Zal Fidelity de weg vrijmaken naar de volgende bull-run?

De bullmarkt van Bitcoin kan zeer snel naar een hogere versnelling schakelen zodra Fidelity Investments, de vermogensbeheerder van 7 biljoen dollar, zich voorbereidt op het aanbod van Cryptocurrency trading “binnen enkele weken”. Zoals Bloomberg Maandag meldde, zal de assetbeheerder starten met het kopen en verkopen van Bitcoin namens institutionele investeerders later deze maand, een beweging die de weg zou kunnen vrijmaken voor een veel bredere aanname van de nog steeds ontluikende asset class.

Fidelity zet groot in op crypto

Onder verwijzing van anonieme bronnen die vertrouwd zijn met de kwestie, meldde Bloomberg maandag dat Fidelity Investments zich op institutionele investeerders voor zijn nieuwe Bitcoin handeldiensten richt die later deze maand beginnen. Een woordvoerster van de firma bevestigde later de details:

“Op dit moment hebben we een selecte groep klanten die we op ons platform ondersteunen,” vertelde de woordvoerster Arlene Roberts van Fidelity aan Bloomberg via e-mail. “In de komende weken en maanden zullen wij onze services blijven ontwikkelen op basis van de behoeften, jurisdicties en andere factoren van onze klanten. Momenteel, wordt onze dienst erop gericht om Bitcoin aan te bieden”.

Anders dan E*Trade Financial Corp en Robinhood, makelaars die Cryptocurrency trading aanbieden aan hun klanten, zal Fidelity zich bij de eerste uitrol niet richten op de retail traders.

Fidelity heeft aangegeven dat het van plan is om Bitcoin te kopen en te verkopen voor klanten, slechts enkele dagen nadat het de resultaten van het onderzoek heeft gepubliceerd, waaruit blijkt dat bijna de helft (47%) van de institutionele beleggers van mening is dat cryptocvaluta’s een innovatieve beleggingscategorie voor de toekomst zullen zijn. De overgrote meerderheid van de 441 respondenten zei dat de digitale assets een aantal aantrekkelijke kenmerken hebben, waardoor ze meer geneigd zijn om in de toekomst te investeren.

Fidelity zelf is geen onbekende voor digitale assets. De vermogensbeheerder is in 2014 begonnen met het minen van cryptocurrencies en kondigde pas onlangs plannen aan om crypto-bewaringsdiensten aan te bieden ter beveiliging van het Bitcoin-belang van klanten. Ter recapitulatie, Fidelity’s crypto custody service werd al in maart gelanceerd.

De komst van Fidelity’s crypto services is een belangrijk gespreksonderwerp geweest sinds de aankondiging ervan. Zowel investeerders als experts geloven erin dat de komst van crypto services voor grote geldspelers een verandering in de perceptie van de markt zou kunnen zijn. Het zou mogelijkerwijs ook een stimulans kunnen betekenen voor retailbeleggers die al geruime tijd aan het hek staan te wachten om de cryptomarkt te betreden.

Naast Fidelity zijn ook Intercontinental Exchange (ICE) en Nasdaq van plan om later dit jaar crypto-trading services aan te bieden. Een aantal instellingen hebben ook steun verleend aan ErisX, een gereguleerde Amerikaanse cryptocurrency exchange die vorige maand haar eerste spotmarkten lanceerde.

Bitcoin is momenteel bezig met een drie maanden durende winning streak, de langste periode van opeenvolgende winst sinds het eerste kwartaal van 2018. Zal Fidelity’s service ervoor zorgen dat Bitcoin richting hogere prijzen blijft gaan? Tijd zal het uitwijzen!

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment