zijn om het Ethereum-netwerk te verlaten en over te stappen op Binance Chain.

 

Binance Chain is sneller en goedkoper dan Ethereum

Binance Chain wordt begin 2019 gelanceerd samen met Binance DEX, een gedecentraliseerde exchange. Er is niet veel bekend over de nieuwe tokens die op deze platforms zullen worden gelanceerd, maar CZ heeft onlangs opgemerkt dat er bij de lancering van Binance Chain een aantal ERC20 tokens van het Ethereum-netwerk zullen overschakelen.

Volgens CZ zal Binance Chain veel sneller en goedkoper zijn voor tokens die uitsluitend uit valuta bestaan en geen gebruik maken van de smart contract features die Ethereum biedt. Binance chain biedt naar verluidt snellere transactietijden en goedkopere tarieven dan Ethereum vanwege zijn eenvoud.

Zoals Zhao zelf zegt:

“Als je alleen ERC20 als token gebruikt, is er geen echte reden om op Ethereum te blijven. Terwijl je op Binance Chain één seconde transactiebevestigingen krijgt. Eén bevestiging is definitief. Het is dus een veel snellere chain en de transactiekosten zijn goedkoper. Er zijn dus veel voordelen voor hen om over te stappen naar Binance Chain, die gebruik maakt van een native DEX.

Zhao zei dat als een token gebruik maakt van een andere smart contract functie dan de uitgifte van tokens, dan zal het nog niet worden ondersteund op Binance Chain, waarin wordt uitgelegd welke tokens niet op Binance Chain zouden werken. Zhao heeft echter geïnsinueerd dat Binance Chain in de toekomst kan worden uitgebreid om meer tokens te kunnen ondersteunen.

 

Binance is klaar om meer Fiat-to-Crypto exchanges te lanceren

Naast Binance Chain en Binance DEX heeft CZ ook gesproken over de plannen van de exchange om meer fiat-to-crypto exchanges te lanceren. Hij zei dat een groot doel van hen is om in 2019 meer fiat onramps te lanceren en dat het gebrek daaraan een grote beperkende factor is geweest voor de groei van de crypto-industrie.

“We willen vijf tot tien fiat onramps ontwikkelen in verschillende delen van de wereld, die zich hopelijk verspreiden vanuit verschillende continenten…. We willen de industrie helpen groeien en de cryptomarkt helpen”.

Naast de opmerkingen over fiat onramps hierboven, benadrukte CZ het overweldigende succes van hun nieuwe exchange in Jersey, die het Britse pond en de euro koppelt aan Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

“Tot nu toe is de markt van Jersey gewoon overspoeld met vraag. Dat toont dus aan dat er veel vraag is. De manier zoals ik het zie, is het meeste geld nog steeds in fiat….. Dus dat is veel meer dan de crypto marktkapitalisatie, dus moeten we het fiat in de markt krijgen”.

 

Is Binance klaar om Security Tokens (STO’s) te listen?

Het laatste onderwerp waarover Boxmining en Zhao spraken is de vraag of Binance al dan niet betrokken zal raken bij het aanbieden van security token offerings (STO’s).

Voor degenen die het niet weten, zijn security tokens er klaar voor om het volgende grote ding te zijn om de cryptocurrency markten naar de volgende bull run te leiden. In wezen is een STO een nieuwe methode van crowdfunding, waarbij de verkochte tokens een belang vertegenwoordigen in een bedrijf en zijn vermogen.

Toen Boxmining vroeg of Binance in de toekomst aan deze markt zal deelnemen, deelde CZ hem mee dat dit waarschijnlijk niet het geval zal zijn. Hij verklaarde verder dat Binance een voorzichtige, relaxte aanpak zal volgen vanwege de bezorgdheid over de regelgeving rond STO’s.

“We zijn nog steeds niet 100% zeker wat we kunnen doen of wat we niet kunnen doen met security tokens. Dus we wachten af hoe andere mensen dit gaan doen en als andere mensen eenmaal weten wat ze wel en niet kunnen doen, dan kunnen wij eventueel schaamteloos kopiëren”.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment