Zal Bitcoin in komende tijd meer en meer als hedge gebruikt gaan worden?

We horen nog steeds dat Bitcoin een hedge is tegen de wereldwijde instabiliteit, maar nu hebben we data die deze bewering wel echt staven.

Gedurende de hele maand mei bleef Bitcoin een zeer negatieve correlatie vertonen ten opzichte met de S&P 500, volgens SFox. De cryptocurrency bleef ook een negatieve correlatie vertonen tegenover goud.Dit is belangrijk aangezien Bitcoin niet alleen in mei een hoge negatieve correlatie bleek te hebben, maar het is ook met meer dan 50% gestegen. Er zijn weinig assets in de wereld die zo’n niet gecorreleerd, asymmetrisch rendementsprofiel hebben.

Zoals velen onder ons weten, is dit het kernargument voor institutionele beleggers om zich bloot te stellen (#GetOffZero) aan de cryptocurrency. Ongeacht hun geloof in de kwalitatieve argumenten, zijn de gegevens vrij overtuigend als u zich in de moderne portfoliotheorie verdiept.

Daarnaast, gezien de huidige onzekerheid op de wereldwijde markten, kan blootstelling aan een niet-correctioneel asset nog belangrijker worden. Er worden meerdere handelsoorlogen gevoerd en de Fed neemt daar nota van.

Vandaag zei Fed-voorzitter Jerome Powell:

“Ik wil eerst iets zeggen over de recente ontwikkelingen op het gebied van handelsbesprekingen en andere zaken. We weten niet hoe en wanneer deze kwesties zullen worden opgelost. We houden de effecten van deze ontwikkelingen op de economische perspectieven voor de VS nauwlettend in de gaten en, zoals altijd, zullen we handelen zoals het hoort om de expansie te ondersteunen, met een sterke arbeidsmarkt en een inflatie die in de buurt komt van onze symmetrische 2 procent-doelstelling.

Dat is niet per se de meest alarmerende uitspraak…..totdat hij de grote bom liet vallen:

“Misschien is het tijd om de term ‘onconventioneel’ te schrappen als het gaat om instrumenten die tijdens de crisis werden gebruikt. We weten dat dit soort instrumenten in de toekomst waarschijnlijk op de één of andere manier nodig zullen zijn.”.

Dat heeft u niet verkeerd begrepen. De voorzitter van de Federal Reserve heeft nu publiekelijk gezegd dat de “noodmaatregelen” die werden gebruikt in de wereldwijde financiële crisis van 2008 de norm zullen worden voor de toekomst.

Wat waren die instrumenten?

Renteverlagingen en kwantitatieve versoepeling.

De “nieuwe normale” Federal Reserve is dus in wezen een raketbrandstof voor een gedecentraliseerde digitale munt die opmerkelijk goed blijkt te presteren in tijden van onzekerheid.

wij blijven de potentiële situaties herhalen:

1. Renteverlagingen.
2. Afdrukken van meer fiat (QE).
3. Handelsoorlogen die in vijandigheid toenemen.
4. Bitcoin halvering.

De perfecte storm is zich aan het ontwikkelen. Iemand moet de verantwoordelijkheid gaan nemen. Zo niet, dan worden we eraan herinnerd dat de financiële instrumentering van de economie bijna nooit goed uitpakt….

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment