Zal de DeFi industrie in 2020 de 5 miljard aantikken?

De toekomst van de financiën is in volle ontwikkeling en Ethereum DeFi is daarin één van de koplopers. Dit jaar heeft de “decentralized finance” sector een explosieve groei doorgemaakt, ondanks het feit dat de crypto-assets slecht presteerden. Het jaar 2020 gaat naar onze verwachting waarschijnlijk nog groter worden, met gedurfde voorspellingen waar de DeFi markt naartoe zal gaan.

2020 kan zeer ingrijpend worden voor de DeFi markt

De DeFi markt is dit jaar letterlijk geëxplodeerd. Het biedt een unieke manier om rente te verdienen op digitale assets zonder dat een intermediair hier iets van afneemt. Nu het huidige traditionele banksysteem op de rand van de afgrond staat en de rente in een negatief gebied komt, worden steeds meer spaarders op grote schaal gestraft.

DeFi is de oplossing omdat een deposito in Ethereum of een stablecoin zoals Dai op sommige platformen een indrukwekkende rente kan opleveren. Alleen al deze week zijn er nieuwe records gevestigd voor de hoeveelheid ETH die in DeFi markt zijn vastgelegd.

De adviseurs van Blockchain Capital hebben voorspeld dat DeFi in 2020 zal blijven groeien en 5 miljard dollar zou kunnen waard worden. In een niet zo positieve nota voegde het eraan toe dat de beginnende industrie onder het toezicht van de regelgevers zou kunnen komen aangezien het momenteel geen KYC/AML-procedures vereist.

Gedurende 2020 zullen er waarschijnlijk een aantal positieve ontwikkelingen te zien zijn voor het DeFi-ecosysteem. Volgens een recente defipulse blog post met betrekking tot privacy en anonimiteit zullen zero knowledge oplossingen nog meer verbeteren naarmate het Ethereum-netwerk zich verder ontwikkelt.

Ethereum 2.0 Staking opportuniteiten

Gedecentraliseerde beurzen zullen in 2020 naar alle waarschijnlijkheid ook groeien en efficiënte, non-custodial financiële tools zullen meer handelaren blijven aantrekken weg van gecentraliseerde, winstgedreven exchanges.

Als Ethereum 2.0 zich zal uitrollen, zullen er ook “staking” mogelijkheden komen op het netwerk, dus het zal interessant zijn om te zien hoe de verdiensten zich ontwikkelen ten opzichte van de directe staking en DeFi. De post voegde hieraan toe dat grote exchanges waarschijnlijk custodial ETH staking zullen aanbieden zoals ze dat momenteel doen met Tezos.

Er zullen ook een heleboel nieuwe services worden aangeboden, zoals decentrale stakingpools en DeFi-mogelijkheden voor ETH 2.0, naarmate de ruimte evolueert.

De vraag naar decentrale financiering is niet te onderschatten en een snelle blik op de stand van zaken op het huidige banksysteem is voldoende om te weten waarom.

What's your reaction?

Leave a comment