Zal deze pandemie leiden tot hyperinflatie, waardoor wij in een wereld van free cash terechtkomen?

De pandemie heeft ertoe geleid dat alle beleggers naïef zijn geworden omdat de aandelen, de activa, de zogenaamde treasuries, de olie, de fiatvaluta’s enz. hun winstkansen hebben verloren. De geldstroom in de economie is tot stilstand gekomen en de FED is van plan om een stimulans van $2 biljoen te injecteren, samen met een verlaging van de Fed Rate om de economie draaiende te houden, dit allemaal terwijl de wereld de uitbraak van de Pandemie bestrijdt.

Nodigen we hyperinflatie uit vanwege “the free money” of staat het algemeen bekend als passief inkomen?

Als we ons echter verdiepen in het financiële verlies van het huidige scenario, zien we een enorme verkoopdruk op de traditionele maar meest geliefde investeringsmogelijkheden. Met de groeiende angst voor een liquiditeitskrapte is  “Cash nog altijd Koning” en is de Dollar het meest gevraagde asset, een ruil mogelijkheid in combinatie met de safe-haven “Goud”.

Nou, het is moeilijk om mensen te laten begrijpen dat de stimulans geen wanhopige injectie van geld is om domweg uit te geven. Terwijl de overheid de Dollar blijft bijdrukken, staat de greenback op het punt te bezwijken onder de vraag en het aanbod in de economie.

We zullen verder gaan over wat Robert Kiyosaki, een Amerikaanse zakenman en auteur van een internationale bestseller “Rich Dad, Poor Dad” de afgelopen 2 dagen heeft geprezen en gepromoot over Bitcoin.  De dollar geniet op dit moment wereldwijd van een groot vertrouwen als het centrale medium van vertrouwen.

Het huidige scenario zal er echter toe leiden dat de Dollar zijn eigen waarde verliest als hij binnenkort als reservevaluta in elkaar stort. Robert Kiyosaki legde de nadruk op “NIET BESPAREN” maar op het investeren in edelmetalen of Bitcoin. Bitcoin lijkt in de schijnwerpers te komen te staan als de andere investeringsmiddelen hun charme verliezen.

Te midden van dit alles hebben Bitcoin en vele cryptocurrencies een sterke support behouden.

Om een goed beeld te kunnen schetsen wat het vraag perspectief van de Amerikaanse dollar is gaan we even deze chart beoordelen, we zien dat de reservevaluta aan kracht wint ten opzichte van de mand met andere valuta’s, dit na het testen van steun onder de 100 en 99 (in de laatste week van maart 2020). Met een groeiend aantal dodelijke slachtoffers over de hele wereld, heeft de respectievelijke regelgevende overheid geld in het systeem geïnjecteerd, wat ertoe geleid heeft dat de index ongeveer rond de 100 support krijgt van de 50-daily en de 200-daily moving average.

De RSI toont terecht de groeiende vraag en de drang om de hyperinflatie te overleven terwijl de overheid een niet te remmen aanbod bijdrukt om aan de vraag te kunnen voldoen. De andere fiatvaluta’s hebben hun race verloren omdat de Amerikaanse dollar de winnaar is. De vraag is echter hoe lang de greenback het zal volhouden te midden van de gratis geldinjectie?

Deze gratis geldstimulans zet ons aan het denken en brengt ons bij een fundamentele reden van Kiyosaki’s bedachtzame vraag: “Hebben we echt gratis geld nodig?” Welnu, terwijl we erover nadenken, moeten we terecht weten dat niet alle mensen in de economie tot dezelfde groep van inkomstenbronnen behoren. Er zijn rijken, armen en dan de onderverdelingen intern. Nu, als we rationeel denken, zullen we gratis geld accepteren en als we dat dan doen, dan moet er toch een rechtvaardige reden zijn om het geld uit te geven, aangezien de economie in de loop der tijd beter zal worden, waardoor de oude mantra van de rijken rijker wordt en de armen armer.

Aan de andere kant, als we alleen maar een blik werpen op de ‘Bitcoin Price Chart’ tegen de US Dollar, zien we een opmerkelijke uptrend aangezien de coin boven de $7k breekt met de dichtstbijzijnde support van de 50-day MA. Terwijl we vergelijken en concluderen, geloven we dat de Bitcoin op macro perspectief de investering van het moment is, omdat het een uptrend heeft bereikt lang voordat de landen en het fiat omvielen.

What's your reaction?

Leave a comment