Zal Bitcoin het legendarische prijsdoel van $100.000 bereiken?

Op 24 augustus 2018 werd Bitcoin tegen $6.770 verhandeld. Op dat moment waren er verschillende analisten/ asset managers die zeiden “We zullen Bitcoin waarschijnlijk in de buurt van 3.000 dollar zien voordat Bitcoin weer 10.000 dollar waard is”.

De voorspelling dat de prijs van Bitcoin ~50% zou dalen, werd door velen met veel scepsis ontvangen, maar uiteindelijk bleek het juist te zijn. Bitcoin daalde in december 2018 tot onder de 3.200 dollar, voordat het vrijdag 20 juni herstelde en voorbij een prijs van 10.000 dollar schoot.

Door te anticiperen op deze marktbewegingen kon Morgan Creek Digital bijvoorbeeld voorkomen dat het kapitaal van hun institutionele beleggers in Bitcoin werd gestoken tijdens de bearmarkt en tegelijkertijd het vertrouwen hadden om te beginnen met het beleggen in Bitcoin met een prijsniveau van ongeveer $3.800 in maart 2019, na een dieptepunt in de markt.

Het is simpelweg onze taak om een mening te hebben over waar de markt naartoe gaat en daarnaar te handelen. Zoals wij al eerder hebben gezegd, is het moeilijk om voorspellingen te doen. Wij streven niet 100% naar nauwkeurigheid, maar meer naar het feit dat we onze community verschillende opties of insights willen geven waar het naartoe kan gaan. Als researchers van Trade.be zijn we onder andere bezig met het vormen van een stelling (prijsdoel), het identificeren van een tijdlijn (datum) en het bepalen van een betrouwbaarheidsniveau. En die drie aspecten worden voortdurend opnieuw geëvalueerd als wij nieuwe informatie ontvangen.

Deze “oefening” zou op zich zou niet zo lonend zijn als (1) wij geen materiële achtergrond in het spel hadden en (2) het lef niet zouden hebben om in het openbaar verantwoording af te leggen voor onze mening. Met dat in gedachten is volgens onze opinie zeker mogelijk dat Bitcoin voor eind 2021 een koers van 100.000 dollar kan bereiken. Ons huidig betrouwbaarheidsniveau van dit gebeuren is ongeveer 70-75%.

Het is belangrijk om een paar dingen te begrijpen als Bitcoin naar de $100.000 zou gaan:

1. Dit is geen beleggingsadvies. In feite is het precies het tegenovergestelde. Dit is onze persoonlijke mening en slechts een documentatie van onze gedachten tijdens een specifiek moment van de tijd. Het is belangrijk dat u uw eigen onderzoek doet, nooit meer investeert dan u bereid bent te verliezen en niet investeert in iets dat u niet begrijpt.

2. Bitcoin is een zeer volatiel asset. Het is onwaarschijnlijk dat Bitcoin van de huidige ~10.000 dollar naar $100.000 zal gaan zonder dat het te maken krijgt met zijn gekende volatiliteit. Er zullen veel 20-30% opnames plaatsvinden door de nieuwe recordhoogtes, aangezien het asset in waarde blijft stijgen. Deze mini-boom/buste-cycli zou geen paniek mogen veroorzaken, maar moet eerder opgevat worden als een natuurlijke marktdynamiek wanneer een asset in korte tijd aan aanzienlijke waarde wint.

3. Er zal een verscheidenheid aan “deskundigen” zijn die zullen proberen om “de top te noemen” van deze bullmarkt. Er is een kleine kans dat één van hen het goed zal hebben, maar er is een nog grotere kans dat veel van hen de top onnauwkeurig zullen analyseren.

4. De koersstijging zal worden gedreven door een zeer eenvoudig idee – vraag/aanbod-economie blijft een belangrijke prijsbepalende factor in de markt. Bitcoin heeft een onveranderlijk aanbod met een desinflatoir aanbodschema. In de komende ~2,5 jaar zal er een ongelooflijke toename van de vraag zijn (zie volgende bullet point), terwijl het totale aanbod onveranderd blijft en het nieuwe dagelijkse aanbod met 50% daalt (vanaf mei 2020).

5. De toename in de vraag naar Bitcoin zal afkomstig zijn van verschillende bronnen en zal het resultaat zijn van verschillende factoren. Deze omvatten grootschalige institutionele adoptie, meerdere ETF- en retailproduct-goedkeuringen, toegenomen wereldwijde instabiliteit, gebrek aan prestaties in traditionele markten en de voortdurende manipulatie van markten, economieën en valuta’s door overheden van over de hele wereld.

6. De marktkapitalisatie van Bitcoin zal meer dan 2 biljoen dollar bedragen wanneer Bitcoin 100.000 dollar waard is. Dit is minder dan 1/3 van het marktaandeel van goud en minder dan 1/40 van de wereldwijde geldvoorraad.

Het zal ons dan ook niet verbazen dat veel mensen het niet eens zijn met deze gedachten. Maar de onenigheid over de toekomstige uitkomsten van iets is wat leidt tot investeringsmogelijkheden.

Bovendien brengt het niet-correctionele, asymmetrische karakter van Bitcoin een uniek risico/rendement met zich mee.

Een investering in Bitcoin kan een rendement van 10x zo veel opleveren, als Bitcoin het koersdoel van 100.000 dollar haalt, terwijl het risico een volledig verlies van het geïnvesteerd kapitaal (-1x) is. Dit soort afweging is voor vrij spannend, vooral wanneer de investering goed is ingeschat in uw portfolio.

Het is geen geheim dat wij ongelooflijk bullish zijn over de toekomstperspectieven van Bitcoin. De tijd zal uitwijzen of we gelijk hebben over het prijsdoel van $100.000.

 

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment