Zal de aandelen markt de trigger zijn voor Bitcoin’s volgende rally?

Tom Lee, Bitcoin’s meest beruchte prognosticator, deed vorige week alweer een gedurfde voorspelling. In een interview met CNBC’ “fast money,” zei “the head of research” bij Fundstrat Global Advisors dat Bitcoin en de U.S. aandelen binnen afzienbare tijd naar recordhoogten zullen terugkeren.

Bitcoin en de S&P 500

De S&P 500 Index werd vrijdag op 3.007,39 afgesloten. Bitcoin daarentegen heeft nog een lange weg te gaan.

Lee gelooft dat Bitcoin’s volgende parabolische run gebonden is aan aandelen omdat “in een wereld zonder trend, Bitcoin niet omhoog gaat,” aldus Lee.

Lee voegde hieraan toe: “De volgende grote katalysator, is volgens mij een belangrijke break-out in de aandelenmarkten, want ik denk dat als aandelen eenmaal tot een recordhoogte uitbreken, Bitcoin een risk-on asset wordt”.

Hoewel Bitcoin de reputatie heeft opgebouwd als een niet gecorreleerde asset, kan de liquiditeitsboost die centrale banken bij hun volgende ronde van kwantitatieve versoepeling inbrengt, meer kapitaal naar digitale valuta’s aantrekken. Dat komt doordat institutionele beleggers zich steeds meer diversifiëren richting Bitcoin.

“Bitcoin doet het het beste wanneer de S&P’s met meer dan 15% stijgen…. Bitcoin is misschien contrastrijk in die zin dat het goed werkt in een risicovolle wereld, maar wanneer je zenuwachtig wordt, wordt het als digitaal goud beschouwd.’ – Tom Lee.

Institutionele interesse zal later deze maand op de proef worden gesteld wanneer Bakkt zijn eerste fysiek afgewikkelde Bitcoin futures contract zal lanceren.

BTC/USD-update

Bitcoin’s trading range bleef op zondag steeds kleiner worden, dit is een teken van afnemende volatiliteit in de markt. BTC/USD handelde tussen $10.266 en $10.383 range op Bitstamp. Het werd het laatst gezien op 10.290 dollar.

Bitcoin’s prijs is nu al meer dan een week gebonden aan een bepaalde range, met een volatiliteit die sinds begin mei naar zijn laagste niveau is gedaald. De 30-day volatility index van Bitcoin daalde op zondag tot 2,59%, volgens bitvol.info. Dit cijfer representeert de omvang van Bitcoin’s dagelijkse koersschommelingen in de afgelopen maand.

De scherpe daling in volatiliteit ging gepaard met een even grote daling van het handelsvolume. Het 24-uurs spotvolume van Bitcoin daalde tot 441 miljoen dollar op zondag, volgens Bitwise. Tijdens het hoogtepunt van de bullmarkt eerder dit jaar, overschreed Bitcoin’s dagelijkse omzet nog de $3 miljard dollar.

Aan de huidige waarden heeft Bitcoin een totale marktkapitalisatie van 185,2 miljard dollar. De BTC dominantie is nu 69,7%, volgens CoinMarketCap.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment